Djeca homoseksualnih parova

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
nodens
Posts: 3045
Joined: 09 Dec 2011, 17:15

Re: Djeca homoseksualnih parova

Post by nodens » 18 May 2017, 20:54

Stitch wrote:
18 May 2017, 20:18
Aha, moje je iskustvo ograničeno? :rofl: Sinko, za tebe sam Vatsjajana i Giacomo Girolamo Casanova u jednoj osobi. :raspa:
Pa da, za MENE jesi, ali ja se i nisam pozivao na svoje iskustvo, niti sam iz *svog* ograničenog iskustva donosio generalizirajuče tvrdnje, i onda ih primjenjivao na pojedinačne ljude. :zubo:

A ti jesi.

Ako ti meni nešto ZA SEBE kažeš što je posve suprotno mojim dosadašnjim viđenjima čovjeka - ja ću ti povjerovati, ako ne budem vidio razloga zašto bi takvo nešto izmislio. A neću se tvrdoglavo držati svojih ranijih zaključaka i silom tebe 'utrpavati' u te okvire.

Stitch wrote:
18 May 2017, 20:18
I zar sam igdje rekao da tip izmišlja? Nisam, napisao sam da se on može deklarirati kako god hoće, pa i kao Marsovac - ali činjenice ga demantiraju. On nije homoseksualac, koliko se god i on i ti upinjali dokazati suprotno. Nego čovjek koji se pali na muškarce i žene. I za takve ljude postoji termin. Točka.
Činjenice ga uopće ne demantiraju. Nego, eventualno možeš reći da 'laže'; s tim da ja ne vidim koji bi bio motiv takvog laganja. No, po njegovim riječima - on se i dalje loži na muškarce, a na ženE se uopće ne loži. Aj probaj shvatiti da to što se seksa sa svojom ženom nije nikakva 'činjenica koja nešto demantira'. Posve hetero muškarci mogu u zatvorima, recimo, jebati druge muškarce. Jesu li svi oni 'zapravo biseksualci'? Što bi takva klasifikacija uopće govorila, ako nakon što izađu iz zatvora, nastave dalje općiti isključivo sa ženama? Ja bih njih nazvao 'heteroseksualcima', ali ono, desperate times call for desperate measures. Premda ja osobno ne mogu zamisliti takve 'desperate times' koji bi me natjerali na općenje s muškarcima; no to sam samo ja. Manje radikalni ljudi sigurno lakše to 'pregrme'. :zubo:

Enivej, dakle shvati npr. njegovu religioznost kao oblik 'zatvora' koji mu ne dopušta da se povodi za svojim impulsima. Zbilja ne razumijem što ti treba da se toliko inatiš, da silom hoćeš čovjeka proglasiti suprotnim od onog što on sam za sebe kaže, a nisi čak ni pročitao što lik govori. Nego *doslovno* napamet, vadiš teze iz onog mjesta.

Stitch wrote:
18 May 2017, 20:18
Ne pušiš ti ništa, zato i ne jebeš, uostalom. Nego se nabacuješ mogućnostima i tezama umjesto psihologijom. Sve je moguće kad čovjek nema blagog pojma o čemu govori. A ti, činjenica je, o seksu i ljubavi nemaš pojma. I k tomu projiciraš i podmećeš.
Ja projiciram? :rofl: A ne ti, koji 'znaš' sve o Joshu Weedu i njegovoj psihologiji, premda ga nisi ni čitao? Valjda ti čitanje Košičeka daje opće i univerzalno razumijevanje svih ljudi, svugdje, toliko da se samopouzdano možeš suprotstavljati tvrdnjama tebi stranog čovjeka, o njemu samom?

A ja ga samo 'razumijem'. Jer imam i ja luckastih imperativa, samo su istinabog nešto drugačije prirode nego kod njega.

Stitch wrote:
18 May 2017, 20:18
Još jednom: ne možeš se svojom voljom "napaliti na nekog lika". Ne možeš se tako ni na svaku ženu napaliti. Kakve su to idiotarije? Jesi li ikad pročitao kakvu knjigu o tome? Imaš Košičeka, imaš Štulhofera, imaš masu radova iz seksologije. Nismo u srednjem vijeku, zaboga, informiraj se malo.
Ja nisam ni rekao da se 'voljom možeš napaliti', ne ubacuj mi riječi u tipkovnicu. Na što se čovjek 'napali' kad drka, bez pomoćnih materijala? Bi l' se tebi digao kuki da ti ga nateže neka zgodna koka? E, zamisli onda da se ugasi svjetlo; a ona nastavi. Bi l' ti opala erekcija? E, onda zamisli da te netko zezne, i njeno mjesto neopazice zauzme njen brat koji je dotada bio sakriven u ormaru. :rofl:

Mislim, naravno da to nije 'realan' primjer, ali kad se ti razbacuješ tom blesavom mistifikacijom seksa da je sve milina. Aj da ovo čita neka tebi interesantna koka pa je hoćeš nečim zainteresirat, još bih shvatio. :rofl:

Stitch wrote:
18 May 2017, 20:18
Da mistifikacije... Ako itko išta ovdje mistificira i komplicira, onda si to ti, a ne ja. :facepalm:
Ja možda 'kompliciram', to je istina, ali ne 'mistificiram'. To radiš ti. Počevši od totalno čudne ideje da se 'homoseksualac' valjda ne može ni 'napaliti' u društvu sa ženom; jer valjda, ako mu se to dogodi, onda više odjednom 'nije homoseksualac'? Bez veze. Takvo esencijalističko shvaćanje seksualnosti ne znam kako bolje nazvati nego new age mistificiranje.

Evo, papir i olovka: nije 'volja' u tome da se 'napali', naravno da 'stanje uzbuđenosti' nije čin volje - nego je 'volja' u tome da odabere žensko društvo, iako ga muško 'značajno' više privlači. Uzmi recimo da je to omjer 100:1, tj. da ga muškarci sto puta jače privlače nego žene. Je li ti to dovoljno da ga shvatiš kao 'homoseksualca', a ne 'biseksualca'? Svejedno, iako je po sklonosti homoseksualac, 'voljom' može odlučiti da neće ništa ni pokušavati s muškarcima, a sa (svojom) ženom hoće - dalje je čisto stvar prirode, tj. reakcije tijela na razne vidove taktilne stimulacije, plus brdo mašte.

