Stripovi

O duhovnim i materijalnim dobrima
User avatar
nina williams
Posts: 2925
Joined: 13 Oct 2011, 18:01

Stripovi

Post by nina williams » 02 Nov 2011, 17:24

Jeste li čitali stripove dok ste bili mlađi? Čitate li još uvijek? Mene je zarazio stariji brat (slično se desilo i sa muzikom), otvorio mi je vrata u svijet širi od Mikijevog almanaha i Mikijevog zabavnika. Ubrzo sam postala predanija nego on-sav sam džeparac trošila (moram priznat i da sam sebi od usta odvajala: dobivala sam novce 'za sendvič i sok' dok sam u školi, od soka sam počesto odustajala) na stripove. Većinom su to bile stvari koje su izlazile u Zlatnoj seriji i Lunovom Magnus Stripu. Odmah da kažem, ja nisam nikakav poznavatelj popratnih sadržaja vezanih uz stripove-osim Magnusa&Bunkera i Bonellija ne znam nijednog autora poimence, također nisam nikakav stručnjak za crtež...ja samo volim čitat stripove.

Da ne ispadne baš neki sirot uvod, evo, abecednim redom, onog što čitah+dojmovi (ukratko ovaj put, ako bude zainteresiranih mogli bi u razmjeni mišljenja razradit detalje):

[Uputa za rad: nakon što sam sve napisala, vidim da je podugačko. Ne morate čitat, nema tu ničeg silno bitnog i pametnog, pišite o stripovima koje ste vi voljeli i čitali ili o onima koje još uvijek čitate.]

Alan Ford-jedan od najdražih i meni najboljih stripova, nema lika koji u njemu nije dobar. Imam osjećaj da puno u svom životu dugujem tom stripu. On je započeo sa sarkazmom&ironijom u Nine (Nadrealisti su nastavili.) Zainteresirao me je za hrpu stvari, on je prava mala izvitoperena opća enciklopedija. Bob Rock je moj osobni iber-car-strip-junaka, a Grunfa i Jeremiju tu-i-tamo koristim u poštapalicama. Uf, rekla sam da ću ukratko opisat, a već se na prvom koraku gubim. Aj, još moram reć i da su sporedni likovi sjajno napravljeni (uključujući menažeriju), da je to jedan od dva stripa koji još uvijek čitam i da je i moj san jednog dana radit u Ministarstvu za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

Asterix-bio je malo skuplji od drugih, ali vrijedio je svakog dinara. Ima jednu rijetku kvalitetu-dobar je za svaku dob.

Axa-hm, nije mi bila baš nešto, previše golotinje i 'odraslih' slika i sadržajaza dob u kojoj sam je prvi put čitala (8-9 godina). Bilo me je sram tog stripa. Slično se, godinama nakon nje, desilo i s Ranxeroxom, samo što tad više nisam bila strip-džankić, pa sam njega prestala kupovat. Ne volem tako eksplicitan seks u stripu, nije to, u mojoj glavi, prihvatljiva forma za seksualne sadržaje.

Blek-voljela sam ga jako, iako mi je uvijek nešto falilo u tom stripu. Žemske, možda? Nije ih baš puno bilo. Kako bilo da bilo, Okultis mi je bio uštogljen, Rodi jako drag, a sam strip imao je hvalevrijednu zbirku jedne od mojih omiljenih strip-kvaliteta: uzrečice. Hiljadu mu smrdljivih tvorića (by Rodi, ako ko ne zna) je moj No.1 u konkurenciji svih uzrečica iz svih stripova.

Blueberry-čitala sam ga, ali ne baš redovito, i mislim da ga uopće nisam kužila. Čini mi se da sam ga premala čitala. Planiram mu se vratit i posvetit dužnu pažnju, neke stvari, koje mi povremeno izrone iz sjećanja, govore mi da to zaslužuje.

