Vina

Žlicu, žlicu nam dajte, jer utjehe nema u vodi
User avatar
ombia
Posts: 4628
Joined: 25 Nov 2011, 23:31

Re: Vina

Post by ombia » 16 Feb 2012, 20:30

Za crvenu papriku prvi put cujem. Kora limuna ili narandje uvijek, klincic, secer. Po zelji i stanju o ormaru i anis, korijander, kardamovac ako se to tako zove. Moze i pimet. Da za papar isto prvi put cujem.

Bijelo kuhaju po Austriji puno, nije moj izbor.



User avatar
blue
Asgard
Posts: 3869
Joined: 20 Sep 2011, 10:42

Post by blue » 16 Feb 2012, 22:15

Cimet, klinčići i šećer, crveno vino :zivili:
Prvi put čujem da se u vino stavlja narančina ili linumova korica i ovi začini što je ombija navela. Papar ide u istarsku supu, možda bi moglo bit ok i u kuhanom vinu :misli:

Papar u prahu ili može mljeveni?



User avatar
Pješčana
Posts: 8259
Joined: 17 Sep 2011, 22:52
Location: Hrvaška
Contact:

Post by Pješčana » 16 Feb 2012, 22:22

ja sam u Londonu pila kuhano vino sa šnitama naranče i štapovima cimeta. fino.mrvu me podsjećalo na sangriju


Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.

User avatar
Potjeh
Posts: 1361
Joined: 05 Oct 2011, 00:00

Post by Potjeh » 16 Feb 2012, 23:48

Malo ću izreklamirati Krauthaker Sauvignon. Link

Probao sam ga prije dvije godine i oduševio sam se. Uopće ga ne želim uz jelo već uz probrano društvo i pokoju kockicu pikatnog sira. Paškog sira ako baš mogu birati. :klopa:

Kad moja draga prestane dojiti kupit ću si jedno desetak boca ovog iznimnog vina. Sad će Judolino uskočit - koji si ti papučar. Ali, obranit ću se, uopće ga ne želim sam piti. Ovo je naše vino, skupa smo ga otkrili.



User avatar
ombia
Posts: 4628
Joined: 25 Nov 2011, 23:31

Post by ombia » 17 Feb 2012, 09:06

blue » wrote:Cimet, klinčići i šećer, crveno vino :zivili:
Prvi put čujem da se u vino stavlja narančina ili linumova korica i ovi začini što je ombija navela. Papar ide u istarsku supu, možda bi moglo bit ok i u kuhanom vinu :misli:

Papar u prahu ili može mljeveni?
To je tradicionalan stari recept. To s narandjama.



Almost Rosey
Posts: 2861
Joined: 18 Sep 2011, 15:31

Post by Almost Rosey » 17 Feb 2012, 14:03

S paprom ne valja pretjerivat, ali daje mu na žestini. Samo što onda ne treba biti ni prerazvodnjeno, a ja stavim i dosta šećera pa bude baš jako sve tos kupa. Nitko se još nije požalio (ni otrovao :zubo: ).



User avatar
Stitch
Experiment 626
Posts: 10376
Joined: 17 Sep 2011, 23:06
Contact:

Post by Stitch » 19 Feb 2012, 18:08

Potjeh » wrote:Malo ću izreklamirati Krauthaker Sauvignon. Link
Krauthaker mi je oduvijek bio draži od Enjingija. A i pošten je čovjek - prije nekoliko godina prokrstario je Jadranom. I skinuo s liste sve ugostitelje koji preskupo prodaju njegova vina.


Potpisi su za budale.

User avatar
Emericzy
Posts: 3980
Joined: 20 Sep 2011, 19:00

Post by Emericzy » 20 Feb 2012, 08:05

Stitch » wrote:
Krauthaker mi je oduvijek bio draži od Enjingija. A i pošten je čovjek - prije nekoliko godina prokrstario je Jadranom. I skinuo s liste sve ugostitelje koji preskupo prodaju njegova vina.
On mi je vratio graševinu na stol. A taman sam ju bio skinuo s liste prihvatljivih vina.



User avatar
Krkan
Posts: 1
Joined: 25 Mar 2012, 23:51

Post by Krkan » 26 Mar 2012, 00:02

Stitch » wrote:
Krauthaker mi je oduvijek bio draži od Enjingija.
I meni isto :)
A svugdje je Enjingi skuplji, i navodno je osvajao više nagrada :ne zna:



Post Reply