Teorija i praksa gastrolingvitisa
- Nikolajevna
- Posts: 1034
- Joined: 28 Sep 2011, 22:51
Ja nikad nisam saznala što je uštipak ali zvuči bolno.
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Najbolje je to kaj nisu loša za jest, ali nazivi su im urnebesni. Ispečeš šiš-ćevap na zakrivljenom štapiću i eto ti banana split...Pješčana » wrote:meni su ova vaša jela nepoznata. mesnati uštipci i mortišin devrek.
Jel ima uopće u ZG ili VG negdje dobrih ćevapa? (Al ono, pravo dobrih, a ne samo razvikanih?)
- Nikolajevna
- Posts: 1034
- Joined: 28 Sep 2011, 22:51
Guglah malo, uštipak je fritula. Zamišljala sam ga puno opasnijim.
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
u Zg preporučujem ćevape kod Srbina i kod Trovača
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
A kaj je to fritula? Nismo svi s obala rijeke Kongo, znaš...Nikolajevna » wrote:Guglah malo, uštipak je fritula. Zamišljala sam ga puno opasnijim.
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Srbin je davno postao trovač, A Trovač je nekim čudom još uvijek živ... (jel misliš na onog u Zapruđu?)Pješčana » wrote:u Zg preporučujem ćevape kod Srbina i kod Trovača
- Morticia
- Posts: 10250
- Joined: 17 Sep 2011, 21:36
Nije uštipak fritula!!!
Nemam pojma što je točno uštipak, al' nije fritula!
Meni je kod Srbina odlično.
Doduše, mislim da tamo nikad nisam jela trijezna ili barem bez teškog mamurluka, tako da ono...
Nemam pojma što je točno uštipak, al' nije fritula!
Meni je kod Srbina odlično.
Doduše, mislim da tamo nikad nisam jela trijezna ili barem bez teškog mamurluka, tako da ono...
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
- *jezebel*
- Posts: 1424
- Joined: 20 Oct 2011, 13:56
meni su cevapi bili ok kad sam jela kod srbina (mitnica, ravnice i crnomerec: http://www.labus.hr/mitnica/o_mitnici.html). ali jela sam ih davno pa ne znam kako bi mi se danas svidjeli. prosle godine je dragi od njih donio neku mijesanu platu, sve je bilo pristojno, ali dojmili su me se jedino ustipci koji su odlicni.
al' cevape (u lepinji) inace kupujem na jarunskom placu , jeftini su, a solidni. uzimala sam dosad samo u onoj prvoj pecenjari na jugoistocnom ulazu, moram isprobati i ostale, ima ih dosta.
btw, moram priznat' da mi je ona masna lepinja ponekad draza od samih cevapa.
al' cevape (u lepinji) inace kupujem na jarunskom placu , jeftini su, a solidni. uzimala sam dosad samo u onoj prvoj pecenjari na jugoistocnom ulazu, moram isprobati i ostale, ima ih dosta.
btw, moram priznat' da mi je ona masna lepinja ponekad draza od samih cevapa.
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
jela sam kod Srbina tamo negdje iza Žitnjaka, jel to već Vukomerec?
i bilo je fino.jela sam kod Trovača u Ilici, i bilo je fino. nisam znala da je to isti vlasnik.
inače., fini su i kod nove Džamije.
po meni je uštipak ono što se radi doma, orkuglo, od dizanog tijesta, u vrućem ulju. mogu biti slani ili slatki. tijesto je kao za krafne
i bilo je fino.jela sam kod Trovača u Ilici, i bilo je fino. nisam znala da je to isti vlasnik.
inače., fini su i kod nove Džamije.
po meni je uštipak ono što se radi doma, orkuglo, od dizanog tijesta, u vrućem ulju. mogu biti slani ili slatki. tijesto je kao za krafne
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- Nikolajevna
- Posts: 1034
- Joined: 28 Sep 2011, 22:51
Pa kad uguglam uštipak pojave mi se uglavnom fritule.