Mnoge žene kudikamo više privlači čokolada nego brokule. :rofl: Pa svejedno često izaberu brokulu umjesto čokolade. Ti bi njima došao i tvrdio da je to zapravo 'dokaz' da one zapravo i ne preferiraju čokoladu baš TOLIKO, nego da zapravo vole i čokoladu i brokulu podjednako. :rofl: Jer kao, zašto bi jela brokule kad je čokolada puno jače privlači, lol?

E, to je zato što ima neke 'druge razloge' zašto odabire brokulu. Tako i Josh Weed zbog radikalne religioznosti 'odabire' ono što ga čisto fizički daleko manje privlači od nečeg drugog. No, s vremenom, nagađam da se navikne; kao što se i neki hetero muškarci 'naviknu' na kojekakve perverzije u zatvorima, recimo.User avatar
haram
persona non grata
Posts: 3359
Joined: 24 Jul 2015, 04:13
Location: scorched earth

Post by haram » 18 May 2017, 23:10

Kad smo već kod zatvora, Chelsea Manning je izašla prije 2 dana...
Ne znate tko je ona? Pa jasno, u zatvor je ušla kao on, zapravo - vojnik Bradley Manning.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Bradley_Manning

Image

- baš je, ovaj, slatkica... eto, poslije Adisa i ja se outah... :shy:


what we've got here is failure to communicate

User avatar
Šabović Adis
Inventar
Posts: 3573
Joined: 22 Aug 2015, 20:45
Location: Sarajevo

Post by Šabović Adis » 19 May 2017, 07:36

Ja sam bi, jeb'o bi ih oboje. :nogica:


Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:

nodens
Posts: 3045
Joined: 09 Dec 2011, 17:15

Post by nodens » 19 May 2017, 10:48

haram wrote:
18 May 2017, 23:10
Kad smo već kod zatvora, Chelsea Manning je izašla prije 2 dana...

:rofl: Sad ja moram kao i stitch - to što se on 'osjeća kao žena', ne čini ga ženom. Nego muškarcem koji glumi ženu, eventualno jednog dana će postati i muškarac koji je operiran tako da 'liči' na žensko.

A tehnologiju da 'zbilja postane žensko' još nemamo.

Iako je istina da ti gender bending likovi donekle tjeraju čovjeka na razmišljanje o tome što je uopće spol, tj. što čovjek misli kad kaže 'žensko' (odn. 'muško'). Koliko se meni čini, naginjem biološkom shvaćanju, no uz svijest da uz biološke činjenice dolazi mnogo toga društveno nakalemljenog.User avatar
haram
persona non grata
Posts: 3359
Joined: 24 Jul 2015, 04:13
Location: scorched earth

Post by haram » 20 May 2017, 12:16

nodens wrote:
19 May 2017, 10:48
:rofl: Sad ja moram kao i stitch - to što se on 'osjeća kao žena', ne čini ga ženom. Nego muškarcem koji glumi ženu, eventualno jednog dana će postati i muškarac koji je operiran tako da 'liči' na žensko.

A tehnologiju da 'zbilja postane žensko' još nemamo.
Osim ako prođe ispod duge. :zubo:

nodens wrote:
19 May 2017, 10:48
Iako je istina da ti gender bending likovi donekle tjeraju čovjeka na razmišljanje o tome što je uopće spol, tj. što čovjek misli kad kaže 'žensko' (odn. 'muško'). Koliko se meni čini, naginjem biološkom shvaćanju, no uz svijest da uz biološke činjenice dolazi mnogo toga društveno nakalemljenog.
Psihološki nakalemljenog, ja bih rekao, jer psiha se s vremenom dograđuje i preoblikuje, a često u svom nastojanju da adekvatno reagira na vanjske okolnosti deluzorno djeluje na našu svijest (koja oblikuje društvo).
Recimo, primjer tog deluzornog djelovanja su i estetske operacije, tipa onak na prvi pogled baš hot ženska al ima plastične cice, guzicu, usne, liposukciju, izvađena rebra, kozmetičku fasadu... i većina muških se pali bez obzira što je svjesna toga kako su to iluzije koje samo imitiraju dobre inkubatore i kvalitetan genetski materijal za potomstvo (ili baš i nije :D)... kvragu, mnogi se pale i na skroz plastične lutke bez i trunke organskog, pale se na dijelove tijela ili razne fetiše koji u biti nemaju nikakve veze sa seksualnošću, pale se na životinje i biljke, pale se na slijepu sapioseksualnost... uglavnom na štošta što racionalno gledano nema nikakve veze sa kopulacijom u svrhu razmnažanja iako je libido mehanizam baš sa tom svrhom...
Valda tako jednostavno mora biti, s obzirom na kompleksnost naših percepcija u našim turbokompliciranim mozgovima i najrazličitijih interakcija sa drugim jedinkama i čitavim svijetom -ipak nismo krdo preživača koje samo sezonski galopira prerijom u potrazi za hranom pa da trebamo imati i psihu prilagođenu tome. Mi smo goli majmuni sa hipertrofiranim mozgovima koji su stvorili jedno neurotičnu dihotomičnu civilizaciju, slučajni eksperiment prirode koji drži vodu dok majstori ne odu :cerek:

Mene ti zato apsolutno više ništa ne čudi :kava:


what we've got here is failure to communicate

nodens
Posts: 3045
Joined: 09 Dec 2011, 17:15

Post by nodens » 20 May 2017, 22:50

haram wrote:
20 May 2017, 12:16
Valda tako jednostavno mora biti, s obzirom na kompleksnost naših percepcija u našim turbokompliciranim mozgovima i najrazličitijih interakcija sa drugim jedinkama i čitavim svijetom -ipak nismo krdo preživača koje samo sezonski galopira prerijom u potrazi za hranom pa da trebamo imati i psihu prilagođenu tome. Mi smo goli majmuni sa hipertrofiranim mozgovima koji su stvorili jedno neurotičnu dihotomičnu civilizaciju, slučajni eksperiment prirode koji drži vodu dok majstori ne odu :cerek:

Mene ti zato apsolutno više ništa ne čudi :kava:
Pa ono, poprilično se slažem s ovim opisom naše civilizacije... :cerek:User avatar
Riona
Posts: 3232
Joined: 25 Feb 2017, 09:01
Location: Zagreb

Post by Riona » 22 May 2017, 08:32

nodens wrote:
19 May 2017, 10:48
:rofl: Sad ja moram kao i stitch - to što se on 'osjeća kao žena', ne čini ga ženom. Nego muškarcem koji glumi ženu, eventualno jednog dana će postati i muškarac koji je operiran tako da 'liči' na žensko.

