Zdrava hrana
- ombia
- Posts: 4628
- Joined: 25 Nov 2011, 23:31
Ima ga i u tvrdim sirevima. U maku ga ima puno. Ima i u mekim sirevima ali sto tvrdji sir to vise kalcija. Ima i u kelju.blaze » wrote: kažu makrobiotičari da ga ima u sezamu, samo ne kažu koliko sezama moraš pojesti pet jušnih žlica dnevno?
Parmezan
U mlijeku ga ima malo.
- ombia
- Posts: 4628
- Joined: 25 Nov 2011, 23:31
Kak znas da imas manjak kalcija? Naime i ja obozavam kavu.blaze » wrote: koliko shvaćam, nije da izvlači kalcij koji već jest u kostima, nego sprječava njegovo vezanje, ugradnju. ispišaš ga. to vezivanje ima npr. veze s omjerom unosa fosfora i kalcija
nego, mene drugo zabrinjava. navodno kofein brani vezanje, a ja pijem puno kave i bojim se osteoporoze a da imam manjak kalcija, imam, samo ne mogu znati je li to od kave ili me geni razbaštinjuju
- blaze
- Posts: 2370
- Joined: 20 Sep 2011, 23:00
ono što ja mogu reći sa sigurnošću, to je da se tamo u selu mojih nonića jako razlikovala svinjetina (i pršuti, kobasice... ) u onih koji su svinje hranili tikvama, mekinjama, koprivama i sl. (to se kuhalo u tzv. štanjadama, velikim kotlovima vani u dvorištu) i onih koji su svinje hranili hotelskim ostacimaVodena » wrote:Htjela bih samo reći nešto o smrdljivom mesu.
Ako se svinja (ženska) zakolje u vrijeme dok se tjera, meso ima poseban grozni miris. To se zna dogoditi. Ja to ne bi jela.
ovo potonje je smrdilo za popizdit
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
- blaze
- Posts: 2370
- Joined: 20 Sep 2011, 23:00
ma ima ga i u grahuombia » wrote:
Ima ga i u tvrdim sirevima. U maku ga ima puno. Ima i u mekim sirevima ali sto tvrdji sir to vise kalcija. Ima i u kelju.
bila sam na mjerenjuombia wrote:
Kak znas da imas manjak kalcija? Naime i ja obozavam kavu.
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
ovo sam našla:blaze » wrote: koliko shvaćam, nije da izvlači kalcij koji već jest u kostima, nego sprječava njegovo vezanje, ugradnju. ispišaš ga. to vezivanje ima npr. veze s omjerom unosa fosfora i kalcija
nego, mene drugo zabrinjava. navodno kofein brani vezanje, a ja pijem puno kave i bojim se osteoporoze a da imam manjak kalcija, imam, samo ne mogu znati je li to od kave ili me geni razbaštinjuju
Mlijeko i mliječni proizvodi su povezani i s nastankom osteoporoze, raka, artritisa, dijabetesa, bubrežnih kamenaca, uzrokuju manjak željeza i kalcija....
Bez obzira na to što kravlje mlijeko sadrži puno više kalcija, njegova iskorištenost (apsorpcija) je nekoliko puta manja od majčinog mlijeka. Višak fosfora u kravljem mlijeku sprječava apsorpciju kalcija. Nepotpuna smjena bjelančevina iz kravljeg mlijeka uzrokuje proces truljenja, pri kojem nastaju kisele tvari (inol, skatol, fenoli, amonijak...). Kako bi se spriječila kiselost krvi, tijelo crpi prije svega kalcij iz kosti i tako neutralizira kiselost, koju uzrokuje kravlje mlijeko. Uzimanje kravljeg mlijeka i mliječnih proizvoda povećava rizik loma kuka, jer metabolizam bjelančevina iz mlijeka povećava izlučivanje kalcija s urinom (American Journal of Epidemiology 1994: 139).