Dobro, sad vidim da ima i drugih oblika...
Što je uštipak?
Dobro, sad vidim da ima i drugih oblika...
Što je uštipak?
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Tako je, povikaše seljaci!Morticia » wrote:Nije uštipak fritula!!!
Nemam pojma što je točno uštipak, al' nije fritula!
Meni je kod Srbina odlično.
Doduše, mislim da tamo nikad nisam jela trijezna ili barem bez teškog mamurluka, tako da ono...
Fileki nikada neće biti tripice, ili nedajbože, škembići!
Ma Srbin je počeo srat, stavlja vegetu u meso kolko sam skužio, a ne štedi ni na sodi bikarboni.
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
uštipak i fritula su isto, samo su uštipci na kontinentu veći
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- Nikolajevna
- Posts: 1034
- Joined: 28 Sep 2011, 22:51
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Osim toga, na kontinentu uštipaka i dalje ima u pekarama, bez obzira na snijeg...Pješčana » wrote:uštipak i fritula su isto, samo su uštipci na kontinentu veći
- ali
- Posts: 4909
- Joined: 22 Sep 2011, 10:31
Uštipak je došao od uštinuti, pa zapravo bilo koji kolač koji je nastao tako da uštipnemo kuglu tijesta i taj komadić bacimo u ulje/mast/pećnicu je uštipak
A frite ničija baka nije radila štipanjem
Predlažem da se na ovom pdf otvori gastro-lingue temica
edit: i da se zove Kuhani jezik
ili Jezik u aspiku
A frite ničija baka nije radila štipanjem
Predlažem da se na ovom pdf otvori gastro-lingue temica
edit: i da se zove Kuhani jezik
ili Jezik u aspiku
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
pa upravo si se složila s mojim postom da se oboje peče u vrućem uljum.za » wrote:Uštipak je došao od uštinuti, pa zapravo bilo koji kolač koji je nastao tako da uštipnemo kuglu tijesta i taj komadić bacimo u ulje/mast/pećnicu je uštipak
A frite ničija baka nije radila štipanjem
Predlažem da se na ovom pdf otvori gastro-lingue temica
edit: i da se zove Kuhani jezik
ili Jezik u aspiku
gastro- lingue tema zvuči baš dobro. možemo na njoj secirati što je točno što u gastronomiji. što je pita i postoji li uopće burek s jabukama.
m.za, hoćeš li otvoriti temu? imaš čast nije psiho
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
-
- Posts: 2096
- Joined: 18 Sep 2011, 00:46
Srbin je na Ravnicama, sram te može biti!Pješčana » wrote:jela sam kod Srbina tamo negdje iza Žitnjaka, jel to već Vukomerec?
i bilo je fino.jela sam kod Trovača u Ilici, i bilo je fino. nisam znala da je to isti vlasnik.
inače., fini su i kod nove Džamije.
po meni je uštipak ono što se radi doma, orkuglo, od dizanog tijesta, u vrućem ulju. mogu biti slani ili slatki. tijesto je kao za krafne
Biti i mniti svemiropolisno
- ali
- Posts: 4909
- Joined: 22 Sep 2011, 10:31
Nisam se složila s tvojim postom, jer nemam zaštoPješčana » wrote: pa upravo si se složila s mojim postom da se oboje peče u vrućem ulju
Uštipak se peče i u pećnici, npr. već spomenuti princes uštipak.
Ne prži se u ulju.
(btv. u ulju se prži, a ne peče )
Zahvaljujem na ukazanoj časti, a ako mi je dozvoljeno, prepustila bih to Judolinu.gastro- lingue tema zvuči baš dobro. možemo na njoj secirati što je točno što u gastronomiji. što je pita i postoji li uopće burek s jabukama.
m.za, hoćeš li otvoriti temu? imaš čast nije psiho
On me i potaknuo na ideju, tj. ona rasprava od jutros, a i ja nemam veze s jezikom
( je tu zbog jezika )
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Eto me, sad ću otvoriti temu.