Mlijeko i mliječni proizvodi
- Potjeh
- Posts: 1361
- Joined: 05 Oct 2011, 00:00
A, da budem OT. Trenutno mi se diže - tijesto za kiflice. Staviti ću sir u njih.
Jučer sam isprobao jednu novinu - domaći jogurt. Kad kažem domaći jogurt onda mislim na kupovno mlijeko i kupovni jogurt kao bazu. Nije loše ispao i ne zahtjeva puno truda ali nisam siguran da ću to raditi redovito.
Jučer sam isprobao jednu novinu - domaći jogurt. Kad kažem domaći jogurt onda mislim na kupovno mlijeko i kupovni jogurt kao bazu. Nije loše ispao i ne zahtjeva puno truda ali nisam siguran da ću to raditi redovito.
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
to si ja znam raditi, ok ispadne, obično zaboravim nastavitiPotjeh » wrote:
Jučer sam isprobao jednu novinu - domaći jogurt. Kad kažem domaći jogurt onda mislim na kupovno mlijeko i kupovni jogurt kao bazu. Nije loše ispao i ne zahtjeva puno truda ali nisam siguran da ću to raditi redovito.
par litara mlijeka, 0,2 jogurta, malo soli. jelda?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Ja nisam ništa solio. Ostalo u plastičnoj boci jogurta samo malo na dnu i sve je ispalo ko bog.Pješčana » wrote: to si ja znam raditi, ok ispadne, obično zaboravim nastaviti
par litara mlijeka, 0,2 jogurta, malo soli. jelda?
Ombia, znatno je jeftinije. Više nego upola.
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
ja radim jer je jeftinije, i znam što imam u jogurtu- nema kao manje mliječne masti a umjesto toga brdo škroba, nego je mlijeko i žlica soli i 2 deci jogurta. judolino, vjerujem da može i bez soli, ja radim po receptu koji sam dobila, obično napravim nekoliko litara pa guštam tjedan i pol
dobro ste me podsjetili, baš bih i mogla :zapisuje u tekicu:
a sad sam se sjetila nekih gljiva koje sam dobila na poslu, koje se preliju mlijekom, u pusti da vriju i rastu. to je, kao , jako zdravo, ali ja to nikako nisam mogla jesti. ima okus po kiselom mlijeku, koje ne volim. ne znam sad kako se zovu gljive, ali dižu imunitet
dobro ste me podsjetili, baš bih i mogla :zapisuje u tekicu:
a sad sam se sjetila nekih gljiva koje sam dobila na poslu, koje se preliju mlijekom, u pusti da vriju i rastu. to je, kao , jako zdravo, ali ja to nikako nisam mogla jesti. ima okus po kiselom mlijeku, koje ne volim. ne znam sad kako se zovu gljive, ali dižu imunitet
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Pa pička im materina, kaj fakat hiću škrob u jogurt? Povest ću šećeraše u linč, majke im ga zatrkeljam!Pješčana » wrote:ja radim jer je jeftinije, i znam što imam u jogurtu- nema kao manje mliječne masti a umjesto toga brdo škroba, nego je mlijeko i žlica soli i 2 deci jogurta. judolino, vjerujem da može i bez soli, ja radim po receptu koji sam dobila, obično napravim nekoliko litara pa guštam tjedan i pol
dobro ste me podsjetili, baš bih i mogla :zapisuje u tekicu:
a sad sam se sjetila nekih gljivakoje sam dobila na poslu, koje se prelije mlijekom, u pusti da vriju i rastu. to je, kao , jako zdravo, ali ja to nikako nisam mogla jesti. ima okus po kiselom mlijeku, koje ne volim. ne znam sad kako se zovu gljive, ali dižu imunitet
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
pa da, izvuku mliječnu mast, kao manje je kalorično, a stave škrob. zvuči kao da je light, u biti ima više kalorija
moraju nešto staviti da bude gusto
moraju nešto staviti da bude gusto
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Mater im jebem grbavu!Pješčana » wrote:pa da, izvuku mliječnu mast, kao manje je kalorično, a stave škrob. zvuči kao da je light, u biti ima više kalorija
moraju nešto staviti da bude gusto
Al dobro, izbjegavam lajt svake fele jer i ja sam naslutio da moraju nekim drekom zamijeniti mast.
A pazi ti to: mast zamjenjuju najgorim ugljikohidratima, a raja koja želi mršaviti još više se deblja.
To treba sve postreljat. I proizvođače i proklete marketingaše.
- ombia
- Posts: 4628
- Joined: 25 Nov 2011, 23:31
Opcenito i u normalnom jogurtu znas sto imas jer deklaracija se mora podudarati sa sastavom proizvoda. Bas zbog alergija i cega sve ne, pa tuzili bi ih ljudi masovno.Pješčana » wrote:ja radim jer je jeftinije, i znam što imam u jogurtu- nema kao manje mliječne masti a umjesto toga brdo škroba, nego je mlijeko i žlica soli i 2 deci jogurta. judolino, vjerujem da može i bez soli, ja radim po receptu koji sam dobila, obično napravim nekoliko litara pa guštam tjedan i pol
dobro ste me podsjetili, baš bih i mogla :zapisuje u tekicu:
a sad sam se sjetila nekih gljiva koje sam dobila na poslu, koje se preliju mlijekom, u pusti da vriju i rastu. to je, kao , jako zdravo, ali ja to nikako nisam mogla jesti. ima okus po kiselom mlijeku, koje ne volim. ne znam sad kako se zovu gljive, ali dižu imunitet
U ove bio proizvode ne ide bas nista.
