Hoćemo li ikad više šuškati papirom dok tipkamo?

O duhovnim i materijalnim dobrima
User avatar
Zekoslawa
Posts: 15769
Joined: 18 Sep 2011, 20:01

Hoćemo li ikad više šuškati papirom dok tipkamo?

Post by Zekoslawa » 16 May 2013, 02:43

:zubo:

Evo, draga kolegica nina williamsova naručila je jednu zanimljivu temicu, a stidi se sama otvoriti, pa ću ja to učiniti umjesto nje, ionako mi nije prvi put da otvaram ovu temu. :zubo:

Pitamo se, dakle, kakva je budućnost papira i papirnatih izdanja. Na prvi pogled reklo bi se jadna i kukavna. Šta imamo šuškati kad možemo klikati. Em je praktičnije, em se pari jeftinije, em možeš staviti knjigu od nekoliko stotina stranica u džep umjesto u kariolu. Dakle, papiru nema spasa.

E, ali... Sjetimo se kako ono svojedobno reče Marshall McLuhan: mediji ne izumiru, samo evoluiraju. Pa pogledajmo na koncu što je bilo prije papira, je li to izumrlo ili je samo promijenilo namjenu? Ne koristimo li i danas kamen, samo s ograničenim područjem uporabe? Pa valjda bi onda i papir mogao nekako preživjeti. Ali za što će nam služiti, šta vam se čini?


Trchegliamo italiano:

..se il kompiuterr fose acezo, trkeljeljerebe.. (by ..a unda)
La rulja/ruglia deve ci credere :mudri: (by Ingr...Ecsaccia)
Karl Jozef će na to..., a Majti pak...

Noge duge, oči pune tuge; uvek sama ili s devojkama...

Whereabout
Posts: 1118
Joined: 18 Sep 2011, 13:19

Post by Whereabout » 16 May 2013, 03:07

Meni se ne čini da papir propada, osim što poslovno nije konkurentan zbog cijene tiska pa zato "propada", posebno u novinskom izdavaštvu, ali "antropološki" je papir primaran, ekran sekundaran, nespa? Osobno sam papir team. :zubo:


.

User avatar
nina williams
Posts: 2925
Joined: 13 Oct 2011, 18:01

Post by nina williams » 16 May 2013, 04:03

:cerek:
Tema.
:cerek:


Podijeljena sam između papira i monitora na sentimentalnoj bazi. Voljeno preferiram na papiru, birokratsko može biti na monitoru.
Knjiga (pod tim mislim na papirnati oblik) ima masu i, premda ona nekad može biti smetnja, u većini slučajeva stvara ugođaj kojeg naučiš, pa, priželjkivati.
Ima i miris i šuštav zvuk. Ona posuđena u knjižnici ponekad ima i opaske prošlih čitatelja. Volim opaske iako ih se sama nikad ne usudim napisat. Ne doživljavam ih kao tuđi vandalizam, iako bih kao vlastiti. Daklem, knjiga je, iznenađujuće al, interaktivnija. Ima i boju, a boja je bitna jer stranice požute na način koji izaziva znatiželju, pa i poštovanje.
S monitorom još uvijek nisam toliko intimna. Ne vjerujem da ću ikad i bit. Ne ispadaju mu listovi, ali...on ne šušti. Ponekad mehanički zuji. I premda štedi prostor, a i vrijeme, u njemu nikad neću moć uprešat cvijeće.User avatar
Donna Sole
Posts: 3046
Joined: 30 Sep 2011, 23:18
Location: Virgin Valley

Post by Donna Sole » 16 May 2013, 07:32

I ja sam kao i nina podijeljena izmrđu monitora i papira.
Knjiga/papir mi je draža na ležaljci u vrtu, plaži, pored vatre zimi , u kafiću uz kavu...a monitor mi je jednostavno praktičan za po kući a lahko ga i na put ponesem sa svim podatcima...


kurvanjski avatar, a

User avatar
Euklid
old school
Posts: 14813
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

Post by Euklid » 16 May 2013, 08:37

Nekad sam bio ovisan o mirisu svježe otisnutog stripa, pa još kad je bio u boji...


