Načini spremanja/ pohranjivanja hrane

Žlicu, žlicu nam dajte, jer utjehe nema u vodi
User avatar
Leteća
babin nakurnjak
Posts: 2531
Joined: 26 Sep 2011, 13:25
Location: Welt am Draht

Re: Načini spremanja/ pohranjivanja hrane

Post by Leteća » 28 Feb 2012, 14:58

Joj da. :facepalm:
A pinđur je vrh!

Od ribanja i rezanja bundeva sam odustala... ono u friđu ti je od prošle godine. :cerek:
Sad je pečem u komadima, ispasiram i u vrećice na led. Ono što ameri zovu pampkinpire i prodaju u konzervama.


Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!

User avatar
nina williams
Posts: 2919
Joined: 13 Oct 2011, 18:01

Post by nina williams » 28 Feb 2012, 15:30

blue » wrote: Zašto svu hranu trpate u staklenke, jel nije plastika praktičnija? :misli:
Plastika je većinom pogodnija za razvoj svakake gamadi. I još zadržava mirise. Pa i žešće prat moram. A ne da mi se. :zubo:



Moment
Posts: 330
Joined: 05 Nov 2011, 11:46

Post by Moment » 28 Feb 2012, 20:31

Pješčana » wrote: ajme! :lux:
ovo zvuči genijalno!
koliko dugo moće tako stajati?
Pa, moja prva zaliha toga je napravljena prošlo ljeto, imam još dvije staklenke.
Okus i miris nisu se promjenili.
Nitko nije krepao...:D


Mislin da san bija jasan

User avatar
kuki
Posts: 2907
Joined: 25 Sep 2011, 00:41

Post by kuki » 01 Mar 2012, 00:57

Ajme, ja to želim. :lux:


ovaj psić je išao na tržnicu/ ovaj psić je ostao kući/ ovaj psić je pojeo kolač/ jer ga više nije mogao vući./ ovaj psić je pjevao vau vau vau vau/ cijelim putem kući!

User avatar
Pješčana
Posts: 8259
Joined: 17 Sep 2011, 22:52
Location: Hrvaška
Contact:

Post by Pješčana » 05 Mar 2012, 22:22

samo da znate, potopila sam sir u ulje :cerek:
sam, s paprom u zrnu, s malo crvene paprike i s mrvu lovora


Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.

User avatar
kuki
Posts: 2907
Joined: 25 Sep 2011, 00:41

Post by kuki » 08 Mar 2012, 22:21

Kako spremate recimo blokove gaude? :D


ovaj psić je išao na tržnicu/ ovaj psić je ostao kući/ ovaj psić je pojeo kolač/ jer ga više nije mogao vući./ ovaj psić je pjevao vau vau vau vau/ cijelim putem kući!

User avatar
Bios
slučajna nakupina stanica
Posts: 1755
Joined: 18 Sep 2011, 09:08
Location: U pokretu...

Post by Bios » 08 Mar 2012, 22:23

U vrećicu, pa u duboko.


Maštam ... :lux:
Jebeš čovika koji nije reka i poreka.

User avatar
kuki
Posts: 2907
Joined: 25 Sep 2011, 00:41

Post by kuki » 08 Mar 2012, 23:54

Kako ga onda režeš? Jednom sam ga slučajno stavila u led pa sam se malo pomučila narezat ga. :D Ili narežeš pa u vrećicu pa u duboko?

Uvijek ga izvadim iz originalne ambalažice i stavim u vrećicu za led i dobro zamotam i sve, i obično mi se upljesnivi po rubovima ako ga ne pojedem odmah. :/ A u frižideru mi je samo malo toplije od temperature na kojoj se zaledio senf u vratima, šalša u vratima, vrhnje za kuhanje i takoto.

Dok se sve ledilo, doduše, sir se nije pljesnivio. :o


ovaj psić je išao na tržnicu/ ovaj psić je ostao kući/ ovaj psić je pojeo kolač/ jer ga više nije mogao vući./ ovaj psić je pjevao vau vau vau vau/ cijelim putem kući!

