Recepti za vještice, gatare, hiromante, iscjeljitelje i ostale p(r)oroke...

Znanost kakvu u potaji priželjkujete
Post Reply
User avatar
Euklid
old school
Posts: 14810
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

Recepti za vještice, gatare, hiromante, iscjeljitelje i ostale p(r)oroke...

Post by Euklid » 11 Feb 2017, 12:54

Raca coprnica u ljutom umaku



Pačja prsa ispeći na masnoći prvo s kožom prema dolje pa ih okrenuti na drugu stranu. Paziti da se prsa ne prepeku jer meso u sredini mora ostati roze boje. Prsa će tako biti sočnija. Na istu masnoću dodati sjeckane ljute feferone, zaliti temeljcem, dodati malo mljevene crvene paprike, slatke i ljute, zmijski rep, sol, papar i začine po želji te malo vina. Ostaviti da se kratko kuha i da se umak reducira. Poslužiti prsa s umakom i domaćom tjesteninom. Preliti znojem nevine djevojke.


Image

(Powered by frubar.net)


'if you fall, i'll be there' (floor)

User avatar
Leteća
babin nakurnjak
Posts: 2531
Joined: 26 Sep 2011, 13:25
Location: Welt am Draht

Post by Leteća » 13 Feb 2017, 16:13

Mmmmm njam! Ali gdje da nađem nevinu djevojku? :misli:


Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!

User avatar
Euklid
old school
Posts: 14810
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

Post by Euklid » 13 Feb 2017, 20:19

na forumu sigurno ne... :undazec:


'if you fall, i'll be there' (floor)

User avatar
Nukac
Davorich
Posts: 3369
Joined: 11 Feb 2017, 14:02
Location: Malo tu, malo tam

Post by Nukac » 13 Feb 2017, 20:24

A neku jednostavniju klopu?



User avatar
Leteća
babin nakurnjak
Posts: 2531
Joined: 26 Sep 2011, 13:25
Location: Welt am Draht

Post by Leteća » 13 Feb 2017, 20:45

Vražja banana:
1. Oguliti bananu.
2. Pojesti je.


Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!

User avatar
Euklid
old school
Posts: 14810
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

Post by Euklid » 15 Feb 2017, 18:33

prekomplicirano...

evo neš jednostavnije: Đavolji kotleti :klopa:

Sastojbine za 4 osobe

meso
4 velika kotleta(sa ili bez kosti)
1 žlica papra u zrnu
1 žlićica bjeloga papra
1 žličica crnoga papra
1 žličica crvenoga papra
na vrh noža kima
1 mali listić anisa(nikako cijeli cvijet jel je prejak)
sol
2 lista peršina
1 češanj češnjaka
1 par šišmiševih krila

umak
1 kiselo vrhnje
maslinovo ulje
1 grančica ružmarina

Priprema
1.
najprije napacate kotlete i to tako da sameljete sve vrste papra i premažete kotlete s smjesom papra i složite u posudu u kojoj će se pacati, zatim posipate po tom mesu kim, sol, peršin i češnjak, i na samom kraju uzmite 1 listić anisa i par šišmiševih krila te sameljite i pospite po svemi i prelijte maslinovim uljem, i neka stoji preko noći u frižideru.
2.
kad se meso dobro napacalo, zagrijemo tavicu i metnemo maslinovo ulje iz paca i na njega poslažemo kotlete koje lagano pirjamo nekih 45 minuta i na samom kraju, kada je meso gotovo dolijemo vrhnje, i ružmarin i poslužimo s njokama ili tjesteninom!


'if you fall, i'll be there' (floor)

User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6091
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

Post by judolino » 16 Feb 2017, 10:43

To je nejestivo, jeba te takav recept. :rigo:



User avatar
Donna Sole
Posts: 2833
Joined: 30 Sep 2011, 23:18
Location: Virgin Valley

Post by Donna Sole » 16 Feb 2017, 10:50

Vještičji kotao:
Skuhati jaja (parni broj) u vrlo tvrdo.
U zdjeli fino zaklati kapulu ter ju dobro zgnječiti prethodno posoljenu.
Parna jaja oguliti , narezati ,ubaciti u zdjelu i zaliti uljem. Bučinim.

Tijekom pripreme ne koristiti mobitel . :zubo: Ni telefon.


Gonim zmajeve. Ne dolazim na poziv.

User avatar
Euklid
old school
Posts: 14810
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

Post by Euklid » 16 Feb 2017, 10:52

judolino wrote:
16 Feb 2017, 10:43
To je nejestivo, jeba te takav recept. :rigo:

nejestivo, da... za smrtnika papucara... :vidiga:


'if you fall, i'll be there' (floor)

User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6091
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

Post by judolino » 16 Feb 2017, 14:57

Chilimama wrote:
16 Feb 2017, 10:50
Vještičji kotao:
Skuhati jaja (parni broj) u vrlo tvrdo.
U zdjeli fino zaklati kapulu ter ju dobro zgnječiti prethodno posoljenu.
Parna jaja oguliti , narezati ,ubaciti u zdjelu i zaliti uljem. Bučinim.

