Gastro chat
- Donna Sole
- Posts: 3242
- Joined: 30 Sep 2011, 23:18
- Location: Virgin Valley
- Been thanked: 1 time
Ja sam za Veliki petak napravila juhu od suhog bakalara of kors , pa bakalar na bijelo i brudet od bakalara, štaću..
bio neki jako velik pa sam ga mogla podijelit na dva onako kuhanog...Bilo je i za susjede i meni je ostalo koji dan kasnije pa sam uživala...Inače, bakalar je moja omiljena riba...bez obzira na čudnu cijenu, ne baš malu, ja si ga priuštim jer mi u konačnici dođe isplativije nego neka druga riba...Doduše, ribu inače ne kupujem jer muž lovi, imamo dosta a imamo i svoje uzgajalište dagnji..malo doduše, ali i turisti se oslade, kradu, ko bi reko...
Sutra planiram neku veselicu al se dvoumim između graha na lovački i to kuhan u kotliću na vatri ili roštilj, klasični...
Prije par godina smo grah baš tako kuhali, bila ekipa i bilo je super...Samo da se zna, kiša nam ne bu smetala, imamo crnu kužinicu
bio neki jako velik pa sam ga mogla podijelit na dva onako kuhanog...Bilo je i za susjede i meni je ostalo koji dan kasnije pa sam uživala...Inače, bakalar je moja omiljena riba...bez obzira na čudnu cijenu, ne baš malu, ja si ga priuštim jer mi u konačnici dođe isplativije nego neka druga riba...Doduše, ribu inače ne kupujem jer muž lovi, imamo dosta a imamo i svoje uzgajalište dagnji..malo doduše, ali i turisti se oslade, kradu, ko bi reko...
Sutra planiram neku veselicu al se dvoumim između graha na lovački i to kuhan u kotliću na vatri ili roštilj, klasični...
Prije par godina smo grah baš tako kuhali, bila ekipa i bilo je super...Samo da se zna, kiša nam ne bu smetala, imamo crnu kužinicu
kurvanjski avatar, a
- karambol
- Posts: 8110
- Joined: 09 Jan 2012, 12:55
jesenti...!Emericzy » wrote:... šnenokle...
Ja cijeli život sanjam kako odlazim uz rijeku starim parobrodom koji vozi sol
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
- Donna Sole
- Posts: 3242
- Joined: 30 Sep 2011, 23:18
- Location: Virgin Valley
- Been thanked: 1 time
Emericzy » wrote:....pa za desert šnenokle.
Jako volim to...Jel vi stavljate kekse u to ili bez?
ne znam koje su mi draže..
ja dodam malo cimeta na vrh i stavim puno vanilijinog šećera u jaja...
Baš bi to mogla ove dane...možda i večeras nešto smutim na brzake....
kurvanjski avatar, a
- karambol
- Posts: 8110
- Joined: 09 Jan 2012, 12:55
Kekse...uf...ajoj...ote vrit, sline mi curiju...Chilimama » wrote:
Jako volim to...Jel vi stavljate kekse u to ili bez?
ne znam koje su mi draže..
ja dodam malo cimeta na vrh i stavim puno vanilijinog šećera u jaja...
Baš bi to mogla ove dane...možda i večeras nešto smutim na brzake....
Ja cijeli život sanjam kako odlazim uz rijeku starim parobrodom koji vozi sol
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
- Margarita
- Posts: 4076
- Joined: 20 Sep 2011, 21:52
Volim proljeće na placu. Hrpa zelenjave.
I ja sam kuhala artičoke s bobom (očišćenim). I juhu od artičoka ali je ispala preslana. I bob (u mahunama) s mladim lukom, koprivama i više se ne sjećam kakvo lišće sam stavila. I mješavinu pitomih i divljih šparoga, zaključila sam da su mi tako najbolje. Pitome daju hrskavost i masu a divlje aromu. I koprive, blitvu i mišanciju na varivo, klincima je bilo gorko a ja sam u to umakala pogačice od sira i bilo mi je super. Janjetinu sam pekla. Bakalar (svježi) u woku na kineski. Za Uskrs terinu od sira. http://dobrahrana.jutarnji.hr/recepti/terina-od-sira/
Šnenokle volim bezkeksne i bezcimetne. Što je još ono bilo?
I ja sam kuhala artičoke s bobom (očišćenim). I juhu od artičoka ali je ispala preslana. I bob (u mahunama) s mladim lukom, koprivama i više se ne sjećam kakvo lišće sam stavila. I mješavinu pitomih i divljih šparoga, zaključila sam da su mi tako najbolje. Pitome daju hrskavost i masu a divlje aromu. I koprive, blitvu i mišanciju na varivo, klincima je bilo gorko a ja sam u to umakala pogačice od sira i bilo mi je super. Janjetinu sam pekla. Bakalar (svježi) u woku na kineski. Za Uskrs terinu od sira. http://dobrahrana.jutarnji.hr/recepti/terina-od-sira/
Šnenokle volim bezkeksne i bezcimetne. Što je još ono bilo?
