E, to je pravo pitanje! Nož je sveto oruđe u mojoj kući. Neprocjenjivo!Potjeh » wrote:
Bi li napravio video gdje radiš te 3-5mm kockice? Koliko si investirao u nož za rezanje?
Kuhinjski pribor, posuđe, aparati...
- karambol
- Posts: 8110
- Joined: 09 Jan 2012, 12:55
Ja cijeli život sanjam kako odlazim uz rijeku starim parobrodom koji vozi sol
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
- karambol
- Posts: 8110
- Joined: 09 Jan 2012, 12:55
Tup nož, grozno tup nož je u mojoj percepciji kao nedostatak erekcije s Monicom Bellucci...ElliQuinn » wrote:Moram dati noževe na oštrenje.
Ja cijeli život sanjam kako odlazim uz rijeku starim parobrodom koji vozi sol
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
- Posts: 5424
- Joined: 18 Sep 2011, 11:56
- Location: Na raskršću, upravo krećem u svim smjerovima.
karambol » wrote:
Tup nož, grozno tup nož je u mojoj percepciji kao nedostatak erekcije s Monicom Bellucci...
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Hehehe...karambol » wrote:
Tup nož, grozno tup nož je u mojoj percepciji kao nedostatak erekcije s Monicom Bellucci...
A ovaj dubrovački mačak se tu igra nekakvog kuhanja...
Čakija, gosparu! Jebo život bez rakije i Bosanca bez čakije!
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
karambol » wrote:
Tup nož, grozno tup nož je u mojoj percepciji kao nedostatak erekcije s Monicom Bellucci...
nego, recite mi jel koristite keramičko posuđe i što mislite o njemu?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- blue
- Asgard
- Posts: 3913
- Joined: 20 Sep 2011, 10:42
Imam samo keramičku tavu (nije bila pre-skupa, oko 130 kn, kupljena u Plodinama (ili Metrou ))
Zadovoljna sam, hrana se ne lijepi, prži dobro, treba dosta manje ulja. E, da za baratanje na toj tavi koristim silikonski beštek (kako se već zovu kuhače i ostalo, što nije nož, žlica, vilica). Mislim to koristim i inače, jer se ježim na zvuk grebanja nečim metalnim po dnu lonca/tave, blaženi izumitelji plastike i silikona Al kao osjetljive su na grebanje
Osim tave namjeravam kupiti jednu manju keramičku padelu s ručkom - za grijanje mlijeka, kuhanje krema i tako. Za sve druge vrste lonaca, ne vidim neke koristi od keramike
Zadovoljna sam, hrana se ne lijepi, prži dobro, treba dosta manje ulja. E, da za baratanje na toj tavi koristim silikonski beštek (kako se već zovu kuhače i ostalo, što nije nož, žlica, vilica). Mislim to koristim i inače, jer se ježim na zvuk grebanja nečim metalnim po dnu lonca/tave, blaženi izumitelji plastike i silikona Al kao osjetljive su na grebanje
Osim tave namjeravam kupiti jednu manju keramičku padelu s ručkom - za grijanje mlijeka, kuhanje krema i tako. Za sve druge vrste lonaca, ne vidim neke koristi od keramike
-
- Posts: 2096
- Joined: 18 Sep 2011, 00:46
Ja koristim keramičke tanjure. Mislim da su odlični.
Biti i mniti svemiropolisno
- ombia
- Posts: 4628
- Joined: 25 Nov 2011, 23:31
I? Koja je glavna razlika izmedju takve i teflonske tave? Mislim dobre teflonke, imam jednu wmf vec par godina i jos je ko nova. A imam i one od rostrfraja te ce nadzivjeti i mene.blue » wrote:Imam samo keramičku tavu (nije bila pre-skupa, oko 130 kn, kupljena u Plodinama (ili Metrou ))
Zadovoljna sam, hrana se ne lijepi, prži dobro, treba dosta manje ulja. E, da za baratanje na toj tavi koristim silikonski beštek (kako se već zovu kuhače i ostalo, što nije nož, žlica, vilica). Mislim to koristim i inače, jer se ježim na zvuk grebanja nečim metalnim po dnu lonca/tave, blaženi izumitelji plastike i silikona Al kao osjetljive su na grebanje
Osim tave namjeravam kupiti jednu manju keramičku padelu s ručkom - za grijanje mlijeka, kuhanje krema i tako. Za sve druge vrste lonaca, ne vidim neke koristi od keramike
Keramicke zdjele koristim za nabujke iz pecnice.
