Za crvenu papriku prvi put cujem. Kora limuna ili narandje uvijek, klincic, secer. Po zelji i stanju o ormaru i anis, korijander, kardamovac ako se to tako zove. Moze i pimet. Da za papar isto prvi put cujem.
Bijelo kuhaju po Austriji puno, nije moj izbor.
Vina
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
ja sam u Londonu pila kuhano vino sa šnitama naranče i štapovima cimeta. fino.mrvu me podsjećalo na sangriju
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- Potjeh
- Posts: 1361
- Joined: 05 Oct 2011, 00:00
Malo ću izreklamirati Krauthaker Sauvignon. Link
Probao sam ga prije dvije godine i oduševio sam se. Uopće ga ne želim uz jelo već uz probrano društvo i pokoju kockicu pikatnog sira. Paškog sira ako baš mogu birati.
Kad moja draga prestane dojiti kupit ću si jedno desetak boca ovog iznimnog vina. Sad će Judolino uskočit - koji si ti papučar. Ali, obranit ću se, uopće ga ne želim sam piti. Ovo je naše vino, skupa smo ga otkrili.
Probao sam ga prije dvije godine i oduševio sam se. Uopće ga ne želim uz jelo već uz probrano društvo i pokoju kockicu pikatnog sira. Paškog sira ako baš mogu birati.
Kad moja draga prestane dojiti kupit ću si jedno desetak boca ovog iznimnog vina. Sad će Judolino uskočit - koji si ti papučar. Ali, obranit ću se, uopće ga ne želim sam piti. Ovo je naše vino, skupa smo ga otkrili.
- ombia
- Posts: 4628
- Joined: 25 Nov 2011, 23:31
To je tradicionalan stari recept. To s narandjama.blue » wrote:Cimet, klinčići i šećer, crveno vino
Prvi put čujem da se u vino stavlja narančina ili linumova korica i ovi začini što je ombija navela. Papar ide u istarsku supu, možda bi moglo bit ok i u kuhanom vinu
Papar u prahu ili može mljeveni?
-
- Posts: 2861
- Joined: 18 Sep 2011, 15:31
S paprom ne valja pretjerivat, ali daje mu na žestini. Samo što onda ne treba biti ni prerazvodnjeno, a ja stavim i dosta šećera pa bude baš jako sve tos kupa. Nitko se još nije požalio (ni otrovao ).
- Emericzy
- Posts: 3983
- Joined: 20 Sep 2011, 19:00
On mi je vratio graševinu na stol. A taman sam ju bio skinuo s liste prihvatljivih vina.Stitch » wrote:
Krauthaker mi je oduvijek bio draži od Enjingija. A i pošten je čovjek - prije nekoliko godina prokrstario je Jadranom. I skinuo s liste sve ugostitelje koji preskupo prodaju njegova vina.