Mali ispravak (glede teme, ne): profiteroli.
Jebiga, Mirza, vidiš da Švabe svašta trpaju pod zajednički naziv. Tako i mi svašta trpamo pod naziv uštipak.
Što bismo tek onda mogli reći za žličnjake (noklice)?
Teorija i praksa gastrolingvitisa
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Zahvaljujem na ovom postu.ombia » wrote:
Brandteig je generalni naziv za takva jela kao sto je sumsko voce generalan naziv za razne razlicite bobice. U Brandteig spadaju princez krafne, krafne, rofitelori, ekleri itd. Naziv bas za princez krafne je windbeutel.
Evo, drage trkeljašice, kako se pišu informativni postovi iz kojih možemo nešto naučiti.
- klonka
- Posts: 2801
- Joined: 17 Sep 2011, 22:00
Uštipci!judolino » wrote: Što bismo tek onda mogli reći za žličnjake (noklice)?
Ili ne, ovaj, budući da se fritule bacaju u ulje žlicom, možda su i one žličnjaci...
gonj špadi
- ombia
- Posts: 4628
- Joined: 25 Nov 2011, 23:31
Ma znam , to je tipfeler.judolino » wrote:Mali ispravak (glede teme, ne): profiteroli.
Jebiga, Mirza, vidiš da Švabe svašta trpaju pod zajednički naziv. Tako i mi svašta trpamo pod naziv uštipak.
Što bismo tek onda mogli reći za žličnjake (noklice)?
- Emericzy
- Posts: 3983
- Joined: 20 Sep 2011, 19:00
Jedini baš pravi ćevapi u Zagrebu koje ja znam (nisam još probao one kod zagrebačkog Ferhatovića) prave se u džamiji. Ne u restoranu Sofra, koji je 100-200 metara dalje nego baš u samoj džamiji. Otraga, gdje je parkiralište, ima na polukatu restoran. Uređenje je poimalo iračko-afganistansko iz onih Clooneyevskih filmova kritičnih spram američke bliskoistočne politike, posluga malkice mutava, ali ćevapi su za svaku pohvalu. Dvije gastronomske zamjerke: lepinje ne ispeku reš nego meko i nema pive. Jebiga, šerijatski restoran. Zato imaju svoj neki domaći jogurt ili kiselo mlijeko, ili što već. Ja rado odem.judolino » wrote: Najbolje je to kaj nisu loša za jest, ali nazivi su im urnebesni. Ispečeš šiš-ćevap na zakrivljenom štapiću i eto ti banana split...
Jel ima uopće u ZG ili VG negdje dobrih ćevapa? (Al ono, pravo dobrih, a ne samo razvikanih?)
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Hvala na informaciji, ali nema šanse da odem tamo do proljeća. Tko će se normalan izuvat na ovakvoj zimi?Emericzy » wrote: Jedini baš pravi ćevapi u Zagrebu koje ja znam (nisam još probao one kod zagrebačkog Ferhatovića) prave se u džamiji. Ne u restoranu Sofra, koji je 100-200 metara dalje nego baš u samoj džamiji. Otraga, gdje je parkiralište, ima na polukatu restoran. Uređenje je poimalo iračko-afganistansko iz onih Clooneyevskih filmova kritičnih spram američke bliskoistočne politike, posluga malkice mutava, ali ćevapi su za svaku pohvalu. Dvije gastronomske zamjerke: lepinje ne ispeku reš nego meko i nema pive. Jebiga, šerijatski restoran. Zato imaju svoj neki domaći jogurt ili kiselo mlijeko, ili što već. Ja rado odem.
- Emericzy
- Posts: 3983
- Joined: 20 Sep 2011, 19:00
A i jest ćevape preko burke je tlaka. Sav se umastiš.judolino » wrote: Hvala na informaciji, ali nema šanse da odem tamo do proljeća. Tko će se normalan izuvat na ovakvoj zimi?