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
- Emericzy
- Posts: 3983
- Joined: 20 Sep 2011, 19:00
Šnenokle bez ičega.Chilimama » wrote:
Jako volim to...Jel vi stavljate kekse u to ili bez?
ne znam koje su mi draže..
ja dodam malo cimeta na vrh i stavim puno vanilijinog šećera u jaja...
Baš bi to mogla ove dane...možda i večeras nešto smutim na brzake....
Onda si svatko napravi što hoće. Ja ih -- kad nisam u fazi brige oko kila -- prelijem preko čajnih kolutića. Ili ptibera. Jednom sam preko onih žitaričnih ne sjećam se više kojih, to je isto bilo jako fino.
Ali zapravo ne volim šnenokle jer su to u biti tekuće kremšnite, pa kad se već to radi, onda još korak-dva i imam nešto što puno više volim.
- Margarita
- Posts: 4076
- Joined: 20 Sep 2011, 21:52
Kako ću u kremšnite nalit ruma? A i ne volim lisnato. Ni šlag ako je sladak.Emericzy » wrote:
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Bog vas jebo da vas ne jebo, dolazi mi punica u nedjelju na ručak. Reko sam ženi da nam kupi mesine, a ona nije kupila niš. I sad si ja kontam kako moram sutra u mesnicu, a žena veli da je već dogovorila soparnik. Jebiga, punica prošvikala, samo neku zelenjavu muma...
A đubre neće probat gljive ni pod razno, pička li joj materina nordijska oprezna...
A đubre neće probat gljive ni pod razno, pička li joj materina nordijska oprezna...
- Euklid
- old school
- Posts: 15047
- Joined: 04 Jun 2012, 18:13
- Location: una ballata del mare salato
Ako neće gljive stavi joj malo medvjeđeg luka u soparnik.
Ali budi neoprezan pri branju pa umjesto medvjeđeg luka uberi ono nešto jako slično, ti ćeš znati na šta mislim...
Ali budi neoprezan pri branju pa umjesto medvjeđeg luka uberi ono nešto jako slično, ti ćeš znati na šta mislim...
'if you fall, i'll be there' (floor)
E, s punicom valja bit ulipe, al sta uradija da uradija, ne valja...nego, odjeba ti nas, ajudolino » wrote:Bog vas jebo da vas ne jebo, dolazi mi punica u nedjelju na ručak. Reko sam ženi da nam kupi mesine, a ona nije kupila niš. I sad si ja kontam kako moram sutra u mesnicu, a žena veli da je već dogovorila soparnik. Jebiga, punica prošvikala, samo neku zelenjavu muma...
A đubre neće probat gljive ni pod razno, pička li joj materina nordijska oprezna...
- blue
- Asgard
- Posts: 3913
- Joined: 20 Sep 2011, 10:42
Ne znam jel pitanje više za ovdje ili za Psihologiju, al ajde ovde
Jedu mi se kolači
I peku mi se kolači Volim mrljat po padelema, miješati, presipavati,
miksati, slagati, pustiti si glazbu i natočit čašu vina No, problem je što ne znam koji bi kolač radila, ni što mi se točno jede, pa sam u stanju zasjest za Coolinariku i slatke blogove, surfati satima i - odustati, jer sam vrijeme potrebno za nabavku i pripremu potrošila
Zato:
a) što da napravim da je brzo i jednostavno, ne bi baš pekla trobiskvitne torte s kremama
b) kako odlučujete što ćete kuhati? Mene prevelik izbor smeta, jer moram vidjet sve recepte
Jedu mi se kolači
I peku mi se kolači Volim mrljat po padelema, miješati, presipavati,
miksati, slagati, pustiti si glazbu i natočit čašu vina No, problem je što ne znam koji bi kolač radila, ni što mi se točno jede, pa sam u stanju zasjest za Coolinariku i slatke blogove, surfati satima i - odustati, jer sam vrijeme potrebno za nabavku i pripremu potrošila
Zato:
a) što da napravim da je brzo i jednostavno, ne bi baš pekla trobiskvitne torte s kremama
b) kako odlučujete što ćete kuhati? Mene prevelik izbor smeta, jer moram vidjet sve recepte
- Beau
- Posts: 7172
- Joined: 28 Sep 2011, 10:43
ne znam kakve najviše voliš. meni su najfiniji nešto ala ovo : http://www.coolinarika.com/recept/893535/
sočan biskvit od tamne čokoladne i tamna čokoladna glazura
a jednostavno je
sočan biskvit od tamne čokoladne i tamna čokoladna glazura
a jednostavno je
- Donna Sole
- Posts: 3242
- Joined: 30 Sep 2011, 23:18
- Location: Virgin Valley
- Been thanked: 1 time
Kuham brudet od ugora. Bit će i palenta.