'if you fall, i'll be there' (floor)

User avatar
Donna Sole
Posts: 3046
Joined: 30 Sep 2011, 23:18
Location: Virgin Valley

Post by Donna Sole » 16 May 2013, 09:19

Euklid » wrote:Nekad sam bio ovisan o mirisu svježe otisnutog stripa, pa još kad je bio u boji...
da.
sad si me podsjetio da mi fali strip :tuzni:


a ove nove generacije ne znaju ništa o tome :tuzni:


kurvanjski avatar, a

User avatar
Bara huda
Posts: 3056
Joined: 03 Nov 2011, 21:49

Post by Bara huda » 16 May 2013, 10:37

Prvo da kazem kako proricanje buducnosti nikad nije bilo lakse provjerljivo nego danas. :D
Naime, stvari se tako brzo mijenjaju da je potrebno pricekati relativno kratak period vremena ( nekoliko desetaka godina a nekad i tek koju ) a da bi se vidjelo jesmo li dobri proricatelji. :D

A sad ovako...malo cu bit nedirektno utematizirana pa skuzajte.

Svi smo mi naucili citati s papira, ucili pisati slova u skoli u biljeznice, na ploci i kako to vec ide. Moja je baka ucila pisati na plocici s kredom, to je bilo sve sto se nosilo u skolu i sto je trebalo. Kasnije je vjerojatno dosao red na papir i pero jerbo ne znam kako bi se inace izvjezbao krasopis kojim se onda pisalo.
Dakle, pisanje se ucilo.
Ja sam u prvom razredu osnovne dobra dva mjeseca, ako ne i vise, vjezbala povlacenje kosih i ravnih crta, okruglih kruzica, povlacenje crte od ruba do ruba i tako to. Onda su se pocela uciti slova. Velika. Pa si za zadacu imao ispisati stranicu sa MAMA, MIMA, MAMA..
Djeca najcesce nisu znala slova prije skole, na prvom roditeljskom sastanku je uciteljica rekla roditeljima da ne uce doma djecu pisati, da je to njen posao i da nek se ne mijesaju. :D

Moja su djeca pocela uciti slova kroz rijeci. U skoli nisu ucili slovo po slovo kako se pise nego rijec a slova od kojih se rijec sastoji su se ucila usput.

Danas vjerujem da ima djece predskolske dobi koji znaju na tastaturi napisati rijec ali tu istu rijec ne bi znali napisati rucno.
Cini mi se da sam citala kako u nekim naprednim zemljama se ide za time da se sva nastava provodi na elektronskim strojevima, dakle, lap ili tablet a ako se praksa uhoda, vjerojatno ce se razviti i posebna oprema prilagodjena skolarcima.
I krug se zatvorio...sa plocice moje babe se opet doslo na plocicu tableta . :D
Osim sto se nece znat pisat nego tipkat.

Tu sad moram malo undati skrecuci s teme :rofl: ali me iznenadilo pa da podijelim s vama. :D

Dakle, ja znam pisati, nije mi rukopis neki, ali manje bitno.
Tj. Mislila sam da znam jer nisam imala razloga misliti drugacije. Pisala sam pisma na papiru, cijelo skolovanje odradila pisuci na papiru i bilo mi je normalno da znam. Onda je proslo nekih desetak godina gdje sam pisala vrlo malo, mislim, slovima na papiru. Cega ja uopce nisam bila svjesna dok nisam trebala napisati jedno dvadesetak pozivnica.
Ok, nisam morala to napraviti, mogla sam natipkati, isprintati i poslati postom ili jos jednostavnije, mailom.
Ali to je bila moja volja i zelja da ljude koje sam pozivala obavijestim na 'starinski' nacin. :D
Da, da, dragi citatelji, bila sam neugodno iznenadjena vlastitom rukom. Ona kao da je odbijala poslusnost. :eek:
Ono sto je na papiru ispadalo kao posljedica mog povlacenja crta i oblikovanja slova jednostavno nije izgledalo onako kako je trebalo ispasti. :facepalm:

Tada sam zakljucila da pisanje ipak nije isto kao plivanje ili voznja bicikla, da kad jednom naucis, vise ne zaboravis. Ok, nisam ni ja skroz zaboravila pisati, ali vjestina, brzina i hmmm...ljepota :D napisanog teksta je ipak stvar konstantne vjezbe. Barem je tako u mom slucaju.
Dobro, ovo je mozda prije crtica za psihokauc. :D

Probat cu se vratit na papir vs elektonike.
Dakle, knjige jos uvijek citam. Papirnate mislim. I volim ih vise nego citanje elektonike, kao sto vise volim procitati papirnate novine uz kavu nego elektronske. Ali sam svjesna da je to zato jer sam u takvom okruzenju odrasla i naviknula se na to, to je nacin koji mi je poznat i blizak i koliko god ga koristim puno manje nego prije, jos uvijek mi je drag i mio.

