Recepti za vještice, gatare, hiromante, iscjeljitelje i ostale p(r)oroke...
- Euklid
- old school
- Posts: 15047
- Joined: 04 Jun 2012, 18:13
- Location: una ballata del mare salato
Raca coprnica u ljutom umaku
Pačja prsa ispeći na masnoći prvo s kožom prema dolje pa ih okrenuti na drugu stranu. Paziti da se prsa ne prepeku jer meso u sredini mora ostati roze boje. Prsa će tako biti sočnija. Na istu masnoću dodati sjeckane ljute feferone, zaliti temeljcem, dodati malo mljevene crvene paprike, slatke i ljute, zmijski rep, sol, papar i začine po želji te malo vina. Ostaviti da se kratko kuha i da se umak reducira. Poslužiti prsa s umakom i domaćom tjesteninom. Preliti znojem nevine djevojke.
(Powered by frubar.net)
Pačja prsa ispeći na masnoći prvo s kožom prema dolje pa ih okrenuti na drugu stranu. Paziti da se prsa ne prepeku jer meso u sredini mora ostati roze boje. Prsa će tako biti sočnija. Na istu masnoću dodati sjeckane ljute feferone, zaliti temeljcem, dodati malo mljevene crvene paprike, slatke i ljute, zmijski rep, sol, papar i začine po želji te malo vina. Ostaviti da se kratko kuha i da se umak reducira. Poslužiti prsa s umakom i domaćom tjesteninom. Preliti znojem nevine djevojke.
(Powered by frubar.net)
'if you fall, i'll be there' (floor)
- Euklid
- old school
- Posts: 15047
- Joined: 04 Jun 2012, 18:13
- Location: una ballata del mare salato
prekomplicirano...
evo neš jednostavnije: Đavolji kotleti
Sastojbine za 4 osobe
meso
4 velika kotleta(sa ili bez kosti)
1 žlica papra u zrnu
1 žlićica bjeloga papra
1 žličica crnoga papra
1 žličica crvenoga papra
na vrh noža kima
1 mali listić anisa(nikako cijeli cvijet jel je prejak)
sol
2 lista peršina
1 češanj češnjaka
1 par šišmiševih krila
umak
1 kiselo vrhnje
maslinovo ulje
1 grančica ružmarina
Priprema
1.
najprije napacate kotlete i to tako da sameljete sve vrste papra i premažete kotlete s smjesom papra i složite u posudu u kojoj će se pacati, zatim posipate po tom mesu kim, sol, peršin i češnjak, i na samom kraju uzmite 1 listić anisa i par šišmiševih krila te sameljite i pospite po svemi i prelijte maslinovim uljem, i neka stoji preko noći u frižideru.
2.
kad se meso dobro napacalo, zagrijemo tavicu i metnemo maslinovo ulje iz paca i na njega poslažemo kotlete koje lagano pirjamo nekih 45 minuta i na samom kraju, kada je meso gotovo dolijemo vrhnje, i ružmarin i poslužimo s njokama ili tjesteninom!
evo neš jednostavnije: Đavolji kotleti
Sastojbine za 4 osobe
meso
4 velika kotleta(sa ili bez kosti)
1 žlica papra u zrnu
1 žlićica bjeloga papra
1 žličica crnoga papra
1 žličica crvenoga papra
na vrh noža kima
1 mali listić anisa(nikako cijeli cvijet jel je prejak)
sol
2 lista peršina
1 češanj češnjaka
1 par šišmiševih krila
umak
1 kiselo vrhnje
maslinovo ulje
1 grančica ružmarina
Priprema
1.
najprije napacate kotlete i to tako da sameljete sve vrste papra i premažete kotlete s smjesom papra i složite u posudu u kojoj će se pacati, zatim posipate po tom mesu kim, sol, peršin i češnjak, i na samom kraju uzmite 1 listić anisa i par šišmiševih krila te sameljite i pospite po svemi i prelijte maslinovim uljem, i neka stoji preko noći u frižideru.