Corto Maltese-slično Bluberryju, ni njega u početku nisam kužila, ali on je imao neku magiju. Nije imalo veze što pola toga ne razumijem i što su mi neke stvari mrske, morala sam ga pratit. To je prvi strip u kojem sam uspjela zamijetiti crtež, previše je odudarao od svega poznatog. Usput, u početku mi se taj crtež uopće nije sviđao, mislila sam da je bezvezan. (Ili sam samo mislila da mi se ne sviđa? Jer, sada je uvjerljivo na prvom mjestu.) I dansa imam jako čudan odnos njim, on je meni naj-naj, ali ne volim o tome pričat. Posve sebično mi se ne sviđa mogućnost da ga i neko drugi voli na isti način.

Družina od vješala-nije bilo puno brojeva, ali ostali su u lijepom sjećanju.

Dylan Dog-uz Alana Forda, to je ono što još uvijek čitam. U početku ga nisam voljela, bio mi je prestrašan. S vremenom su se stvari promijenile. Odličan mi je, a samo neke od dodatnih kvaliteta koje ga izdvajaju su: zna imat dosta edukativan karakter (recimo, ja sam išla čitat Dylana Thomasa poradi Dylana Doga); poštapalice; ima žemskih; al bez sveg tog bi se moglo...dosta je i to što ima (meni) najboljeg pomoćnog lika ikad-Gručo, majstore, svaka ti dala (znam da neće, al to je njihov gubitak). (Dilana sam nekako i uspjela prekrstit u Dylana, ali Groucho će mi zauvijek ostat Gručo.)

Đil-hm, nije mi baš lego. Bio mi je bezličan, čitala sam ga samo zato što je izlazio s Martijem Misterijom.

Fantom-nije mi bio baš jedan od omiljnih, al mogao je proć. Sviđala mi se ona fora da ostaje njegov ožiljak na zlikovcu.

Gordon Link-došao je kad sam već bila mrvu starija i osvojio dijete u meni. SF-detektivi kod mene uvijek imaju bar kakvu-takvu prođu. Puki mi je bio super, a Jessica me obarala s nogu. Žemska je nosila šešir bolje neg Jonn Wayne.

Gru-sjajan, sjajan, sjajan strip. Odudara od svih ovih stvari do kojih se moglo doć na kioscima. Koliko čujem, imali smo izvrsnog prevoditelja za njega. (Ime ne znam, naravno, ali čula sam s više strana mišljenje da je njegov prijevod bio bolji od originala. Strip-satira je sjajna forma, kad i to omogućuje.) U početku ga nisam baš najbolje kužila (a šta da se radi, imala sam 7 ili manje), pa ga nisam baš pratila, ali s nekih 11-12 mi se desilo nešto...počela sam se prisjećat fora iz tog stripa. Naknadno sjednu neke stvari na svoje mjesto i skontaš...fol/dublji smisao/poantu vica. E s Gruom mi se to desilo 2x, sljedeći put sam ga pronašla u 15-oj i otada me baci na koljena čim ga se sjetim.

Ken Parker-a ne znam...nit je vino, nit je voda.

Kapetan Miki-nikakvog dubljeg traga taj na me ostavio nije.

Kit Teller-recimo da on drži neku zlatnu sredinu. Sviđalo mi se to što je predstavljan kroz odrastanje. Čin-Lao i Frenki su mi bili sjajni.

Komadant Mark-(žao mi je, u mojoj glavi on nikad nije postao komandant) e pa ako postoji junak koji mi je bio glup-to je Mark. (Isprika fanovima, nemojte se ljutit, sigurna sam da ima stvari koje ja volim, a vi o njima mislite puno lošeg.) Koja dosada od lika, a još mu nađu najdosadniju curu od svih mogućih-fakat su bili dobar par. Naravno, svejedno sam ga kupovala. Jedina sjajna epizoda bila mu je ona kad konačno oženi Beti i kad im Blek, Okultis i Rodi dođu na vjenčanje...tj. zadnja :zubo: epizoda.
Šteta, jer Žalosna Sova mi je jedan od najdražih pomoćnih likova, a ima i jednu od najboljih poštapalica-čukundeda vrač. Taj vrač bi trebao imat svoj strip. Flok mi je jedan od najboljih stripovskih ljubimaca, Blaf je imao potencijal, ali ga, u mojim očima, nikad nije do kraja realizirao.