Ali za sva putovanja nosim ipad. Radi prakticnosti i jednostavnosti. Obicno uzmem i jednu knjigu, imam jednu tanku koja ne zauzima puno mjesta, nije teska za drzanje a sadrzaj ne trazi konstantno citanje. Mislim da je vec godinama nosakam i 'citam' po svukud i, kako stvari izgledaju, potrajat ce mi do kraja zivota. :D
Osim ako se ne zainatim pa je procitam ovako, doma, ali onda ne bih imala sto nositi sa sobom. Zapravo, ta knjiga mi dodje kao dio rituala putovanja.


E sad, sto se buducih generacija tice...onih koje ni nece poceti citati i uciti iz papirnatih knjiga....pa mislim da ce uvijek postojati jedan broj ljudi koji ce se baviti citanjem i na taj nacin. Mozda sve manji i manji dok citanje sa papira ne ostane samo relikt nekih ne tako davnih vremena.
Kao sto danas vjerojatno negdje postoji netko tko se bavi prepisiavanjem knjiga, sto je bila sasvim uobicajena praksa prije Gutenberga. :lux:MightyMe
Posts: 5165
Joined: 07 Oct 2011, 15:32

Post by MightyMe » 16 May 2013, 11:22

Evo ja se skoro jednako družim i s monitorom i s knjigom i neman sentiment prema papiru jer uglavnom me češe nos dok čitam prastare knjige. Ali opet, knjiga mi je praktičnija u brojnim situacijama tako da uglavnom sve skripte i zbrke zadataka posjedujem i u papirnatom obliku jer jednostavnije vrtit gori doli po istoj bez da gubim puno vremena i živaca. Nekad digitalni oblik bude praktičniji kad treba pronaći neku frazu pa search učini svoje, ali to je rijetkost. Isto tako, puno manje ima distrakcija sa strane kad se uči iz knjige jer na monitoru uvijek ima zanimljivog dodatnog sadržaja. Ni jednu knjigu nisam pročitao u digitalnom obliku i iskreno ne znam kako bih.User avatar
Donna Sole
Posts: 3046
Joined: 30 Sep 2011, 23:18
Location: Virgin Valley

Post by Donna Sole » 16 May 2013, 12:48

hoćemo li ili ne , ne znam..moguće da će se to cijeniti kao rijetki stari zanati; kao rijetka vještina poput stenografije ili morzeovog pisma, pisma zastavicom i slično

Kad se moja kćer prije nekih desetak ili više godina srela s telefonom s brojčanikom onim na vrtenje, nije mogla doobit točan broj koji traži i naljutila se na tako glupu stvar...
Mislim da se ta mladež danas iščuđava našoj nostalgiji prema tim starim stvarima uopće ne uvažavajući sentiment.
Kad , Bara, kažeš vratili se pločici..
Nismo li prije nekog vremena , sad već i poodavno, odbacili gramofonske ploče pa prešli na moderniji format: kasetu :facepalm:
a , gle, odjednom smo se prebacili i na cd tj dvd što nije išta drugo nego: ploča :S

No, da ne oftopičarim.... mislim da će papir još neko vrijeme ispunjavati svoju svrhu, ali ne vjerujem da će to biti jako dugo...
e, sad.. što je dugo, hmm, to je drugo pitanje ..
da ne kažem pitanje drugo :giggle:


kurvanjski avatar, a

Kar Jozef

Post by Kar Jozef » 16 May 2013, 13:57

Mislim :mirko: da papir neće nestat u smislu knjiga, nego se samo promjeniti poslovni model kako nastaju. Možda će izdavanje postati obrtničko zanimanje, koji bi bilo kombinacija, tiskare i knjižare, tj. proširena djelatnost kopiraona sa naprednijim strojevima. :o Nešto kao neke zlatarnice, izložbeni prostor / prodavaona + iza nekakva mala radiona s dva tri stroja. :D A čak i sve ostale digitalne knjige bit će jednostavno pretvoriti u papirnatu u istim obrtima.

