Dijeta, prehrambeni režimi, lajfstajl
- Donna Sole
- Posts: 3242
- Joined: 30 Sep 2011, 23:18
- Location: Virgin Valley
- Been thanked: 1 time
Alkohol, cigarete, kava , sol, šećer sve su otrovi koji nam štete. Svima. Niko nije imun na te vrste otrova a nažalost postoje još neki koji se talože u tijelu tijekom probave kemijskim procesima ili konzumiranjem industrijske hrane, hrane tretirane pesticidima. Zanima me jeste li svi uvjereni da jedete djevičansku hranu ? Drago mi je ako jeste, jer živite na Velebitu.
Postoje prirodni čistači organizma i nisu izmišljotina portala nego su preparati koje čovjek rabi oduvijek. Osim limuna , đumbira, češnjaka, postoje i ostale biljke poput maslačka i artičoka koji su izvrsni za jetru.
Kalcij nam je jako važan ali i on nekom greškom u organizmu može postati kamenčić pa smeta u bubregu, a da se to spriječi koriste se prirodni preparati . Ne pomaže nekome ko već ima kamenac i za to postoji određena terapija za olakšavanje mokrenja. Neću sad pisati o tome kako kamenac uopće nastaje i koji su uzroci.
Soda bikarbona je stari , prastari pomoćnik za kontrolu kiselosti organizma, svojevrstan čistač jer previše kiselosti izaziva određene poteškoće. Meso, alkohol, šećeri, masnoće su kiseli i to remeti balans. Zato je soda tu.
Može biti trenutna pomoć i brzinski pripravak za akutni problem žgaravice i sl, a može sudjelovati u svakodnevnoj upotrebi radi čišćenja.
Bolesni ljudi se često hvataju za slamku i ja im ne zamjeram ni konopljino ulje ni molitvu ako im pomaže.
Zdravi ljudi imaju puno više šanse voditi računa o statusu i povremeno postiti od nečeg , ali gluten je sastojak nekih žitarica koje svima ( svima) smetaju više ili manje pa da ga se trajno izbaci neće biti štete za organizam, a koristiti oće.
No, jasan mi je i onaj hedonistički momenat koji nam ne da da se odričemo svega što nam je lijepo i slatko pa posegnemo tj posežemo i za nečim što smo svjesni da nije dobro.
Zato imamo detokse i ukusne pripravke i ne vidim smisao negiranja tih djelotvornosti u krastavcu ili limunu i tralala ostalim ukusnim biljkama i začinima. Recimo zaboravih spomenuti cimet koji pojačava osjetljivost na inzulin, snižava kolesterol i trigliceride u krvi.
Ali, ok, ja u kupe vi u špade. Ja kažem da je detoks u redu a vi da ne postoji. Samo me to zasvrbi, ali božemoj, kako oćete.
Sedmice, tvoj je frend blesav.
Postoje prirodni čistači organizma i nisu izmišljotina portala nego su preparati koje čovjek rabi oduvijek. Osim limuna , đumbira, češnjaka, postoje i ostale biljke poput maslačka i artičoka koji su izvrsni za jetru.
Kalcij nam je jako važan ali i on nekom greškom u organizmu može postati kamenčić pa smeta u bubregu, a da se to spriječi koriste se prirodni preparati . Ne pomaže nekome ko već ima kamenac i za to postoji određena terapija za olakšavanje mokrenja. Neću sad pisati o tome kako kamenac uopće nastaje i koji su uzroci.
Soda bikarbona je stari , prastari pomoćnik za kontrolu kiselosti organizma, svojevrstan čistač jer previše kiselosti izaziva određene poteškoće. Meso, alkohol, šećeri, masnoće su kiseli i to remeti balans. Zato je soda tu.
Može biti trenutna pomoć i brzinski pripravak za akutni problem žgaravice i sl, a može sudjelovati u svakodnevnoj upotrebi radi čišćenja.
Bolesni ljudi se često hvataju za slamku i ja im ne zamjeram ni konopljino ulje ni molitvu ako im pomaže.
Zdravi ljudi imaju puno više šanse voditi računa o statusu i povremeno postiti od nečeg , ali gluten je sastojak nekih žitarica koje svima ( svima) smetaju više ili manje pa da ga se trajno izbaci neće biti štete za organizam, a koristiti oće.
No, jasan mi je i onaj hedonistički momenat koji nam ne da da se odričemo svega što nam je lijepo i slatko pa posegnemo tj posežemo i za nečim što smo svjesni da nije dobro.