Lazarus Led-da je više i ranije izlazio možda bi se borio za mog 'Mister No današnjeg doba*-surogata'. (*Viđi pod: Mister No.) Doduše, ne dajem mu više od 30% šansi.

Mandark-zbunjivao me je, nije mi imao uobičajenu?/očekivanu? narav stripa. Sve su šanse da sam i njega premala čitala. (Sviđalo mi se što je ponekad izlazio ukoričen kao knjige, iako mislim i da je Sveti Petar jeftiniju kajganu jeo.)

Martin Mystere-luda sam za njim bila s 10, 11, 12, a bome...i kasnije. Uz njega sam bolje pamtila povijest, a otkrio mi je i hrpu stvari iz fizike i zemljopisa. Svestran lik, nema šta. Dobri pomoćni likovi, voljela sam i Javu i Dijanu, a u stripu se nalazi i moj najdraži negativac-Serž Orli. (Aha, i on mi je u glavi 'po Vuku'. Moram spomenut, skoro sam sigurna da citiram, porukicu koji mu zakačio za cvijeće kad je mislio da je Marti poginuo: Zbogom Marti, bio si moj najbolji...neprijatelj.)

Maxmagnus-nije bio Alan Ford, ali nije bio ni za bacit. Onaj ministar financija (preslikani Bob Rock), lego je ko melem na moju, od Broja Jedan, sarkazmom&cinizmom pripremljenu dušu. (Jel se još ikom činilo da ga Šuker skida?)


Mikijev almanah i Mikijev zabavnik-ah, ekipa od koje je sve počelo. Moram im spomenom odat dužno poštovanje, razveselili su me nebrojeno puta. Miki mi se uvijek činio presavršen da bi ga jako voljela, moji ljubimci bili su Pajo i Šiljo. E da, nikad u životu nisam dobila na nagradnim igrama (možda to ima veze i s tim što ih baš i ne igram), osim kemijske i naliv-pera s likom Alfa u Mikijevom almanahu.

Mister No-bem ti miša, u njega sam se zaljubila s 9 i još me pomalo drži. Kakav lik, kakav strip...bio je skroz drugačiji od 'Zagora i Blekova', počesto je dobivao batina, al uspio je otići 'što dalje', imao je pajper i pio ono čudno piće, kačaku... (Uvijek sam padala na takve likove on je u mojoj tikvi suvremeniji Dugi John Silver pomalo su sjetni i kad su najveseliji, a i kad ih drugi zeznu, poradi veltšmercovske kozmičke pravde, ispada da su oni zeznuli te druge, tj. da su drugi zeznuli sami sebe. Uf, dosta bi bilo mog tijeka misli.)

Modesti Blejz-reeeespect. Prvi strip u kojem sam voljela baš i sam crtež. Dobri likovi (simpatiziram nesavršene, to ste već shvatili) zanimljiva radnja, sve je bilo kako treba. Dio ljubafi vjerojatno se krije i u tom što je ona jedan od rijetkih glavnih ženskih likova. Htjela sam je (kao, vjerojatno, i većina drugih) spojit s Vilom, nije išlo.

Nathan Never-i on je došao kasnije, u Jugi (a to je bilo vrijeme mog zlatnog strip-doba) ga nije bilo. Omrznuo mi se, kao lik, kad sam saznala da je varao ženu. Previše se vežem za junake da bih mu to oprostila. Šteta, da tog nije bilo, on bi zasigurno bio pri vrhu u odabiru za 'Mister No SF-surogata'. Dobra priča, dobar crtež.

