Flavie Flament ili Freud će živjeti vječno

Blago onom tko rano poludi
User avatar
MmeTipfeler
Katica za sve
Posts: 8027
Joined: 24 Mar 2012, 20:31

Flavie Flament ili Freud će živjeti vječno

Post by MmeTipfeler » 24 Oct 2016, 20:15

Naši mediji o ovome ništa ne pišu - ako sam nešto previdjela, neka me netko ispravi, pa ću vam ukratko prepričati o čemu je riječ.

Rečena dama bila je poznata televizijska voditeljica, a onda se odlučila ograničiti na nekakvu manje važnu radijsku emisijiu. Između ostaloga, bila je neko vrijeme u braku s unukom Simone Signoret, ali to nije bitno za priču.

Nedavno je napisala i objavila knjigu La Consolation (Utjeha) u kojoj opisuje kako ju je, kad joj je bilo 13 godina, silovao slavni fotograf. Dobro, nije riječ samo o tome. Jedna od prvih rečenica (žena počinje priču u nekoliko navrata, kao da se ne može odlučiti) glasi: Poupette sait pourquoi les adultes font les enfants: pour eux. Odnosno: "Lutkica (da prevodim knjigu, svakako bih prevela ovaj nadimak) zna zašto odrasli prave djecu: radi sebe."

Naša verzija Ellea nije, dakako, preuzela ovaj intervju, ali su ga zato objavili Francuzi: link. Ako netko hoće, neka se posluži Googleom, meni se baš ne da sve prevoditi. Pa ću vam prepričati intervju, sve u okviru svojih razmišljanja.

Flavie Flament silovana je, kaže, u dobi od 13 godina. Danas su joj 42. Prva je moja pomisao bila: zar joj je zbilja trebalo 29 godina da se toga sjeti? Ona to objašnjava traumom, potiskivanjem, tvrdi da je sve bila "zaboravila", i to zahvaljujući djedu koji joj je u životu pružao sigurnost. A onda je najednom, prije sedam godina, među starim fotkama pronašla polaroide iz onog vremena i to je izazvalo naglo prisjećanje. Djed je u međuvremenu umro, ne zaboravimo, a slavni fotograf nije nitko drugi nego David Hamilton. Druga moja pomisao: opa, knjiga će se prodavati!

Autorica Hamiltona ne imenuje u knjizi, pa čak ni u intervjuima koje daje, no ime je procurilo, a podaci odgovaraju: sama kaže da su mu danas 83 godine i da se silovanje dogodilo u Cap d’Agdeu, gdje je Hamilton, na nudističkoj plaži, fotkao curice uz roditeljsko dopuštenje: link. Dovoljno? Dovoljno.

Međutim, u intervjuu koji je objavio francuski Elle pojavljuje se još jedan detalj, detalj koji me zaintrigirao, a koji se poklapa s podatkom o roditeljskom dopuštenju iz teksta na posljednjem linku. Naime, fotograf je pristupio cijeloj obitelji na terasi kafića u luci i predložio majci da mu dovede malu kao model. Mamica se raspametila od sreće i pristala voditi kćer u njegov studio svakog poslijepodneva. I ostaviti je ondje, jasna stvar. Što im je fotograf otvarao vrata potpuno gol vjerojatno je pripisivala pjesničkoj slobodi. Nakon epizode s fotografom, mamica ju je, tvrdi Flavie, gurala u naručje drugim muškarcima. E, tu sam se zaintrigirala: mamica, udobno ušuškana u buržujskom braku, proživljava i ostvaruje vlastite seksualne fantazije zahvaljujući kćeri! A kći pristaje na sve zato što na taj način priziva majčinu ljubav.

Mozart je to zapravo odavno sjajno objasnio tu perverznost: Čarobna frula.


Kad piješ, ne piši po forumu; kad pišeš po forumu, ne pij!

User avatar
Stitch
Experiment 626
Posts: 11663
Joined: 17 Sep 2011, 23:06

Post by Stitch » 24 Oct 2016, 23:48

Tužno. Beskrajno tužno.

Mati koja podvodi kćer, s druge strane, nije nikakva rijetkost; stalno se to događa. I opet me iznova čudi.


Potpisi su za budale.

