Gastro chat
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
dobila sam kilu špinata.
ja dosad nikad nisam spremala svježi špinat. de mi dajte kakav dobar savjet što s njim.
fala!
ja dosad nikad nisam spremala svježi špinat. de mi dajte kakav dobar savjet što s njim.
fala!
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- Margarita
- Posts: 4076
- Joined: 20 Sep 2011, 21:52
Što god voliš. Zeljanicu, popečke, na lešo, varivo, s bobom, na salatu, na naglo na maslinovom, s jajima,gratiniran sa sirom, s tjesteninom, njoke od špinata, punjene palačinke špinatom, s rižom, prosom, omotan oko lungića u tijestu... Ili najbolje, nahrani Popaja i čekaj rezulatat.Pješčana » wrote:dobila sam kilu špinata.
ja dosad nikad nisam spremala svježi špinat. de mi dajte kakav dobar savjet što s njim.
fala!
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
naglo na maslinovom će biti.
što, da pofurim i prelijem s maslinovim?
što, da pofurim i prelijem s maslinovim?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- Margarita
- Posts: 4076
- Joined: 20 Sep 2011, 21:52
Ne, nareži na rezance i baci na tavu s maslinovim. Ali, prazno je to. Da dodaš malo sira, pancete, češnjaka?Pješčana » wrote:naglo na maslinovom će biti.
što, da pofurim i prelijem s maslinovim?
Kad već četam, sinoć sam večerala u Malom baru, minijaturnom restaću Ane Ugarković. I iako kritike pišu da su premale porcije, meni je bilo dovoljno. Do doma. Tamo sam još malo čalabrcnula. Prvo sam uzela paštetu od pilećih i gusjih jetrica, i bi dobro. Nije foie gras ali nit sam to očekivala niti je takva cijena, osim toga ja ih radim sama, da, hvalim se, jako dobro. Bilo je topljivo u ustima na prepečenom kruhu i dovoljno aromatično za moje žestokim stvarima naviknuto nepce. Onda je išla dimljena tuna. Nešto kao karpačo, tanke šnite s potočarkom i umakom od šafrana. Volim potočarku ali ne znam gdje da je kod nas kupim, trošila sam je kad sam kuhala u Londonu i St. Moritzu. U Americi i Francuskoj je isto nisam našla u najbližem dućanu, u daljim zemljama Afrike i Azije nemam povjerenja u dućane pa jedem u hotelu. OK, sad ne želim pričati o strasti za putovanjima nego o strasti za žderanjem. Umak je bio ljutkast pa sam pitala ima li u njemu hrena i ljubazna teta konobarica je rekla da ima. Nakon toga su išli prženi gavuni. Ribice ko ribice ali uz njih je bila zdjelica čudnovate smjese. I, najveće iznenađenje večeri, hrskavi listići peršina, Nisu bili čisti a nisu bili ni pohani, kao u nekoj jako rijetkoj tempuri koja ostavlja tanušni, jedva vidljivi sloj na njima. To stvarno nikad prije nisam jela i voljela bih ponoviti. Za umak u zdjelici mislila sam da je od sira začinjenog meni neprepoznatljivom dodatkom. Pa sam pitala. Uvijek pitam. To je bio češnjak kuhan četiri puta u mlijeku (otuda sirnomliječni okus) pa onda pasiran. Desert mi nije trebao jer ga uzimam samo prije jela ili ako nakon jela ostanem gladna ili ako imaju rožatu. Naravno, uzimam vino, i naravno crno. I bilo je dobro. Dovoljno jako za moj ukus i dovoljno pristojno da ne bude prenametljivo. Bila sam zadovoljna. Prije toga sam gledala film kojim sam također bila zadovoljna ali o tome ću vam pričati sutra.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
fala ti, ali ne mogu jest pancetu ni sir.
znači, na rezance i friško na maslinovo ulje? fala, sutra ću to za večeru
znači, na rezance i friško na maslinovo ulje? fala, sutra ću to za večeru
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- karambol
- Posts: 8110
- Joined: 09 Jan 2012, 12:55
E, pa Mardz...hvala ti lijepo na ovoj prici za laku noc...
Sad mi se otvorila crna rupa u zelucu i krenuo vodopad sline u ustima.
Sreca je da mi se ne da ustati i rostati po kuhinji pod izgovorom da ne probudim usnule zene...