Nako po starinski.
Nako po starinski.
kurvanjski avatar, a
- Donna Sole
- Posts: 3242
- Joined: 30 Sep 2011, 23:18
- Location: Virgin Valley
- Been thanked: 1 time
odlično ispalo, ko uvik moj brudet
to je jedno od jela koje mi ne omane
to je jedno od jela koje mi ne omane
kurvanjski avatar, a
- Donna Sole
- Posts: 3242
- Joined: 30 Sep 2011, 23:18
- Location: Virgin Valley
- Been thanked: 1 time
Danas , uobičajeno fini ručak kad je riblji menu u pitanju.
Riba na gradele ( to nije riba , to je ona rešetka na koju se riba složi pa se peče iznad žeravice. Vele da se ne kaže žar je je žar nešto vezano s ljubavlju tj osjećajima a ona žerava od drva ili uglja je žeravica ), zelena salata i balancane ( patlidžan) pečen skupa s ribom . Predjelo juha s okruglicama ( mi rečemo njocima) od mljevenih sjemenki sezama i suncokreta .
Možda mi ne bi tako prijalo, da nisam popila prekonekoliko aperitiva domaće travarice i nakon obroka to fino sljubila s bijelim vinom od ove godine.
A sad , odoh u hrkanovce brzinom 350/h . Popodne idem na event sportskog karaktera.
Riba na gradele ( to nije riba , to je ona rešetka na koju se riba složi pa se peče iznad žeravice. Vele da se ne kaže žar je je žar nešto vezano s ljubavlju tj osjećajima a ona žerava od drva ili uglja je žeravica ), zelena salata i balancane ( patlidžan) pečen skupa s ribom . Predjelo juha s okruglicama ( mi rečemo njocima) od mljevenih sjemenki sezama i suncokreta .
Možda mi ne bi tako prijalo, da nisam popila prekonekoliko aperitiva domaće travarice i nakon obroka to fino sljubila s bijelim vinom od ove godine.
A sad , odoh u hrkanovce brzinom 350/h . Popodne idem na event sportskog karaktera.
kurvanjski avatar, a
- Donna Sole
- Posts: 3242
- Joined: 30 Sep 2011, 23:18
- Location: Virgin Valley
- Been thanked: 1 time
Jedu mi se palačinke .
brzinski sam sredila dvije s marmeladom.
Spasilo me gotovo tijesto od sinoć što sam ga spremila u frižider za upravo ovakav slučaj.
brzinski sam sredila dvije s marmeladom.
Spasilo me gotovo tijesto od sinoć što sam ga spremila u frižider za upravo ovakav slučaj.
kurvanjski avatar, a
- MmeTipfeler
- Posts: 9913
- Joined: 23 Mar 2012, 21:20
Ali ne može se napraviti veća količina pa zamrznuti, jelda? Uvijek sam sanjarila o tome. Obožavam palačinke, ali dvije su i moja mjera, a nema tako malih jaja da možeš napraviti tijesto za dvije palačinke.Chilimama wrote: Spasilo me gotovo tijesto od sinoć što sam ga spremila u frižider za upravo ovakav slučaj.
- Donna Sole
- Posts: 3242
- Joined: 30 Sep 2011, 23:18
- Location: Virgin Valley
- Been thanked: 1 time
Nisam probala smrzavati tijesto za palačinke, priznajem , ali mislim da ću prvom zgodom pokušati. Javim rezultate.
kurvanjski avatar, a
- el_comandante_
- Posts: 65
- Joined: 01 Oct 2015, 09:38
jel vino bilo barem čemu?Chilimama wrote:Danas , uobičajeno fini ručak kad je riblji menu u pitanju.
Riba na gradele ( to nije riba , to je ona rešetka na koju se riba složi pa se peče iznad žeravice. Vele da se ne kaže žar je je žar nešto vezano s ljubavlju tj osjećajima a ona žerava od drva ili uglja je žeravica ), zelena salata i balancane ( patlidžan) pečen skupa s ribom . Predjelo juha s okruglicama ( mi rečemo njocima) od mljevenih sjemenki sezama i suncokreta .
Možda mi ne bi tako prijalo, da nisam popila prekonekoliko aperitiva domaće travarice i nakon obroka to fino sljubila s bijelim vinom od ove godine.
A sad , odoh u hrkanovce brzinom 350/h . Popodne idem na event sportskog karaktera.
hay tres tipos de hombres;: los vivos, los muertos y los marinos.
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Kaj nju pitaš, viš da rakiju doručkuje.el_comandante_ wrote:jel vino bilo barem čemu?
Bitno da puca...