Koristite li Vegetu?

Žlicu, žlicu nam dajte, jer utjehe nema u vodi

Koristite li Vegetu?

Da
13
48%
Ne
14
52%
 
Total votes: 27

Glo
Posts: 528
Joined: 19 Oct 2011, 08:52

Re: Koristite li Vegetu?

Post by Glo » 09 Feb 2012, 16:04

m.za » wrote: A toooo....hvala na preciznom objašnjenju :zubo:

Sumnjam da mogu sa sigurnošću reći da znam prepoznati Vegetu u jelu, ali u većini onoga što jedem je sigurno nema, tako da ako i uleti tu ti tamo :ne zna:, ne smeta.


Pas koji laje nije dobro skuhan :zubo:
:D pa zašto bi ti bilo važno sa sigurnošću prepoznati vegetu u jelu?



User avatar
dejzi
Posts: 4649
Joined: 17 Sep 2011, 23:30

Post by dejzi » 09 Feb 2012, 16:10

Eto, dodana anketa. :o

Neki dan sam pekla krumpir i posula ga malo Vegetom. Ne znam baš čemu, išla sam probat.
Možda bi imalo smisla da sam je stavila više i da nisam stavila začine koje stavljam inače, ovako nisam primijetila razliku. :ne zna:


Hand over the chocolate and nobody gets hurt.

User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6091
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

Post by judolino » 09 Feb 2012, 17:54

JPK » wrote: Ima, bio je jedan sa fhr-a koji je rekao da bi bacio cijeli lonac kroz prozor da mu žena napravi juhu s Vegetom.
To je govorio i moj stari dok mu stara u jednoj svađi nije rekla da kuha s vegetom već pet godina...:rofl:
Last edited by judolino on 09 Feb 2012, 18:10, edited 1 time in total.



User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6091
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

Post by judolino » 09 Feb 2012, 18:09

m.za » wrote:Anketa :lux:

Ja koristim isto samo za roštilj.
Ne bih odbila jelo s vegetom :zubo:

A kako uopće skužiti koje jelo sadrži vegetu :misli:
A ja je nemrem smislit u roštilju, katastrofa. Po meni, dobrom mesu na roštilju ne treba ništa osim soli i papra. A za pac vegeta nema smisla.

Inače, ja koristim imitaciju vegete iz Lidla - isti kurac, a nekih 4x jeftinije, pa ti vidi...



User avatar
ombia
Posts: 4628
Joined: 25 Nov 2011, 23:31

Post by ombia » 09 Feb 2012, 20:09

Ovdje nitko u anketi ne kupuje vegetu, a ona jel sasvim dobro prodaje. :zubo:



User avatar
*jezebel*
Posts: 1424
Joined: 20 Oct 2011, 13:56

Post by *jezebel* » 09 Feb 2012, 20:42

koristim prave zacine i zacinske soli bez aditiva. tu i tamo koristim nesto sto sadrzi ekstrakt kvasca, ali em koristim rijetko, em je bolje od vegete. vegeta mi ima okus k'o neki otrov. nije da necu pojesti u gostima, ali kako je netko rekao, necu imati pretjerano visoko misljenje o kuvarici. :zubo: sacica pristojnih sastojaka i zlica kreativnosti cine cuda. :) -> psiho


how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.

User avatar
ombia
Posts: 4628
Joined: 25 Nov 2011, 23:31

Post by ombia » 09 Feb 2012, 21:05

Kakve zacinske soli koristis?



JPK
Posts: 2096
Joined: 18 Sep 2011, 00:46

Post by JPK » 09 Feb 2012, 22:11

Glo » wrote:
po specifičnom okusu pojačivača okusa :D imaju ga skoro sva gotova jela, gotovi umaci... i tako
Ne, to sadrže i parmezan, roquefort, brokula, razna mesa, razne juhe i u većoj koncentraciji od jela s Vegetom, pa nemaju specifični okus Vegete.
Taj okus je od kombinacije začina koju stavljaju.


Biti i mniti svemiropolisno

Glo
Posts: 528
Joined: 19 Oct 2011, 08:52

Post by Glo » 09 Feb 2012, 22:37

JPK » wrote: Ne, to sadrže i parmezan, roquefort, brokula, razna mesa, razne juhe i u većoj koncentraciji od jela s Vegetom, pa nemaju specifični okus Vegete.
Taj okus je od kombinacije začina koju stavljaju.
je, hvala na ispravku :zubo: nisam mislila na sam natrij glutaminat, već na onaj umami okus. onaj okus preintenzivnog, koji traži sve više i više intenziteta jer nakon nekog vremena sve tastes like chicken :zubo: čajniz čiken :D



JPK
Posts: 2096
Joined: 18 Sep 2011, 00:46

Post by JPK » 09 Feb 2012, 22:40

Glo » wrote:
je, hvala na ispravku :zubo: nisam mislila na sam natrij glutaminat, već na onaj umami okus. onaj okus preintenzivnog, koji traži sve više i više intenziteta jer nakon nekog vremena sve tastes like chicken :zubo: čajniz čiken :D
Pa da je umami okus specifičan za Vegetu, onda bi i ova jela koja sam naveo imala okus po Vegeti.