Nick Reider-on se jedno poduže vrijeme s Marti Misterijom tukao za prvo mjesto u kategoriji 'Ninin najdraži strip'. Imao je nešto misternoovsko u sebi, duhovitog partnera, arhetipskog 'dobrog policijskog šefa', a ni doušnik Alfi nije loš lik. Men tad to bilo dosta.

Nipper-ništa posebno. Nogomet i čitanje...a ne ide mi to skupa, čak ni u stripu.

Princ Valiant-zauzima drugo mjesto na ljestvici 'mojih glupih', odmah nakon komadanta Marka. Bio bi i prvi da mi nije neke neke povijesne zanimljivosti otkrio. Dosadan mi je bio, ispričavam se fanovima i ovaj put.

Rip Kirby-čitala ga jesam redovito, al nije tu bilo onog nečeg. Nit mi smrdi, nit miriši.

Talični Tom-o da, bio bi žestok konkurent kad bih morala izabrat najdraži strip. Također jedan od onih 'za svaku dob'. Kauboj koji puca brže od svoje sjene...neodoljivo mi je smiješan (i pomalo tomsojerski simpatičan :zubo: ), dok je Džoli u svojoj klasi lik bez konkurencije. Pa Daltoni... a tek mater im...jaooo, sve je dobro u tom stripu.
Posebno drag lajtmotiv-nikad nije bez cigarete: jednoć je njega i Džoli potopila rijeka u jednoj sličici, u sljedećoj su izronili. Imao ju je i tad. :s

Tex Willer-moram priznat da mi je Tex na neku foru uspijevao, kroz strip, utjerat strah u kosti. Ono, ja njega poštujem. Čudan odnos, ponekad ga uspijem razvit s književnim likovima. Kit Carson je sjajan i jedan od rijetkih pomoćnih koji vještinom ne zaostaje za glavnim likom. Tiger Jack konkurira za omiljenog Indijanca ikad i igdje. (Ono, baš ikad i igdje-u borbi je s Winnetouom, Kočizom, Nakomom iz Grizli Adamsa i sličnima.) Ne smijem zaboravit-kugo i kolero, jedna od boljih uzrečica.

Umpah-pah-slično kao i Asterix i Talični Tom, s njim se dobro zabavljaš i kad ti je 10 i kad ti je 30.

Zagor-ah, šta reći...strip kojeg sam obožavala unatoč tome što mi je uvijek zeru baco na kompleksaša:
-onaj orao na prsima, šalje me Manitu...ma šalje te, de ne kaki.
-ondak, svaki od njegovih nemesisa je neki iber-genijalac, (I Helingen i Kandraks i Car orlova i Supermajk i Mortimer, a ni Rakon nije baš budaletna. A šta tek reć za onog Rendala, bokte dva mozga ima?) što samo po sebi nije loše kao koncept, al đe ih nađe tolko? Ono, i Supermen ih ima manje, de oladi malo Duše sa sekirom. Naravno, sve ih uvijek pobijedi (Robert Grej...odjebi sad zeru, ne kvari mi point.:zubo:).
-i na kraju-taj lik uopće nema žemsku. A onako zgodan. Svaku 50-tu epizodu uleti neki zgodan žemski lik zainteresiran za njega, al ne, naš Zagor je uglavnom čvrst ko Blekov nadimak. Bila sam se i ponadala kad je jednom bilo govora o ženidbi s Gambit, al već u sljedećoj sličici se pravio Englez. (Ebo me ćuko ako se u toj epizodi okolišno ne aludira da je među njima, noć ranije, možda i bilo neke akcije. Vidite li kolko je hipotetike u predhodnoj rečenici? Aj rest maj kejs.)
Čika volem. Mnogo. Čiko je čoek za raju, veseljak. I Dranki Daka. I Trampija i onog ludog Diging Bila. Al Zagoru ko da su metlu kroz dupe nagurali.
Eto, kad ti se strip sa takvim uštogljenim likom uvuče pod kožu, znaš da mora imat hrpetinu kvaliteta. I nije samo stvar u tome što ima vjerojatno njabolju kolekciju uzrečica po centimetru kvadratnom.


