Philosophia ancilla linguisticae

O duhovnim i materijalnim dobrima
User avatar
..a unda
Undaminator
Posts: 21128
Joined: 18 Sep 2011, 16:27

Philosophia ancilla linguisticae

Post by ..a unda » 13 Feb 2013, 17:15

Stitch » wrote:U strogom smislu riječi, samo kralj abdicira. Riječ je o prijestolju, je li. Pape i predsjednici odriču se položaja, a ne prijestolja. Ali da, došlo je do širenja značenja, nekakvog semantičkog pomaka.

Ja bih rekao: kralj je abdicirao, papa se povukao, predsjednik je dao ostavku. To bi sa svih aspekata, ne samo jezičnih, bilo najbolje.

Nina, nema razloga za ne-destruktivno. Povlaka uvijek označava značenjsku promjenu, novi smisao, a ovdje nemaš što mijenjati ili dodavati kad imaš samo jedno značenje. Ili si ti novi Heidegger? :D
..u strogom smislu rijeci, radi se doslovno o odricanju, ab+dicere.
malo cudno zvuci da papa abdicira, ali ovo tvoje tumacenje koliko god izgledalo prihvatljivo, moze bunit.
naime, papa se ne odrice prijestolja, ali se odrice svete stolice. :zubo:
sad, buduci da se radi mozda o iznimki, mozda bi trebalo uvest i novu rijec? apapacija? :ne zna:

sto se tice nedestrukcije, slazem se da ne-destrukcija nije isto sto i nedestrukcija. ono s cim se ne slazem jest da to nije hajdegerova izmisljotina. i prije jebilo toga. ok, mozda je hajdeger izmisljao drugacija razlikovanja.
uf, hajdeger..ubi me. ko to moze citat, svaka mu cast. to je zvizdan filozofije..ono, moras kao negdje odat, a plus cetrdeset, nigdje hlada, nigdje sjene..ili mozda cak ima neka sjena, ali cudno motivirana, nemotivirana ili ne-motivirana, ko slika neka od onog..de kirika, upeklo od dole, upeklo od gore, nema bave vitra.
predlazem ga za najneelegentniju sluzbenu misao civilizacije, naopako dekonstruira i oce i oce i uporan..ko pitbul. ..nti. :rolleyes:
jel to onaj sta mu je zena, kad bi ga neko trazio, rekla da je zauzet, da radi. a kad bi pitali..a sta radi, ona bi rekla..misli. :ne zna:

nije valjda da nina prevodi hajdegera? o, jadna. oo, jadna.. :facepalm:
:D
Last edited by Zekoslawa on 18 Feb 2013, 23:30, edited 1 time in total.
Reason: Izdvojeno iz "Jezikoterije"; naslovUser avatar
Stitch
Experiment 626
Posts: 10970
Joined: 17 Sep 2011, 23:06

Post by Stitch » 13 Feb 2013, 20:23

Mah, Heidegger je tu tek kao primjer jezične inventivnosti, ništa drugo. :D Da, teško ga je čitati. Sintagme kao što su "bitak-u-svijetu", "bitak-u-vremenu", kovanice poput "tubitka"... doista izazivaju čuđenje u svijetu. :zubo:

Eh, da je meni njegova glava pa da malo pregorim. :rofl: Negdje sam pročitao da i Nijemci posežu za engleskim prijevodima, ne čitaju ga u originalu, u nadi da će im štivo biti jasnije. Neki tvrde da to i nije njemački jezik. Jasno, sve je to pretjerivanje. I Platon i Aristotel bili su - u odnosu na klasične dramatičare i pjesnike - revolucionarni.


Potpisi su za budale.