Biti i mniti svemiropolisno

Glo
Posts: 528
Joined: 19 Oct 2011, 08:52

Post by Glo » 09 Feb 2012, 22:53

JPK » wrote: Pa da je umami okus specifičan za Vegetu, onda bi i ova jela koja sam naveo imala okus po Vegeti.
dobro :D kad se već nemaš s kim svađati oko vegete

evo, okus o kojem govorim ću nazvati okus X. vegeta, soja sos, kineska kuhinja, kocke za juhu, fant, worcester... mi imaju okus X. preintenzivan i umjesto da istakne okus hrani, on ga preuzme. tako bi mogla i vrletovu blatnu tortu posjesti s vegetom i istog bi mi bila okusa. meni osobno. ne volim. zaboli me za trendove, modu, vegane, famu oko E-ova, rok trajanja mlijeka, alternativce i bio bio. ne volim taj neki X okus kojeg pronalazim u navedenim, a kušanim namirnicama. :ne zna:



User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6091
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

Post by judolino » 09 Feb 2012, 23:15

Glo » wrote:
dobro :D kad se već nemaš s kim svađati oko vegete

evo, okus o kojem govorim ću nazvati okus X. vegeta, soja sos, kineska kuhinja, kocke za juhu, fant, worcester... mi imaju okus X. preintenzivan i umjesto da istakne okus hrani, on ga preuzme. tako bi mogla i vrletovu blatnu tortu posjesti s vegetom i istog bi mi bila okusa. meni osobno. ne volim. zaboli me za trendove, modu, vegane, famu oko E-ova, rok trajanja mlijeka, alternativce i bio bio. ne volim taj neki X okus kojeg pronalazim u navedenim, a kušanim namirnicama. :ne zna:
A taj okus X daje natrijev glutaminat i neki tvrde da zapravo ističe okus namirnica. E, sad...
Ja sam napravio sušilicu za povrće i sljedeće sezone kemijam vlastitu vegetu (ali sa solju, ne s ovom žutaćkom pizdarijom).



Glo
Posts: 528
Joined: 19 Oct 2011, 08:52

Post by Glo » 09 Feb 2012, 23:24

judolino » wrote: A taj okus X daje natrijev glutaminat i neki tvrde da zapravo ističe okus namirnica. E, sad...
Ja sam napravio sušilicu za povrće i sljedeće sezone kemijam vlastitu vegetu (ali sa solju, ne s ovom žutaćkom pizdarijom).
ali natrijevog glutaminata ima u sirevima, mesu, algama, ... vidiš šta kaže đepika :D meni ne ističe niš, preuzme mi izvorni okus namirnice i zatupljuje mi okusne pupoljke :zubo:



JPK
Posts: 2096
Joined: 18 Sep 2011, 00:46

Post by JPK » 09 Feb 2012, 23:27

Glo » wrote:
dobro :D kad se već nemaš s kim svađati oko vegete

evo, okus o kojem govorim ću nazvati okus X. vegeta, soja sos, kineska kuhinja, kocke za juhu, fant, worcester... mi imaju okus X. preintenzivan i umjesto da istakne okus hrani, on ga preuzme. tako bi mogla i vrletovu blatnu tortu posjesti s vegetom i istog bi mi bila okusa. meni osobno. ne volim. zaboli me za trendove, modu, vegane, famu oko E-ova, rok trajanja mlijeka, alternativce i bio bio. ne volim taj neki X okus kojeg pronalazim u navedenim, a kušanim namirnicama. :ne zna:
Ja se nemam neku želju svađati oko umamija, ali ti se očito praviš blesava.
Po treći put, zašto onda parmezan, roquefort i brokula nemaju okus X, a imaju gutaminata i više od jela s Vegetom?