Tijekom pripreme ne koristiti mobitel . :zubo: Ni telefon.
Bravo, čilibaba! :top:
Volim vrlo jednostavno - a fino!
Euklid wrote:
16 Feb 2017, 10:52
nejestivo, da... za smrtnika papucara... :vidiga:
Ma marš metropederčiću, meni murija dolazi bar dvaput tjedno kad marišem brkatu feminacisticu... :kava:



User avatar
Euklid
old school
Posts: 14810
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

Post by Euklid » 16 Feb 2017, 17:48

da ju bolje karaš ne bi je morao marisati pa ti ni murija ne bi tako često dolazila u goste... :vidiga:


'if you fall, i'll be there' (floor)

User avatar
Euklid
old school
Posts: 14810
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

Post by Euklid » 16 Feb 2017, 18:30

Chilimama wrote:
16 Feb 2017, 10:50
Vještičji kotao:
Skuhati jaja (parni broj) u vrlo tvrdo.
U zdjeli fino zaklati kapulu ter ju dobro zgnječiti prethodno posoljenu.
Parna jaja oguliti , narezati ,ubaciti u zdjelu i zaliti uljem. Bučinim.

Tijekom pripreme ne koristiti mobitel . :zubo: Ni telefon.
nije loše...


kao ni ovo: Vražja jaja

Sastojbine

6 kom jaja
4 žlice majoneze
1 žlica alkoholnog octa
krvavi uložak
1 žlica žutog senfa
svježe samljeveni crni papar
mljevena crvena paprika ljuta
prstohvat soli

Priprema

1. korak
Smjestite jaja u lonac tako da su u jednom sloju (da ne bude pretrpan) i neka vam iznad jaja bude barem 3 centimetara vode. Pojačajte vatru na najjače dok voda ne prokuha, a kada prokuha smanjite vatru, poklopite lonac poklopcem i pustite da se kuhaju još jednu minutu. Maknite lonac sa vatre i pustite jaja da budu u vodi još 14 minuta. U vodu iscjedite 1 krvavi uložak. Jaja nakon 14 minuta neprestano ispirite u hladnoj vodi jednu minutu da se ohlade.

2. korak
Pažljivo ogulite jaja pod vodom i nježno pokupite vodu sa njih papirnatim ručnikom. Jaja pažljivo presijecite na polovice po dužini. Žutanjke izvadite i prebacite u zdjelu, a bjelanjke složite na pladanj. Dobro izgnječite žutanjke vilicom. Žutanjcima dodajte majonezu, ocat, senf, sol i papar i sve zajedno dobro promiješajte.

3. korak
Kada ste to sve napravili, sa očajnom žličicom odvajajte napravljenu smjesu i njome napunite bjelanjke. Pospite crvenom paprikom i poslužite.

Ukusna poslastica kojoj je teško odoljeti.

Image

(Powered by frubar.net)


'if you fall, i'll be there' (floor)

User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6091
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

Post by judolino » 16 Feb 2017, 18:43

Dobro da je žuti senf, a ne ultraljubičasti... :facepalm:

Jebeš Karapandžu, u pičku od guzice... :facepalm:



User avatar
Euklid
old school
Posts: 14810
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

Post by Euklid » 16 Feb 2017, 18:45

a šta ti imaš protiv ultraljubičastog senfa... :azdaja:


'if you fall, i'll be there' (floor)

User avatar
Leteća
babin nakurnjak
Posts: 2531
Joined: 26 Sep 2011, 13:25
Location: Welt am Draht

Post by Leteća » 16 Feb 2017, 18:49

Euklid wrote:
16 Feb 2017, 18:45
a šta ti imaš protiv ultraljubičastog senfa... :azdaja:
Ništa efikasno. :kava:


Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!

User avatar
Euklid
old school
Posts: 14810
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

Post by Euklid » 16 Feb 2017, 19:08

ko je tebe šta pitao... :gaah:


'if you fall, i'll be there' (floor)

User avatar
Donna Sole
Posts: 2833
Joined: 30 Sep 2011, 23:18
Location: Virgin Valley

Post by Donna Sole » 17 Feb 2017, 15:41

Coprana vratina


Svinjsku vratinu natuć batom. Pacati u smjesi pive, limuna, senfa, čilija, češnjaka, papra, soli, biljaka raznih (ružmarin, majčina dušica i ostale trave po ukusu...) i pacati pola dana, dan,dva ,ovisno o uvjetima.
Baciti na gril.
Poslužiti uz salatu i pečeno sezonsko povrće.


Gonim zmajeve. Ne dolazim na poziv.

Post Reply