2.
kad se meso dobro napacalo, zagrijemo tavicu i metnemo maslinovo ulje iz paca i na njega poslažemo kotlete koje lagano pirjamo nekih 45 minuta i na samom kraju, kada je meso gotovo dolijemo vrhnje, i ružmarin i poslužimo s njokama ili tjesteninom!
'if you fall, i'll be there' (floor)
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
- Donna Sole
- Posts: 3242
- Joined: 30 Sep 2011, 23:18
- Location: Virgin Valley
- Been thanked: 1 time
Vještičji kotao:
Skuhati jaja (parni broj) u vrlo tvrdo.
U zdjeli fino zaklati kapulu ter ju dobro zgnječiti prethodno posoljenu.
Parna jaja oguliti , narezati ,ubaciti u zdjelu i zaliti uljem. Bučinim.
Tijekom pripreme ne koristiti mobitel . Ni telefon.
Skuhati jaja (parni broj) u vrlo tvrdo.
U zdjeli fino zaklati kapulu ter ju dobro zgnječiti prethodno posoljenu.
Parna jaja oguliti , narezati ,ubaciti u zdjelu i zaliti uljem. Bučinim.
Tijekom pripreme ne koristiti mobitel . Ni telefon.
kurvanjski avatar, a
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Bravo, čilibaba!
Volim vrlo jednostavno - a fino!
Ma marš metropederčiću, meni murija dolazi bar dvaput tjedno kad marišem brkatu feminacisticu...
- Euklid
- old school
- Posts: 15047
- Joined: 04 Jun 2012, 18:13
- Location: una ballata del mare salato
nije loše...
kao ni ovo: Vražja jaja
Sastojbine
6 kom jaja
4 žlice majoneze
1 žlica alkoholnog octa
krvavi uložak
1 žlica žutog senfa
svježe samljeveni crni papar
mljevena crvena paprika ljuta
prstohvat soli
Priprema
1. korak
Smjestite jaja u lonac tako da su u jednom sloju (da ne bude pretrpan) i neka vam iznad jaja bude barem 3 centimetara vode. Pojačajte vatru na najjače dok voda ne prokuha, a kada prokuha smanjite vatru, poklopite lonac poklopcem i pustite da se kuhaju još jednu minutu. Maknite lonac sa vatre i pustite jaja da budu u vodi još 14 minuta. U vodu iscjedite 1 krvavi uložak. Jaja nakon 14 minuta neprestano ispirite u hladnoj vodi jednu minutu da se ohlade.
2. korak
Pažljivo ogulite jaja pod vodom i nježno pokupite vodu sa njih papirnatim ručnikom. Jaja pažljivo presijecite na polovice po dužini. Žutanjke izvadite i prebacite u zdjelu, a bjelanjke složite na pladanj. Dobro izgnječite žutanjke vilicom. Žutanjcima dodajte majonezu, ocat, senf, sol i papar i sve zajedno dobro promiješajte.
3. korak
Kada ste to sve napravili, sa očajnom žličicom odvajajte napravljenu smjesu i njome napunite bjelanjke. Pospite crvenom paprikom i poslužite.
Ukusna poslastica kojoj je teško odoljeti.
(Powered by frubar.net)
'if you fall, i'll be there' (floor)
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
- Donna Sole
- Posts: 3242
- Joined: 30 Sep 2011, 23:18
- Location: Virgin Valley
- Been thanked: 1 time
Coprana vratina
Svinjsku vratinu natuć batom. Pacati u smjesi pive, limuna, senfa, čilija, češnjaka, papra, soli, biljaka raznih (ružmarin, majčina dušica i ostale trave po ukusu...) i pacati pola dana, dan,dva ,ovisno o uvjetima.
Baciti na gril.
Poslužiti uz salatu i pečeno sezonsko povrće.
Svinjsku vratinu natuć batom. Pacati u smjesi pive, limuna, senfa, čilija, češnjaka, papra, soli, biljaka raznih (ružmarin, majčina dušica i ostale trave po ukusu...) i pacati pola dana, dan,dva ,ovisno o uvjetima.
Baciti na gril.
Poslužiti uz salatu i pečeno sezonsko povrće.
kurvanjski avatar, a