Papir pojedinačno, pa vrlo vjerojatno će i dalje služiti za higijenske namjene, možda netko na njemu nacrta i kakvu mapu il tako nešto. :zubo:

Uglavnom mislim da će papir prestati biti službeni medij za trajno potvrđeno prenošenje informacija, preći će u u domenu privatne uporabe kao što je to i s kamenom, pergamentom i sl. koji se koriste za svečane zabilježbe poput epitafa il' kakvih drugih spomenika odnosno za kakve važnije dokumente poput nekakvih povelja, nagrada. Za neko vrijeme možda će roditeljima svečano uručiti 80g/m2 papir A4 formata kao potvrdu rođenja. Dobro, papir će vjerojatno ostati i za etikete. :zubo:

Ja sam se već pomalo naviknuo čitati s ekrana, iako ugodnije je iz knjige, al' ono po pdfu mogu šarati, a da mi nije žao. Papir i olovka prvenstveno mi služe za kakve kratke zabilješke. Čak sam počeo i te i takve bilješke :rofl: pisati na kompu. Osim toga pisanje rukom po papiru osim relativne skupoće papira ima i problem što je dosta sporije nego pisanje koristeći tipkovnicu :o pa kako ljudi znatno češće pišu na taj način naviknut će se i na čitanje na taj način.

Na koncu konca, proizvođači tih digitalnih novotarija nastoje izmišljati ekrane koji bi bili što tanji i sličniji papiru tako da će se sve knjige pretvoriti u jedan papir. :o Ovako i onako naziv dolazi od nekakve biljke + recept kako dobiti papir.

Čemu klanjanje nekakvim istočnjačkim receptima kako zabilježiti i prenijeti informaciju? :o :zubo:User avatar
Donna Sole
Posts: 3046
Joined: 30 Sep 2011, 23:18
Location: Virgin Valley

Post by Donna Sole » 16 May 2013, 14:25

Bara huda » wrote:Prvo da kazem kako proricanje buducnosti nikad nije bilo lakse provjerljivo nego danas. :D
Naime, stvari se tako brzo mijenjaju da je potrebno pricekati relativno kratak period vremena ( nekoliko desetaka godina a nekad i tek koju ) a da bi se vidjelo jesmo li dobri proricatelji. :D

:

Ovaj mi je dio ostao negdje u kutiću i nije mi dao mira jer me stalno podsjećalo na film http://www.imdb.com/title/tt0060390/ koji ima nekih svojih predviditeljskih elemenata
Upravo se tu radi o pisanoj riječi i štetnosti širenja informacija ali radi kontrole uma ..ali , kad se sve sabere, nismo li danas upravo pod krinkom općeg znanja i dostupnosti informscija upravo na nekoj vrsti ispiranja mozgova...
sad počinjem sama sebe plašiti :tuzni:


kurvanjski avatar, a

User avatar
nina williams
Posts: 2925
Joined: 13 Oct 2011, 18:01

Post by nina williams » 16 May 2013, 20:20

Vas dvojica prema papiru nesentimentalnih, kako vi drugima pišete posvete u tim elektronickim knjigama? Oće li se to svest na biranje posebnog fonta?
I šta, autoru pošaljete mail da vam skenira svoj potpis?
Bezdušnici jedni. :zubo:Kar Jozef

Post by Kar Jozef » 16 May 2013, 20:55

Knjiga ima svoj statični IP pa oni koji su poslani korištenjem te IP adrese su potpisani od autora i to se upisuje u neki meta data element. :oUser avatar
Bara huda
Posts: 3056
Joined: 03 Nov 2011, 21:49

Post by Bara huda » 16 May 2013, 22:50

Chilimama » wrote:

Ovaj mi je dio ostao negdje u kutiću i nije mi dao mira jer me stalno podsjećalo na film http://www.imdb.com/title/tt0060390/ koji ima nekih svojih predviditeljskih elemenata
Upravo se tu radi o pisanoj riječi i štetnosti širenja informacija ali radi kontrole uma ..ali , kad se sve sabere, nismo li danas upravo pod krinkom općeg znanja i dostupnosti informscija upravo na nekoj vrsti ispiranja mozgova...
sad počinjem sama sebe plašiti :tuzni:
Evo primjer kako pisana rijec povlaci asocijacije, makar i elektronska. :D
Tebe je moje sjetilo na film, a mene tvoje na nedavnu 80 tu obljetnicu nacistickog spaljivanja knjiga. Tko ne zna o cemu se radi, ima tu napisano

Bila sam na Bebelpatzu u Berilnu gdje se nalazi spomenik sramotnom dogadjaju spaljivanja knjiga koji je napravio Mischa Ullman , izraelski umjetnik, valjda po njihovoj narudjbi.
I mogu reci da je to jedno od porukom stvarno savrseno pogodjenih umjetnickih djela, barem po dojmu koji je imao na mene.

