Mačići, udomljenje, davanje

Vau, mijau i pokoji au
User avatar
MmeTipfeler
Katica za sve
Posts: 6578
Joined: 24 Mar 2012, 20:31

Re: Mačići, udomljenje, davanje

Post by MmeTipfeler » 04 Jan 2018, 07:09

Zmaj021 wrote:
03 Jan 2018, 22:40
ne kužim šta je drugo moglo biti?
Pa mogla je biti imenica. Govorilo se o udomljavanju životinja općenito, ti si pričao o zeki koji je dobermanu utjerivao strah u kosti, a onda je došla rečenica: zeko.. ide i brabonja - čudo od životinje, al ne za u kuću.

Pravopisni manijak u meni iščitao je ove tri točkice (zapravo dvije, ali se računaju kao tri) kao uspomenu na zeku koji je nestao u šumi, a nastavak kao "ide, to jest dolazi nam, uzet ćemo još jednu životinju koja se naziva brabonja, ali ona nije za držanje u kući".

Gle, pojma nemam u kakvim uvjetima živite, ti i obitelj, mislim, niti me zanima. No mogao bi živjeti u stanu, kao i u kući s dvorištem.

Uglavnom, da ne duljim - kako napreduje doživljavanje knjige o mački? :D


Kad piješ, ne piši po forumu; kad pišeš po forumu, ne pij!

User avatar
Zmaj021
Posts: 3444
Joined: 25 Oct 2011, 17:51

Post by Zmaj021 » 04 Jan 2018, 11:52

priča o zeki i dobermanu je iz sredine osamdesetih. mogvaja nema. :D

doberman i maca su se upoznali negdje '88-89. a ono odbačeno mače je stiglo nekoliko mjeseci pred rat. to bi bio ugrubo vremenski okvir. tada smo kućovali. :D

eh, al nikako da se prisjetim odnosa mačaka. ne sjećam se ni jednog njihovog kontakta.. znam da smo mače držali u izolaciji - u prostoriji gdje je bila peć za cg. mače je bilo izgladnjelo, ono kost i koža, svo je bilo uljepljeno nečim, krmeljavo.. ali se sjećam da se oporavilo i da je fino napredovalo. mače je bilo muškog pola.
sad, sjećam se i da smo ga puštali van, ali nikako da se sjetim reakcija.. ćorsokak. :D


juče smo novu mačku vodili kod veterinara na kontrolu. maca je bolje, no da ne narušavam sad njenu privatnost.. :D
vet je rekao da je ok da puštamo mačke da borave u istom prostoru ako nema agresivnog ponašanja. rekao je i da će se mačke lakše prilagoditi jedna drugoj s obzirom na to da su obje sterilisane.
nova je izjutra pomalo nepovjerljiva, ali ubrzo se oslobodi i onda se mazi, istražuje okolinu i generalno se slobodnije ponaša od stare. nikada nije frktala na staru. sinoć je spavala s nama, a stara s djecom.

nabavili smo neku gumenu četku kojom obje obožavaju da se četkaju. dosad smo koristili neku metalnu koja ide do kože - za podlaku, šta li, ali toj se stara nije radovala. :D

bitno je ne forsirati ih ni na šta. manipulišemo s hranjenjem. staroj je hrana uvijek bila dostupna, a sad ih obje hranimo na porcije, u isto vrijeme, i to tako da budu relativno blizu jedna drugoj. valjda se tako ugoda hranjenja veže sa prisustvom druge mačke.

ako ko ima kakav savjet, fil fri.. :DUser avatar
Riona
Posts: 2692
Joined: 25 Feb 2017, 09:01
Location: Zagreb

Post by Riona » 04 Jan 2018, 14:01

:facepalm: : odmahuje rukom: :facepalm: :( :horor: : onesvještena:


Jel netko bio u domu za nezbrinutu djecu pa promatrao, recimo, ugodu hranjenja u društvu... ja ne idem tamo jer neću prestati naricati i plakati do imendana... newmojte me mačkovati, jeste vi ljudi pali na glavu!!!?User avatar
MmeTipfeler
Katica za sve
Posts: 6578
Joined: 24 Mar 2012, 20:31

Post by MmeTipfeler » 04 Jan 2018, 16:24

A ovo bi trebalo značiti? :ne zna:


Kad piješ, ne piši po forumu; kad pišeš po forumu, ne pij!