A tehnologiju da 'zbilja postane žensko' još nemamo.

Iako je istina da ti gender bending likovi donekle tjeraju čovjeka na razmišljanje o tome što je uopće spol, tj. što čovjek misli kad kaže 'žensko' (odn. 'muško'). Koliko se meni čini, naginjem biološkom shvaćanju, no uz svijest da uz biološke činjenice dolazi mnogo toga društveno nakalemljenog.
A što ćemo sa onima koji se oduvijek osjećaju kao muško, a imaju obilježja žene (ili obratno)? Oni glume da su to što ih obilježava.
Ljudi glume svašta. Samopouzdanje, sreću, znanje, pa i ponašanje "prave" žene ili muškarca. To ne znači da se oni tako osjećaju. Ti si dakle, jedan od onih koji će odrediti tko je fake, a tko pravi?User avatar
admin
Grand Master of the Jedi Order
Posts: 1120
Joined: 13 Oct 2016, 19:32

Post by admin » 22 May 2017, 09:07

Tema je očišćena od 'chata', a iz Rionina posta izbacio sam suvišan citat. Nastavite u ozbiljnijem tonu, lijepo molim.


Stitch

nodens
Posts: 3045
Joined: 09 Dec 2011, 17:15

Post by nodens » 22 May 2017, 10:07

Riona wrote:
22 May 2017, 08:32
A što ćemo sa onima koji se oduvijek osjećaju kao muško, a imaju obilježja žene (ili obratno)? Oni glume da su to što ih obilježava.
Ljudi glume svašta. Samopouzdanje, sreću, znanje, pa i ponašanje "prave" žene ili muškarca. To ne znači da se oni tako osjećaju. Ti si dakle, jedan od onih koji će odrediti tko je fake, a tko pravi?
Prvo jedno pitanje: što to znači, po tebi, 'osjećati se kao muško'? :zubo:

Odakle oni znaju da se 'osjećaju kao muško'? Da parafraziram Mousea iz Matrixa... maybe they got it wrong. Maybe what THEY think feeling like a man, actually feels like a giraffe, or a zebra... :rofl:User avatar
Riona
Posts: 3232
Joined: 25 Feb 2017, 09:01
Location: Zagreb

Post by Riona » 22 May 2017, 10:24

admin wrote:
22 May 2017, 09:07
Tema je očišćena od 'chata', a iz Rionina posta izbacio sam suvišan citat. Nastavite u ozbiljnijem tonu, lijepo molim.
:facepalm: harame :gaah:

nodens wrote:
22 May 2017, 10:07


Prvo jedno pitanje: što to znači, po tebi, 'osjećati se kao muško'? :zubo:

Odakle oni znaju da se 'osjećaju kao muško'? Da parafraziram Mousea iz Matrixa... maybe they got it wrong. Maybe what THEY think feeling like a man, actually feels like a giraffe, or a zebra... :rofl:
Muljariš. Nek se osjećaju kao zebra, onda imamo pola čovječanstva koje je zapravo zebra.
A vidi ovo: ja sam žensko i doživljavam se tako. Ali nekad mi dođe osjećaj da bi mogla vrlo ljutito i vrlo temeljito tući neke individuLe koje samo muljaju, a zapravo ne vode nikakvu pametnu diskusiju. Mislim da se onda osjećam kao muško. Pardon, zebra.nodens
Posts: 3045
Joined: 09 Dec 2011, 17:15

Post by nodens » 22 May 2017, 11:08

Riona wrote:
22 May 2017, 10:24
Muljariš. Nek se osjećaju kao zebra, onda imamo pola čovječanstva koje je zapravo zebra.
A vidi ovo: ja sam žensko i doživljavam se tako. Ali nekad mi dođe osjećaj da bi mogla vrlo ljutito i vrlo temeljito tući neke individuLe koje samo muljaju, a zapravo ne vode nikakvu pametnu diskusiju. Mislim da se onda osjećam kao muško. Pardon, zebra.
To je samo humoristična referenca. Nisi gledala Matrix? :D

No, da ne nagađamo sad o desetim ljudima i njihovom 'osjećaju', evo pitat ću tebe (a reći za sebe): što ti to znači da se 'osjećaš kao žensko'? Bi li mogla objasniti?

Ja npr. uopće ne bih rekao da se 'osjećam kao muško'. Ne radi se uopće o osjećaju, nego o znanju bioloških činjenica; tj. ja 'znam' da sam 'muško', lol. Imam, jel, izvjesne osobine koje se zovu 'primarna i sekundarna spolna obilježja' koja pripadaju spolu kojeg zovemo 'muškim'. Zbilja ne znam što bi mi još trebao i neki 'osjećaj' da sam 'muško' - pored toga.

Isto tako nemam ni 'osjećaj' da sam 'čovjek' - nego jednostavno znam da po biološkoj taksonomiji spadam u vrstu 'homo sapiens sapiens'. Osim toga, (izravno) vidim da sam 'samo-svjestan' (to je praktički najsigurnija spoznaja koju možeš imati) - a po nekoj logici je to također karakteristično obilježje 'ljudskih bića'. I to je to, nemam nikakav daljnji 'osjećaj' ljudskosti, tj. ne znam što bi to uopće značilo.User avatar
Šabović Adis
Inventar
Posts: 3573
Joined: 22 Aug 2015, 20:45
Location: Sarajevo

Post by Šabović Adis » 22 May 2017, 12:45

primarna i sekundarna spolna obilježja
Kurac?! Muda?! Bez dojki?!

Optički (a znamo da je optika puna varki), po kurcu, mogao bi proći i pod mužjak. Biološki, možda bi se uklopio u primat, no, čovjek niti je primat niti je vrsta primata, a ni muškarac nije mužjak.
Suditi po kurcu, dakle odoka, to je ona tzv. kurčeva logika. Jeb'o i taksonomiju i taksonoma!
:D

A i biologa usput nabijem na lijevi... :rofl:


Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:

nodens
Posts: 3045
Joined: 09 Dec 2011, 17:15

Post by nodens » 22 May 2017, 13:44

Šabović Adis wrote:
22 May 2017, 12:45
Kurac?! Muda?! Bez dojki?!
Pa ono, da, penis, testisi... prostata, nedostatak maternice, mliječnih žlijezda u sisama... i ne zaboravimo, Y kromosom u svakoj stanici tijela. Također i puno veća doza testosterona nego što nalazimo kod 'ženskog' spola. Brada i brkovi... i tako to. Male pattern baldness...