Sad mi se otvorila crna rupa u zelucu i krenuo vodopad sline u ustima.
Sreca je da mi se ne da ustati i rostati po kuhinji pod izgovorom da ne probudim usnule zene...
Ja cijeli život sanjam kako odlazim uz rijeku starim parobrodom koji vozi sol
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
- karambol
- Posts: 8110
- Joined: 09 Jan 2012, 12:55
Poprzi prije malo pinjola na tavi pa na njih dodaj taj spinat...Pješčana » wrote:fala ti, ali ne mogu jest pancetu ni sir.
znači, na rezance i friško na maslinovo ulje? fala, sutra ću to za večeru
Ja cijeli život sanjam kako odlazim uz rijeku starim parobrodom koji vozi sol
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
- Margarita
- Posts: 4076
- Joined: 20 Sep 2011, 21:52
Bosiljak, menta, parmezan (uh, ne smije sir), naribana korica limuna. Kuskus. I alkohol, Pješčana, ne reci da ne smiješ alkohol.karambol » wrote:
Poprzi prije malo pinjola na tavi pa na njih dodaj taj spinat...
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
- karambol
- Posts: 8110
- Joined: 09 Jan 2012, 12:55
jooooo....ajd ti vraze vecernji gastronomski ....prestani....
Pjescana, ujutro cu ti pisati....
Sad sam zbog M
Pjescana, ujutro cu ti pisati....
Sad sam zbog M
Ja cijeli život sanjam kako odlazim uz rijeku starim parobrodom koji vozi sol
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
smijem vino malo, ali smijem.Margarita » wrote: Bosiljak, menta, parmezan (uh, ne smije sir), naribana korica limuna. Kuskus. I alkohol, Pješčana, ne reci da ne smiješ alkohol.
znači, smijem začine. to je super. nešto sam čitala (išla sam večeras na Kulinariku) da je dno stabljike otrovno za ljude i da to treba odsjeć. Znači to maknem, i na ulje?
kako bi se špinat slagao s dimljenim lososom? jel tko možda probao?
Margarita, onaj opis gore o hrani kod Ane Ugarković, nije za čitanje prije spavanja!
dići ću se usred noći i ići spremati nešto : cure sline:
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- Margarita
- Posts: 4076
- Joined: 20 Sep 2011, 21:52
Napravila bih balkanski suši. Rolat (rolada?) od riže, dimljenog lososa i špinata. Jel ti to kuhaš samo za sebe ili i kakvog muškića da ga obrlatiš? Stvar je samo u prezentaciji. Ženama je bitno da fino klizi a muškićima da dobro izgleda.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Jebeš pinjole, pinjoli su stopostotni ugljik. To sam skužio po cijeni.karambol » wrote:
Poprzi prije malo pinjola na tavi pa na njih dodaj taj spinat...
Pješčana, spanać upravo savršeno ide uz losos. Kad se tog najedeš, jača si od Karla Vikinga!
Nego, ja ne znam koji mi je kurac, ja sam poludio za ječmom. Paše mi u svim mogućim i nemogućim kombinacijama.
Možda zato što sam stari konj.
Skuhao sam orzoto s vrganjima i bio je apsolutno fantastičan. Isti kurac ko rižot, ali s ječmom.
Jesam li to već napisao?
Izgleda da sam ošo u kurac...
- Beau
- Posts: 7172
- Joined: 28 Sep 2011, 10:43
I ja jučer otvorila sezonju roštiljanja
Blagoslovljeni bili pvc tanjuri i čaše, svjecki sam ih se nahitala u smeće
Blagoslovljeni bili pvc tanjuri i čaše, svjecki sam ih se nahitala u smeće
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
ne znam jel ikome išta znači, ali ja sam pronašla ajmoreći plantažu jagoda i bila danas u berbi jagoda
znači, dođete tamo, dobijete kašetu i plastične zdjelice i krenete u berbu. na kraju donesete i važete.
kila je 10 kuna.
napunila sam ležerno 6 zdjelica, ispalo je 3,5 kile, oduzeo je težinu kašete i zdjelica i platila sam sve 25 kuna.
na štandova pored kojih prolazim jedna zdjelica je 10 kuna. ispalo bi 60.
eto, ako nekog zanima, da ode.