User avatar
Euklid
old school
Posts: 14813
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

Post by Euklid » 24 Oct 2016, 23:51

uvest kastraciju pod hitno... makar i kemijsku... :usama:


'if you fall, i'll be there' (floor)

User avatar
haram
persona non grata
Posts: 4166
Joined: 24 Jul 2015, 04:13
Location: scorched earth

Post by haram » 25 Oct 2016, 02:08

MmeTipfeler wrote:...
Flavie Flament silovana je, kaže, u dobi od 13 godina. Danas su joj 42. Prva je moja pomisao bila: zar joj je zbilja trebalo 29 godina da se toga sjeti? Ona to objašnjava traumom, potiskivanjem, tvrdi da je sve bila "zaboravila", i to zahvaljujući djedu koji joj je u životu pružao sigurnost. A onda je najednom, prije sedam godina, među starim fotkama pronašla polaroide iz onog vremena i to je izazvalo naglo prisjećanje.
...
Hmmm...
https://www.ted.com/talks/elizabeth_lof ... anguage=hr


what we've got here is failure to communicate

User avatar
Stitch
Experiment 626
Posts: 11663
Joined: 17 Sep 2011, 23:06

Post by Stitch » 25 Oct 2016, 03:08

Može sažetak, bila bi to dobra praksa? ;)


Potpisi su za budale.

User avatar
haram
persona non grata
Posts: 4166
Joined: 24 Jul 2015, 04:13
Location: scorched earth

Post by haram » 25 Oct 2016, 13:49

Stitch wrote:Može sažetak, bila bi to dobra praksa? ;)
U pravu si, i ja mrzim kad neko šibne samo link pa si ti misli šta je pjesnik htio reći :zubo:
Ali mislio sam da je tekst sam po sebi dovoljno jasan.

Uglavnom, u psihologiji je jako dobro poznat fenomen stvaranja lažnog sjećanja, stvoren vlastitim ili čak tuđim sugestijama. Tako se neki sjećaju kako su ih oteli vanzemaljci, ili spolno zlostavljali vlastiti roditelji, iako se objektivno pokazalo kako je to u konkretnim slučajevima bilo nemoguće. Kod autorice knjige je indikativno kako se sjećanje javilo tek nakon toliko godina, pod izvjesnim utiscima. U mom linku na "TED talk" o tome govori jedna psihologinja koja je proučavala taj fenomen (transkript na hrvatskom), počevši od slučaja "prepoznavanja" počinitelja jednog silovanja, i završivši s lažnim sjećanjem spolnog zlostavljanja jedne kćeri od strane majke.
Premda je neosporno i to da je dotični fotograf imao jaku erotomaniju prema mladoj piletini, tako da se ništa ne može isključiti.


what we've got here is failure to communicate

User avatar
Stitch
Experiment 626
Posts: 11663
Joined: 17 Sep 2011, 23:06

Post by Stitch » 25 Oct 2016, 14:42

Znaš li onu Twainovu, parafrazirano: "Pamćenje mi je nekad bilo fantastično, sjećao sam se svega, i stvari koje se jesu dogodile, i stvari koje se nisu dogodile. No s godinama pamćenje mi oslabjelo, i sada se sjećam samo stvari koje se nisu dogodile." :cerek:


Potpisi su za budale.

User avatar
haram
persona non grata
Posts: 4166
Joined: 24 Jul 2015, 04:13
Location: scorched earth

Post by haram » 25 Oct 2016, 15:15

Stitch wrote:Znaš li onu Twainovu, parafrazirano: "Pamćenje mi je nekad bilo fantastično, sjećao sam se svega, i stvari koje se jesu dogodile, i stvari koje se nisu dogodile. No s godinama pamćenje mi oslabjelo, i sada se sjećam samo stvari koje se nisu dogodile." :cerek:
Mudar je čovjek bio taj Oznaka Dva Hvata :D


what we've got here is failure to communicate

User avatar
MmeTipfeler
Katica za sve
Posts: 8027
Joined: 24 Mar 2012, 20:31

Post by MmeTipfeler » 25 Oct 2016, 19:41

haram wrote:U pravu si, i ja mrzim kad neko šibne samo link pa si ti misli šta je pjesnik htio reći :zubo:
Ali mislio sam da je tekst sam po sebi dovoljno jasan.
Tekst je jasan, pročiitala sam ga, čak sma i filmić počela gledati, ali je predug.