Sta te gljive nisu kombucha? Iako je Ruskinja s posla radila i kefir sama, to se ekstra slalo iz domovine, toga nije bilo za kupiti u EU.
To da je jogurt gust i kremast kazu da dobiju nekim posebnim tehnikama mijesanja, nesto kao onaj ganashe za dobru cokoladu.
I da mimo toga, lajt proizvodi jesu sranje.
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
pa, tko kaže da ne piše da nema škroba?ombia » wrote:
Opcenito i u normalnom jogurtu znas sto imas jer deklaracija se mora podudarati sa sastavom proizvoda. Bas zbog alergija i cega sve ne, pa tuzili bi ih ljudi masovno.
lijepo ti piše da je jogurt light, da ima 0,9% mm, masa ljudi će ga kupiti jer smara da manje deblja, a neće znati da unose više kalorija.
iza na deklaraciji lijepo stoji čega ima
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- Potjeh
- Posts: 1361
- Joined: 05 Oct 2011, 00:00
Kako radiš jogurt? Jel dovedeš mlijeko prvo do vrenja ili ti se ne da zafrkavati s tim?Pješčana » wrote: to si ja znam raditi, ok ispadne, obično zaboravim nastaviti
par litara mlijeka, 0,2 jogurta, malo soli. jelda?
Negdje sam pročitao da bi trebalo umjesto soli ubaciti žlicu šećera. Navodno šećer potakne te kulture (fancy naziv za kojekakvu mikroskopsku gamad moja nam treba).
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Joj, kaj izmišljate toplu vodu?
Pomiješajte 1 dl jogurta na 1 l mlijeka i ostavite otkriveno na toplom. Povremeno promiješajte i probajte.
Kakva sol, kakav šećer.
Isto vrijedi i za kiselo mlijeko
Pomiješajte 1 dl jogurta na 1 l mlijeka i ostavite otkriveno na toplom. Povremeno promiješajte i probajte.
Kakva sol, kakav šećer.
Isto vrijedi i za kiselo mlijeko
- blaze
- Posts: 2370
- Joined: 20 Sep 2011, 23:00
meni rekoše da se gljive stavljaju u crni čaj, a ne mlijeko. pa se onda to pijePješčana » wrote:
a sad sam se sjetila nekih gljiva koje sam dobila na poslu, koje se preliju mlijekom, u pusti da vriju i rastu. to je, kao , jako zdravo, ali ja to nikako nisam mogla jesti. ima okus po kiselom mlijeku, koje ne volim. ne znam sad kako se zovu gljive, ali dižu imunitet
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
- baja
- Posts: 4084
- Joined: 19 Sep 2011, 11:09
ja ga do vrenja dovedem samo ako prokuhavam domaće mlijekoPotjeh » wrote:
Kako radiš jogurt? Jel dovedeš mlijeko prvo do vrenja ili ti se ne da zafrkavati s tim?
ne dodajem nikakve soli ni šećer
samo je bitna temperatura mlijeka pri kojoj ubacim jogurt (malo toplija od mlakog ), poklopim, zamotam u kanavacu i ostavim od ujutro
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
-
- Posts: 3313
- Joined: 18 Sep 2011, 20:59
nama je mama pravila kiselo mlijeko kad smo bili mali! zaboravih kako, al znam da je bilo jako jako ukusno! moram je pitat pa to jednom napravit
inače, možete kodkuće napraviti i domaći svježi sir! http://bite-my-cake.blogspot.com/2011/0 ... .html#more ovo mi je u planu napravit jednom! za burek, quiche, ili cheescake!
inače, možete kodkuće napraviti i domaći svježi sir! http://bite-my-cake.blogspot.com/2011/0 ... .html#more ovo mi je u planu napravit jednom! za burek, quiche, ili cheescake!
meg ti je glupa!!! :xlux:
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
samo da znate, kupila sam domaći sir, pripremila staklenke, idem ga potopiti u uje
držte fige
držte fige
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- kuki
- Posts: 2907
- Joined: 25 Sep 2011, 00:41
Primam i ako nije tako jako dobro, samo da ga mogu držat u kuhinjskom ormariću u pakovanju od 12 litara i ne mislit imam li ga doma ili nemam kad poželim jogurtovat.
Zato me trajno zanima.
Vjerojatno nekako mogu i do domaćeg, ali ovo je lakše.
Zato me trajno zanima.
Vjerojatno nekako mogu i do domaćeg, ali ovo je lakše.
ovaj psić je išao na tržnicu/ ovaj psić je ostao kući/ ovaj psić je pojeo kolač/ jer ga više nije mogao vući./ ovaj psić je pjevao vau vau vau vau/ cijelim putem kući!