ElsaGate

Koliko para, toliko muzike
User avatar
Herbicidna
Posts: 975
Joined: 08 Feb 2017, 17:20

ElsaGate

Post by Herbicidna » 29 Nov 2017, 11:39

Ovo vam je full aktualno i renomirani svjetski mediji izvještavaju o tome. :zubo:

Htjedoh otvorit temu inspirirana fotografijom iz ovog članka. Opis za one kojima se ne klika na linak: hrvatska dječica sretno poziraju dok gledaju sumnjiv video na jutjubu. :E

ElsaGate je naziv za paniku stvorenu oko ogromne količine YouTube videa specifičnog sadržaja namijenjenih djeci. U takvom videu likovi su najčešće Elsa iz crtića Frozen i superjunak Spiderman, video može biti igrani skeč ili animirana sekvenca, sve skupa je ekstremno niskobuđetne produkcije i sama radnja je gotovo uvijek iznimno bizarna.

Za takve videe sam prvi put čula prije par mjeseci, sjetila sam ih se vidjevši sliku uz ovaj gorelinkani članak i onda na Redditu otkrila da je nastala opća histerija oko te pojave. Mislim da su svi skupa malo predaleko otišli u teoriju zavjere. Uglavnom svašta je tu zlo i naopako: tvorci takvih sadržaja, roditelji djece koja gledaju stvari na internetu, sam YouTube...

Zalijepila bih vam primjer jednog takvog videa, al baš sam se dogovorila s jutjub algoritmom što volim i što ne volim da mi preporuča, pa ne želim narušit taj naš krhki odnos.

:raspa:User avatar
haram
persona non grata
Posts: 4166
Joined: 24 Jul 2015, 04:13
Location: scorched earth

Post by haram » 18 Apr 2018, 13:49

Sve što tu mogu primijetiti je da je danas užasno teško biti dijete. :(
Moja generacija je imala crtiće u 7:15 prije spavanja i Alana Forda i Lunov Magnus Strip, i eventualno kakvu dojku koja bi ispala iz Felinijevog filma u kasne sate ili sa Startove naslovnice u izlogu kioska, kauboji su bili gud gajs, indijanci bed gajs osim Vinetua (kolaboracionist jedan kvislinški :mad: )... i to je manje-više sve što je moglo zatrovati naše nevine dječje umove i oko čega su se i svi odrasli slagali. A u ovo moderno doba bombardiranja iz mas-medija već i superjunaci za koje smo maštali da ćemo postati kad odrastemo sumnjiče se da poskrivečki dilaju dječju pornografiju i još svakojake neprikladne sadržaje.
Zbunjujuće totalno, nikakvo čudo da je čitav svijet u kaosu i ide kvragu kad se nezna gdje je što. :tuzni:

Hm, taj Elsagate mi vuče na tipičan opis South Parka, crtića koji nikada organski nisam mogao podnijeti zbog tako jadnog pokušaja da se uvuče u istu nišu sa genijalnim Simpsonima.


what we've got here is failure to communicate