Upravo se zbog svega ovoga što dalje pišeš meni priča čini nekako... ćudnom. Istina, knjigu nisam pročitala, nisam sigurna da mi se troše vrijeme i pare na to, pa je sve što o tome znam i što sam ovdje prepričala popabirčeno iz raznih izvora. A da i nije, hajde ga znaj. Nekako se ipak ne mogu oteti dojmu da je tu nešto mutno. Ne samo u vezi s Hamiltonom. Recimo, u intervjuu, na pitanje je li majci rekla da piše knjigu o svojem traumatičnom iskustvu, Flament kaže: "Na to ne mogu odgovoriti."

Živcira me. Prema francuskom zakonu, maloljetnica može podnijeti tužbu zbog silovanja do dobi od 38 godina. Dobro ste pročitali: Francuzi su očito predvidjeli mogućnost za traumatično iskustvo i zakašnjeli okidač. Flament kaže da se okidač bila polaroidna fotografija koju je pronašla kad joj je bilo 35, ali joj je trebalo vremena da se snađe. Dobro, karikiram, zapravo kaže kako joj je trebalo vremena da nađe snage i progovori o tome.

Sudstvo je u svakoj zemlji zajebana stvar, a Francuska je posebno zajebana. Još su gori od nas u pogledu administracije i biljega. :cerek: I friško silovanoj ženi, da tako kažem, nije lako istupiti protiv silovatelja, a pogotovo kad je riječ o slučaju starom toliko godina. Čak i da je podigla tužbu. Što nije. Međutim, neka ne tvrdi da je za podnošenje tužbe, što bi zapravo, umjesto nje, napravio odvjetnik, bila potrebna neka posebna psihička snaga.


Kad piješ, ne piši po forumu; kad pišeš po forumu, ne pij!

User avatar
haram
persona non grata
Posts: 4166
Joined: 24 Jul 2015, 04:13
Location: scorched earth

Post by haram » 25 Oct 2016, 20:44

Hm.
Mi ovdje sada možemo obrađivati nekoliko aspekata. Pravni; što je zapravo silovanje i kada se na njega može pozvati... i nekoliko psiholoških; što je i kako nastaje lažno sjećanje, kakva je psiha roditelja-podvodača, što je seksualnost uopće, i kakva je motivacija za iznošenjem takvih detalja iz osobnog života...
Lajkam veri mać multidisciplinarni pristup istoj problematici :D


what we've got here is failure to communicate

User avatar
Leteća
babin nakurnjak
Posts: 2531
Joined: 26 Sep 2011, 13:25
Location: Welt am Draht

Post by Leteća » 26 Oct 2016, 12:17

Preloša sam u francuskom, pa neću komentirati ovaj slučaj. No, ostao mi je u sjećanju jedan drugi.

Radi se o psihologinji Jennifer Freyd koja se bavi istraživanjem trauma, a dobro joj je došlo i što je imala iskustva iz prve ruke.

https://en.wikipedia.org/wiki/Jennifer_Freyd

Freyd nije održala govor za TedTalk, ali je napisala knjižurinu.

http://www.hup.harvard.edu/catalog.php? ... nt=reviews

Njezini roditelji, Pamela i Peter Freyd osnivači su udruge False Memory Syndrome Foundation.

Ta je organizacija pak okupljala pomalo osebujne članove:
Ralph Underwager was a member of the foundation's scientific advisory board in 1993 when his comments from a 1991 article in Paidika: The Journal of Paedophilia came to public awareness. The article contained statements which were interpreted as supportive of paedophilia.
Zanimljivo, ne?


Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!

User avatar
MmeTipfeler
Katica za sve
Posts: 8027
Joined: 24 Mar 2012, 20:31

Post by MmeTipfeler » 26 Oct 2016, 12:59

haram wrote:Hm.
Mi ovdje sada možemo obrađivati nekoliko aspekata. Pravni; što je zapravo silovanje i kada se na njega može pozvati... i nekoliko psiholoških; što je i kako nastaje lažno sjećanje, kakva je psiha roditelja-podvodača, što je seksualnost uopće, i kakva je motivacija za iznošenjem takvih detalja iz osobnog života...
Lajkam veri mać multidisciplinarni pristup istoj problematici :D
Multidisciplinarno, kažeš?

Na Fejsu se netko pobunio protiv izraza silovati i silovanje, tvrdeći da to nije tako jednostavno. Čini mi se da ta osoba misli kako je silovanje samo fizička prinuda. Dakle, moj lingvističko-juridički doprinos.