To su valjda svi. Bilo je još par onih kratkih, čije sam table ganjala po dnevnim i tjednim novinama-omiljeni su mi bili Dennis, Garfield, Gaston, Hogar i Snoopy, ali oni nisu izlazili samostalno. Bar ne u mom selu. Bilo je još nekoliko onih koje nisam čitala redovito, al di bi stigli da i o njima počnem. :zubo:User avatar
schmokljan
Posts: 2410
Joined: 18 Sep 2011, 16:19
Location: www.mordor.hr

Post by schmokljan » 03 Nov 2011, 19:30

Fenomenalan osvrt. Svoj ću dati kasnije. :zubo:User avatar
nina williams
Posts: 2925
Joined: 13 Oct 2011, 18:01

Post by nina williams » 03 Nov 2011, 19:34

Ajd bar još neko da je čitao stripove. Pa već sam se zabrinula.User avatar
Margarita
Posts: 4060
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

Post by Margarita » 03 Nov 2011, 19:54

Na popisu mi fali:

Image


"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.

User avatar
Pješčana
Posts: 8259
Joined: 17 Sep 2011, 22:52
Location: Hrvaška

Post by Pješčana » 03 Nov 2011, 20:10

nina, prvo, podsjetila si me na neke čijeg se imena sama ne bih sjetila :D
mogu se jedino složiti s tvojim postom:
ovo nije po prioritetu, nego po sječanju:
1. Zagor. mislim u biti da sam u toj fazi čitala sve dostupne stripove, sve iz vruće tiskare Donjeg Milanovca. Zagor je bio facovit. mada bih danas imala što reći na dva muškarca u močvari, jedan u tajicama sa sekirom, drugi kuha pere kuka, sav mehikanski i ženskast. sjećam se onih nekih plemena koji su svako toliko dolazili i skuhali nečiju glavu, koja bi se onda smanjila na veličinu dlana.
2. Dr No. Samozatajni pilot aviona kojeg su redovito unajmljivali neki mutikaše, i u mom sjećanju, uvijek bi taj avion otišao u ausvinkl zbog nečeg te bi bio prisiljen sletiti u neku pripizdinu. Dr. no je bio jako zgodan, s onim sijedim pramenom :o
3. Tex Willer. čitala, ne mogu reći da se sjećam. jahao je okolo i utjerivao pravdu, valjda, s još nekim
4. Komandant Mark i kapetan Miki, tamo negdje skupa s Blek Stenom i crvenim mundirima, ja sam to shvatila da svaki na svom brdu bije bitku za slobodu
5. Martin Misterija, Java, sve one tete koje su ulijetale, MIT- tu sam naučila što je MIT; gdje je Java, tko je Java, tko su masoni, križari i što je sveti gral i brdo drugih pojmova iz povijesti, arheologije i teorija urote
6. Dylan Dog, liječeni alkoholičar koji jebe barem jednu koku po stripu, sa simpatičnim sudrugom u tamnim pričama, gdje svako toliko netko svoju tetku drži u škrinji kao šunku za ručak, i svako toliko neka koka ulijeće u krevet Dylanu,a u oblacima za misli idu neke poznate pjesme
7. Nathan Never i Lazarus Led- to mi je bio fantasy, i tu sam već bila malo starija, i gutala knjige
8. Alan Ford, Družina od vješala i još neki kojih se ne mogu dosjetiti. Znam da bi nakon Alana Forda bila neka križaljka, pa malo Družine od vješala. Jel ona grda princeza njihova, ona koja sa škarniclom pokušava udati se?ne mogu se sjetiti
9. neku verzije Barbarelle sam čitala, gdje je zgodna koka , prekrivena samo u par krznenim krpica, hodala šumom u pratnji tigrova.

