Dodjeljivanje počasnih doktorata

Koljite se i gložite!
User avatar
Stitch
Experiment 626
Posts: 11662
Joined: 17 Sep 2011, 23:06

Dodjeljivanje počasnih doktorata

Post by Stitch » 21 Oct 2017, 13:25

"Počasne doktorate primali su svi bivši hrvatski predsjednici, a najbizarniji slučaj tiče se 'oca nacije' Franje Tuđmana, kojemu je jedan takav dodijeljen 1990. godine na stanovitom švicarskom sveučilištu La Jolla u Luganu. Devet godina kasnije tjednik Nacional otkrio je da se ta institucija sastoji tek od jednog čovjeka, izvjesnog Walda Bernasconija, koji je zauzvrat imenovan počasnim hrvatskim konzulom", piše T-portal u tekstu posvećenom dodjeljivanju počasnih doktorata. :rofl:

Ali to nije sve, o Bernasconiju se dodaje: "Konzulske titule lišen je tek 2009. godine, na zahtjev premijerke Jadranke Kosor, nakon što je optužen za silovanje maloljetnice." :facepalm:

Predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović uručen je jučer počasni doktorat na ruskom ekonomskom sveučilištu G. V. Plehanova u Moskvi, a ona je održala prigodni govor poručivši studentima da ne posustaju u stalnom obrazovanju jer je ono presudno za njihovu budućnost. No zašto je hrvatska predsjednica, doktorandica na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, dobila doktorat ekonomskog sveučilišta? Kako se uopće dodjeljuju počasni doktorati?

Zagrebačko ih sveučilište daje "uglednim osobama koje su svojim radom pridonijele napretku Sveučilišta u Zagrebu, hrvatskoj znanosti i kulturi", a zadarsko propisuje da se počasni doktorat može dodijeliti "istaknutim znanstvenim i javnim djelatnicima iz zemlje i inozemstva za: 1. izuzetne doprinose u pojedinim područjima znanstvenog, znanstveno-nastavnog, kulturnog i umjetničkog stvaralaštva, 2. za izuzetne doprinose u duhovnom i materijalnom razvoju Sveučilišta".

Procedura na Sveučilištu u Zagrebu pokreće se obrazloženim prijedlogom pojedinog sveučilišnog tijela, fakulteta ili pojedinaca. Senat imenuje stručno povjerenstvo i donosi konačnu odluku na temelju izvještaja tog povjerenstva. Prema europskoj i hrvatskoj sveučilišnoj tradiciji, navodi Sveučilište, dodjela počasnog doktorata izniman je događaj, a svaki počasni doktor osim časti i naslova prima na sebe čuvanje ugleda i dostojanstva ustanove. Diplome počasnih doktora svečanije su od ostalih diploma, pisane su latinskim jezikom, ovjerene potpisom rektora i promotora te pečaćene suhim žigom sveučilišta utisnutim u pečatni vosak.

Lijepo zvuči, ha? ;) Šteta što se onda dogodi da osvjedočeni lopov, bivši premijer Ivo Sanader ima počasni doktorat sveučilišta u Philadelphiji, koji mu je dodijeljen 2004. godine kao priznanje za njegov sveukupni rad u kulturi i vođenju hrvatske vlade. :E


Potpisi su za budale.

User avatar
Šabović Adis
Inventar
Posts: 3814
Joined: 22 Aug 2015, 20:45
Location: Sarajevo

Post by Šabović Adis » 21 Oct 2017, 13:40

Šibicari...:brukica:


Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:

User avatar
Stitch
Experiment 626
Posts: 11662
Joined: 17 Sep 2011, 23:06

Post by Stitch » 23 Oct 2017, 09:44

Stitch wrote:
21 Oct 2017, 13:25
Predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović uručen je jučer počasni doktorat na ruskom ekonomskom sveučilištu G. V. Plehanova u Moskvi, a ona je održala prigodni govor poručivši studentima da ne posustaju u stalnom obrazovanju jer je ono presudno za njihovu budućnost. No zašto je hrvatska predsjednica, doktorandica na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, dobila doktorat ekonomskog sveučilišta?
Još je veća pišurija sastanak s Putinom. :D Premda je pokušala zatajiti da su predsjednik Ruske Federacije i premijer Medvjedev željeli razgovarati o Agrokoru, provalili su je ne samo ruski mediji nego i domaćini u službenom priopćenju. :rofl: Putin je na razgovor s Kolindom Grabar-Kitarović u Sočiju pozvao i Hermana Grefa, direktora ruske državne Sberbanke, kojoj je Ivica Todorić dužan 1,1 milijardu eura. A stolica je bila rezervirana i za glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, za koga je hrvatskim novinarima prethodno rečeno da u Rusiju uopće ne ide s predsjednicom nego nekim sasvim desetim poslom. Da vrag bude gori, Herman Gref dao je i TV intervju u kome je indiskretno prepričao sadržaj napete konverzacije s Putinom, Kolindom i Cvitanom. :p

Doktorat sigurno nije dobila zbog vještine u diplomaciji. :rolleyes:


Potpisi su za budale.

User avatar
Stitch
Experiment 626
Posts: 11662
Joined: 17 Sep 2011, 23:06

Post by Stitch » 24 Oct 2017, 23:43

Hrvatska predsjednica prije toga je, u rujnu ove godine, primila počasni doktorat na Korvinovu sveučilištu u Budimpešti pa joj je moskovski počasni naslov drugi u mjesec dana. :E

Krenulo ju je, još kad završi doktorski studij u Zagrebu pa zasluži svoju titulu doktorice znanosti, gdje će joj kraj biti! :D

I onda kažu: plavuše su glupe. ;)


Potpisi su za budale.

User avatar
haram
persona non grata
Posts: 4166
Joined: 24 Jul 2015, 04:13
Location: scorched earth

Post by haram » 10 Feb 2018, 19:25

Gurala se ona da i od Trumpa dobije... ekhm, počasni doktorat, pa ju ovaj od tvitanja nije ni primjećivao :cerek:

Image
... a sramoteee :facepalm:


what we've got here is failure to communicate

User avatar
Donna Sole
Posts: 3156
Joined: 30 Sep 2011, 23:18
Location: Virgin Valley

Post by Donna Sole » 11 Feb 2018, 20:23

Kako nas bruka ta žena

:facepalm: :tuzni:


kurvanjski avatar, a