Anić daje ovakvu definiciju - vjerojatno i u drugim rječnicima piše isto ili bar vrlo slično pa neću listati: fizičkim ili psihičkim nasiljem primorati/primoravati na spolni akt. Drugo nas značenje ovdje ne zanima.

Od francuskih rječnika navest ću definicije iz Littréa i SensAgenta zato što su najpreglednije, najjednostavnije i najkraće. Možda ću na brzinu prevesti malo ofrlje.

Littré
viol - Violence faite à une femme que l'on prend de force. (Nasilje počinjeno nad ženom koju se prisiljava na snošaj.)

SensAgent (druga je definicija medicinska)
viol - acte violent contraignant une personne à subir des rapports sexuels. (prisilan čin kojim se neku osobu primorava na spolne odnose)
viol - tout acte de pénétration sexuelle de quelque nature qu'il soit, commis sur la personne d'autrui par violence, contrainte ou surprise (svaki čin spolne penetracije, bez obzira na njezinu narav, počinjen nad drugom osobom uporabom sile, prisile ili iznenađenja)

Englesko rape neću vam prevoditi: link, a Talijani razlikuju stupro, violenza sessuale i abuso sessuale: link, pri čemu se kao kriterij uzima penetracija ili njezina odsutnost, ali uz prisutnost seksualnog kontakta (dodira), a u svakom je slučaju bitno da je djelo počinjeno bez pristanka.

U njemački se radije neću upuštati.

Da ne listam zakone po svijetu, zadržat ću se na našem Kaznenom zakonu. Kod nas se pod kaznenim djelima protiv spolne slobode razlikuju:
 • ● spolni odnošaj bez pristanka (čl. 152),
  ● silovanje (čl. 153),
  ● teška kaznena djela protiv spolne slobode (čl. 154),
  ● bludne radnje (čl. 155),
  ● spolno uznemiravanje (čl. 156).
Dalje se (čl. 158-166) nabrajaju oblici spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta.

I sve se čini jasnim, vrlo jasnim. Dok se čita na papiru. U praksi je to malo drukčije, ali post je već ionako predug, a ni ja više nemam vremena, pa ću nastaviti poslije. Možda navečer.


Kad piješ, ne piši po forumu; kad pišeš po forumu, ne pij!

User avatar
MmeTipfeler
Katica za sve
Posts: 8027
Joined: 24 Mar 2012, 20:31

Post by MmeTipfeler » 23 Nov 2016, 22:10

Dakle, ja nisam nastavila, ali priča se nastavila i bez mene.

Flavie Flament na kraju se ipak dala nagovoriti da izričito navede Hamiltona kao silovatelja, a javile su se i druge žrtve. U ovom je članku riječ o dvije sestre koje je fotografu na snimanje dovodio otac. Jedna je odustala nakon dva dolaska, a druga je, iako je "shvatile da to nije normalno", i dalje sudjelovala jer je mislila da će joj roditelji "biti razočarani" ako prestane odlaziti na snimanje. No danas se ljute što se njihove slike pojavljuju na internetu ili na izložbama. "Nepodnošljivo je vidjeti da nas još uvijek iskorištava! Pogledajte taj pogled! Ah, taj slavni melankolični hamitonovski pogled! No danas znate zašto je bio melankoličan!"

Jesam li ja jedina kojoj ovo zvuči kao iznuda? Ili bar kao zavist?

Naime, sestra koja je nastavila odlaziti na snimanje ipak je odlučila Hamiltona optužiti za silovanje, i to u zakonskom roku. Godine 1997., deset godina nakon silovanja. Dolazi do suočavanja, ona optužuje, on niječe krivnju. Nije valjda mislila da će priznati! Njezina riječ protiv njegove, ona se odlučuje za građansku parnicu, ali se od nje traži polog (valjda se kod nas tako zove depozit) u iznosu od 30.000 franaka, što je za nju bila prevelika svota.

Potražit ću link, za sada prepričavam, ali Flavie kaže kako se napokon odlučila jasno i glasno reći tko ju je silovao kao maloljetnicu zato što su se javile i druge žene s istom pričom, a te druge žene kažu da su se javile zato što je ona u romanu ispričala istu priču.

Hamilton je najavio tužbu zbog klevete. Uz zloban komentar: "Žena koja je pokrenula ovaj medijski linč žudi za posljednjih pet minuta slave."

Komentirat ću poslije. Ako i opet ne zaboravim. :(


Kad piješ, ne piši po forumu; kad pišeš po forumu, ne pij!