Snoopy i slični mi nisu bili zanimljivi. Tu negdje sam otkrila Ninju, i prebacila se na džepne romane o njemu, Sumiko i Tabasco Pitu. Naučila što je haragei, naučila što je telepatija, naučila da ninja može jebati dva dana za redom i nakon toga sam sebi izvaditi metak iz srca, na živo


Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.

User avatar
Margarita
Posts: 4060
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

Post by Margarita » 03 Nov 2011, 20:36

Kad sam kupovala krevet pokušala sam objasniti prodavačima da želim kakav ima kalif Harun-el-Pusah.

Image


"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.

User avatar
blue
Asgard
Posts: 3869
Joined: 20 Sep 2011, 10:42

Post by blue » 03 Nov 2011, 22:21

Čitala sam nešto sitno stipova - kad sam bila baš klinka Mikijev Almanah i Zabavnik, kasnije što je već bilo u knjižnici, u sjećanju si mi ostali Flash Gordon i Princ Valijant :cerek:User avatar
nina williams
Posts: 2925
Joined: 13 Oct 2011, 18:01

Post by nina williams » 03 Nov 2011, 22:30

Pješčana » wrote: 9. neku verzije Barbarelle sam čitala, gdje je zgodna koka , prekrivena samo u par krznenim krpica, hodala šumom u pratnji tigrova.
Sheena, možda? :misli: : iđe slušat ramonese, čak i ako je u krivu :

Mr. No, ne Dr. Sorry, morala sam.
Margarita wrote:Kad sam kupovala krevet pokušala sam objasniti prodavačima da želim kakav ima kalif Harun-el-Pusah.
Iznogud :cerek: je do mene došao samo kao crtić. Vjerujem da je i strip bio na nivou.

Fleša sam tek sporadično pratila.
:zubo:User avatar
Herp
Nikki Gauda
Posts: 2239
Joined: 18 Sep 2011, 22:42

Post by Herp » 04 Nov 2011, 01:44It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong

User avatar
nina williams
Posts: 2925
Joined: 13 Oct 2011, 18:01

Post by nina williams » 04 Nov 2011, 18:23

Pješčana » wrote: 8. Alan Ford, Družina od vješala i još neki kojih se ne mogu dosjetiti. Znam da bi nakon Alana Forda bila neka križaljka, pa malo Družine od vješala. Jel ona grda princeza njihova, ona koja sa škarniclom pokušava udati se?ne mogu se sjetiti
Kako meni sjajno ide multikvot, pa to nisu istine. Em što gubim dijelove postova, em što sam jučer u jednom odgovoru uspjela nešto što nisam ni znala da se može-čitave rečenice postajale su linkovi na razne postove, a sve se nalazilo u jednom okvirčiću. U 3 pokušaja da ispravim greške, sve sam dublje tonula u propast. Polako uviđam prednost, i predosjećam često korištenje, funkcije delete post.

Daklem, mislim da misliš na Princezu iz Maxmagnusa. Iako, koliko me pamćenje služi, ona ne nosi škarnicl. U početku je nosila veo, a onda joj vještica Harpija (čini mi se) smanđija masku. Da joj Sunce ne nagrdi "lijepo" lice. Izdužena faca, zubata i nosata, nosi pletenice, pomalo liči na križanca konja i majmuna, mršava ko šćap i ravna ko daska. Jel to ta?
Teta, znamo li se mi? :misli:
Taj broj je, čudnim putevima sudbine, nakon 5 godina došao natrag k meni i jedna je od rijetkih mojih stvari koja je preživjela rat. Bio je, a da to nisam ni znala, moj lični Odisej u vrijeme kad se nisam mogla nadat da sam ipak njegova Penelopa.
Ofucaniji je od prijateljice noći pred odlazak u starosnu pemziju. :cerek: Volim ga ko da je živ stvor. :cerek:User avatar
Stitch
Experiment 626
Posts: 11182
Joined: 17 Sep 2011, 23:06

Post by Stitch » 04 Nov 2011, 19:21

Potpisujem Pješčanu, otprilike. :cerek:


Potpisi su za budale.