Zato imamo detokse i ukusne pripravke i ne vidim smisao negiranja tih djelotvornosti u krastavcu ili limunu i tralala ostalim ukusnim biljkama i začinima. Recimo zaboravih spomenuti cimet koji pojačava osjetljivost na inzulin, snižava kolesterol i trigliceride u krvi.
Ali, ok, ja u kupe vi u špade. Ja kažem da je detoks u redu a vi da ne postoji. Samo me to zasvrbi, ali božemoj, kako oćete.
Sedmice, tvoj je frend blesav.
kurvanjski avatar, a
- 7nationarmy
- Posts: 847
- Joined: 22 Oct 2015, 11:25
glup ko kurac je ispravniji termin ali da
AJ EM BAK!
- Euklid
- old school
- Posts: 15047
- Joined: 04 Jun 2012, 18:13
- Location: una ballata del mare salato
OT
evo moj doručak koji spremam otprilike svaki drugi dan:
- zobene pahuljice (nerafinirane, cjelovite)
- sjemenke suncokreta i lana netom samljevene u mlincu za kavu
- toplo mlijeko
- cimet u prahu
- 2 žlice meda (bez ovog je jelo nejestivo)
sve skupa izmješati i pustiti par minuta da odmori
evo moj doručak koji spremam otprilike svaki drugi dan:
- zobene pahuljice (nerafinirane, cjelovite)
- sjemenke suncokreta i lana netom samljevene u mlincu za kavu
- toplo mlijeko
- cimet u prahu
- 2 žlice meda (bez ovog je jelo nejestivo)
sve skupa izmješati i pustiti par minuta da odmori
'if you fall, i'll be there' (floor)
- Donna Sole
- Posts: 3242
- Joined: 30 Sep 2011, 23:18
- Location: Virgin Valley
- Been thanked: 1 time
Dobar tek, neka tebi tvog slatkog doručka.
Ja dan počinjem slano ili nikako.
Ja dan počinjem slano ili nikako.
kurvanjski avatar, a
- MmeTipfeler
- Posts: 9913
- Joined: 23 Mar 2012, 21:20
Ja nisam pa bih se svejedno teško odlučila za slatki doručak. Eventualno slatkasti kao što je kroasan namazan putrom. Inače putar obavezno malo posolim, ali na kroasanu mi to ne paše.Euklid wrote:..pa kad si namoru
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
- Stitch
- Head Honcho
- Posts: 16389
- Joined: 17 Sep 2011, 23:06
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 31 times
- Gender:
- Contact:
I za mene vrijedi isto. Maslac s pekmezom valjda je jedina slatka kombinacija koju jedem. Inače mora biti posoljen. Ali ja većinu toga solim: margarin, maslac, paštetu, ribu u konzervi...MmeTipfeler wrote:Ja nisam pa bih se svejedno teško odlučila za slatki doručak. Eventualno slatkasti kao što je kroasan namazan putrom. Inače putar obavezno malo posolim, ali na kroasanu mi to ne paše.
Potpisi su za budale.
- Donna Sole
- Posts: 3242
- Joined: 30 Sep 2011, 23:18
- Location: Virgin Valley
- Been thanked: 1 time
I ja solim maslac.
Marmeladu jedem samo u palačinkama, ali nikad za doručak. Slatko uvažavam samo kao desert .
Marmeladu jedem samo u palačinkama, ali nikad za doručak. Slatko uvažavam samo kao desert .
kurvanjski avatar, a
- Stitch
- Head Honcho
- Posts: 16389
- Joined: 17 Sep 2011, 23:06
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 31 times
- Gender:
- Contact:
Ma ne bježim ja od slatkog, dapače. Čokolino mi katkad zakon. Običaj mi začiniti ga kockicom čokolade za kuhanje. Tvrdi keksi - ali baš tvrdi, ne Petit Beurre, koji se glede toga pokvario - udrobljeni u bijelu kavu; riža na mlijeku, pošećerena, s malo cimeta (ili bez njega ako ga nema)... Sve to volim. Za doručak ili večeru, svejedno. Kekse u bijeloj kavi pogotovo.
Potpisi su za budale.
- 7nationarmy
- Posts: 847
- Joined: 22 Oct 2015, 11:25
izbaci lan iz svakodnevne upotrebe, ja dodam bucine sjemenke a umjesto meda rogac.Euklid wrote:OT
evo moj doručak koji spremam otprilike svaki drugi dan:
- zobene pahuljice (nerafinirane, cjelovite)
- sjemenke suncokreta i lana netom samljevene u mlincu za kavu
- toplo mlijeko
- cimet u prahu
- 2 žlice meda (bez ovog je jelo nejestivo)
sve skupa izmješati i pustiti par minuta da odmori
AJ EM BAK!
