Gastro chat

Žlicu, žlicu nam dajte, jer utjehe nema u vodi
User avatar
karambol
Posts: 8022
Joined: 09 Jan 2012, 12:55

Re: Gastro chat

Post by karambol » 22 Jul 2013, 00:02

Euklid » wrote:Jelovnici izgubljenog vremena.

Meni je ta emisija napetija od nekih utakmica LP.
I taj fakin barbijeri zna driblati s vinom i tanjurima... :cerek: :cerek: /


Ja cijeli život sanjam kako odlazim uz rijeku starim parobrodom koji vozi sol
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...

User avatar
Euklid
old school
Posts: 14813
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

Post by Euklid » 22 Jul 2013, 00:15

Bome zna znanje...


'if you fall, i'll be there' (floor)

User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6091
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

Post by judolino » 22 Jul 2013, 10:51

I još da ste vidjeli kako je popizdio kad je u 24 sata izašla Kuharica Frane Barbierija... :rofl:



User avatar
Margarita
Posts: 4060
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

Post by Margarita » 22 Jul 2013, 15:53

Ručali u Noštromu. Fino, jako fino, veliki sočni škampi. S pogledom na štandove s ribom. Satisfakcija za nikakav pogled na plaži. :)


"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.

User avatar
Emericzy
Posts: 3980
Joined: 20 Sep 2011, 19:00

Post by Emericzy » 22 Jul 2013, 17:59

Margarita » wrote:Ručali u Noštromu. Fino, jako fino, veliki sočni škampi. S pogledom na štandove s ribom. Satisfakcija za nikakav pogled na plaži. :)
Noštromo je divan! Izvrstan!



User avatar
Euklid
old school
Posts: 14813
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

Post by Euklid » 22 Jul 2013, 18:01

Margarita wrote:Ručali u Noštromu. Fino, jako fino, veliki sočni škampi. S pogledom na štandove s ribom. Satisfakcija za nikakav pogled na plaži. :)
Mozda si imala velika ocekivanja pa te pogled razocarao... :ne zna:


'if you fall, i'll be there' (floor)

User avatar
Pješčana
Posts: 8259
Joined: 17 Sep 2011, 22:52
Location: Hrvaška

Post by Pješčana » 22 Jul 2013, 19:51

Noštromo Vir ili Noštromo Malinska?

ja sam danas napravila prvi put smjesu od tikvica, heljde i prosenih pahuljica, i napravila palačinke.
odlično.
misli da ću ovo ljeto stavljati tikvice u sve.


Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.

User avatar
Euklid
old school
Posts: 14813
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

Post by Euklid » 22 Jul 2013, 20:26

Meni vise ne daju da radim rostilj bez tikvica ;)


'if you fall, i'll be there' (floor)

User avatar
Margarita
Posts: 4060
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

Post by Margarita » 22 Jul 2013, 20:43

Euklid » wrote: Mozda si imala velika ocekivanja pa te pogled razocarao... :ne zna:
Baš sam komentirala kako je jedino dvadesetcentimetarsko što cijenim, škamp.
Pješčana » wrote:Noštromo Vir ili Noštromo Malinska?

ja sam danas napravila prvi put smjesu od tikvica, heljde i prosenih pahuljica, i napravila palačinke.
odlično.
misli da ću ovo ljeto stavljati tikvice u sve.
Split.
Tikvice uz sve idu.


"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.

User avatar
Euklid
old school
Posts: 14813
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

Post by Euklid » 22 Jul 2013, 20:45

Margarita wrote: Baš sam komentirala kako je jedino dvadesetcentimetarsko što cijenim, škamp.
Oli ovo drugo onda mora biti bar 25?