Šabović Adis wrote:
22 May 2017, 12:45
Optički (a znamo da je optika puna varki), po kurcu, mogao bi proći i pod mužjak. Biološki, možda bi se uklopio u primat, no, čovjek niti je primat niti je vrsta primata, a ni muškarac nije mužjak.
Suditi po kurcu, dakle odoka, to je ona tzv. kurčeva logika. Jeb'o i taksonomiju i taksonoma!
Nije 'samo po kurcu'. Nije penis ono što određuje muški spol, nego je penis jedna od 'tipičnih posljedica' pripadanja muškom spolu. Jedna od brojnih tipičnih posljedica, jel. Ako netko u nekakvoj nesreći ostane bez penisa ( :eek: ) nije automatski prestao biti 'muško'; premda nagađam da bi to bilo vrrrlo teško za podnijeti, držim - teže nego da ostaneš bez jedne noge ili jedne ruke.

Šabović Adis wrote:
22 May 2017, 12:45
A i biologa usput nabijem na lijevi... :rofl:
:ne zna: Nisam ni ja neki obožavatelj biologije, samo kako da kažem, ipak dajem prednost objektivnoj biologiji, nego nečijem 'osjećaju'. Svašta ljudski mozak može zabrijat, pa gle samo mene, lol.

Sigurno postoje i ljudi koji se 'osjećaju' kao kraljevi. Ja osobno nemam ništa protiv njih, dok god ne počnu tražiti da ih oslovljavam s 'your majesty', jel, zato što je to primjereno njihovom 'osjećaju' o samom sebi. :rofl: Tj. nemam ništa protiv ni da traže, samo kažem - sinko, budi ti sebi kralj koliko god hoćeš, ali meni nisi. :kava:User avatar
Riona
Posts: 3232
Joined: 25 Feb 2017, 09:01
Location: Zagreb

Post by Riona » 22 May 2017, 15:15

nodens wrote:
22 May 2017, 11:08
To je samo humoristična referenca. Nisi gledala Matrix? :D

No, da ne nagađamo sad o desetim ljudima i njihovom 'osjećaju', evo pitat ću tebe (a reći za sebe): što ti to znači da se 'osjećaš kao žensko'? Bi li mogla objasniti?

Ja npr. uopće ne bih rekao da se 'osjećam kao muško'. Ne radi se uopće o osjećaju, nego o znanju bioloških činjenica; tj. ja 'znam' da sam 'muško', lol. Imam, jel, izvjesne osobine koje se zovu 'primarna i sekundarna spolna obilježja' koja pripadaju spolu kojeg zovemo 'muškim'. Zbilja ne znam što bi mi još trebao i neki 'osjećaj' da sam 'muško' - pored toga.

Isto tako nemam ni 'osjećaj' da sam 'čovjek' - nego jednostavno znam da po biološkoj taksonomiji spadam u vrstu 'homo sapiens sapiens'. Osim toga, (izravno) vidim da sam 'samo-svjestan' (to je praktički najsigurnija spoznaja koju možeš imati) - a po nekoj logici je to također karakteristično obilježje 'ljudskih bića'. I to je to, nemam nikakav daljnji 'osjećaj' ljudskosti, tj. ne znam što bi to uopće značilo.
Znači, bezosjećajan si. :raspa:

Kakve veze ima jesam li gledala, referenca je razumljiva, hvala.
Šabović Adis wrote:
22 May 2017, 12:45


Kurac?! Muda?! Bez dojki?!

Optički (a znamo da je optika puna varki), po kurcu, mogao bi proći i pod mužjak. Biološki, možda bi se uklopio u primat, no, čovjek niti je primat niti je vrsta primata, a ni muškarac nije mužjak.
Suditi po kurcu, dakle odoka, to je ona tzv. kurčeva logika. Jeb'o i taksonomiju i taksonoma!
:D

A i biologa usput nabijem na lijevi... :rofl:

Eno ga sad, ne daš mu da bude muškarac. A tako mu je jednostavno bilo... Zrcalo i - znam ja sve. :lol: Ne mora se definirat, osjećat, ponašat, glumit... Sve je tamo.nodens
Posts: 3045
Joined: 09 Dec 2011, 17:15

Post by nodens » 22 May 2017, 15:37

Riona wrote:
22 May 2017, 15:15
Znači, bezosjećajan si.
Ne vidim kako si došla do tog (pogrešnog) zaključka. :zubo: No dobro, ne raspravlja ti se, očito. :cerek: Neću saznati što tebi znači 'osjećati se kao žensko'...

Riona wrote:
22 May 2017, 15:15
Kakve veze ima jesam li gledala, referenca je razumljiva, hvala.
Nemam baš dojam da si shvatila u čemu je njena humorističnost...

Riona wrote:
22 May 2017, 15:15
Eno ga sad, ne daš mu da bude muškarac. A tako mu je jednostavno bilo... Zrcalo i - znam ja sve. :lol: Ne mora se definirat, osjećat, ponašat, glumit... Sve je tamo.
Previše ti iščitavaš iz mojih tvrdnji, ili što bi se pučki reklo - trčiš pred rudo. :zubo:

Naravno da postoje i osjećaji i gluma i svašta. Ja ti samo kažem kako shvaćam sam 'pojam muškarca': primarno preko biološke klasifikacije. To ničim ne poriče postojanje svakakvih psiholoških 'komplikacija', koje nastaju ne samo zato što su ljudi i individualno komplicirana stvorenja, nego i zbog kompleksnog odnosa pojedinca i društva, tj. kulture u kojoj živi. No te komplikacije meni ne utječu na 'pojam muškarca', jednostavno zato što sve te psihološke brijačine ne mijenjaju one biološke činjenice koje pobrojah gore, a koje meni 'određuju' dotični 'pojam muškarca'. (odn. 'žene'). Tako da mogu reći da si ti meni 'žena' ne zato što ti sebe doživljavaš kao žensko, nego zato što si biološki žena. (Ako jesi. Trenutačno nisam upoznat s time, lol, ali nije mi ni naročito bitno.)

