Utjecaj politike i političara na medije (slučaj Šprajc)

Koliko para, toliko muzike
Almost Rosey
Posts: 2861
Joined: 18 Sep 2011, 15:31

Utjecaj politike i političara na medije (slučaj Šprajc)

Post by Almost Rosey » 20 Dec 2011, 14:51

Kronologija:

Prilozi u Dnevniku od 18. do 20. studenog.
Relevantni prilog počinje negdje od 33. minute.

Zatim, ovo.

Na kraju, pizdarija.

E sad, znam ja da je Šprajc onako, mrvicu populist i da su mu komentari u stilu bakice koja sjedi pred teveom i tako to, ali je valjda jedini na nac. televiziji koji se još uvijek drzne štogod pripomenuti a da malo zasvrbi. Pecne, ako hoćete. Osobno mi je to osvježenje u doba guzica i sisa i Nikoline Pišek i zbog toga mi je simpatičan.

Također, znam da su prilozi o Vukovaru napravljeni tako kako jesu i možda su se mogli drugačije odraditi, ali to je bilo upravo to, odrađivanje, novinarski posao kao i svaki drugi a mislim da je klima ovdje da nemoš taj nesretni osamnaesti obradit drugačije, tojest, nema previše varijacija na temu i sve je već viđeno i izlizano i postaje kič.

Ali smatram da se Vijeće uzjebalo bezveze. Mislim da nas nakon dvadeset jebenih godina audiosnimke nekih telefonskih razgovora ne bi trebale bacati u afan niti biti simbolom svega nehrvatskog. Smatram, također, da su novinari napravili neloš (s obzirom na okolnosti) prilog i odmicanje od "sveta krava"-nastupa donekle pozdravljam. I da se vijećnici nisu uzjebali, imam dojam da bi prilog bio tretiran kao i svaki drugi, malo se prašine jest bilo diglo ali s izborima pred vratima mislim da je i ta prilog mogao pasti, kao i svi drugi takvi "prigodni", u zaborav do iduće godine (da, žalosno je možda takvo poimanje em novinarstva em takve tragedije kao što su Vukovar i Ovčara, ali takav sam dojam stekla :ne zna: ).

Kako bilo, Šprajc je u svojoj maniri odgovorio, u eteru, na kraju nedjeljnog dnevnika, po svim "točkama optužnice". Dva dana kasnije, odlučeno je da ga više nećemo gledati.

Cenzura ili sankcije za prekršaj?
Tko je u pravu?
Treba li se novinar, samo zato što radi na nacionalnoj televiziji, suzdržavati od komentara? Treba li staati u obranu svojih priloga i vlastite "novinarske logike"? Gdje je granica između novinarske objektivnosti i potpunog autizma?

Hajd' priložite svojih pet lipa jer je sasvim moguće da niti znam cijelu priču niti sam u pravu u cijelom ovo trkelj-razmišljanju.User avatar
Stitch
Experiment 626
Posts: 11843
Joined: 17 Sep 2011, 23:06

Post by Stitch » 20 Dec 2011, 16:49

Najkraće, podržavam Šprajca. Napravio je dobar prilog. Sve što je uzeo iz arhiva već je bilo objavljeno. Ako je objavljeno, ne znači opet da je istinito. Ali nemaju mu što prigovoriti. Ja bih doduše prvo sve rekao u brk. Dnevnik mi je preozbiljan za osobne komentare, rekao bih tom vijeću što mislim uživo. :D

No nisu ga trebali smijeniti. Šprajc ne može o tome u emisiji, nema je. Odgovorio im je gdje može, inteligentno i zabavno. Njih nije nasmijao kao nas, je li, ali to je njegovo pravo. Novinarstvo mora biti slobodno, nije ovo Kina. Ne još.


Potpisi su za budale.

Almost Rosey
Posts: 2861
Joined: 18 Sep 2011, 15:31

Post by Almost Rosey » 20 Dec 2011, 20:14

lol da, smiješno mi je bilo što je baš danas umro Veliki vođa. Ne mogu tu koincidenciju izbaciti iz glave.User avatar
Borna Paro
Posts: 191
Joined: 26 Sep 2011, 17:23
Location:

Post by Borna Paro » 12 Jan 2012, 19:32

Support Spraitz!!

Ja već odavno nastojim srušiti,tj.rušiti lažni autoritet koji ima HRT.Oni ubiru lovu,trpaju reklame i onda idioti vladaju tom kćom gdje radi 1254 zaposlenika previše.
Imate onog egocentričnog pedera Vlahova,tri usrane prijateljice Hlo-Čulja-Čeljuska,zatim kompletnog kretena Barišića i još mnogo umišljenih smradova koji parazitiraju i uzimaju nam lovu za ništa.Njihovo znanje je k.vrijedno!!
Šprajc je bar imao muda reći ono što je ljudi i sami govore.Za početak!