User avatar
klonka
Posts: 2801
Joined: 17 Sep 2011, 22:00

Post by klonka » 05 Nov 2011, 17:36

nina williams » wrote: Daklem, mislim da misliš na Princezu iz Maxmagnusa. Iako, koliko me pamćenje služi, ona ne nosi škarnicl. U početku je nosila veo, a onda joj vještica Harpija (čini mi se) smanđija masku. Da joj Sunce ne nagrdi "lijepo" lice. Izdužena faca, zubata i nosata, nosi pletenice, pomalo liči na križanca konja i majmuna, mršava ko šćap i ravna ko daska. Jel to ta?
Trebala bi biti ta. Taj strip je bogovski. Bogovski. :s Bolji je od Alana Forda (ajde, razapnite me), vjerojatno zato što je priča zaokružena cjelina pa se nije stigla razvodniti. Ima samo 25 sveščića. Novi prijevod ne valja, ako želite (ponovo) pročitati taj strip, nađite stara izdanja na Hreliću.

"Bilo nam je bolje kad nam je bilo gore." :s :s :s


gonj špadi

User avatar
nina williams
Posts: 2925
Joined: 13 Oct 2011, 18:01

Post by nina williams » 05 Nov 2011, 18:05

A Veliki i Mali svećenik? Kad bolje razmisliš, paralele Maxmagnusovo kraljevstvo-Hrvatska su...zabrinjavajuće. :rofl:User avatar
Pješčana
Posts: 8259
Joined: 17 Sep 2011, 22:52
Location: Hrvaška

Post by Pješčana » 05 Nov 2011, 18:07

nina williams » wrote:A Veliki i Mali svećenik? Kad bolje razmisliš, paralele Maxmagnusovo kraljevstvo-Hrvatska su...zabrinjavajuće. :rofl:
veliki i mali svećenik...daa :cerek:
joj, baš volim stripove


Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.

User avatar
klonka
Posts: 2801
Joined: 17 Sep 2011, 22:00

Post by klonka » 05 Nov 2011, 18:21

nina williams » wrote:A Veliki i Mali svećenik? Kad bolje razmisliš, paralele Maxmagnusovo kraljevstvo-Hrvatska su...zabrinjavajuće. :rofl:
Kraljevstvo onoga koji sve vidi i sve zna :serek:

A sjećate se UBS-a? Umirovljeničke borbene snage? :s :s :s Kad se u Hrvatskoj osnovala Stranka umirovljenika, skoro sam se ugušila od smijeha zbog te asocijacije.


Zabrinjavajuće su potpuno, zato su i toliko divne. :cerek:


gonj špadi

User avatar
Nikolajevna
Posts: 1034
Joined: 28 Sep 2011, 22:51

Post by Nikolajevna » 05 Nov 2011, 18:29

Dupli Skalp: - Zar vi svaki put kad trebate parče mesa ubijate celog bizona?
Umpah-pah: - Bizon nam drukčije ne bi dao mesa. :ne zna:


:cerek:User avatar
Pješčana
Posts: 8259
Joined: 17 Sep 2011, 22:52
Location: Hrvaška

Post by Pješčana » 05 Nov 2011, 18:33

Nikolajevna » wrote:Dupli Skalp: - Zar vi svaki put kad trebate parče mesa ubijate celog bizona?
Umpah-pah: - Bizon nam drukčije ne bi dao mesa. :ne zna:


:cerek:
:rofl: :rofl:


Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.