Da ne spominjem da čak ni biologija nije 'jednostavna'; hermafroditi svakako 'postoje', kao i Turnerovi, Swyerovi i Klinefelterovi sindromi, primjerice.User avatar
Šabović Adis
Inventar
Posts: 3573
Joined: 22 Aug 2015, 20:45
Location: Sarajevo

Post by Šabović Adis » 22 May 2017, 15:54

nodens wrote:
22 May 2017, 13:44
Pa ono, da, penis, testisi... prostata, nedostatak maternice, mliječnih žlijezda u sisama... i ne zaboravimo, Y kromosom u svakoj stanici tijela. Također i puno veća doza testosterona nego što nalazimo kod 'ženskog' spola. Brada i brkovi... i tako to. Male pattern baldness...
Aha.
Muškarcem se, dakle, biva genetski, bezsisno, hromozomski, dlakavički i ćelavično.
Nije da ćemo to odoka konstatovat', al' tako je. :rofl:
Nije 'samo po kurcu'. Nije penis ono što određuje muški spol, nego je penis jedna od 'tipičnih posljedica' pripadanja muškom spolu. Jedna od brojnih tipičnih posljedica, jel. Ako netko u nekakvoj nesreći ostane bez penisa ( :eek: ) nije automatski prestao biti 'muško'; premda nagađam da bi to bilo vrrrlo teško za podnijeti, držim - teže nego da ostaneš bez jedne noge ili jedne ruke.
Ovo pripadanje mi je interesantno; jel' se spolu pripada svojevoljno il' pod prisilom? :zubo:

:ne zna: Nisam ni ja neki obožavatelj biologije, samo kako da kažem, ipak dajem prednost objektivnoj biologiji, nego nečijem 'osjećaju'. Svašta ljudski mozak može zabrijat, pa gle samo mene, lol.
Ma jasno, i biologija je tek jedna od nauka, i to prirodnih. Ima svoje granice, svoje zakone itd. Problem je biolog koji bi da po biološki sudi o nečemu što nije, niti može biti, obuhvaćeno biologijom. :D

I šta ti je to objektivna biologija? Bez biologa, jel'? :rofl:
Sigurno postoje i ljudi koji se 'osjećaju' kao kraljevi. Ja osobno nemam ništa protiv njih, dok god ne počnu tražiti da ih oslovljavam s 'your majesty', jel, zato što je to primjereno njihovom 'osjećaju' o samom sebi. :rofl: Tj. nemam ništa protiv ni da traže, samo kažem - sinko, budi ti sebi kralj koliko god hoćeš, ali meni nisi. :kava:
Oh, a šta kad ti ponestane objektivnosti a preostanu samo subjektivnosti, kao jedino meritorne? Šta'š tad? :zubo:
Riona wrote:
22 May 2017, 15:15


Znači, bezosjećajan si. :raspa:

Kakve veze ima jesam li gledala, referenca je razumljiva, hvala.


Eno ga sad, ne daš mu da bude muškarac. A tako mu je jednostavno bilo... Zrcalo i - znam ja sve. :lol: Ne mora se definirat, osjećat, ponašat, glumit... Sve je tamo.
Riona, beskurac, lako se tebi smijat'! :rofl:


Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:

nodens
Posts: 3045
Joined: 09 Dec 2011, 17:15

Post by nodens » 22 May 2017, 17:36

Šabović Adis wrote:
22 May 2017, 15:54
Aha.
Muškarcem se, dakle, biva genetski, bezsisno, hromozomski, dlakavički i ćelavično.
Nije da ćemo to odoka konstatovat', al' tako je.
Imaš bolji prijedlog? Usput mi predloži kako se, zbilja, 'konstatira' pripadnost ljudskoj vrsti. :zubo: Je li to nešto subjektivno? Je l' obuhvaćeno biologijom? Ili možemo i peseke svrstati u 'ljude', ako nam se tako ćefi?

Šabović Adis wrote:
22 May 2017, 15:54
Ovo pripadanje mi je interesantno; jel' se spolu pripada svojevoljno il' pod prisilom?
Ni jedno ni drugo, nego 'činjenično'.

Djeluje li sila teža na tebe 's tvojim pristankom' ili možda 'prisilno'? :zubo: Za mentalno stabilne, ni jedno ni drugo, nego je shvaćaju kao objektivnu datost. Puknuti ljudi, s druge strane, možda misle da je prvo potreban njihov 'pristanak' na silu težu, jer inače osjećaju da su valjda 'pod prisilom'. :rofl:
Zamisli samo koje je to silovanje ljudske slobode, ne možeš 'odlučiti' hoće li na tebe djelovati sila teža ili neće. Grozno! :gaah:

Šabović Adis wrote:
22 May 2017, 15:54
Ma jasno, i biologija je tek jedna od nauka, i to prirodnih. Ima svoje granice, svoje zakone itd. Problem je biolog koji bi da po biološki sudi o nečemu što nije, niti može biti, obuhvaćeno biologijom.
A što to nije 'obuhvaćeno biologijom'? Je li li pripadnost ljudskoj vrsti 'obuhvaćena biologijom', ili možda smatraš da čovjek zbilja ima 'pravo' sam sebe shvaćati ili doživljavati kao slona? :rofl:

Što se mene tiča, može on sebe definirati kako hoće, ali ako mi tvrdi da je slon, a ja vidim da je (biološki) čovjek, jednostavno ću ga kategorizirati kao 'mentali ćelinđd' čovjeka, i to je to.

Šabović Adis wrote:
22 May 2017, 15:54
Oh, a šta kad ti ponestane objektivnosti a preostanu samo subjektivnosti, kao jedino meritorne? Šta'š tad?
Pitat ću tog nekog kome su jedino 'subjektivnosti' meritorne - kako shvaća pojam 'meritornog'. Ako je to nešto totalno subjektivno, onda ću jednostavno njegovu subjektivnost shvatiti kao ZA MENE ničim meritornu, i mirna Bosna. :zubo: Jer će to biti MOJ subjektivni stav o tome što je meritorno.

Lijepo je to izrazio George Carlin: kad ti netko kaže 'imam pravo na svoje mišljenje', jednostavno kažeš 'stvarno? E, onda i ja imam pravo na svoje mišljenje, a moje mišljenje je da ti NEMAŠ pravo na svoje mišljenje'. :rofl:User avatar
Riona
Posts: 3232
Joined: 25 Feb 2017, 09:01
Location: Zagreb

Post by Riona » 22 May 2017, 17:52

Šabović Adis wrote:
22 May 2017, 15:54
Aha.
Muškarcem se, dakle, biva genetski, bezsisno, hromozomski, dlakavički i ćelavično.
Nije da ćemo to odoka konstatovat', al' tako je. :rofl:
biva se muškijem. A za bit muškarac... treba onog nečeg što nema u nodensovom zrcalu.