User avatar
nina williams
Posts: 2925
Joined: 13 Oct 2011, 18:01

Post by nina williams » 13 Feb 2013, 23:34

Stitch » wrote: Nina, nema razloga za ne-destruktivno. Povlaka uvijek označava značenjsku promjenu, novi smisao, a ovdje nemaš što mijenjati ili dodavati kad imaš samo jedno značenje.
Fala, puno.
Stitch » wrote: Ili si ti novi Heidegger? :D
Uf, đe me nađe, ja t njega ono baš-baš volim. Ono, definitivno je u mojih top 10 ikad svjeckih persona. Al nešto mislim da nemam šansi poredit se s njime. :tuzni: Ja kad sam prvi put čitala Bitak i vrijeme skužih da pravim više "zabilješki tijekom čitanja" neg što Hajdeger teksta piše. Ko ja sebi hoću pojasnit, da na 25-oj strani mogu svatit o čem je na drugoj piso, al ispade da to preopširno radim. Sažet momak neki bio. Prošlo je bome par godina dok je jopet nisam čitala.
..a unda wrote:
nije valjda da nina prevodi hajdegera? o, jadna. oo, jadna.. :facepalm:
:D
Ne bi se usudila. Ja to samo čitkim. Al na hrvatskom. :zubo:
Stitch wrote:Mah, Heidegger je tu tek kao primjer jezične inventivnosti, ništa drugo. :D Da, teško ga je čitati. Sintagme kao što su "bitak-u-svijetu", "bitak-u-vremenu", kovanice poput "tubitka"... doista izazivaju čuđenje u svijetu. :zubo:

Eh, da je meni njegova glava pa da malo pregorim. :rofl: Negdje sam pročitao da i Nijemci posežu za engleskim prijevodima, ne čitaju ga u originalu, u nadi da će im štivo biti jasnije. Neki tvrde da to i nije njemački jezik. Jasno, sve je to pretjerivanje. I Platon i Aristotel bili su - u odnosu na klasične dramatičare i pjesnike - revolucionarni.
Hm, hm, on je baš tvrdio kako filozofiju dobro moš iskazat jedino na grčkom i njemačkom.
A glede tih Nijemaca koji ga na engleskom čitaju...a, s oproštenjem, kakim im na poso. Iako engleski trpi ama baš sve vrste sastavljenica, ipak je puno labaviji, a samim tim i višeznačniji, od njemačkog. (Vjerojatno mi nije dobra terminologija, al valjda berete šta mislim.) Njemački nudi visoku preciznost (bokte, engleski ni padeže nema). A Hajdeger je, glede jezgrovitosti, mogo komotno i matematičar bit. Zapisi ko formule, niđe viška, niđe manjka.

Prije par mjeseci kolega i ja prevodimo nekaki znanstveni članak s emgleskog. Istu rečenicu (i to iz zaključka, eeeej) smo preveli u posve suprotnom značenju. I gleda on moje, a ja njegovo, pa oboje izvorno...i složimo se da more bit i jedno i drugo. A uglavnom zato što su nevoljni zarez u širu upotrebu uvest. Idi onda kopaj grafove da vidiš koji je pravi smisao...
E ne b se to valaj s njemačkim deslo nikad. Nema brale, tamo se zna kako rečenica izgleda i gdje je glagol (ma na koncu konca zna se i šta je glagol, šta imenica, a šta pridjev čim jih vidiš).
Sve ovo uopće ne znači da ja podcijenjujem engleski. Samo se, recimo to tako, pomalo slažem s Hajdegerom u vezi toga da su neki jezici prikladniji za neke stvari. Recimo, vjerujem da su Šekspiru takve karakteristike engleskog bile od slične koristi kao i Hajdegeru one od njemačkog jezika.User avatar
Stitch
Experiment 626
Posts: 10970
Joined: 17 Sep 2011, 23:06

Post by Stitch » 13 Feb 2013, 23:42

U pravu si - njemački jezik ima najveće tvorbene mogućnosti pa, sukladno tomu, ima i najveće mogućnosti apstraktnog razmišljanja. Nijedan se drugi jezik ne može mjeriti s njemačkim kobasičastim - a opet smislenim - tvorbama. Zato i nije čudno što su Nijemci daleko najbolji moderni filozofi. :)


Potpisi su za budale.

User avatar
nina williams
Posts: 2925
Joined: 13 Oct 2011, 18:01

Post by nina williams » 13 Feb 2013, 23:58

E pa sad baš najbolji... :zubo: , to kako se uzme, jelte. Za naučit i nisu bili baš najbolji.
Moje je, nako općenito, mišljenje da je filozofija bila pitka. Zabavna, moglo bi se reć.
Onda je došo Hegel...i usro. :zubo:
I cijeli taj kasični njemački idealizam uopće nije idiličan, al Hegel je valaj baš dao obol svoj toj nepriličnoj situvaciji.
I onda, kako to već ide, slično na slično, dođe Huserl, pa Hajdeger, svi zajebati, svi na H. A ima tu i nekih Grka, još od davnina, koji su, osviještenima, dali naslutit što ih čeka.
I šta da čoek zaključi?
E pa ako je filozof i ako mu ime/prezime počinje na H-oznojit će te. Ako je slučajno uz to i Nijemac...ma jebo si ježa ako je sutra kontrolni.