User avatar
Bios
slučajna nakupina stanica
Posts: 1755
Joined: 18 Sep 2011, 09:08
Location: U pokretu...

Post by Bios » 09 Mar 2012, 09:09

Aha, mislila sam da imaš gomilu sira, pa da dio želiš spremiti da se ne upljesnjivi. :D

Pitaj tete u dućanu onaj masni papir (onaj njihov za salame i sireve), pa ga u to zamotaj.


Maštam ... :lux:
Jebeš čovika koji nije reka i poreka.

User avatar
ombia
Posts: 4628
Joined: 25 Nov 2011, 23:31

Post by ombia » 09 Mar 2012, 09:25

U roku tjedan dana je sve o.k., vece kolicine ni ne kupujem odjednom.



User avatar
Pješčana
Posts: 8259
Joined: 17 Sep 2011, 22:52
Location: Hrvaška
Contact:

Post by Pješčana » 09 Mar 2012, 13:42

ombia » wrote:U roku tjedan dana je sve o.k., vece kolicine ni ne kupujem odjednom.
ni ja.
dosad nisam znala da se sir može spremiti u škrinju


Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.

User avatar
blue
Asgard
Posts: 3869
Joined: 20 Sep 2011, 10:42

Post by blue » 09 Mar 2012, 15:41

Pješčana » wrote: ni ja.
dosad nisam znala da se sir može spremiti u škrinju
Ni ja :misli:

I kakv je okus i struktura nakon odleđivanja? Ok, ovaj "sir" u dućanima nije baš sir, ali nisam čula da netko ni domaće zaleđuje.



User avatar
Bios
slučajna nakupina stanica
Posts: 1755
Joined: 18 Sep 2011, 09:08
Location: U pokretu...

Post by Bios » 09 Mar 2012, 16:05

Nisam primijetila da je drukčiji. :ne zna: Al' neš ti mene gurmana i znalca. :D

Ponekad dobijem cijeli kolut sira, razrežem ga na manje komade i u duboko. Iz dubokog u obični hladnjak i u masni papir.


Maštam ... :lux:
Jebeš čovika koji nije reka i poreka.

User avatar
kuki
Posts: 2907
Joined: 25 Sep 2011, 00:41

Post by kuki » 09 Mar 2012, 23:51

Bios » wrote:Aha, mislila sam da imaš gomilu sira, pa da dio želiš spremiti da se ne upljesnjivi. :D
A, ne, ali nekad pojedem onaj blokić sira u par dana jer radim pizze pa pizzete pa umake od sira pa sendviče sa sirom i ajvarom, a nekad mislim da ću raditi više toga sa sirom pa onda kuham brokule i mahune i slično a sir mi stoji, štajaznam, 10-15 dana, i onda nije sretan on a ni ja. Razna niža bića jesu. :D

Znaš šta, rezat ću ja njega i držat u ledu, pa ću javit ovdje kako je prošlo. :D Nije to loša ideja.

Hvala.


ovaj psić je išao na tržnicu/ ovaj psić je ostao kući/ ovaj psić je pojeo kolač/ jer ga više nije mogao vući./ ovaj psić je pjevao vau vau vau vau/ cijelim putem kući!

User avatar
Pješčana
Posts: 8259
Joined: 17 Sep 2011, 22:52
Location: Hrvaška
Contact:

Post by Pješčana » 04 Aug 2012, 17:12

jel tko od vas sprema buče u škrinju?
razmišljala sam si ovo ljeto/jesen naribati buče i baciti u duboko, samo ne znam jel bolje da ju samo izribam i zamrznem, ili je bolje da ju prodinstam i spremim napola pripremljene?
ima tko iskustva s time?


Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.

zeleni zub
Posts: 494
Joined: 29 Nov 2011, 01:35

Post by zeleni zub » 06 Aug 2012, 11:56

Spremam ja. Naribam ih, posolim, dobro ocijedim vodu, u vrećicu i u škrinju, I to je to. I ne izgubi toliko na okusu kao neko drugo povrće.



Post Reply