Al da vas ja ne bi skrenula s tako dobrog puta... :D
Šabović Adis wrote:
22 May 2017, 15:54
Ovo pripadanje mi je interesantno; jel' se spolu pripada svojevoljno il' pod prisilom? :zubo:

Ma jasno, i biologija je tek jedna od nauka, i to prirodnih. Ima svoje granice, svoje zakone itd. Problem je biolog koji bi da po biološki sudi o nečemu što nije, niti može biti, obuhvaćeno biologijom. :D

I šta ti je to objektivna biologija? Bez biologa, jel'? :rofl:


Oh, a šta kad ti ponestane objektivnosti a preostanu samo subjektivnosti, kao jedino meritorne? Šta'š tad? :zubo:
Šabović Adis wrote:
22 May 2017, 15:54
Riona, beskurac, lako se tebi smijat'! :rofl:
Ae :cerek:User avatar
Šabović Adis
Inventar
Posts: 3573
Joined: 22 Aug 2015, 20:45
Location: Sarajevo

Post by Šabović Adis » 22 May 2017, 18:19

nodens wrote:
22 May 2017, 17:36
Imaš bolji prijedlog? Usput mi predloži kako se, zbilja, 'konstatira' pripadnost ljudskoj vrsti. :zu bo: Je li to nešto subjektivno? Je l' obuhvaćeno biologijom? Ili možemo i peseke svrstati u 'ljude', ako nam se tako ćefi?
A zašto ne kao i dosad - po spolnosti? (Dakle, ne po kurcu, po bradi, po ćelavici itd.) :zubo: To, za muškarca. Čovjek - po sebi, šta fali tome? :D

Ni jedno ni drugo, nego 'činjenično'.

Djeluje li sila teža na tebe 's tvojim pristankom' ili možda 'prisilno'? :zu bo:


Upičku, ti fakat mene pitaš djeluje li sila teže na mene?! :rofl:
Da si me pitao postoje li vanzemaljci, rek'o bih ti idi vanzemaljce pitat' postoje li, štas' mene naš'o da u vanzemaljačko ime odgovaram... :rofl:

Ovaj, hoću reći, dokaži da djeluje - dokažeš li odmah dajem dozvolu. :rofl: :rofl: :rofl:
Za mentalno stabilne, ni jedno ni drugo, nego je shvaćaju kao objektivnu datost. Puknuti ljudi, s druge strane, možda misle da je prvo potreban njihov 'pristanak' na silu težu, jer inače osjećaju da su valjda 'pod prisilom'. :rofl:
Zamisli samo koje je to silovanje ljudske slobode, ne možeš 'odlučiti' hoće li na tebe djelovati sila teža ili neće. Grozno! :gaah:


Tebe fakat lako stavit' pred svrešen čin, a? :zubo:

A što to nije 'obuhvaćeno biologijom'? Je li li pripadnost ljudskoj vrsti 'obuhvaćena biologijom', ili možda smatraš da čovjek zbilja ima 'pravo' sam sebe shvaćati ili doživljavati kao slona? :rofl:

Što se mene tiča, može on sebe definirati kako hoće, ali ako mi tvrdi da je slon, a ja vidim da je (biološki) čovjek, jednostavno ću ga kategorizirati kao 'mentali ćelinđd' čovjeka, i to je to.
1) Biolog je manje nego čovjek
2) Biologija je krajnji doment biologa

Trebal' još? :D

3) Matematika je iznad biologije, sa sve matematičarem... :rofl:
Pitat ću tog nekog kome su jedino 'subjektivnosti' meritorne - kako shvaća pojam 'meritornog'. Ako je to nešto totalno subjektivno, onda ću jednostavno njegovu subjektivnost shvatiti kao ZA MENE ničim meritornu, i mirna Bosna. :zubo: Jer će to biti MOJ subjektivni stav o tome što je meritorno.
Pa eto, ja bih ti odgovorio sa shvatam onako kako sam ga i definisao - subjektivno. :zubo:
Nego, imaš ti kakvih objektivnih pitanja, nekih koje nisu postavljena od strane subjekta? :rofl:
Lijepo je to izrazio George Carlin: kad ti netko kaže 'imam pravo na svoje mišljenje', jednostavno kažeš 'stvarno? E, onda i ja imam pravo na svoje mišljenje, a moje mišljenje je da ti NEMAŠ pravo na svoje mišljenje'. :rofl:
Ma dobro, tot' se ponaški kaže ko te šta pita. :rofl:

:five:


Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:

nodens
Posts: 3045
Joined: 09 Dec 2011, 17:15

Post by nodens » 22 May 2017, 18:54

Riona wrote:
22 May 2017, 17:52
biva se muškijem. A za bit muškarac... treba onog nečeg što nema u nodensovom zrcalu.
Kao što rekoh, meni pojam 'muškarac' ima primarno biološko značenje.

Ti ovdje ciljaš na nešto 'kulturološki'. Dakle, na nekakve tipične asocijacije koje pojedine kulture 'vežu' uz (biološke) pripadnike pojedinog spola. (Ili bar većinu njih... ili bar neke od njih, lol).

Jasno, razne kulture imaju razne 'kultuorloške' asocijacije na biološki spol. Ono što ti smatraš 'muškarcem', vjerojatno nije isto onome što je tvoja vlastita kultura doživljavala 'muškarcem' prije jedva 100 godina. A da ne spominjemo tek nama posve strane kulture.

Out of curiosity - ako uopće imaš volje odgovarati - zanimalo bi me da mi bar ugrubo opišeš što ti doživljavaš kao 'muškarac' u ovom kulturološkom smislu. :cerek: Možeš dati i par primjera iz npr. svijeta estrade ili politike, čisto zato što bi to mogli bit ljudi za koje smo oboje čuli...

Šabović Adis wrote:
22 May 2017, 18:19
A zašto ne kao i dosad - po spolnosti? (Dakle, ne po kurcu, po bradi, po ćelavici itd.) :zubo: To, za muškarca. Čovjek - po sebi, šta fali tome?
Ne pratim baš. Bi li preformulirao, na malo jasniji način? :cerek:

Da se nadovežem na ovo Rionino gore, i pojam 'čovjek' se može shvatiti 'kulturološki'. Znaš onaj izraz 'budi čovjek!' - ili recimo 'jesi li ti uopće čovjek', i slično. Očito, u tim izrazima nitko ne spori 'biološku' pripadnost ljudskoj vrsti, nego valjda izražavaju određeni skup asocijacija koje normalno vežu uz pripadnike te vrste.