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- baja
- Posts: 4084
- Joined: 19 Sep 2011, 11:09
da, poljoprivrednici trebaju dosta srećeLastan » wrote: Da, postoje. Ali ako ih netko uzgaja za prodaju… puno sreće. Jer ako ti je to osnovna djelatnost, jedna boleština ili najezda štetnika uništava ti cijelu jebenu ljetinu, što će reći da godinu dana crnčiš za gô kurac.
događale su mi se havarije na mojih par kvadrata vrta pa bi mi pozlilo; tako ne želim ni zamišljati kako je pogledati njivu svojih truda i muke
- baja
- Posts: 4084
- Joined: 19 Sep 2011, 11:09
kiselost je nama, zapadnjacima, okidač nebrojenim bolestima (stoga se, na pojavu alergija, mlijeko odmah izbacuje iz prehrane)Pješčana wrote:Kako bi se spriječila kiselost krvi, tijelo crpi prije svega kalcij iz kosti i tako neutralizira kiselost, ...
nije na odmet smanjiti i unos šećera, elem kiseline
- Lastan
- Posts: 2702
- Joined: 17 Sep 2011, 22:32
- Location: Out of the blue
- Contact:
Postoje i načini da se umanji faktor sreće. A tu su uključeni i pesticidi.baja » wrote: da, poljoprivrednici trebaju dosta sreće
događale su mi se havarije na mojih par kvadrata vrta pa bi mi pozlilo; tako ne želim ni zamišljati kako je pogledati njivu svojih truda i muke
Studij agronomije postoji s razlogom.
- Lastan
- Posts: 2702
- Joined: 17 Sep 2011, 22:32
- Location: Out of the blue
- Contact:
Kakve mrtve kiseline u šećeru?baja » wrote: kiselost je nama, zapadnjacima, okidač nebrojenim bolestima (stoga se, na pojavu alergija, mlijeko odmah izbacuje iz prehrane)
nije na odmet smanjiti i unos šećera, elem kiseline
- Ruralna
- Posts: 686
- Joined: 20 Sep 2011, 18:36
A kako bi se kao trebala snižavati kiselost organizma?baja » wrote: kiselost je nama, zapadnjacima, okidač nebrojenim bolestima (stoga se, na pojavu alergija, mlijeko odmah izbacuje iz prehrane)
nije na odmet smanjiti i unos šećera, elem kiseline
Otić ću s ove teme još više izluđena informacijama
- baja
- Posts: 4084
- Joined: 19 Sep 2011, 11:09
to je jasnoLastan » wrote: Postoje i načini da se umanji faktor sreće. A tu su uključeni i pesticidi.
Studij agronomije postoji s razlogom.
više sam na umu imala elementarne nepogode, kakve su mi se događale, a vjerojatno inspirirana Potjehovom jučerašnjom tugaljikom nad salatom uništenom tučom
- ali
- Posts: 4909
- Joined: 22 Sep 2011, 10:31
Imaš u DM-u prah za alkaliziranje (one njihove marke Das gesunde plus, Basen pulver se zove), koji pomiješaš sa jogurtom npr. i piješ ga svaki dan dok ti traje kura (oko 2-3 tjedna, čini mi se)Ruralna » wrote: A kako bi se kao trebala snižavati kiselost organizma?
Otić ću s ove teme još više izluđena informacijama
edit: naravno i prehranom koja ne sadrži "kisele" namirnice (a to su uglavnom slatke)
- baja
- Posts: 4084
- Joined: 19 Sep 2011, 11:09
isprike na nepreciznostiLastan » wrote: Kakve mrtve kiseline u šećeru?
višak šećera koji jetra ne može primiti izbacuje se u krvotok u vidu masnih kiselina
nadovezujući se na šećer:Ruralna wrote:A kako bi se kao trebala snižavati kiselost organizma?