Hroboatos
Posts: 565
Joined: 28 Sep 2011, 18:16

Post by Hroboatos » 24 Nov 2016, 00:46

Ni ne znam za toga Hamiltona (pogledao sam kasnije na mreži). No, kad sam vidio njegovu profesiju- što je tu čudno ? Svi ti likovi koji se vrzmaju oko djevojčuraka lako su predvidljivi. Npr. Lewis Carroll i njegove "curice". Polanski i sl.

I naravno, majke su često svodilje.

To je česta pojava.User avatar
Donna Sole
Posts: 3156
Joined: 30 Sep 2011, 23:18
Location: Virgin Valley

Post by Donna Sole » 24 Nov 2016, 08:36

Jel tema o pedofilima ili majkama/nemajkama? Kako god
Hamilton je bio vrlo vrlo popularan sedamdesetih a u vrijeme kad je spomenut autoricu silovao je već bio vrlo vrlo poznat pedofil i ostarjeli fotograf s istinabog lijepim fotografijama djevojčica.
Što reći o mami? Ni prva ni zadnja ambicozna majka.

Mogu se očekivati poplave sredovječnih žena s izjavama o istom ili sličnom iskustvu.


kurvanjski avatar, a

User avatar
Leteća
babin nakurnjak
Posts: 2531
Joined: 26 Sep 2011, 13:25
Location: Welt am Draht

Post by Leteća » 24 Nov 2016, 09:22

Chilimama wrote:Jel tema o pedofilima ili majkama/nemajkama? Kako god
Hamilton je bio vrlo vrlo popularan sedamdesetih a u vrijeme kad je spomenut autoricu silovao je već bio vrlo vrlo poznat pedofil i ostarjeli fotograf s istinabog lijepim fotografijama djevojčica.
Što reći o mami? Ni prva ni zadnja ambicozna majka.

Mogu se očekivati poplave sredovječnih žena s izjavama o istom ili sličnom iskustvu.
Meni se nekako čini da je tema o tome kako su silovane žene tuke koje su to sve izmislile uz pomoć pohlepnih psihijatara i zlih feministača. Možda griješim, ali stekla sam dojam da se ta teza često provlači po forumima, a o MRA sajtovima da ne govorimo.

Po meni, to predstavlja opetovano traumatiziranje žrtava. Nisam za to da netko dobije invalidsku mirovinu jer se sjetio silovanja od prije dvajst godina, ali ni za razvlačenje iznutrica onima koji su se usudili javno progovoriti o tome.

Rekoh, s konkretnim slučajem iz uvoda nisam upoznata, osim preko ovih uvijeno sarkastičnih postova koje bih, da su objavljeni negdje drugdje, svrstala u kategoriju lošeg novinarstva.


Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!

User avatar
MmeTipfeler
Katica za sve
Posts: 8027
Joined: 24 Mar 2012, 20:31

Post by MmeTipfeler » 24 Nov 2016, 17:44

Proba, nešto ne valja, ali to ću prijaviti "tamo gdje treba".


Kad piješ, ne piši po forumu; kad pišeš po forumu, ne pij!

User avatar
Donna Sole
Posts: 3156
Joined: 30 Sep 2011, 23:18
Location: Virgin Valley

Post by Donna Sole » 24 Nov 2016, 18:13

Ako je tema samo konkretan slučaj Hamilton-Flament , nemam što više reći od onog što sam već rekla. Majka naše Flavie je tuka u nizu tuka koje su podvodile djevojčice za umjetničku fotografiju. Hamilton je u doba kad sam ja bila trinaestogodišnjakinja slovio kao fotograf s otvorenim pedofilskim sklonostima. Nitko to tada nije kritizirao niti su se javljale dječje pravobraniteljice. Oko njegovu umjetničku note i danas dvoje jel/nije li umjetnik . Meni njegove fotografije nisu nešto, ali djevojčice jesu uistinu lijepe.

Ako je riječ o općenito krivo postavljenim moralno/umjetničkim vrijednostima nema se tu što reći. Ni umjetnici ni moralisti nisu dogovoreni sami sa sobom.


I meni ovdje sve miriše da ne kažem smrdi na igru i provociranje pažnje. Hamilton svakako profitira .

