Koristite li Vegetu?
- dejzi
- Posts: 4649
- Joined: 17 Sep 2011, 23:30
Čitam malo tako okolo i vidim da se ljudi propisno žeste po pitanju Vegete.
Jedni viču da je nezdrava, drugi ju stavljaju samo u juhu, treći samo što ju ne tutnu u torte i kolače.
Kako vi stojite s Vegetom?
Evo sam sad otišla pogledat i otkrila da ju imam doma.
Ne znam jel to do mog mizernog kuhanja il čega već, ali očito ju ne koristim.
Stavljam začine kako mi koji dan paše, uopće ne znam baratat Vegetom. Možda bi hrana više ličila na noninu kuhinju da ju počnem upotrebljavat.
Jedni viču da je nezdrava, drugi ju stavljaju samo u juhu, treći samo što ju ne tutnu u torte i kolače.
Kako vi stojite s Vegetom?
Evo sam sad otišla pogledat i otkrila da ju imam doma.
Ne znam jel to do mog mizernog kuhanja il čega već, ali očito ju ne koristim.
Stavljam začine kako mi koji dan paše, uopće ne znam baratat Vegetom. Možda bi hrana više ličila na noninu kuhinju da ju počnem upotrebljavat.
Hand over the chocolate and nobody gets hurt.
- A.P.
- Cactus
- Posts: 1937
- Joined: 17 Oct 2011, 18:34
Koristim ju, ali ne često. Ubacim ju nekad u rižu i u neka jela s povrćem gdje mi paše zbog okusa (oduvijek smo doma imali vegetu, pa sam na neke okuse navikla).
Bilo kakva masovna histerija oko bilo čega mi izaziva oveće količine loših osjećaja i živo mi se jebe jel nešto organsko, gmo, koliko E-ova ima i slično, vjerujem da ne postoji šansa da izbjegnem to sve čak i u onim stvarima za koje se tvrdi da nemaju loših tvari, a sve ostalo bi zahtijevalo preveć truda.
Bilo kakva masovna histerija oko bilo čega mi izaziva oveće količine loših osjećaja i živo mi se jebe jel nešto organsko, gmo, koliko E-ova ima i slično, vjerujem da ne postoji šansa da izbjegnem to sve čak i u onim stvarima za koje se tvrdi da nemaju loših tvari, a sve ostalo bi zahtijevalo preveć truda.
But don't wait up
Just leave the light on
'Cause all the roads that I might take will all one day lead back to you
Just leave the light on
'Cause all the roads that I might take will all one day lead back to you
-
- Posts: 2096
- Joined: 18 Sep 2011, 00:46
Ja nisam baš veliki fan Vegete, ali mislim da je natrijev glutamat najbolji začin ikad (kao i većina ljudi, uostalom), pa u par jela stavljam Vegetu, a u druga sol s dodatkom glutamata, jer onda mogu ostale začine staviti po volji bez da sve ima okus po Vegeti.
Tajna Vegetinog uspjeha je ionako u njemu puno više nego u nekom tamo povrću u prahu.
Tajna Vegetinog uspjeha je ionako u njemu puno više nego u nekom tamo povrću u prahu.
Biti i mniti svemiropolisno
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
ne koristim, ali pojedem u gostima
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- ombia
- Posts: 4628
- Joined: 25 Nov 2011, 23:31
Amen.Glo » wrote:imam, ne koristim, tj. skoro nikada. znam da nije izvor zdravlja, ali nije ni izvor svih zala i boleština.
i ne žestim se baš oko vegete
edit: ne koristim je jer mi uglavnom smeta u jelima i pokvari im okus.
U pocetku ju vani nisam mogla lako nabaviti, dok sam se snasla, nekako sam se odvikla od nje.
Moja mama kuha s vegetom.
- Morticia
- Posts: 10250
- Joined: 17 Sep 2011, 21:36
Ja ne bih, a da mi muž iz bilo kojeg razloga baci lonac s juhom kroz prozor nabila bih mu cijelu vrećicu Vegete u usta.dejzi » wrote:Al ima netko da bi odbio jest jelo pripremljeno s Vegetom?
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
-
- Posts: 494
- Joined: 29 Nov 2011, 01:35
Ne, fina mi je jako, ali smeta me žeđ koju proizvodi. Možda bi je nekad i stavila, ali kad je niti nemam doma onda ništa od toga.
- baja
- Posts: 4084
- Joined: 19 Sep 2011, 11:09
isto ovako; koristim mnoštvo drugih začina, a vegeta ih sve ubijesabaa » wrote:Ne koristim ju, mećem razne začine u jela i ne volim kad se osjeti Vegeta u jelu, baš mi preuzme okus.
zato je ni nemam
i naravno da neću odbiti jelo začinjeno vegetom
zapravo, malo što bi odbila
- klonka
- Posts: 2801
- Joined: 17 Sep 2011, 22:00
Anketa?
Ne koristim. Odvratna mi je. Sol, papar, mrkvica, celer, petrusimul... finije je kad je naribano zapravo nego kad je vegetasto. Da i ne govorim da postoji hrpa drugih finih začina koja se može staviti u jela, a koje bi vegeta samo bespotrebno ubila. Ako mi baš treba vegetasto pojačanje u nekom umaku, stavim kocku za juhu.
Odbila ne bih... ali ne bih baš imala ni neko mišljenje o kuharici.
Ne koristim. Odvratna mi je. Sol, papar, mrkvica, celer, petrusimul... finije je kad je naribano zapravo nego kad je vegetasto. Da i ne govorim da postoji hrpa drugih finih začina koja se može staviti u jela, a koje bi vegeta samo bespotrebno ubila. Ako mi baš treba vegetasto pojačanje u nekom umaku, stavim kocku za juhu.
Odbila ne bih... ali ne bih baš imala ni neko mišljenje o kuharici.
gonj špadi
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
hoČete anketu?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- ali
- Posts: 4909
- Joined: 22 Sep 2011, 10:31
A toooo....hvala na preciznom objašnjenjuGlo » wrote:
po specifičnom okusu pojačivača okusa imaju ga skoro sva gotova jela, gotovi umaci... i tako
Sumnjam da mogu sa sigurnošću reći da znam prepoznati Vegetu u jelu, ali u većini onoga što jedem je sigurno nema, tako da ako i uleti tu ti tamo , ne smeta.
Pas koji laje nije dobro skuhanblue wrote: Ako ne skužiš po okusu, onda, izdajničke crvene mrvice koje glume sitne komadiće mrkve