Šećer je kradljivac lužina jer prilikom razgradnje troši kalcij, stoga ljudi koji uzimaju puno slastica često imaju nedostatak kalcija. Preopterećenost kiselinama organizam neutralizira mineralima, a to su kalcij, magnezij, kalij, željezo, cink i drugi. Pritom važnu ulogu ima kalcij pohranjen u zubima i kostima, jer predstavlja najveću zalihu minerala.
- ombia
- Posts: 4628
- Joined: 25 Nov 2011, 23:31
Ruralna » wrote: A kako bi se kao trebala snižavati kiselost organizma?
Otić ću s ove teme još više izluđena informacijama
To je sad neki boom da, od knjiga na svakom cosku do klinika da klinika koje te oslobadjaju zakiseljenosti. Taj dio u bio ducanu izbjegavam.
- Lastan
- Posts: 2702
- Joined: 17 Sep 2011, 22:32
- Location: Out of the blue
- Contact:
O, bogovi. Jesu li to opet one fore s alkaliziranjem?baja » wrote: isprike na nepreciznosti
višak šećera koji jetra ne može primiti izbacuje se u krvotok u vidu masnih kiselina
Odakle ti to?Šećer je kradljivac lužina jer prilikom razgradnje troši kalcij, stoga ljudi koji uzimaju puno slastica često imaju nedostatak kalcija. Preopterećenost kiselinama organizam neutralizira mineralima, a to su kalcij, magnezij, kalij, željezo, cink i drugi. Pritom važnu ulogu ima kalcij pohranjen u zubima i kostima, jer predstavlja najveću zalihu minerala.
Kalcij služi kao aktivator jednog enzima u Krebsovu ciklusu, tj. metaboliziranju šećerâ. No budući da stanice dobivaju energiju jedino preko Krebsova ciklusa, u kojemu se generira ATP, i da sva energija tako na kraju dolazi od jednostavnih šećera u koje se razgrađuju i kompleksni šećeri i masti, gornji mi se citat čini kao hrpa pretencioznih nutricionističkih govana.
Samo čekam da krenu priče o alkaliziranju želuca.
Jebote.
-
- Posts: 2096
- Joined: 18 Sep 2011, 00:46
Kiselost krvi je okidač smrti, koja nastupa ako ova izađe iz vrlo uskog intervala. Kiselost krvi određuje mehanizam u organizmu i nema veze s hranom.baja » wrote: kiselost je nama, zapadnjacima, okidač nebrojenim bolestima (stoga se, na pojavu alergija, mlijeko odmah izbacuje iz prehrane)
nije na odmet smanjiti i unos šećera, elem kiseline
Ovo se se uči u osnovnoj.
Osim toga, u želucu imaš solnu kiselinu s pH ispod 2, i misliš da je hrana prekisela?!
Biti i mniti svemiropolisno
- Tupelo
- Posts: 2937
- Joined: 21 Sep 2011, 09:41
- Location: Where Is My Mind?
Ako se ne varam, ta pretraga je dijagnostički značajna za neke tipove dijabetesa, urinoinfekcije, neka trovanja i još neke gadosti.m.za » wrote:Dobro, a što općenito pokazuje Ph mokraće i zbog čega se vrši ta pretraga?
...don't you know there ain't no devil that's just god when he's drunk
well this stuff will probably kill you let's do another line...
Tom Waits, Heartattack and Vine
well this stuff will probably kill you let's do another line...
Tom Waits, Heartattack and Vine
- Lastan
- Posts: 2702
- Joined: 17 Sep 2011, 22:32
- Location: Out of the blue
- Contact:
Kiseli urin pogodniji je za nastanak kamenaca.m.za » wrote:Dobro, a što općenito pokazuje Ph mokraće i zbog čega se vrši ta pretraga?
S time da agrumi, mlijeko i sl. urin čine lužnatijim. Vjerojatno time što ostatak tijela čine kiselijim.