Moš mislit što je jarac silovao djevojčicu. Prčkao je, to joj vjerujem.


kurvanjski avatar, a

User avatar
MmeTipfeler
Katica za sve
Posts: 8027
Joined: 24 Mar 2012, 20:31

Post by MmeTipfeler » 24 Nov 2016, 19:12

Oprostit ćete mi što ću citirati bez citata. Ne da mi se prčkati s novim tabovima.

O čemu je tema? Ni o čemu određenom, kao što to nije nijedna tema u kojoj glavne uloge imaju nasilnik i žrtva. Odnosno o svemu pomalo.

Činjenice su sljedeće.
 • ● David Hamilton stvorio je, kao fotograf, prepoznatljiv stil koji se očituje u snenim, a često i zamagljenim fotografijama ženskih likova. NIkakvo čudo, počeo je kao modni fotograf. S vremenom je, kako kaže Hrobi, postao poznat po fotkama "djevojčuraka". Što nužno ne znači da ih je morao silovati.
  Naime, kada lik od 50-ak godina ima spolni odnos s trinaestogodišnjakinjom, to jest silovanje. Mentlno ili fizičko, svejedno.
  ● U Cap d’Agdeu istodobno su boravili i Hamilton i Flavie Flament kao i ostale žene koje su se naknadno javile kao Hamiltonove žrtve. Cap d’Agde poznat je po naturističkom ljetovalištu. Ne nemam ništa protiv nudista, ali većina plaža na ovome svijetu nije nudistička: ako su djevojčice koje su ondje boravile sa svojim roditeljima unaprijed bile pripremljene na činjenicu da golotinja nije ništa nenormalno, Hamiltonu (ili bilo kome drugome) to je moglo biti sjajna odskočna daska.
  ● Danas mamice na plaži budnim okom prate potencijalne voajere i korisnike digitalnih fotača, sve u strahu da netko ne bi uslikao njihovo dijete i sliku mu objavio na internetu. U vrijeme o kojemu u svojoj knjizi priča Flamentova nije bilo takve tehnologije, a nije bilo ni propisa prema kojemu smiješ ili ne smiješ nekoga fotkati bez dopuštenja - u Zagrebu su svojevremeno operirali fotografi koji su kruh svoj svagdašnji zarađivali snimajući fotografije prolaznika, a onda ih zainteresiranim kupcima nudili na prodaju.
  ● Flavie Flament objavila je knjigu o svojemu traumatičnom doživljaju, s time da u njezinoj biografiji postoji niz drugih traumatičnih događaja, koji možda jesu, a možda i nisu posljedica silovanja u tinejdžerskoj dobi - sklonost izgladnjivanju odnosno anoreksičnost, udaja za čovjeka s kojim je doživjela bračno zlostavljanje, prekid karijere na televiziji i "skrivanje" iza radijskog mikrofona, iako je ovo posljednje zapravo njezina svojevoljna odluka.
  ● Flamentova je koketirala s podacima o imenu svojega silovatelja i uzročnika svega zla što ju je snašlo u životu. Imala je, kako ja to vidim, na izbor dvije mogućnosti. Ili potpuno prešutjeti bilo kakav podatak koji bi ukazivao na Hamiltonovo zvanje i cijelu priču učiniti još intrigantnijom ili pak jasno i glasno reći: da, silovao me david Hamilton. Ne, ona je išla srednjim putem, a zlatna sredina nije uvijek najbolje rješenje. Nerijetko se manifestira kao sindrom piškiću-kakiću.
  ● Rezultat tog koketiranja zapravo je bio predvidljiv: interes za knjigu koji bez toga najvjerojatnije ne bi bio tako velik, a je li se moglo predvidjeti da će se javiti i druge žrtve, ostaje upitno. No ono što se uporno prikazuje kao herojski čin zapravo je te žene, koje bi inače možda i dalje mirno i nesretno živjele, naveo da se izlože oku javnosti. Te su žene za mene dvostruke žrtve: žrtve silovatelja Hamiltona, ako se to dokaže, kao i žrtve Flamentičine žudnje za pozornošću.
Nastavljam u sljedećem postu. U nadi da ovaj neću izgubiti. :D


Kad piješ, ne piši po forumu; kad pišeš po forumu, ne pij!