- *jezebel*
- Posts: 1424
- Joined: 20 Oct 2011, 13:56
keramicku tavu imam samo jednu, i to neku jeftinu, pa nisam neki izvor informacija, ali meni u usporedbi s teflonkom (imam tefal i isto neke jeftine) nema velike razlike. jedino mi keramicka ne odgovara za palacinke, nekako mi je previse nonstick. znas ono kad ulijes smjesu u vrucu tavu pa okreces tavu da se lijepo raspodijeli? to mi je kod keramicke teze jer smjesa teze ostaje na mjestu na kojem je bila, previse mi se premjesta. ako razumijes sto hocu reci.ombia » wrote:
I? Koja je glavna razlika izmedju takve i teflonske tave? Mislim dobre teflonke, imam jednu wmf vec par godina i jos je ko nova. A imam i one od rostrfraja te ce nadzivjeti i mene.
Keramicke zdjele koristim za nabujke iz pecnice.
uglavnom, za palacinke koristim radije teflon. u keramickoj uglavnom pecem jaje ili nabrzinu obradim povrce za quiche i slicno. za sve ostalo nekako najvise volim inoks.
s gusanima mi se ne da zezat' jer je njih, kao, bolje ne prati. jedino bih voljela probati nesto od emajliranog posudja.
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
- ombia
- Posts: 4628
- Joined: 25 Nov 2011, 23:31
Da dobro si objasnila. Smjesa bjezi po tavi.
Ma zanimalo me ako ima puno prednosti da i to dodam hrpi koju imam u kuhinji (single domacinstvo i sedam raznih tava ). Da, inoks/rostfraj na to sam mislila. Na ovo:
http://img809.imageshack.us/img809/4945/4245706.jpg
Nepoderive su.
Gusnati imam wok, ima sto kila i skoro me ubio vec. Da, samo ga prebrisem kuh. papirom s nesto ulja.
Zasto si zelis emajlirano, koje karakteristike ti se svidjaju?
Ma zanimalo me ako ima puno prednosti da i to dodam hrpi koju imam u kuhinji (single domacinstvo i sedam raznih tava ). Da, inoks/rostfraj na to sam mislila. Na ovo:
http://img809.imageshack.us/img809/4945/4245706.jpg
Nepoderive su.
Gusnati imam wok, ima sto kila i skoro me ubio vec. Da, samo ga prebrisem kuh. papirom s nesto ulja.
Zasto si zelis emajlirano, koje karakteristike ti se svidjaju?
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
JPK » wrote: Ja koristim keramičke tanjure. Mislim da su odlični.
imaju mi frendovi keramičku tavu, ne ljepi se ništa za dno, lako za oprati, ne treba ulja/masti za peći
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- Nikolajevna
- Posts: 1034
- Joined: 28 Sep 2011, 22:51
Ima li tko ovu gnječilicu za naranče i funkcionira li?
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Možda funkcionira, ali prije cijeđenja bi trebala dobro oprati naranču, jer sok ide preko kore. Ima li to smisla?