ja ću si sad pola baciti u škrinju, dio ću probati ukuhati u nešto pekmezasto.
znači, dođete tamo, dobijete kašetu i plastične zdjelice i krenete u berbu. na kraju donesete i važete.
kila je 10 kuna.
napunila sam ležerno 6 zdjelica, ispalo je 3,5 kile, oduzeo je težinu kašete i zdjelica i platila sam sve 25 kuna.
na štandova pored kojih prolazim jedna zdjelica je 10 kuna. ispalo bi 60.
eto, ako nekog zanima, da ode.
ja ću si sad pola baciti u škrinju, dio ću probati ukuhati u nešto pekmezasto.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Djevojčica brala jagode.
Nešto je ubode.
Mislila je da je trava...
A sad bez zajebancije - odlična ideja!
Nažalost, preskočit ću je jerbo posadih jagode svoje, a u okolici niču šumske...
Nešto je ubode.
Mislila je da je trava...
A sad bez zajebancije - odlična ideja!
Nažalost, preskočit ću je jerbo posadih jagode svoje, a u okolici niču šumske...
- Blesava
- Posts: 779
- Joined: 27 Sep 2011, 20:10
Ajme! Gdje?Pješčana » wrote:ne znam jel ikome išta znači, ali ja sam pronašla ajmoreći plantažu jagoda i bila danas u berbi jagoda
Nije mi toliko do uštede, koliko do činjenice da bi mi klinci vjerojatno uživali... NIje da misle da jagode rastu u zdjelicama, ali život u gradu bi se dao začiniti berbom jagoda...
BTW, pretpostavljam da se smiju jesti tijekom berbe?
Naime, ne vjerujem da bi odoljeli
Mene zanima, pa molim vrijeme i mjesto radnje.eto, ako nekog zanima, da ode.
ja ću si sad pola baciti u škrinju, dio ću probati ukuhati u nešto pekmezasto.
- Blesava
- Posts: 779
- Joined: 27 Sep 2011, 20:10
Ajebemu... ne samo da im ne želim priuštiti nepotrebni stres, ne želim ih podržavati ni u svojevrsnoj krađi - ili je dozvoljeno ili nije.judolino » wrote: Pa, pička mu materina, kaj nismo živjeli u zemlji čiji je moto glasio - snađi se druže?!
Kako ću klincima reći "nije dozvoljeno, al' navalite kad nitko ne gleda"?
Jest da je sad to već za drugi PDF, ali ako to napravim onda se ne smijem čuditi niti im pizditi kad sami na isti način budu reagirali i na neke druge zabrane i ograničenja...
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
smije se jesti dok se bere
to ti je pored Laništa, ideš u smjeru Brezovice.
kila jagoda= 10 kuna
to ti je pored Laništa, ideš u smjeru Brezovice.
kila jagoda= 10 kuna
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- Blesava
- Posts: 779
- Joined: 27 Sep 2011, 20:10
Pješčana » wrote:smije se jesti dok se bere
Pored Laništa u smjeru Brezovice? Hm...to ti je pored Laništa, ideš u smjeru Brezovice.
Jel smiješ išta preciznije? Neću nikome reći
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
znači, ja sam vako išla:
rotor, pa ideš u smjeru Jaske i Karlovca.
prije autoputa, u biti malo nakon Arene je s desna Inina pumpa na semaforu. e na tom semaforu ti ideš lijevo. i onda pičiš lijevo u smjeru Brezovice (postoje znakovi)
onda dođeš do malog raskršća i nastaviš desno recimo 2 km, nakon dva veća zavoja s desne strane je kiosk s jagodama, koji nema veze s plantažom. tu skreni na zemljani put, i nakon 2 minute vožnje si stigla:)
rotor, pa ideš u smjeru Jaske i Karlovca.
prije autoputa, u biti malo nakon Arene je s desna Inina pumpa na semaforu. e na tom semaforu ti ideš lijevo. i onda pičiš lijevo u smjeru Brezovice (postoje znakovi)
onda dođeš do malog raskršća i nastaviš desno recimo 2 km, nakon dva veća zavoja s desne strane je kiosk s jagodama, koji nema veze s plantažom. tu skreni na zemljani put, i nakon 2 minute vožnje si stigla:)
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- Blesava
- Posts: 779
- Joined: 27 Sep 2011, 20:10