Biti i mniti svemiropolisno

Glo
Posts: 528
Joined: 19 Oct 2011, 08:52

Post by Glo » 09 Feb 2012, 23:32

JPK » wrote: Ja se nemam neku želju svađati oko umamija, ali ti se očito praviš blesava.
Po treći put, zašto onda parmezan, roquefort i brokula nemaju okus X, a imaju gutaminata i više od jela s Vegetom?
nemam pojma :ne zna: bi li mi objasnio? :o



judolino, ne zaboravi u vlastitu vegetu ubaciti ljupčca :zubo:



Glo
Posts: 528
Joined: 19 Oct 2011, 08:52

Post by Glo » 10 Feb 2012, 00:19

đepika radije otišao nego da me izvređa :zubo:



nego, kad radite spareribs, stavljate li vegetu ili samo gutaminat? :zubo:



User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6091
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

Post by judolino » 10 Feb 2012, 11:19

Glo » wrote:
nemam pojma :ne zna: bi li mi objasnio? :o



judolino, ne zaboravi u vlastitu vegetu ubaciti ljupčca :zubo:
Imo sam ga u planu, ali moram s tim čudom bit jako oprezan. Imam ga u bašči.



User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6091
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

Post by judolino » 10 Feb 2012, 11:22

Glo » wrote:đepika radije otišao nego da me izvređa :zubo:



nego, kad radite spareribs, stavljate li vegetu ili samo gutaminat? :zubo:
Eto, u tome je problem.
Kad zakolješ turopoljsku svinju koja je zujala po šumi i hranila se prirodnom hranom, njena je rebra zločin kvariti kojekakvim glupostima. Samo sol i papar - i točka!
S druge strane, ishrana koncentratom jako se osjeti baš u masnim rebrima (kao i svom drugom masnom tkivu).
Rebra kojima treba vegeta su kurac, a ne rebra.



User avatar
vrrrlet
Posts: 4029
Joined: 22 Sep 2011, 13:16

Post by vrrrlet » 10 Feb 2012, 11:25

Glo » wrote:
dobro :D kad se već nemaš s kim svađati oko vegete

evo, okus o kojem govorim ću nazvati okus X. vegeta, soja sos, kineska kuhinja, kocke za juhu, fant, worcester... mi imaju okus X. preintenzivan i umjesto da istakne okus hrani, on ga preuzme. tako bi mogla i vrletovu blatnu tortu posjesti s vegetom i istog bi mi bila okusa.
Ajde ne budali, tko stavlja Vegetu u kolač?


Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.

User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6091
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

Post by judolino » 10 Feb 2012, 11:30

vrrrlet » wrote:
Ajde ne budali, tko stavlja Vegetu u kolač?
Kurac ti znaš kaj je kreativna kuhinja.
Jebo me pas ako si ikada probao kuhanu svinjsku glavu sa šampitama.



Glo
Posts: 528
Joined: 19 Oct 2011, 08:52

Post by Glo » 10 Feb 2012, 11:32

judolino » wrote: Kurac ti znaš kaj je kreativna kuhinja.
Jebo me pas ako si ikada probao kuhanu svinjsku glavu sa šampitama.
on zna napraviti samo blatnu tortu :cerek:



User avatar
baja
Posts: 4084
Joined: 19 Sep 2011, 11:09

Post by baja » 10 Feb 2012, 11:41

judolino » wrote: Ja sam napravio sušilicu za povrće i sljedeće sezone kemijam vlastitu vegetu (ali sa solju, ne s ovom žutaćkom pizdarijom).
kako si napravio sušilicu?
i što ćeš sušiti?
hvala :D



User avatar
ali
Posts: 4904
Joined: 22 Sep 2011, 10:31

Post by ali » 10 Feb 2012, 11:51

judolino » wrote: A ja je nemrem smislit u roštilju, katastrofa. Po meni, dobrom mesu na roštilju ne treba ništa osim soli i papra. A za pac vegeta nema smisla.
Pileća prsa sa vegetom i ružmarinom :ne zna:

Zašto ne u pac, zbog soli?



User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6091
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

Post by judolino » 10 Feb 2012, 12:15

baja » wrote: kako si napravio sušilicu?
i što ćeš sušiti?
hvala :D
Sušilica je drvena kutija s rupom na poklopu i ulazima za zrak na dnu. Na dnu je žarulja, a iznad nje se slažu sita. Na sita mogu ići voće, povrće, gljive... a inače je originalna konstrukcija namijenjena sušenju traka od govedine (jerky) za indijanski pemikan.
Radi u pičku materinu, a nema motora.



User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6091
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

Post by judolino » 10 Feb 2012, 12:17

m.za » wrote: Pileća prsa sa vegetom i ružmarinom :ne zna:

Zašto ne u pac, zbog soli?
Kaj god, prsa sa roštilja su šperploča.
Jebala vas ta pileća prsa da vas jebala - najšugavije meso.
Al da baš moram, narezao bih prsa na kocke, omotao ih slaninom i nizao na štapiće. I kaj će mi onda vegeta?
A što se tiče paca, dovoljno je aromatičan da mu ne treba vegeta. Ak staviš luka, češnjaka, paprike itd. vegeta nema puno smisla.