Satira, poluozbiljan komentar i ostalo od humora s agendom

Koliko para, toliko muzike
Whereabout
Posts: 1118
Joined: 18 Sep 2011, 13:19

Satira, poluozbiljan komentar i ostalo od humora s agendom

Post by Whereabout » 03 Feb 2014, 02:14

http://news-bar.hr/

Predlagatelj je dana 31. siječnja 2014. godine od Centra zatražio sankcioniranje Izdavača zbog nepoštivanja pravila novinarske struke, iznošenja neistinitih i neprovjerenih informacija, te sustavnog narušavanja ugleda kako članova Vlade RH, saborskih zastupnika, tako i drugih javnih osoba bez ikakvog opravdanja.

Iako su sva djela kažnjiva po Kaznenom zakonu Republike Hrvatske, zbog nejasnih smjernica Europske Unije nije bilo moguće pokrenuti kazneni postupak protiv ovakvih počinitelja, stoga je Predlagatelj smatrao kako je suspenzija domene neophodna.

Izdavač se nije oglasio o prijedlogu Predlagatelja, stoga je Centar prijedlog prihvatio u cijelosti. Odluka stupa na snagu odmah.

Zagreb, 03. veljače 2014.


Nije loše. :)

Pišite zašto se vama (ne) sviđa ova vrsta humora i satiričnog djelovanja. I što vam se sve sviđa od ostatka ponude. Samo je jedan Newsbar? Karikatura? Feralovski humor? Indeksove "infografike" s glavama za sječu? Implicitna satira i ironija nenamjeravanog humora i humornosti određenih ljudi i situacija? "Agenda" je u naslovu jer je to dobra i poznata riječ, FTW!


.

User avatar
Euklid
old school
Posts: 14813
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

Post by Euklid » 03 Feb 2014, 09:20

Na zalost, sve manje mi je smijesno
jer se vrlo brzo vecina toga obistini... :tuzni:


'if you fall, i'll be there' (floor)

User avatar
nina williams
Posts: 2925
Joined: 13 Oct 2011, 18:01

Post by nina williams » 10 Feb 2014, 20:30

Nisam silan newsbar fan, nasmiju me ponekad, al češće pretjeruju sa širinom. Recimo, video koji bi mogao stat u 15 sekundi, razvuku na 2 minute...i razvodne. Humor, pogotovo kad se ostvaruje satirom/ironijom, mora bit sažet, esencijalan, takorekuć. Ne treba se objašnjavat. Ono, Bob Rock to sroči u pola oblačića i to još nehajno, s kapom preko očiju. Osim toga, kače se za sve živo i neživo, jebga ne mora se (što je bitnije: ne može se) baš svaka pojava na svijetu pretočit u caku.
Index ne klikam, kosim mi se s moralnim načelima. :zubo:
Feral sam volila upravo zato što su, za moj ukus, pogađali bit i to bez viškova.
Polet mi je, svojevremeno, bio ciničan na izvrsan način.

Ima nešto i u godinama i u odmaku...recimo, nekad sam jako volila Tanju Torbarinu, al sad mi se to njeno čini razvodnjeno i iljadu puta reciklirano.

Generalno mislim da imadem problem s hrvatskim humorom jer sam se smijehu učila u Bosni. :zubo: Padam na tečnost, lakoću s kojom se postiže dubina i manjak zlobe kod komentatora. Tamo se moš se sa svim sprdat, a da ne ostaje gorak okus u ustima slušača. Imam dojam, morebitno i pogrešan, da se u Hrvatskoj humor prečesto koristi samo kao omot za uvredu.
A glede spomenute tečnosti...nikad nisam kužila kako je Pervan tolkim ljudim smiješan, bokte men on djeluje tolko isforsirano da ne znam kud bi sa sobom i stalno me vata oni osjećaj kad se sramiš u tuđe ime.Whereabout
Posts: 1118
Joined: 18 Sep 2011, 13:19

Post by Whereabout » 13 Mar 2014, 20:58

Dakle gledala sam tog Pervana neki dan - strašno nešto, dosadno, neduhovito, predvidljivo ili reciklirano, banalno. Nekad je to bila originalna forma, trebalo je stati na tome.


.

User avatar
Tea Tree
Posts: 5378
Joined: 03 Oct 2011, 15:57

Post by Tea Tree » 14 Mar 2014, 20:35

Pervan je zadnji put bio originalan dok je još bilo Zločeste djece.
Nakon toga se sve počelo razvodnjavati, a ovo sad je ovako kako si opisala i još gore.