User avatar
Herp
Nikki Gauda
Posts: 2239
Joined: 18 Sep 2011, 22:42

Post by Herp » 06 Nov 2011, 00:42

nina williams » wrote: Teta, znamo li se mi? :misli:
Taj broj je, čudnim putevima sudbine, nakon 5 godina došao natrag k meni i jedna je od rijetkih mojih stvari koja je preživjela rat. Bio je, a da to nisam ni znala, moj lični Odisej u vrijeme kad se nisam mogla nadat da sam ipak njegova Penelopa.
Ofucaniji je od prijateljice noći pred odlazak u starosnu pemziju. :cerek: Volim ga ko da je živ stvor. :cerek:
Ne znam znamo li se, samo sam htjela reći kako od svih stripova manje-više redovito čitam jedino ovaj i kako ga obožavam. :D


It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong

Almost Rosey
Posts: 2861
Joined: 18 Sep 2011, 15:31

Post by Almost Rosey » 06 Nov 2011, 11:52

Oh hai :hekla:

Jab' samo ovdje preporučila, ako smijem (mislim, nije baš ontopično, jer nije "klasik"), jedan graphic novel (ne znam kako se to točno "ponaški" zove, pa da ne bubnem) Neila Gaimana, The dream hunters :cerek:User avatar
Aristocat
Posts: 1088
Joined: 10 Nov 2011, 23:41

Post by Aristocat » 11 Nov 2011, 00:04

Sjeca li se netko susreta Komadanta Marka i Bleka?
To mi je bila i ostala nezaboravna scena. Bila sam ushicena!

E a sjeca li se netko Karabine Slima? On je isao kao dodatak, ne sjecam se, mislim Zagora... :)

Ah, a Mister No i one krzljave turistkinje u pajperu? Kako je to bilo dobro vrijeme.
Hocu nazad!User avatar
Pješčana
Posts: 8259
Joined: 17 Sep 2011, 22:52
Location: Hrvaška

Post by Pješčana » 11 Nov 2011, 08:45

Aristocat » wrote:Sjeca li se netko susreta Komadanta Marka i Bleka?
To mi je bila i ostala nezaboravna scena. Bila sam ushicena!
oni su se sreli? :cerek:


Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.

User avatar
Aristocat
Posts: 1088
Joined: 10 Nov 2011, 23:41

Post by Aristocat » 11 Nov 2011, 09:18

Pješčana » wrote: oni su se sreli? :cerek:
Da, da! Mozes li vjerovati? Znas kako je to bila uzbudljiva scena! Nisu puno o tome u stripu: sreli su se, rukovali, rekli jedan drugome da cu culi jedan za drugoga :), jer su oba borca protiv Crvenih mundira. Sreli su se ako me pamcenje sluzi negdje na Ontariju. E sad tko je dosao s koje strane ne sjecam se. Blek je bio Francuz.User avatar
nina williams
Posts: 2925
Joined: 13 Oct 2011, 18:01

Post by nina williams » 11 Nov 2011, 10:12

Sreli su se i više od jednoć. Sreću se i Dylan i Martin, svako malo.User avatar
sabaa
Posts: 563
Joined: 09 Nov 2011, 21:01

Post by sabaa » 11 Nov 2011, 15:58

Čitala sam više-manje sve što ste nabrojali. :cerek:
Dylan Doga sam obožavala i još ga čitam.
Stripoteka mi je bila omiljeno štivo, a sada trenutno gutam Walking Dead.

Strip je nemjerljivo bolji od serije koja je prava obiteljska drama. :raspa:


The planet is fine. The people are fucked.

User avatar
dejzi
Posts: 4649
Joined: 17 Sep 2011, 23:30

Post by dejzi » 14 Nov 2011, 19:12

Ljepotu stripova otkrio mi otac. Nisam zagrizla jednako kao on, tako da još uvijek nisam pročitala niti trećinu njegove kolekcije, ali doći će i to jednom na red.
A opet, zbog stripova sam naučila ćirilicu.


Ovo mi je najdraži ikad, mislim da sam ga čitala barem jednom mjesečno. :cerek:
Image


Hand over the chocolate and nobody gets hurt.