Zezam se. Mnogo volim H-sekciju.Hroboatos
Posts: 565
Joined: 28 Sep 2011, 18:16

Post by Hroboatos » 17 Feb 2013, 02:47

Stitch » wrote:U pravu si - njemački jezik ima najveće tvorbene mogućnosti pa, sukladno tomu, ima i najveće mogućnosti apstraktnog razmišljanja. Nijedan se drugi jezik ne može mjeriti s njemačkim kobasičastim - a opet smislenim - tvorbama. Zato i nije čudno što su Nijemci daleko najbolji moderni filozofi. :)
Pa, ne bih se baš složio. Njemački je "ljepljiv"-kao što znaš- nu, to ne pridonosi nikavoj tobožnjoj "dubini". Hrvatski je bolji u izvodu nego u slaganju (ilustracija laszla iz "Tuđinštine"), a Daniel Bučan je i sam, kao Ladanov nasljednik, rekao da hrvatski ima veće mogućnosti kao filozofski jezik od njemačkoga, odprilike kao arapski.

Glede njemačke filozofije u zadnja 2 stoljeća bih se složio, nu- gdje su bili prije ?

A što se tiče Heideggera- precijenjeni primitivac koji je na svoj pjesnički način pokušao se otarasiti skolastike Aristotela i Akvinca i ubaciti u pra-um kromanjonca s primordijalnim strahovima i treptajima samosvijesti (besmislen pojam Dasein obična je ljudska samosvijest), te to imaginiranje kromanjonca- bez znanstvene potvrde iz etnografije ili razvojne dječje psihologije, a usto problematično jer Heigegger nema osjećaj zatravljenosti postojanjem što su zapazili mnogi etnografi- postvariti u metafizičke hipostaze. Kao da to nisu bolje razradile stare gnoze, od Corpusa Hermeticuma do lao Tzua, Tibećana i Indijaca. Ostalo je naivni rousseauizam (oprjeka pjesništvo-tehnologija, zapravo umjetnost-znanost), te loše shvaćena povijesnost.nerazumijevanje Spenglera, a sve u paketu protuslovlja.

Ta je reputacija zapravo potrajala zbog zabranjenoga voća nacizma, inače bi Heidegger imao status, recimo (boljih filozofa) Hartmanna ili Georgea Santayane. Nacizam je bio seksi i morbidan, pa otud i Heidegger.User avatar
Stitch
Experiment 626
Posts: 10970
Joined: 17 Sep 2011, 23:06

Post by Stitch » 18 Feb 2013, 00:11

Hah, staviš li ga u kontekst, vidjet ćeš da stoji između Husserla i Sartrea, fenomenologije i egzistencijalizma. U tom je smislu Zapadu važan. A možemo im dodati i postmodernističke mislioce poput Foucaulta, Lacana i Derride.


Potpisi su za budale.

Hroboatos
Posts: 565
Joined: 28 Sep 2011, 18:16

Post by Hroboatos » 18 Feb 2013, 15:33

Stitch » wrote:Hah, staviš li ga u kontekst, vidjet ćeš da stoji između Husserla i Sartrea, fenomenologije i egzistencijalizma. U tom je smislu Zapadu važan. A možemo im dodati i postmodernističke mislioce poput Foucaulta, Lacana i Derride.
Znam, ali nije izvoran. To je filozofski prepričana gnoza uz nješto dometaka iz drugih polja. Gnoza raspisana kod Eliadea, Corbina, Scholema, Jonasa itd.

Izvorni mislioci, što god o njima mislio, bili su Stirner, Marx, Schopenhauer, Nietzsche, pa C.S.Peirce i dr., te Freud koji je više filozof nego psiholog lege artis. Heidegger je u 100 knjiga prepisivač, pa stoga mi je njegov utjecaj čudan kao Marxov u Kambodži.User avatar
nina williams
Posts: 2925
Joined: 13 Oct 2011, 18:01

Post by nina williams » 18 Feb 2013, 17:25

Hroboatos » wrote:
Pa, ne bih se baš složio. Njemački je "ljepljiv"-kao što znaš- nu, to ne pridonosi nikavoj tobožnjoj "dubini". Hrvatski je bolji u izvodu nego u slaganju (ilustracija laszla iz "Tuđinštine"), a Daniel Bučan je i sam, kao Ladanov nasljednik, rekao da hrvatski ima veće mogućnosti kao filozofski jezik od njemačkoga, odprilike kao arapski.