User avatar
Zekoslawa
Posts: 15764
Joined: 18 Sep 2011, 20:01

Post by Zekoslawa » 04 Jan 2018, 18:58

Zmaj021 wrote:
03 Jan 2018, 10:40

ovo s mačkama je baš problem. nova se skoro skroz prilagodila, a stara frkće li frkće. gledajući na tjubu, čini se da prvi kontakti uvijek moraju biti takvi.. nova je mirna, s vremena na vrijeme radoznala poput mačeta. igrala bi se, čak bi i prišla ovoj staroj, ali stara baš nije za to. ne znam na šta će izaći.. puf, pant. :D
Zajebi sve te procedure koje preporučuju jer moguća su samo dva ishoda: prihvatit će se nakon početnog nepovjerenja u svakom slučaju ili se neće prihvatiti nikad kao što je kod mene slučaj. :tuzni:

Pokušavali smo s razdvajanjem, postupnim šnjofkanjem, odvojenim zahodima i zdjelicama... Ništa ni nakon tri godine. Trpe se, žive paralelne živote, ali neće se poubijati. Nikad se i nisu htjele poubijati, čak ni u toj prvoj fazi. Ali nije išlo dalje od trpljenja. Jebiga, gluhonja je stariji i zajebat i nema šanse da ikad ikoga prihvati. Takav karakter. Lola je pak malo zlato koje je totalno prijateljski raspoloženo, ali i ona je odustala od njega nakon nekog vremena i prihvatila tu situaciju.


Trchegliamo italiano:

..se il kompiuterr fose acezo, trkeljeljerebe.. (by ..a unda)
La rulja/ruglia deve ci credere :mudri: (by Ingr...Ecsaccia)
Karl Jozef će na to..., a Majti pak...

Noge duge, oči pune tuge; uvek sama ili s devojkama...

User avatar
Zekoslawa
Posts: 15764
Joined: 18 Sep 2011, 20:01

Post by Zekoslawa » Yesterday, 20:20

Di si, Zmago? Kakva je situacija? Jesu se zavoljele i pletu repiće u obliku srca? :love: :D


Trchegliamo italiano:

..se il kompiuterr fose acezo, trkeljeljerebe.. (by ..a unda)
La rulja/ruglia deve ci credere :mudri: (by Ingr...Ecsaccia)
Karl Jozef će na to..., a Majti pak...

Noge duge, oči pune tuge; uvek sama ili s devojkama...

User avatar
Zmaj021
Posts: 3444
Joined: 25 Oct 2011, 17:51

Post by Zmaj021 » Yesterday, 22:55

situacija je delikatesna. :D

dakle, manje-više, sve što sam pročitao - vrijedi. došli smo do toga da jedu zajedno, činija do činije, i to bez frktanja. dok im sipam hranu malo se i ponjuškaju. ponekad spavaju na cca 40cm udaljenosti, ali ne bliže.

prije nekoliko dana imali smo i dva haj spid čejsa. :D doslovno ne možeš skužit ko koga juri, sve sa frktanjem i divljim mjaukanjem.

nova maca još nije navikla na nas. odmaže davanje lijekova i naše nepoznavanje tehnike hvata. jbga. no, to sam prepustio ženi, a ja je hranim i mazim. :D
problem je i skraćivanje kandži.

..žena je u izgrebotinama, al od stare mačke. 7-8 parnica po tijelu. jbga. :D
bila je frka i kao ajde zmajica će odnijeti macu u drugu sobu, al u polumraku je naletila na vagu (strateški postavljenu iza ugla) i kad se saplela, već nervozna mačka je zašlajdrala po grudima i stomaku.. :zubo: :D

svako jutro se bude s amnezijom. naveče 3 koraka naprijed, ujutru 2,8 nazad i tako iz dana u dan. bitno je da napreduju. :DPost Reply