Samoprozvani forumski psiholozi i loncu poklopci

Blago onom tko rano poludi
Whereabout
Posts: 1118
Joined: 18 Sep 2011, 13:19

Samoprozvani forumski psiholozi i loncu poklopci

Post by Whereabout » 27 Dec 2013, 19:44

Evo jedne stvari koju ću ostaviti u naslijeđe budućim generacijama. Ako slučajno naletite na neki forum, kao što ste trenutno na forumu, može vam se vrlo brzo desiti da vas netko krene analizirati. I inače na forumima svi sve znaju jedni o drugima, o njihovim udaljenim problemima, o izmišljenim problemima (to se popularno zove trolanje, ali obično ih stignu ne baš sasvim popularni lovci na trolove koji su također samoprozvani; problem je s njima što često dežuraju da nekog proglase trolom, a ponekad pušu i na hladno te trolanjem proglase recimo uvrnute psihološke probleme koji su stvarni ali jednostavno čudni), o stvarnim problemima (koji ponekad uspiju biti spašeni od trololova, a ponekad su podcijenjeni i takve teme ne dobiju gotovo ni jedan pametan odgovor). U svim tim slučajevima jedno je zanimljivo - malo (pametnih) ljudi i rezoniranja, ali svi pametni i čovjek do čovjeka.

Problem je što ispadne da znaju o vama više nego vi sami. Onda je vas sram. Dobro bi bilo kada bi to zaista bilo tako i kada bi vam osoba otvorila oči rekavši nešto što može vidjeti samo netko s distance. Ali ne, iako vi namjeravate, mislite, želite, osjećate jedno, oni ZNAJU da vi zapravo čitavo vrijeme radite (i sve ostalo nabrojano) nešto sasvim drugo. A to drugo je, recimo: radiš ovo jer ti je zapravo dosadno; radiš ovo jer si zapravo gej/mama te nije voljela/mama ti reže nokte sjedeći na rubu kade dok se kupaš; radiš ovo jer imaš neki cilj i želiš se uvući nekamo (u gaće; na administaturu svih foruma ikad; u blato, perje i katran sa mnom i samo mnome :unda: ). Pa sad čovjek, primivši takav odgovor, ne zna bi li odgovorio, razmotrio svoju prethodnu artikulaciju i uzeo u obzir da možda nešto nije jasno ili možda osobu podragao, pospenkao ili koja je već rutina za takve koji bi se malo INTIMIZIRALI po forumima.

Onda, seks? To ih pitajte ako naiđete - a naići ćete - na dotične. Nemojte ih pitati za diplomu iz psihologije, pročitanu literaturu ni iskustvo s ljudima.


.

User avatar
Leteća
babin nakurnjak
Posts: 2531
Joined: 26 Sep 2011, 13:25
Location: Welt am Draht

Post by Leteća » 27 Dec 2013, 22:07

WTF? :misli:


Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!

User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6091
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

Post by judolino » 27 Dec 2013, 23:51

Leteća » wrote:WTF? :misli:
Jel misliš na "nasljeđe budućim generacijama"?
To ti je, kakobto reko - amanet.
Jel sad kontaš?User avatar
Ne bastard kao Tarr
Posts: 103
Joined: 11 Mar 2014, 18:52
Location: Terra Menelausa Catiline Scarve-Scaevole koji je potukao Catargu Aulusa

Post by Ne bastard kao Tarr » 15 Mar 2014, 16:34

Možeš li konkretno navesti primjer gdje si dobio potrebu reći par riječi o upisu..
Ja sam držao da je moje pisanje skupno i nejasno,ali ovime si me utješio..
Reci,konkretnije što je posrijedi..


Čuvaj se senjske ruke