Glede njemačke filozofije u zadnja 2 stoljeća bih se složio, nu- gdje su bili prije ?

A što se tiče Heideggera- precijenjeni primitivac koji je na svoj pjesnički način pokušao se otarasiti skolastike Aristotela i Akvinca i ubaciti u pra-um kromanjonca s primordijalnim strahovima i treptajima samosvijesti (besmislen pojam Dasein obična je ljudska samosvijest), te to imaginiranje kromanjonca- bez znanstvene potvrde iz etnografije ili razvojne dječje psihologije, a usto problematično jer Heigegger nema osjećaj zatravljenosti postojanjem što su zapazili mnogi etnografi- postvariti u metafizičke hipostaze. Kao da to nisu bolje razradile stare gnoze, od Corpusa Hermeticuma do lao Tzua, Tibećana i Indijaca. Ostalo je naivni rousseauizam (oprjeka pjesništvo-tehnologija, zapravo umjetnost-znanost), te loše shvaćena povijesnost.nerazumijevanje Spenglera, a sve u paketu protuslovlja.

Ta je reputacija zapravo potrajala zbog zabranjenoga voća nacizma, inače bi Heidegger imao status, recimo (boljih filozofa) Hartmanna ili Georgea Santayane. Nacizam je bio seksi i morbidan, pa otud i Heidegger.
Gdje su bili? A neki u Prusiji, neki u Svetom Rimskom Carstvu, kako koji, kako kad. Nije da sam neki silan znalac pa da mi ih sad hrpa pada na pamet, al Lajbnic sam našamara po Evrope filozofski (a onda oplete po matematici). I oni Albert Veliki valaj taj isto loš nije bio.
Iiiii ti podaci od 200 zadnjih godina, šta to iz neke starije literature, a? Nakav čitav jedan Kant im se prije tog desio i oko po tog nesretnog idealizma.

Abokte, ma uf, bolje da ušutim, ti si i Kanta odjebucno, šta da uopće o Hajdegeru i pišem.User avatar
Stitch
Experiment 626
Posts: 10970
Joined: 17 Sep 2011, 23:06

Post by Stitch » 18 Feb 2013, 23:10

Hroboatos » wrote: Izvorni mislioci, što god o njima mislio, bili su Stirner, Marx, Schopenhauer, Nietzsche, pa C.S.Peirce i dr., te Freud koji je više filozof nego psiholog lege artis. Heidegger je u 100 knjiga prepisivač, pa stoga mi je njegov utjecaj čudan kao Marxov u Kambodži.
Staroga Schopa jako volim, ali štošta je prepisao od Indijaca. Okej za voluntarizam (iracionalizam mi je općenito drag), no budizam i hinduizam ishodište su onog drugog dijela, svijeta kao predodžbe.


Potpisi su za budale.

User avatar
Zekoslawa
Posts: 15769
Joined: 18 Sep 2011, 20:01

Post by Zekoslawa » 18 Feb 2013, 23:22

Ovo bi valjalo prebaciti u kakvu temu naziva Philosophia ancilla linguisticae. :zubo:


Trchegliamo italiano:

..se il kompiuterr fose acezo, trkeljeljerebe.. (by ..a unda)
La rulja/ruglia deve ci credere :mudri: (by Ingr...Ecsaccia)
Karl Jozef će na to..., a Majti pak...

Noge duge, oči pune tuge; uvek sama ili s devojkama...

User avatar
Stitch
Experiment 626
Posts: 10970
Joined: 17 Sep 2011, 23:06

Post by Stitch » 18 Feb 2013, 23:26

Može, barem što se mene tiče. Hrobi će naletjeti tu i tamo - kad ga baniraju, je li - a u međuvremenu zabavljat ćemo se Nina i ja. Sami. :D


Potpisi su za budale.