Radi se o prilicno malom staklenom otvoru na podu trga kojeg se ne vidi dok se ne dodje do njega. Dakle, to nije spomenik vidljiv 'izdaleka', za njega moras znat i ic ga trazit. :D
Moje prethodno 'znanje' je bilo da sam cula/procitala kako su nacisti spaljivali knjige cak i svojih velikana jer se nisu uklapali u njihove ideje, ali to je bila suhoparna cinjenica, da ne kazem pizdin dim, u usporedbi sa osjecajem vidjenog.

A vidjeti se nema...pa...nista.
Ispod staklenog prozorcica u nivou poda je omanja prostorija od dna do vrha 'oblozena' praznim policama.
Zamisli da odozgo gledas biblioteku koja sadzi samo police, bez ikakve knjige na njima.
Ne znam kako ce ispast
ovo je sa gugla, dojma radi

Uglavnom, osjecaj je...jeziv...ispranog mozga
Meni bio.
Na tom su trgu u Berlinu nacisti spalili knjige jer su htjeli da povijest pocne od njih, u drugim gradovima su drugdje, nije bitno mjesto nego namjera.

Povezalo me tvoje 'ispiranje uma', nacisti su htjeli to uciniti zatiruci rijeci i misli ranije napisane, a danas kao da se slicna stvar radi preopterecnoscu informacijama.

Jer na netu za svaku stvar mozes naci pro i kontra razloge. I onda ispadne da onaj tko je rjecitiji, uvjerljiviji u svojoj retorici, cak i ne mora biti 'u pravu' ali mora zvucati populisticki, (onako kako bi ljudi voljeli cut :D a da ne moraju ukljuciti vlastiti mozak za razmisljanje) da on odnosi 'pobjedu' u zastupanju svog stava.

Sto hocu reci...problem s elektonskim medijima koji dovode do neta i maltene svjetlosnom brzinom pristup raznim informacijama ne daje covjeku dovoljno vremena da misli vlastitom glavom.
:D

Zec, sorry na oftopicu sto se tice papira vs elektronike, ali ako smeta, prebaci....negdje.User avatar
MmeTipfeler
Katica za sve
Posts: 7295
Joined: 24 Mar 2012, 20:31

Post by MmeTipfeler » 16 May 2013, 23:28

Karl Jozef » wrote:Papir pojedinačno, pa vrlo vjerojatno će i dalje služiti za higijenske namjene, možda netko na njemu nacrta i kakvu mapu il tako nešto. :zubo:
Hmmmm... pitam se koliko je ovo pojedinačno. :cerek:


Kad piješ, ne piši po forumu; kad pišeš po forumu, ne pij!

User avatar
Bara huda
Posts: 3056
Joined: 03 Nov 2011, 21:49

Post by Bara huda » 17 May 2013, 00:15

MmeTipfeler » wrote:
Hmmmm... pitam se koliko je ovo pojedinačno. :cerek:
Dobar, dobar :cerek:

Moram ic spat, bas si me krasno otpratila s osmjehom u krevet. :lux:Kar Jozef

Post by Kar Jozef » 17 May 2013, 00:16

MmeTipfeler » wrote: Hmmmm... pitam se koliko je ovo pojedinačno. :cerek:
Ae. :rofl:

Možda će u budućnosti uz tablete ići i Chugi ili će se WCi 'japanizirati' nekakvom verzijom sa slike dolje. :o

[spoiler]Image[/spoiler]User avatar
nina williams
Posts: 2925
Joined: 13 Oct 2011, 18:01

Post by nina williams » 17 May 2013, 01:25

Karl Jozef » wrote:Knjiga ima svoj statični IP pa oni koji su poslani korištenjem te IP adrese su potpisani od autora i to se upisuje u neki meta data element. :o
A jel ti i sličicu oće nacrtat? Meni neki jesu. :o
I kako stojiš sa posvetama koje sam pišeš?Kar Jozef