Nije ni cudo da ti se pogled na plazi nije dopao... :giggle:


'if you fall, i'll be there' (floor)

User avatar
Margarita
Posts: 4060
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

Post by Margarita » 23 Jul 2013, 13:06

Euklid » wrote: Oli ovo drugo onda mora biti bar 25?
Niti da bi a kamoli ko da. Ni visceralno.
Eh, da, imali su fantastičnu rožatu. To je jedan od rijetkih kolača koje volim. Po tome nekad i biram restoran, idem tamo gdje je imaju. Bila je čvrsta a lagana, mirišljava. Karamel je bio pravi, ne ona neka smeđkasta vodica, gust, ljepljiv, zlaćan. Kao i uvijek sastrugala sam ga i maknula na kraj tanjura jer ja to ne volim, dovoljno slatko mi je ono što ostane na kolaču, ne volim slatko. Ali da volim, uživala bih. Ovako je to bio najbolji karamel koji nisam pojela.


"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.

User avatar
Euklid
old school
Posts: 14813
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

Post by Euklid » 05 Aug 2013, 18:01

Trebam savjet oko ciscenja ugora.

Sta, kako, odakle?

Jel ga treba namocit u mlijeko kao psa?

Nemam, takodjer, nista protiv dobrog recepta iako mislim da vec znam kako ce mali svrsit :klopa:


'if you fall, i'll be there' (floor)

User avatar
Margarita
Posts: 4060
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

Post by Margarita » 05 Aug 2013, 21:16

Euklid » wrote:Trebam savjet oko ciscenja ugora.

Sta, kako, odakle?

Jel ga treba namocit u mlijeko kao psa?

Nemam, takodjer, nista protiv dobrog recepta iako mislim da vec znam kako ce mali svrsit :klopa:
Navodno ih se muze da kosti poistiskaš. Kad god, i kako god sam ga pravila uvijek sam uglavnom pljuckala kosti. Sad ga zaobilazim.


"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.

User avatar
Pješčana
Posts: 8259
Joined: 17 Sep 2011, 22:52
Location: Hrvaška

Post by Pješčana » 05 Aug 2013, 21:22

ja znam da se morski pas natapa u mlijeku da se odgorči.
jesam li ti pomogla?


Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.

User avatar
blaze
Posts: 2368
Joined: 20 Sep 2011, 23:00

Post by blaze » 05 Aug 2013, 21:25

da, grozan je, ni u brodet ga ne stavljam, jble ga kosti. ko da jedeš četku punu kose


danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon

User avatar
Euklid
old school
Posts: 14813
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

Post by Euklid » 06 Aug 2013, 00:17

A jel da mu derem kozu ili da ga samo narezem na komade pa u brudet?


'if you fall, i'll be there' (floor)

User avatar
karambol
Posts: 8022
Joined: 09 Jan 2012, 12:55

Post by karambol » 06 Aug 2013, 09:04

blaze » wrote:da, grozan je, ni u brodet ga ne stavljam, jble ga kosti. ko da jedeš četku punu kose
:rofl: :rofl:


Ja cijeli život sanjam kako odlazim uz rijeku starim parobrodom koji vozi sol
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...

User avatar
Euklid
old school
Posts: 14813
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

Post by Euklid » 23 Oct 2013, 11:53

Kardiolog priznaje da su bili u krivu! Ovo je pravi uzročnik srčanih bolesti

jeeeee, slobodno možemo jesti špeka i čvarkeeeee


'if you fall, i'll be there' (floor)

User avatar
Donna Sole
Posts: 3038
Joined: 30 Sep 2011, 23:18
Location: Virgin Valley

Post by Donna Sole » 24 Oct 2013, 14:03

jeli smo i do sad

ah, koji je to "hod po rubu bio"



Nego, grah ili fažol, što neki kažu bažulj ...
Ne znam jesam li ovdje već to pisala, ali nije zgoreg ponovit...Ne kuham ga više kako sam kuhala i ne radim zapršku, bar ne onu klasičnu..
Dobro sdinstanu kapulu, češnjak, peršin smiksam štapnim mikserom i kad dobijem tu gustu smjesu u nju ulijem kuhan grah i suho po ukusu ( kost od pršuta, buncek, nogice, kožicu, kobasice što god) i to se onda još malo kuha sa začinima po ukusu ( crvena paprika na pr.)...Pred kraj dodam rižu i to dosta. Otkad sam otkrila rižu u grahu, svijet je ljepši...Puno nam je draži od tjestenine, a kad se zgusne bude ko rižot :klopa:...