Šabović Adis wrote:
22 May 2017, 18:19
Upičku, ti fakat mene pitaš djeluje li sila teže na mene?! :rofl:
Ne, pitam te djeluje li na tebe 'po tvojoj volji' ili možda 'prisilno'? :zubo:

'Pokoravaš' li se sili teži 'svojevoljno'? Ili imaš osjećaj resentmenta spram te prirodne sile jer bez tvog dopuštenja djeluje na tebe i tako te ograničava? :rofl:

Šabović Adis wrote:
22 May 2017, 18:19
1) Biolog je manje nego čovjek
2) Biologija je krajnji doment biologa

Trebal' još?
I dalje ne pratim. Što je tebi 'čovjek'?User avatar
Šabović Adis
Inventar
Posts: 3573
Joined: 22 Aug 2015, 20:45
Location: Sarajevo

Post by Šabović Adis » 22 May 2017, 19:14

nodens wrote:
22 May 2017, 18:54
Ne pratim baš. Bi li preformulirao, na malo jasniji način? :cerek:
Ouf, ti bi da izbanalizujem? :p
Da se nadovežem na ovo Rionino gore, i pojam 'čovjek' se može shvatiti 'kulturološki'. Znaš onaj izraz 'budi čovjek!' - ili recimo 'jesi li ti uopće čovjek', i slično. Očito, u tim izrazima nitko ne spori 'biološku' pripadnost ljudskoj vrsti, nego valjda izražavaju određeni skup asocijacija koje normalno vežu uz pripadnike te vrste.

Ok., nije mi nepoznato. Meni, eto, znaju reći i jao, što si ti sebičan, na šta ja odvratim ne, nego ću bit' tebičan... :rofl:
Ne, pitam te djeluje li na tebe 'po tvojoj volji' ili možda 'prisilno'? :zubo:

'Pokoravaš' li se sili teži 'svojevoljno'? Ili imaš osjećaj resentmenta spram te prirodne sile jer bez tvog dopuštenja djeluje na tebe i tako te ograničava? :rofl:
Jbt., ti fakat zapeo da sila teže djeluje na mene... :rofl:

Ako se dobro sjećam, sila teže postoji, kao interakcija, između dva tijela, objekta, različitih masa.

Oli me i ti smatraš objektom a ne subjektom?! Fakat misliš da sam tijelo?! Trupina?! :zubo:
I dalje ne pratim. Što je tebi 'čovjek'?
Vuk nije garant. :D


Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:

nodens
Posts: 3045
Joined: 09 Dec 2011, 17:15

Post by nodens » 22 May 2017, 19:50

Šabović Adis wrote:
22 May 2017, 19:14
Ouf, ti bi da izbanalizujem?
Ja bih da se bar zeru jasnije izražavaš. Ne mora to bit 'posve' jasno, no ovako me fakat podsjećaš na undu i njegove sataraše od postova. :rofl:

Šabović Adis wrote:
22 May 2017, 19:14
Jbt., ti fakat zapeo da sila teže djeluje na mene... :rofl:
Pa da, konstantno 'djeluje' na tebe, npr. kad stojiš gol, kita ti visi prema dolje. E vidiš, to ti je 'djelovanje' sile teže; da stojiš gol u bestežinskom stanju na nekoj stanici u orbiti Zemlje, kita bi ti vjerojatno bila u horizontali. :rofl:

Šabović Adis wrote:
22 May 2017, 19:14
Ako se dobro sjećam, sila teže postoji, kao interakcija, između dva tijela, objekta, različitih masa.
Naravno. No, dočim je sila kojom Zemlja djeluje na tebe 'ogromna' i iz tvoje perspektive VRLO vidljiva (ima značajan 'utjecaj' na tebe, i u 'lošem' i u 'dobrom' smislu) - sila kojom ti djeluješ na Zemlju je (relativno) takvog sitnog iznosa, da ga Zemlja 'osjeti' manje nego ono što krava osjeća kad je komarac pokušava izjebati. :rofl:

Stoga se kolokvijalno pod 'sila teža' misli samo na ovaj prvi iznos, s obzirom da je drugi zanemariv (relativno, jer apsolutno radi se o 'jednakom' iznosu). U biti, nije bio ni poznat do čika Newtona. A onda je čika Einstein još malo zakomplicirao situaciju, ali nećemo sad o tome...

Šabović Adis wrote:
22 May 2017, 19:14
Oli me i ti smatraš objektom a ne subjektom?! Fakat misliš da sam tijelo?! Trupina?! :zubo:
Ako ispravno kontam zašto me pitaš ovo gore, onda je to čak lucidno. :cerek:

Hoćeš reći, ljudi su subjekti koji imaju 'moć samoodređenja'? Eeee, dočim je to posve točno - ljudi svejedno nemaju 'entitlement' na to da ih DRUGI ljudi doživljavaju onako kako bi ONI to htjeli. Nego, kako će te drugi doživljavati, ovisi o NJIMA, a ne o tebi. Ja mogu sebi brijati da sam Casanova na kvadrat jer se 'tako osjećam' iznutra, no jesam li zbilja Casanova, to određuju žene, a ne moj 'unutrašnji osjećaj' i moje 'samoodređenje' kao subjekta.

Ako i ti kontaš kamo smjeram s time. :zubo:User avatar
Šabović Adis
Inventar
Posts: 3573
Joined: 22 Aug 2015, 20:45
Location: Sarajevo

Post by Šabović Adis » 22 May 2017, 22:12

nodens wrote:
22 May 2017, 19:50
Ja bih da se bar zeru jasnije izražavaš. Ne mora to bit 'posve' jasno, no ovako me fakat podsjećaš na undu i njegove sataraše od postova. :rofl:
Opet ovo. :confused:
Još si jednom bio spomenuo ovo undu, a ja ni sad ne kontam o čemu se radi. :rofl:

Ma ništa, spolnost i posebnost...aaaaa, ko razume shvatiće, kad porasteš samo će ti se kasti. :zubo:

Pa da, konstantno 'djeluje' na tebe, npr. kad stojiš gol, kita ti visi prema dolje. E vidiš, to ti je 'djelovanje' sile teže; da stojiš gol u bestežinskom stanju na nekoj stanici u orbiti Zemlje, kita bi ti vjerojatno bila u horizontali. :rofl:
Jes', aha, sad sam zapravo kita, na koju sila teže može da djeluje. Đubre... :rofl:

Naravno. No, dočim je sila kojom Zemlja djeluje na tebe 'ogromna' i iz tvoje perspektive VRLO vidljiva (ima značajan 'utjecaj' na tebe, i u 'lošem' i u 'dobrom' smislu) - sila kojom ti djeluješ na Zemlju je (relativno) takvog sitnog iznosa, da ga Zemlja 'osjeti' manje nego ono što krava osjeća kad je komarac pokušava izjebati. :rofl:

