Gastro chat

Žlicu, žlicu nam dajte, jer utjehe nema u vodi
User avatar
Donna Sole
Posts: 2834
Joined: 30 Sep 2011, 23:18
Location: Virgin Valley

Re: Gastro chat

Post by Donna Sole » 30 Apr 2014, 13:50

Ja sam za Veliki petak napravila juhu od suhog bakalara of kors , pa bakalar na bijelo i brudet od bakalara, štaću..
bio neki jako velik pa sam ga mogla podijelit na dva onako kuhanog...Bilo je i za susjede i meni je ostalo koji dan kasnije pa sam uživala...Inače, bakalar je moja omiljena riba...bez obzira na čudnu cijenu, ne baš malu, ja si ga priuštim jer mi u konačnici dođe isplativije nego neka druga riba...Doduše, ribu inače ne kupujem jer muž lovi, imamo dosta a imamo i svoje uzgajalište dagnji..malo doduše, ali i turisti se oslade, kradu, ko bi reko...


Sutra planiram neku veselicu al se dvoumim između graha na lovački i to kuhan u kotliću na vatri ili roštilj, klasični...
Prije par godina smo grah baš tako kuhali, bila ekipa i bilo je super...Samo da se zna, kiša nam ne bu smetala, imamo crnu kužinicu :mirko:


Gonim zmajeve. Ne dolazim na poziv.

User avatar
karambol
Posts: 8020
Joined: 09 Jan 2012, 12:55

Post by karambol » 30 Apr 2014, 13:51

Emericzy » wrote:... šnenokle...
jesenti...! :klopa:


Ja cijeli život sanjam kako odlazim uz rijeku starim parobrodom koji vozi sol
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...

User avatar
Donna Sole
Posts: 2834
Joined: 30 Sep 2011, 23:18
Location: Virgin Valley

Post by Donna Sole » 30 Apr 2014, 13:55

Emericzy » wrote:....pa za desert šnenokle.

Jako volim to...Jel vi stavljate kekse u to ili bez?
ne znam koje su mi draže..
ja dodam malo cimeta na vrh i stavim puno vanilijinog šećera u jaja...

Baš bi to mogla ove dane...možda i večeras nešto smutim na brzake....


Gonim zmajeve. Ne dolazim na poziv.

User avatar
karambol
Posts: 8020
Joined: 09 Jan 2012, 12:55

Post by karambol » 30 Apr 2014, 14:23

Chilimama » wrote:

Jako volim to...Jel vi stavljate kekse u to ili bez?
ne znam koje su mi draže..
ja dodam malo cimeta na vrh i stavim puno vanilijinog šećera u jaja...

Baš bi to mogla ove dane...možda i večeras nešto smutim na brzake....
Kekse...uf...ajoj...ote vrit, sline mi curiju... :ckzubo: :ckzubo:


Ja cijeli život sanjam kako odlazim uz rijeku starim parobrodom koji vozi sol
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...

User avatar
Margarita
Posts: 4060
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

Post by Margarita » 30 Apr 2014, 16:33

Volim proljeće na placu. Hrpa zelenjave.
I ja sam kuhala artičoke s bobom (očišćenim). I juhu od artičoka ali je ispala preslana. I bob (u mahunama) s mladim lukom, koprivama i više se ne sjećam kakvo lišće sam stavila. I mješavinu pitomih i divljih šparoga, zaključila sam da su mi tako najbolje. Pitome daju hrskavost i masu a divlje aromu. I koprive, blitvu i mišanciju na varivo, klincima je bilo gorko a ja sam u to umakala pogačice od sira i bilo mi je super. Janjetinu sam pekla. Bakalar (svježi) u woku na kineski. Za Uskrs terinu od sira. http://dobrahrana.jutarnji.hr/recepti/terina-od-sira/
Šnenokle volim bezkeksne i bezcimetne. Što je još ono bilo? :misli:


"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.

User avatar
Emericzy
Posts: 3980
Joined: 20 Sep 2011, 19:00

Post by Emericzy » 30 Apr 2014, 16:39

Chilimama » wrote:

Jako volim to...Jel vi stavljate kekse u to ili bez?
ne znam koje su mi draže..
ja dodam malo cimeta na vrh i stavim puno vanilijinog šećera u jaja...

Baš bi to mogla ove dane...možda i večeras nešto smutim na brzake....
Šnenokle bez ičega.

Onda si svatko napravi što hoće. Ja ih -- kad nisam u fazi brige oko kila -- prelijem preko čajnih kolutića. Ili ptibera. Jednom sam preko onih žitaričnih ne sjećam se više kojih, to je isto bilo jako fino.