- Donna Sole
- Posts: 3242
- Joined: 30 Sep 2011, 23:18
- Location: Virgin Valley
- Been thanked: 1 time
Rogač je odličan zaslađivač. I ja ga dosta koristim.
kurvanjski avatar, a
- 7nationarmy
- Posts: 847
- Joined: 22 Oct 2015, 11:25
ja imam svoj s otoka, gledam ovo ljeto na vratima zadruge obavijest o otkupnoj cijeni, kila rogaca 3 kune - prodajna cijena u sparu i konzumu zna bit i do 30 kuna, mljeveni isto ali 100 grama, ludnica.
AJ EM BAK!
- Leteća
- babin nakurnjak
- Posts: 2552
- Joined: 26 Sep 2011, 13:25
- Location: Welt am Draht
Nije loše. Samo, kod cimeta je zajeb u tome što se pod tim imenom često prodaje kasija, što je sasvim druga biljka.Euklid wrote:OT
evo moj doručak koji spremam otprilike svaki drugi dan:
- zobene pahuljice (nerafinirane, cjelovite)
- sjemenke suncokreta i lana netom samljevene u mlincu za kavu
- toplo mlijeko
- cimet u prahu
- 2 žlice meda (bez ovog je jelo nejestivo)
sve skupa izmješati i pustiti par minuta da odmori
http://www.journal.hr/razlika-izmedu-cimeta-i-kasije/
Lan ti je skroz okej ako si izašao iz puberteta, ali Sedmici ga stvarno ne bih preporučila.
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
- Euklid
- old school
- Posts: 15047
- Joined: 04 Jun 2012, 18:13
- Location: una ballata del mare salato
a neam pojma šta mi uvaljujuLeteća wrote:Nije loše. Samo, kod cimeta je zajeb u tome što se pod tim imenom često prodaje kasija, što je sasvim druga biljka.
http://www.journal.hr/razlika-izmedu-cimeta-i-kasije/
Lan ti je skroz okej ako si izašao iz puberteta, ali Sedmici ga stvarno ne bih preporučila.
kupujem isključivo cejlonski cimet, najčešće u bio & bio... i samo se mogu nadati da je pravi
'if you fall, i'll be there' (floor)
- 7nationarmy
- Posts: 847
- Joined: 22 Oct 2015, 11:25
bome nije svakodnevno, ne samo zbog estrogena (hehe kako mi ga uvali iz zaledja) nego probave.Leteća wrote:Lan ti je skroz okej ako si izašao iz puberteta, ali Sedmici ga stvarno ne bih preporučila.
AJ EM BAK!
- Orak
- Posts: 166
- Joined: 22 Oct 2015, 13:06
može to i u paketu ić. tako kažu.
kaj nije lan dobar za prevenciju sranja s prostatom?
e da, ja ne doručkujem, baš mi smeta ujutro jest. i u podne. zapravo tek kasno popodne jedem, a onda i navečer nešto, može i puno, može i pred spavanje, ništa me to ne smeta. ima još netko takav?
kaj nije lan dobar za prevenciju sranja s prostatom?
e da, ja ne doručkujem, baš mi smeta ujutro jest. i u podne. zapravo tek kasno popodne jedem, a onda i navečer nešto, može i puno, može i pred spavanje, ništa me to ne smeta. ima još netko takav?
- Stitch
- Head Honcho
- Posts: 16389
- Joined: 17 Sep 2011, 23:06
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 31 times
- Gender:
- Contact:
Ima. Ono što doručkom zovem zapravo je obrok oko podneva. Prije toga ne jedem. Doručkujem kavu i nikotin, ako ćemo pravo. Rijetko kad mogu jesti čim se probudim. Prvo zapalim jednu pa otapkam u kuhinju uliti vodu u džezvu. Onda otvorim oči.
Potpisi su za budale.
- Leteća
- babin nakurnjak
- Posts: 2552
- Joined: 26 Sep 2011, 13:25
- Location: Welt am Draht
Imam poznanika njuejđera koji tvrdi da njemu cigarete ne škode. Odnosno, da ti ništa ne škodi ako ti ne misliš da ti škodi. Znači, ako prije nego što proždreš masni hamburger izmeditiraš nešto, taj hamburger će zapravo koristiti tvom zdravlju.Chilimama wrote:Alkohol, cigarete, kava , sol, šećer sve su otrovi koji nam štete. Svima.
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!