User avatar
MmeTipfeler
Katica za sve
Posts: 8027
Joined: 24 Mar 2012, 20:31

Post by MmeTipfeler » 24 Nov 2016, 19:12

U vezi s ovim o čemu smo malo više raspravljali Haram i ja, ne znam ništa o položaju silovane žene iz vlastitoga iskustva, ali iz tuđih iskustava znam, a vjerujem da smo svi toga svjesni, koliko je sudskim putem teško ne samo dokazati silovanje, nego i uspjeti da silovatelj bude osuđen.

Najprije, tu je mišljenje okoline. Koje se kreće od "imala je prekratku suknju" do "nije rekla da neće da joj ga stavim". Bljak. :mad:

Zatim, sudski postupak nije anoniman. Nema zaštićenih svjedoka, kao u Hagu - iza zavjese i s izobličenim glasom. Žena nastupa onakva kakva jest, suočava se s optuženikom onakvim kakav jest, a u sebi i sa sobom nosi traume doživljenoga silovanja.

Spolni je odnos, prisilan ili dobrovoljan, iznimno intiman. Kako u toj intimnosti dokazati tko je što mislio, tko je što htio, tko je što učinio? Uvijek je njegova riječ protiv njezine. Ili obratno. Na kraju sve ovisi o sučevoj sklonosti. Tragično, ali istinito. Da nije tako, bi li ovakvo što uopće bilo moguće? Ma, sjajno rješenje! Oženi se, siluj u braku pa se to neće računati. :(

Kako god okreneš, žene, čini se, nikada neće biti ravnopravne s muškarcima. Osim komsomolki na plakatima. A zašto bi i bile? Vezano je uz drugu temu, ali sjećam se jedne SF priče o čudovišnom biću s drugog planeta koje maltretira nekog lika, a njemu se kao rješenje nudi da se taj stvor pretvori u nešto što se bitno razlikuje od njega. Lik nakraju pristane na to rješenje i stvor se pretvori u ženu.


Kad piješ, ne piši po forumu; kad pišeš po forumu, ne pij!

User avatar
Donna Sole
Posts: 3156
Joined: 30 Sep 2011, 23:18
Location: Virgin Valley

Post by Donna Sole » 24 Nov 2016, 20:29

Žene su žene . Jači su spol . Hormoni su čista energija.
Muškarcima trebaju idiotski zakoni, nelogični pravilnici i prednost u "trci" da bi bili izjednačeni u startu.
Ženska labilnost , daje im prednost. Jbg, same smo sebi prijetnja.


No, da ne zabludim, teme o silovanju su vrlo mučne. Nisam u tom modu danas. Radije ću se zajebavat,pa selim na drugu temu. Image


kurvanjski avatar, a

Hroboatos
Posts: 565
Joined: 28 Sep 2011, 18:16

Post by Hroboatos » 24 Nov 2016, 22:05

Ne znam, to su teške teme.....
Davno sam nešto povezano s tim pokrenuo drugdje, no otišlo je u drugom smjeru.
http://www.forum.hr/showthread.php?t=550379
U konačnici- to je dio ljudske prirode, kod oba spola. Sjetimo se najčešćih fantazija. To su teška pitanja ...User avatar
Donna Sole
Posts: 3156
Joined: 30 Sep 2011, 23:18
Location: Virgin Valley

Post by Donna Sole » 26 Nov 2016, 10:22

Umro je .
Riješio mu se eventualni problem.
https://www.theguardian.com/uk-news/201 ... dead-paris


Sad možemo nastaviti kako god želimo.
Flavie može nastaviti svoju ..ne znam...želju sa istinom, za pravdom, za izazivanjem sućuti/ divljenjem/ štogod..


Psi laju, karavane prolaze.
Forumaši trkeljaju, slike ostaju......i gorak okus....


Silovani svih zemalja i spolova, ujedinite se!!!! http://zaslike.com/files/i9mt9i2i0mpp3u2uljmd.jpg


kurvanjski avatar, a

User avatar
Euklid
old school
Posts: 14813
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

Post by Euklid » 26 Nov 2016, 12:18

francuska policija veli da se navodno ubio...


'if you fall, i'll be there' (floor)

User avatar
MmeTipfeler
Katica za sve
Posts: 8027
Joined: 24 Mar 2012, 20:31

Post by MmeTipfeler » 26 Nov 2016, 13:04

Kako ju je kraljevski zajebao! Gad. Sad više neće smjeti o njemu loše govoriti. No knjiga će se još bolje prodavati. Tako da joj je možda učinio i uslugu. :ne zna:


Kad piješ, ne piši po forumu; kad pišeš po forumu, ne pij!