Ali zapravo ne volim šnenokle jer su to u biti tekuće kremšnite, pa kad se već to radi, onda još korak-dva i imam nešto što puno više volim.



User avatar
Margarita
Posts: 4060
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

Post by Margarita » 30 Apr 2014, 17:29

Kako ću u kremšnite nalit ruma? A i ne volim lisnato. Ni šlag ako je sladak.


"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.

User avatar
Euklid
old school
Posts: 14810
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

Post by Euklid » 30 Apr 2014, 19:29

Odlicne leso janjetine s povrcem ima u Borju. Porcija je oko 40kn a natrpaju toliko da sam jedva pojeo.

A bio sam gladan...


'if you fall, i'll be there' (floor)

User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6091
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

Post by judolino » 02 May 2014, 18:43

Bog vas jebo da vas ne jebo, dolazi mi punica u nedjelju na ručak. Reko sam ženi da nam kupi mesine, a ona nije kupila niš. I sad si ja kontam kako moram sutra u mesnicu, a žena veli da je već dogovorila soparnik. Jebiga, punica prošvikala, samo neku zelenjavu muma...

A đubre neće probat gljive ni pod razno, pička li joj materina nordijska oprezna...



User avatar
Euklid
old school
Posts: 14810
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

Post by Euklid » 02 May 2014, 18:57

Ako neće gljive stavi joj malo medvjeđeg luka u soparnik.

Ali budi neoprezan pri branju pa umjesto medvjeđeg luka uberi ono nešto jako slično, ti ćeš znati na šta mislim... :raspa:


'if you fall, i'll be there' (floor)

User avatar
miky0
Site Leader
Posts: 10331
Joined: 29 Sep 2012, 09:38

Post by miky0 » 02 May 2014, 18:57

judolino » wrote:Bog vas jebo da vas ne jebo, dolazi mi punica u nedjelju na ručak. Reko sam ženi da nam kupi mesine, a ona nije kupila niš. I sad si ja kontam kako moram sutra u mesnicu, a žena veli da je već dogovorila soparnik. Jebiga, punica prošvikala, samo neku zelenjavu muma...

A đubre neće probat gljive ni pod razno, pička li joj materina nordijska oprezna...
E, s punicom valja bit ulipe, al sta uradija da uradija, ne valja...nego, odjeba ti nas, a :ne zna:



User avatar
Euklid
old school
Posts: 14810
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

Post by Euklid » 17 Jul 2014, 23:33

Od 8 tamanimo ove dagnje na burazu i nikako ih potamanit.

A napravio sam ih nikad bolje...


'if you fall, i'll be there' (floor)

User avatar
blue
Asgard
Posts: 3869
Joined: 20 Sep 2011, 10:42

Post by blue » 24 Jul 2014, 14:59

Ne znam jel pitanje više za ovdje ili za Psihologiju, al ajde ovde :o
Jedu mi se kolači :klopa:
I peku mi se kolači :mirko: Volim mrljat po padelema, miješati, presipavati,
miksati, slagati, pustiti si glazbu i natočit čašu vina :bliss: No, problem je što ne znam koji bi kolač radila, ni što mi se točno jede, pa sam u stanju zasjest za Coolinariku i slatke blogove, surfati satima i - odustati, jer sam vrijeme potrebno za nabavku i pripremu potrošila :zubo:
Zato:
a) što da napravim da je brzo i jednostavno, ne bi baš pekla trobiskvitne torte s kremama
b) kako odlučujete što ćete kuhati? Mene prevelik izbor smeta, jer moram vidjet sve recepte :gaah:



User avatar
Beau
Posts: 7076
Joined: 28 Sep 2011, 10:43

Post by Beau » 24 Jul 2014, 15:55

ne znam kakve najviše voliš. meni su najfiniji nešto ala ovo : http://www.coolinarika.com/recept/893535/

sočan biskvit od tamne čokoladne i tamna čokoladna glazura :klopa:
a jednostavno je :ne zna:



User avatar
Donna Sole
Posts: 2834
Joined: 30 Sep 2011, 23:18
Location: Virgin Valley

Post by Donna Sole » 24 Feb 2016, 12:03

Kuham brudet od ugora. Bit će i palenta.


Nako po starinski.


Gonim zmajeve. Ne dolazim na poziv.