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
Ova gnječilica izgleda odlično!
ja sam počela nedavno prati agrume, pod vodom i s deteržentom.
dugo vremena mi kolegica na poslu priča da to radi, ali mi je bilo bedasto prati deterdženstom.
i sad se zaredalo par priloga o tome s koliko stvari se te voćkice špricaju, onaj vosak je najmanji problem.
ja sam počela nedavno prati agrume, pod vodom i s deteržentom.
dugo vremena mi kolegica na poslu priča da to radi, ali mi je bilo bedasto prati deterdženstom.
i sad se zaredalo par priloga o tome s koliko stvari se te voćkice špricaju, onaj vosak je najmanji problem.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- Nikolajevna
- Posts: 1034
- Joined: 28 Sep 2011, 22:51
Pazi, piše da se polovica naranče stavi u to 'naopako', onako kako logika ne nalaže, jel. U ovu zdjelicu s rupicama - pulpom prema dole. Tako da ova kugla gore pritisne narančinu koru i 'izokrene' naranču, izvrne ju. Sok se iscijedi kroz rupice.judolino » wrote:Možda funkcionira, ali prije cijeđenja bi trebala dobro oprati naranču, jer sok ide preko kore. Ima li to smisla?
Ne znam, napravica izgleda tako lijepo primitivno, baš za mene.
Perem naranče prije guljenja jer gulim prstima ali ne perem deterdžentom. Misliš da treba?Pješčana wrote:Ova gnječilica izgleda odlično!
ja sam počela nedavno prati agrume, pod vodom i s deteržentom.
dugo vremena mi kolegica na poslu priča da to radi, ali mi je bilo bedasto prati deterdženstom.
i sad se zaredalo par priloga o tome s koliko stvari se te voćkice špricaju, onaj vosak je najmanji problem.
Ne znam... lijeno mi to.
- baja
- Posts: 4084
- Joined: 19 Sep 2011, 11:09
jednom sam naišla na savjet od jezine mame ; utrljati solju i isprati, pa ih tako i peremPješčana » wrote:ja sam počela nedavno prati agrume, pod vodom i s deteržentom.
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
a jel?baja » wrote: jednom sam naišla na savjet od jezine mame ; utrljati solju i isprati, pa ih tako i perem
tako perem salatu, negdje je modesti objašnjavala. pospem solju i pustim neko vrijeme, zatim isperem.
ako je jezina mama rekla, budem onda probala
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- karambol
- Posts: 8110
- Joined: 09 Jan 2012, 12:55
Meni uvijek prodaju one koje nisu špricane. I čudim se kako ih na onim hrpama znaju razlikovati od špricanih. Zar me muljaju?Pješčana » wrote:Ova gnječilica izgleda odlično!
ja sam počela nedavno prati agrume, pod vodom i s deteržentom.
dugo vremena mi kolegica na poslu priča da to radi, ali mi je bilo bedasto prati deterdženstom.
i sad se zaredalo par priloga o tome s koliko stvari se te voćkice špricaju, onaj vosak je najmanji problem.
Što se tiče keramike, nemam niti jedan komad takvog posuđa, ali imam onih glinenih ili zemljanih koje sam jednom prilikom nakupovao u Turskoj za sitnu lovicu.
Ja cijeli život sanjam kako odlazim uz rijeku starim parobrodom koji vozi sol
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
- ombia
- Posts: 4628
- Joined: 25 Nov 2011, 23:31
Al ne moze se to oprati, sta to nije ispod kore?Pješčana » wrote:Ova gnječilica izgleda odlično!
ja sam počela nedavno prati agrume, pod vodom i s deteržentom.
dugo vremena mi kolegica na poslu priča da to radi, ali mi je bilo bedasto prati deterdženstom.
i sad se zaredalo par priloga o tome s koliko stvari se te voćkice špricaju, onaj vosak je najmanji problem.
Salatu perem normalno pod vodom, narancu ne perem uopce.:prljavica:
- Beau
- Posts: 7172
- Joined: 28 Sep 2011, 10:43
Ma kakvo pranje naranči.
Mene jebe što mi jabuka bez kore nije fina. A znam da tu koru ne mogu dovoljno oprati.
Mene jebe što mi jabuka bez kore nije fina. A znam da tu koru ne mogu dovoljno oprati.
- Nikolajevna
- Posts: 1034
- Joined: 28 Sep 2011, 22:51
Ma ja properem naranču vodom jer se vukla po kojekakvim skladištima a gulim je prstima pa jedem istim tim prstima.
Jabuka bez kore ne dolazi u obzir, kora je najfinija.
Jabuka bez kore ne dolazi u obzir, kora je najfinija.