Pa eto..u nedostatku inovativnijih ideja....


kurvanjski avatar, a

User avatar
Donna Sole
Posts: 3038
Joined: 30 Sep 2011, 23:18
Location: Virgin Valley

Post by Donna Sole » 29 Apr 2014, 12:32

šta je ovo, svi na dijeti ili ne jedete iz hira



Kuhala sam artičoke s bobom i bižima
punila ih fino s češnjakom i peršinom, krušnim mrvicama i očišćenim slanim srdelama..
Danas sam prvi put sve to stavila na dinstanu kapulu, kao za gulaš inače sam ih samo tako kuhala u vodi s bobom i bižima...Ovako su mi još nekako ukusnije i draže...udavila bi se u njima, udavila ...ne volim janjetinu u artičokima, ne znam zašto...


kurvanjski avatar, a

User avatar
karambol
Posts: 8022
Joined: 09 Jan 2012, 12:55

Post by karambol » 29 Apr 2014, 22:57

Chilli, a oklen ti artičoke? Kupuješ ili bereš?


Ja cijeli život sanjam kako odlazim uz rijeku starim parobrodom koji vozi sol
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...

User avatar
Donna Sole
Posts: 3038
Joined: 30 Sep 2011, 23:18
Location: Virgin Valley

Post by Donna Sole » 29 Apr 2014, 23:21

berem u vrtu svome :cerek:


kurvanjski avatar, a

User avatar
Donna Sole
Posts: 3038
Joined: 30 Sep 2011, 23:18
Location: Virgin Valley

Post by Donna Sole » 30 Apr 2014, 12:00

ovo je čet jebemu četanje bez četera kad sama sa čili četam i čilam
a jest mi fora, a :trep:


Kuham juhu , janjeću da preciziram...mislim se što ću za prilog...zelene salate imam, al ja bi još nešto...možda kakv lešo krumpirić? pa onako kuhanog posuti vlascem :misli:


kurvanjski avatar, a

User avatar
karambol
Posts: 8022
Joined: 09 Jan 2012, 12:55

Post by karambol » 30 Apr 2014, 13:10

Chilimama » wrote:ovo je čet jebemu četanje bez četera kad sama sa čili četam i čilam
a jest mi fora, a :trep:


Kuham juhu , janjeću da preciziram...mislim se što ću za prilog...zelene salate imam, al ja bi još nešto...možda kakv lešo krumpirić? pa onako kuhanog posuti vlascem :misli:
A kad nitko ne kuha... :tuzni:

Zadnji put sam lešanu janjetinu mumao s krumpirom i šalšom uz zelenu salatu i predivan kruh...sad sam gladan... :gaah:


Ja cijeli život sanjam kako odlazim uz rijeku starim parobrodom koji vozi sol
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...

User avatar
Emericzy
Posts: 3980
Joined: 20 Sep 2011, 19:00

Post by Emericzy » 30 Apr 2014, 13:25

Lešo janjetina... Godinama ju nisam jeo. Sad sam gladan.

Mene čeka zadnja sarma. Sljedeća tek u prosincu.

Za Veliki Petak udrili smo po fantastičnoj klopi -- kći je naručila i financirala. Primo su bile jakopske kapice (kapesanti) zapečene s mrvicama, začinima i parmezanom, 4 po glavi stanovnika, pa onda hlap na buzaru sa zelenim rezancima, kila hlapa za 4 osobe, pa za desert šnenokle. Sve to uz fina vina. Dugo ćemo se sjećati. Jako dugo.