User avatar
blue
Asgard
Posts: 3869
Joined: 20 Sep 2011, 10:42

Post by blue » 25 Feb 2016, 16:21

I kak je ispalo? :kokice:



User avatar
Euklid
old school
Posts: 14810
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

Post by Euklid » 25 Feb 2016, 20:54

pari mi da se tako prejela da je pala u ugor-brudet komu... jednu od najtezih ako ne i najtezu komu... :ne zna:


'if you fall, i'll be there' (floor)

User avatar
miky0
Site Leader
Posts: 10331
Joined: 29 Sep 2012, 09:38

Post by miky0 » 25 Feb 2016, 20:58

:klopa: :klopa: :klopa: :klopa: :klopa:



User avatar
Donna Sole
Posts: 2834
Joined: 30 Sep 2011, 23:18
Location: Virgin Valley

Post by Donna Sole » 25 Feb 2016, 22:28

odlično ispalo, ko uvik moj brudet


to je jedno od jela koje mi ne omane


Gonim zmajeve. Ne dolazim na poziv.

User avatar
Donna Sole
Posts: 2834
Joined: 30 Sep 2011, 23:18
Location: Virgin Valley

Post by Donna Sole » 30 Oct 2016, 13:44

Danas , uobičajeno fini ručak kad je riblji menu u pitanju.
Riba na gradele ( to nije riba , to je ona rešetka na koju se riba složi pa se peče iznad žeravice. Vele da se ne kaže žar je je žar nešto vezano s ljubavlju tj osjećajima a ona žerava od drva ili uglja je žeravica :p ), zelena salata i balancane ( patlidžan) pečen skupa s ribom . :) Predjelo juha s okruglicama ( mi rečemo njocima) od mljevenih sjemenki sezama i suncokreta .

Možda mi ne bi tako prijalo, da nisam popila prekonekoliko aperitiva domaće travarice i nakon obroka to fino sljubila s bijelim vinom od ove godine.

A sad , odoh u hrkanovce brzinom 350/h . Popodne idem na event sportskog karaktera. :o


Gonim zmajeve. Ne dolazim na poziv.

User avatar
Donna Sole
Posts: 2834
Joined: 30 Sep 2011, 23:18
Location: Virgin Valley

Post by Donna Sole » 30 Oct 2016, 14:04

Jedu mi se palačinke .
brzinski sam sredila dvije s marmeladom.
Spasilo me gotovo tijesto od sinoć što sam ga spremila u frižider za upravo ovakav slučaj. :) :)


Gonim zmajeve. Ne dolazim na poziv.

User avatar
MmeTipfeler
Katica za sve
Posts: 6391
Joined: 24 Mar 2012, 20:31

Post by MmeTipfeler » 30 Oct 2016, 17:51

Chilimama wrote: Spasilo me gotovo tijesto od sinoć što sam ga spremila u frižider za upravo ovakav slučaj. :) :)
Ali ne može se napraviti veća količina pa zamrznuti, jelda? Uvijek sam sanjarila o tome. Obožavam palačinke, ali dvije su i moja mjera, a nema tako malih jaja da možeš napraviti tijesto za dvije palačinke. :mig:


Kad piješ, ne piši po forumu; kad pišeš po forumu, ne pij!

User avatar
Donna Sole
Posts: 2834
Joined: 30 Sep 2011, 23:18
Location: Virgin Valley

Post by Donna Sole » 30 Oct 2016, 18:16

Nisam probala smrzavati tijesto za palačinke, priznajem , ali mislim da ću prvom zgodom pokušati. Javim rezultate.


Gonim zmajeve. Ne dolazim na poziv.

User avatar
el_comandante_
Posts: 65
Joined: 01 Oct 2015, 09:38

Post by el_comandante_ » 28 Nov 2016, 19:57

Chilimama wrote:Danas , uobičajeno fini ručak kad je riblji menu u pitanju.
Riba na gradele ( to nije riba , to je ona rešetka na koju se riba složi pa se peče iznad žeravice. Vele da se ne kaže žar je je žar nešto vezano s ljubavlju tj osjećajima a ona žerava od drva ili uglja je žeravica :p ), zelena salata i balancane ( patlidžan) pečen skupa s ribom . :) Predjelo juha s okruglicama ( mi rečemo njocima) od mljevenih sjemenki sezama i suncokreta .

Možda mi ne bi tako prijalo, da nisam popila prekonekoliko aperitiva domaće travarice i nakon obroka to fino sljubila s bijelim vinom od ove godine.

A sad , odoh u hrkanovce brzinom 350/h . Popodne idem na event sportskog karaktera. :o
jel vino bilo barem čemu?


hay tres tipos de hombres;: los vivos, los muertos y los marinos.

User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6091
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

Post by judolino » 29 Nov 2016, 02:13

el_comandante_ wrote:jel vino bilo barem čemu?
Kaj nju pitaš, viš da rakiju doručkuje.
Bitno da puca... :raspa:



Post Reply