Post by Kar Jozef » 17 May 2013, 01:32

nina williams » wrote: I kako stojiš sa posvetama koje sam pišeš?
Koliko se sjećam nikad nisam pisao posvetu, niti sam dobio neku. :tuzni: Nisam ni siguran kako bih se osjećao da mi netko pošara knjigu koju mi je kupio. :zubo: Možda da je posveti običnom olovkom, HB. :o

Imam tek negdje nekakvu dječju knjigu od susjeda na kojoj piše 'Sretan rođendan' tako nešto, koju mu nisam vratio ima više od desetljeća, tako da imam ukradenu knjigu s posvetom. :mirko:User avatar
nina williams
Posts: 2925
Joined: 13 Oct 2011, 18:01

Post by nina williams » 17 May 2013, 01:46

Karl Jozef » wrote: Koliko se sjećam nikad nisam pisao posvetu, niti sam dobio neku. :tuzni: Nisam ni siguran kako bih se osjećao da mi netko pošara knjigu koju mi je kupio. :zubo: Možda da je posveti običnom olovkom, HB. :o
:tuzni:
Sorić.
:gaah:
Ako se upoznamo, poklonit ću ti jednu i nešto načrčkat.
I to B olovkom, ta je mekša pa se lakše briše.Kar Jozef

Post by Kar Jozef » 17 May 2013, 01:51

nina williams » wrote: :tuzni:
Sorić.
:gaah:
Ako se upoznamo, poklonit ću ti jednu i nešto načrčkat.
I to B olovkom, ta je mekša pa se lakše briše.
Ma možeš i štogod kemijskom načrčkati. Neka stoji. :tuzni:

Jel' se pišu posvete i na zadnju stranicu? :zubo:User avatar
nina williams
Posts: 2925
Joined: 13 Oct 2011, 18:01

Post by nina williams » 17 May 2013, 02:03

Karl Jozef » wrote:
Jel' se pišu posvete i na zadnju stranicu? :zubo:
Nema tu baš pravila, al uglavnom su na početku. Zašto pitaš, jel to sad moraš provjerit dobivene, a nikad pročitane, knjige? :zubo:
Et vidiš, to ti je još jedna prednost knjige. (Može te natjerat na naknadni sram. :rofl: ) Posvete su divan jedan oblik komunikacije.Kar Jozef

Post by Kar Jozef » 17 May 2013, 02:11

nina williams » wrote: Nema tu baš pravila, al uglavnom su na početku. Zašto pitaš, jel to sad moraš provjerit dobivene, a nikad pročitane, knjige? :zubo:
Ne. :zubo: Nisam dobivao knjige. OK jesam, nekoliko starih dedinih Danica. :rofl: To je onaj neki godišnji kalendar rokovnik štoliveć, ima nešto tekstova u njima. Tako znam da je štajaznam 93' u nekom mjesecu stavio jaja pod kvočku. :facepalm: Ova zadnja rečenica nije prosta molit ću lijepo, to su stručni termini. :o
Et vidiš, to ti je još jedna prednost knjige. (Može te natjerat na naknadni sram. :rofl: ) Posvete su divan jedan oblik komunikacije.
Ae. Odgovor na pitanje od Zec je među ostalim da će papir postati lijep poklon. :o Nešto čega je nekada bilo previše postat će skupo. Otprilike kao čvarci. :zubo:User avatar
MmeTipfeler
Katica za sve
Posts: 7295
Joined: 24 Mar 2012, 20:31

Post by MmeTipfeler » 17 May 2013, 14:35

Karl Jozef » wrote: Ae. :rofl:

Možda će u budućnosti uz tablete ići i Chugi ili će se WCi 'japanizirati' nekakvom verzijom sa slike dolje. :o

[spoiler]Image[/spoiler]
Što će reći da se zazor od klanjanja istočnjačkim receptima odnosi samo na bilježenje i prenošenje informacija?
Karl Jozef » wrote:Čemu klanjanje nekakvim istočnjačkim receptima kako zabilježiti i prenijeti informaciju? :o :zubo:


Kad piješ, ne piši po forumu; kad pišeš po forumu, ne pij!

Kar Jozef

Post by Kar Jozef » 17 May 2013, 23:35

MmeTipfeler » wrote: Što će reći da se zazor od klanjanja istočnjačkim receptima odnosi samo na bilježenje i prenošenje informacija?
To je više bila samoironija. :D

I da postoji zazor prema ovim školjkama koje napastuju. :D Samo eto mogućnost su u svijetu bez papira.