User avatar
Zekoslawa
Posts: 15769
Joined: 18 Sep 2011, 20:01

Post by Zekoslawa » 18 Feb 2013, 23:33

Evo, ionako nemamo filozofsku temu, sad se zabavljajte. Sami. Ili s Hrobijem. :D


Trchegliamo italiano:

..se il kompiuterr fose acezo, trkeljeljerebe.. (by ..a unda)
La rulja/ruglia deve ci credere :mudri: (by Ingr...Ecsaccia)
Karl Jozef će na to..., a Majti pak...

Noge duge, oči pune tuge; uvek sama ili s devojkama...

Hroboatos
Posts: 565
Joined: 28 Sep 2011, 18:16

Post by Hroboatos » 19 Feb 2013, 13:19

Stitch » wrote:Može, barem što se mene tiče. Hrobi će naletjeti tu i tamo - kad ga baniraju, je li - a u međuvremenu zabavljat ćemo se Nina i ja. Sami. :D
Navratim tu i tamo, iz razloga što ste Jugosi koje bih davio kao mačiće-OK, njeke bih od vas poštedio & poslao u gulag. Evo, tebe ni to, nego bih ti dao njeku ogrlicu, kao Franc. Glede baniranja- pa vjerojatno će to biti uskoro, ionako sam se prijavio iz posve drugih motiva, a bijah češće na stranim situsima, napose onim u SAD. Sad su me i pridavili, pa ću malo napisati i na wiki (što mi se ne da, ali moram). A i to će proći.Hroboatos
Posts: 565
Joined: 28 Sep 2011, 18:16

Post by Hroboatos » 19 Feb 2013, 13:26

nina williams » wrote:
Gdje su bili? A neki u Prusiji, neki u Svetom Rimskom Carstvu, kako koji, kako kad. Nije da sam neki silan znalac pa da mi ih sad hrpa pada na pamet, al Lajbnic sam našamara po Evrope filozofski (a onda oplete po matematici). I oni Albert Veliki valaj taj isto loš nije bio.
Iiiii ti podaci od 200 zadnjih godina, šta to iz neke starije literature, a? Nakav čitav jedan Kant im se prije tog desio i oko po tog nesretnog idealizma.

Abokte, ma uf, bolje da ušutim, ti si i Kanta odjebucno, šta da uopće o Hajdegeru i pišem.
Albert Veliki (i Eckhart, te još njeki skolastici) nesporno su značajni. O Leibnizu da ne pričamo. No- to nije njemačka filozofija, kao što su Hume (iako Škot), Berkeley..britanska. I Occama i slične možemo gledati kao predhodnike ove današnje, analitičke filozofije, napisane na engleskom, ali prije i latinskom.

Njemačka filozofija počinje, lege artis, s Kantom. Nijemci-genijalci su u prijašnjim dobima dionici njekih drugih tradicija. Vjerojatno su Eckhart ili teozof kao Boehme pravi oci Nijemstva u filozofiji, koje u sebi ima okultizma i šarlatanstva (v. Magee o Hegelu kao hermetičkom mudracu, dostupno na bookos).User avatar
..a unda
Undaminator
Posts: 21128
Joined: 18 Sep 2011, 16:27

Post by ..a unda » 19 Feb 2013, 13:50

Hroboatos » wrote:
Navratim tu i tamo, iz razloga što ste Jugosi koje bih davio kao mačiće-OK, njeke bih od vas poštedio & poslao u gulag. Evo, tebe ni to, nego bih ti dao njeku ogrlicu, kao Franc. Glede baniranja- pa vjerojatno će to biti uskoro, ionako sam se prijavio iz posve drugih motiva, a bijah češće na stranim situsima, napose onim u SAD. Sad su me i pridavili, pa ću malo napisati i na wiki (što mi se ne da, ali moram). A i to će proći.
a sve se mislim zasto nam je takva vikipedija. :kokice: postoje dvije vikipedije..ona normalna, gdje su svi oni jezici i postoji hrvatska, koja nema veze s onom normalnom, fura nesto svoje te turbo brije.. :zubo:

ok, javi kad objavis tamo clanak o davljenju macica, bas me zanima.. :kokice:User avatar
Stitch
Experiment 626
Posts: 10970
Joined: 17 Sep 2011, 23:06

Post by Stitch » 20 Feb 2013, 08:08

Hroboatos » wrote:
Navratim tu i tamo, iz razloga što ste Jugosi koje bih davio kao mačiće-OK, njeke bih od vas poštedio & poslao u gulag. Evo, tebe ni to, nego bih ti dao njeku ogrlicu, kao Franc.
Ogrlicu, kažeš? Počašćen sam. :D

Nego, svakako su me dosad zvali, ali Jugosom nikad. Dapače, uglavnom sam ustaša bio. :E


Potpisi su za budale.