Stoga se kolokvijalno pod 'sila teža' misli samo na ovaj prvi iznos, s obzirom da je drugi zanemariv (relativno, jer apsolutno radi se o 'jednakom' iznosu). U biti, nije bio ni poznat do čika Newtona. A onda je čika Einstein još malo zakomplicirao situaciju, ali nećemo sad o tome...
A znam da po zakonu o količini kretanja, i uzajamnom privlačenju/odbijanju tijela, kad skakućem po zemlji ne skakućem samo ja već i cijela zemlja, srazmjerno manje. :B
Hek, svi skakućete kad ja skakućem... :rofl: :rofl: :rofl:

Ako ispravno kontam zašto me pitaš ovo gore, onda je to čak lucidno. :cerek:
:grli:
Tejks van tu nou van. :cerek:
Hoćeš reći, ljudi su subjekti koji imaju 'moć samoodređenja'? Eeee, dočim je to posve točno - ljudi svejedno nemaju 'entitlement' na to da ih DRUGI ljudi doživljavaju onako kako bi ONI to htjeli. Nego, kako će te drugi doživljavati, ovisi o NJIMA, a ne o tebi. Ja mogu sebi brijati da sam Casanova na kvadrat jer se 'tako osjećam' iznutra, no jesam li zbilja Casanova, to određuju žene, a ne moj 'unutrašnji osjećaj' i moje 'samoodređenje' kao subjekta.

Ako i ti kontaš kamo smjeram s time. :zubo:
Koji sad drugi ljudi? Ima samo jedni ljudi, a to smo mi. Svi mi. Jes' da poneki od nas vole da se pravi inglišmeni al' eto... :rofl:


Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:

nodens
Posts: 3045
Joined: 09 Dec 2011, 17:15

Post by nodens » 23 May 2017, 09:46

Šabović Adis wrote:
22 May 2017, 22:12
Opet ovo. :confused:
Još si jednom bio spomenuo ovo undu, a ja ni sad ne kontam o čemu se radi. :rofl:
unda = forumaš po kojem je ovaj smiley :unda: dobio ime.

Šabović Adis wrote:
22 May 2017, 22:12
Ma ništa, spolnost i posebnost...aaaaa, ko razume shvatiće, kad porasteš samo će ti se kasti.
Ja bih ipak da ti saam kažeš što misliš... ako nije bed. :cerek:

Šabović Adis wrote:
22 May 2017, 22:12
A znam da po zakonu o količini kretanja, i uzajamnom privlačenju/odbijanju tijela, kad skakućem po zemlji ne skakućem samo ja već i cijela zemlja, srazmjerno manje. :B
Hek, svi skakućete kad ja skakućem...
Da, Zemlja tada skoči u suprotnom smjeru za... milijarditi dio, milijarditog dijela, stotinke mikrometra. Otprilike. :rofl:

Iliti negdje oko milijardu Planckovih duljina, za one koji vole misliti 'pozitivno'...

Šabović Adis wrote:
22 May 2017, 22:12
Koji sad drugi ljudi? Ima samo jedni ljudi, a to smo mi. Svi mi. Jes' da poneki od nas vole da se pravi inglišmeni al' eto... :rofl:
'Drugi ljudi' su oni ostali ljudi, osim onog konkretnog pojedinca o kojem pričamo.

Ljudi se ne 'samoodređuju' tek tako. Recimo, ti imaš pravo 'samo-odrediti' se kao doktora, no da bi te ostali počeli doživljavati kao doktora, morat ćeš proći puno toga, gomilu 'testova' i 'provjera'. Ne možeš samo reći 'ali ja se iznutra osjećam i definiram kao doktor, želim da me se tako doživljava'. :zubo: Takvo samoodređenje, kao i mnogo koje drugo, ultimativno ovisi o 'ostalim ljudima'.User avatar
Šabović Adis
Inventar
Posts: 3573
Joined: 22 Aug 2015, 20:45
Location: Sarajevo

Post by Šabović Adis » 23 May 2017, 12:19

nodens wrote:
23 May 2017, 09:46
unda = forumaš po kojem je ovaj smiley :unda: dobio ime.
Garant neki pametan čova. :zubo:

Ja bih ipak da ti saam kažeš što misliš... ako nije bed. :cerek:
Ispitivao ja spolnost:

- Oooo, spolnosti, šta sam po tebi? :confused:
- :misli: :ne zna:

O ispitivanju sebe ne bih, bojim se da si homofoban. :rofl: :rofl:
Da, Zemlja tada skoči u suprotnom smjeru za... milijarditi dio, milijarditog dijela, stotinke mikrometra. Otprilike. :rofl:

Iliti negdje oko milijardu Planckovih duljina, za one koji vole misliti 'pozitivno'...
Veliš, drugim riječima, postoji neka suštinska razlika između:

2+2=4

i

2+2=4?

:D

Poenta je da izjava stoji, ali pod uslovom da gravitacija uopšte i djeluje na mene, a ako djeluje djelujem i ja na nju, boža joj vjera. I djejstvo je uzajamno. S tom razlikom da sam ja svjestan djelovanja gravitacije na mene a gravitacije mog djelovanja i mene - nije. :unda:

Ja dobrog smajlija, jeeee... :rofl: :rofl:

'Drugi ljudi' su oni ostali ljudi, osim onog konkretnog pojedinca o kojem pričamo.
Onda bi trebalo reći da se radi o drugim pojedincima.
Ljudi se ne 'samoodređuju' tek tako.
Ljudi da.
Recimo, ti imaš pravo 'samo-odrediti' se kao doktora, no da bi te ostali počeli doživljavati kao doktora, morat ćeš proći puno toga, gomilu 'testova' i 'provjera'.


Ne da nemam pravo nego nemam ni dužnost. (Ni) Doktorom se ne biva po sebi nego po nečem/nekom drugom. :D
Ne možeš samo reći 'ali ja se iznutra osjećam i definiram kao doktor, želim da me se tako doživljava'. :zubo: Takvo samoodređenje, kao i mnogo koje drugo, ultimativno ovisi o 'ostalim ljudima'.
Ma ok., samo vraćamo se na ono da ni muškarcem ne bivaš ni sam po sebi ni po kurcu ni po palcu nego po - spolnosti. Napominjem, pod uslovom da tebe spolnost određuje a ne ti nju. :rofl: :rofl:


Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko: