Teorija i praksa gastrolingvitisa

Žlicu, žlicu nam dajte, jer utjehe nema u vodi
User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6091
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

Re: Teorija i praksa gastrolingvitisa

Post by judolino » 10 Feb 2012, 14:30

Mali ispravak (glede teme, ne): profiteroli.
Jebiga, Mirza, vidiš da Švabe svašta trpaju pod zajednički naziv. Tako i mi svašta trpamo pod naziv uštipak.
Što bismo tek onda mogli reći za žličnjake (noklice)?



User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6091
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

Post by judolino » 10 Feb 2012, 14:32

ombia » wrote:
Brandteig je generalni naziv za takva jela kao sto je sumsko voce generalan naziv za razne razlicite bobice. U Brandteig spadaju princez krafne, krafne, rofitelori, ekleri itd. Naziv bas za princez krafne je windbeutel.
Zahvaljujem na ovom postu.

Evo, drage trkeljašice, kako se pišu informativni postovi iz kojih možemo nešto naučiti.



User avatar
klonka
Posts: 2801
Joined: 17 Sep 2011, 22:00

Post by klonka » 10 Feb 2012, 16:45

judolino » wrote: Što bismo tek onda mogli reći za žličnjake (noklice)?
Uštipci! :rofl:


Ili ne, ovaj, budući da se fritule bacaju u ulje žlicom, možda su i one žličnjaci... :misli:


gonj špadi

User avatar
ombia
Posts: 4628
Joined: 25 Nov 2011, 23:31

Post by ombia » 10 Feb 2012, 17:40

judolino » wrote:Mali ispravak (glede teme, ne): profiteroli.
Jebiga, Mirza, vidiš da Švabe svašta trpaju pod zajednički naziv. Tako i mi svašta trpamo pod naziv uštipak.
Što bismo tek onda mogli reći za žličnjake (noklice)?
Ma znam :rofl: , to je tipfeler.



User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6091
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

Post by judolino » 10 Feb 2012, 20:22

ombia » wrote:
Ma znam :rofl: , to je tipfeler.
Ma znam da znaš da znam da je tipfeler, ali tema je takva, ono, ozbiljna i prosvjetiteljska, pa moram ispravljat...



User avatar
Emericzy
Posts: 3980
Joined: 20 Sep 2011, 19:00

Post by Emericzy » 11 Feb 2012, 09:08

judolino » wrote: Najbolje je to kaj nisu loša za jest, ali nazivi su im urnebesni. Ispečeš šiš-ćevap na zakrivljenom štapiću i eto ti banana split...
Jel ima uopće u ZG ili VG negdje dobrih ćevapa? (Al ono, pravo dobrih, a ne samo razvikanih?)
Jedini baš pravi ćevapi u Zagrebu koje ja znam (nisam još probao one kod zagrebačkog Ferhatovića) prave se u džamiji. Ne u restoranu Sofra, koji je 100-200 metara dalje nego baš u samoj džamiji. Otraga, gdje je parkiralište, ima na polukatu restoran. Uređenje je poimalo iračko-afganistansko iz onih Clooneyevskih filmova kritičnih spram američke bliskoistočne politike, posluga malkice mutava, ali ćevapi su za svaku pohvalu. Dvije gastronomske zamjerke: lepinje ne ispeku reš nego meko i nema pive. Jebiga, šerijatski restoran. Zato imaju svoj neki domaći jogurt ili kiselo mlijeko, ili što već. Ja rado odem.



User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6091
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

Post by judolino » 11 Feb 2012, 11:15

Emericzy » wrote: Jedini baš pravi ćevapi u Zagrebu koje ja znam (nisam još probao one kod zagrebačkog Ferhatovića) prave se u džamiji. Ne u restoranu Sofra, koji je 100-200 metara dalje nego baš u samoj džamiji. Otraga, gdje je parkiralište, ima na polukatu restoran. Uređenje je poimalo iračko-afganistansko iz onih Clooneyevskih filmova kritičnih spram američke bliskoistočne politike, posluga malkice mutava, ali ćevapi su za svaku pohvalu. Dvije gastronomske zamjerke: lepinje ne ispeku reš nego meko i nema pive. Jebiga, šerijatski restoran. Zato imaju svoj neki domaći jogurt ili kiselo mlijeko, ili što već. Ja rado odem.
Hvala na informaciji, ali nema šanse da odem tamo do proljeća. Tko će se normalan izuvat na ovakvoj zimi?



User avatar
Emericzy
Posts: 3980
Joined: 20 Sep 2011, 19:00

Post by Emericzy » 11 Feb 2012, 17:17

judolino » wrote: Hvala na informaciji, ali nema šanse da odem tamo do proljeća. Tko će se normalan izuvat na ovakvoj zimi?
A i jest ćevape preko burke je tlaka. Sav se umastiš.



Post Reply