Hroboatos
Posts: 565
Joined: 28 Sep 2011, 18:16

Post by Hroboatos » 20 Feb 2013, 13:46

Stitch » wrote:
Ogrlicu, kažeš? Počašćen sam. :D

Nego, svakako su me dosad zvali, ali Jugosom nikad. Dapače, uglavnom sam ustaša bio. :E
Ti, i još 2-3 ovdje ste zabunom, zalutale ovčice. Ostalo je hard-core jugovina, ili pederski relativizatori globalističke usmjerbe.User avatar
..a unda
Undaminator
Posts: 21128
Joined: 18 Sep 2011, 16:27

Post by ..a unda » 20 Feb 2013, 16:55

Hroboatos » wrote:
Ti, i još 2-3 ovdje ste zabunom, zalutale ovčice. Ostalo je hard-core jugovina, ili pederski relativizatori globalističke usmjerbe.
:rofl:

jel ti spadas u ta dva, tri ili ima i jos neki razlog? :D

samo ti zalutaj ovdje gdje si siguran. ne trebas se ti nama nicega bojat..niko tebe nece.. :bicedobro: :DUser avatar
..a unda
Undaminator
Posts: 21128
Joined: 18 Sep 2011, 16:27

Post by ..a unda » 20 Feb 2013, 16:58

Stitch » wrote:
..Nego, svakako su me dosad zvali, ali Jugosom nikad. Dapače, uglavnom sam ustaša bio. :E
..ti? ti si stara ustaskoklerikalna jugoslavencina.. :gaah:

takvi ka ti su najopasniji. ono, macke gladim, atomske bombe bacam..

:D :DUser avatar
nina williams
Posts: 2925
Joined: 13 Oct 2011, 18:01

Post by nina williams » 21 Feb 2013, 19:01

Davljenje; Jugoslavija; mačke...
:misli:
Stupac A...Spiridon Kopicl?User avatar
karambol
Posts: 8022
Joined: 09 Jan 2012, 12:55

Post by karambol » 21 Feb 2013, 19:50

nina williams » wrote:Davljenje; Jugoslavija; mačke...
:misli:
Stupac A...Spiridon Kopicl?
Metod Trobec? :misli:

Nije...fali mi peć. :zubo:


Ja cijeli život sanjam kako odlazim uz rijeku starim parobrodom koji vozi sol
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...

User avatar
Euklid
old school
Posts: 14813
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

Post by Euklid » 21 Feb 2013, 20:21

nina williams wrote:Davljenje; Jugoslavija; mačke...
:misli:
Stupac A...Spiridon Kopicl?
:rofl:


'if you fall, i'll be there' (floor)

User avatar
schmokljan
Posts: 2410
Joined: 18 Sep 2011, 16:19
Location: www.mordor.hr

Post by schmokljan » 13 Mar 2013, 16:38

..a unda » wrote: :rofl:

jel ti spadas u ta dva, tri ili ima i jos neki razlog? :D

samo ti zalutaj ovdje gdje si siguran. ne trebas se ti nama nicega bojat..niko tebe nece.. :bicedobro: :D
Di si hroboslave, ustašo naš jedini! :cheer: :usama:

Baš sam se zalago na forum.hr da te odbaniraju, jerbo podižeš razinu desne misli za 64%, pa su mene banirali. A vidim i ti si se nješto raspekmezio, počeo si nas doživljavati kao svoje kućne životinje. :EUser avatar
nina williams
Posts: 2925
Joined: 13 Oct 2011, 18:01

Post by nina williams » 13 Mar 2013, 19:15

schmokljan » wrote:
Di si hroboslave, ustašo naš jedini! :cheer: :usama:
:rofl:
Un-do, Usta-šo!
:rofl:
schmokljan » wrote:Baš sam se zalago na forum.hr da te odbaniraju, jerbo podižeš razinu desne misli za 64%, pa su mene banirali. A vidim i ti si se nješto raspekmezio, počeo si nas doživljavati kao svoje kućne životinje. :E
Alaj, pa zar opet? :rofl:
Koji si ti disident.
Bana ga rad Roma, bana ga rad Hroboatosa...
:rofl: