Joj da.
A pinđur je vrh!
Od ribanja i rezanja bundeva sam odustala... ono u friđu ti je od prošle godine.
Sad je pečem u komadima, ispasiram i u vrećice na led. Ono što ameri zovu pampkinpire i prodaju u konzervama.
Načini spremanja/ pohranjivanja hrane
- nina williams
- Posts: 2961
- Joined: 13 Oct 2011, 18:01
- Has thanked: 1 time
Plastika je većinom pogodnija za razvoj svakake gamadi. I još zadržava mirise. Pa i žešće prat moram. A ne da mi se.blue » wrote: Zašto svu hranu trpate u staklenke, jel nije plastika praktičnija?
-
- Posts: 330
- Joined: 05 Nov 2011, 11:46
Pa, moja prva zaliha toga je napravljena prošlo ljeto, imam još dvije staklenke.
Okus i miris nisu se promjenili.
Nitko nije krepao...
Mislin da san bija jasan
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
samo da znate, potopila sam sir u ulje
sam, s paprom u zrnu, s malo crvene paprike i s mrvu lovora
sam, s paprom u zrnu, s malo crvene paprike i s mrvu lovora
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- kuki
- Posts: 2907
- Joined: 25 Sep 2011, 00:41
Kako ga onda režeš? Jednom sam ga slučajno stavila u led pa sam se malo pomučila narezat ga. Ili narežeš pa u vrećicu pa u duboko?
Uvijek ga izvadim iz originalne ambalažice i stavim u vrećicu za led i dobro zamotam i sve, i obično mi se upljesnivi po rubovima ako ga ne pojedem odmah. A u frižideru mi je samo malo toplije od temperature na kojoj se zaledio senf u vratima, šalša u vratima, vrhnje za kuhanje i takoto.
Dok se sve ledilo, doduše, sir se nije pljesnivio.
Uvijek ga izvadim iz originalne ambalažice i stavim u vrećicu za led i dobro zamotam i sve, i obično mi se upljesnivi po rubovima ako ga ne pojedem odmah. A u frižideru mi je samo malo toplije od temperature na kojoj se zaledio senf u vratima, šalša u vratima, vrhnje za kuhanje i takoto.
Dok se sve ledilo, doduše, sir se nije pljesnivio.
ovaj psić je išao na tržnicu/ ovaj psić je ostao kući/ ovaj psić je pojeo kolač/ jer ga više nije mogao vući./ ovaj psić je pjevao vau vau vau vau/ cijelim putem kući!
- Bios
- slučajna nakupina stanica
- Posts: 1755
- Joined: 18 Sep 2011, 09:08
- Location: U pokretu...
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
ni ja.ombia » wrote:U roku tjedan dana je sve o.k., vece kolicine ni ne kupujem odjednom.
dosad nisam znala da se sir može spremiti u škrinju
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- blue
- Asgard
- Posts: 3913
- Joined: 20 Sep 2011, 10:42
Ni jaPješčana » wrote: ni ja.
dosad nisam znala da se sir može spremiti u škrinju
I kakv je okus i struktura nakon odleđivanja? Ok, ovaj "sir" u dućanima nije baš sir, ali nisam čula da netko ni domaće zaleđuje.
- Bios
- slučajna nakupina stanica
- Posts: 1755
- Joined: 18 Sep 2011, 09:08
- Location: U pokretu...
- kuki
- Posts: 2907
- Joined: 25 Sep 2011, 00:41
A, ne, ali nekad pojedem onaj blokić sira u par dana jer radim pizze pa pizzete pa umake od sira pa sendviče sa sirom i ajvarom, a nekad mislim da ću raditi više toga sa sirom pa onda kuham brokule i mahune i slično a sir mi stoji, štajaznam, 10-15 dana, i onda nije sretan on a ni ja. Razna niža bića jesu.Bios » wrote:Aha, mislila sam da imaš gomilu sira, pa da dio želiš spremiti da se ne upljesnjivi.
Znaš šta, rezat ću ja njega i držat u ledu, pa ću javit ovdje kako je prošlo. Nije to loša ideja.
Hvala.
ovaj psić je išao na tržnicu/ ovaj psić je ostao kući/ ovaj psić je pojeo kolač/ jer ga više nije mogao vući./ ovaj psić je pjevao vau vau vau vau/ cijelim putem kući!
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
jel tko od vas sprema buče u škrinju?
razmišljala sam si ovo ljeto/jesen naribati buče i baciti u duboko, samo ne znam jel bolje da ju samo izribam i zamrznem, ili je bolje da ju prodinstam i spremim napola pripremljene?
ima tko iskustva s time?
razmišljala sam si ovo ljeto/jesen naribati buče i baciti u duboko, samo ne znam jel bolje da ju samo izribam i zamrznem, ili je bolje da ju prodinstam i spremim napola pripremljene?
ima tko iskustva s time?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
-
- Posts: 494
- Joined: 29 Nov 2011, 01:35
Spremam ja. Naribam ih, posolim, dobro ocijedim vodu, u vrećicu i u škrinju, I to je to. I ne izgubi toliko na okusu kao neko drugo povrće.