Što ste zadnje finoga probali?
- *jezebel*
- Posts: 1424
- Joined: 20 Oct 2011, 13:56
Tema posvećena stvarima s kojima se naše nepce prvi put susrelo i koje želimo preporučiti dalje. Sve je uključeno, dok god prolazi kroz usta (ok, ne baš sve, ne pretjerujmo ), ne samo konkretni kupovni proizvodi, nego i općenito vama novi okusi, odnosno jela i pića. Naravno, pod uvjetom da vam se svidjelo. Ne zanemarite ''fino'' iz naslova teme, ova tema je 99% afirmativna!
Nije nužno, ali preporučam da, radi preglednosti teme, prijavljeno boldate.
Također, molim bez chata i predugih rasprava.
Dakle, u redu je (i poželjno) razgovarati o okusu, teksturi..., preporučiti nešto slično, reći gdje se može kupiti, dati kratku recepturu i slično, ali nemojmo da se tema vrti samo oko jedne stvari (ili, još gore, sasvim desete stvari, npr. kako treba bojkotirati Keruma, Todorića ili Lidl...).
Ja ću sada spomenuti spermu da vrlet ne mora poslije: sperma.
-----
Pa da počnemo (skromno, ali je početak):
- Samuel Smith organic best ale - nježno i ugodno. Naravno, ovo nije najbolje pivo koje sam probala (a i malo sam van forme jer pijem i isprobavam manje no ikad), ali mi se svidjelo.
- Dulce de leche. Kuvala sama. Jako fino (i prilično jeftino). Prije nisam bila ljubitelj karamele, ali u zadnje vrijeme sam poludjela za njom. Ovo možete koristiti kao premaz za kekse (Recept sam napisala na temi o božićnim slatkišima. Ako ćete stavljati bourbon vaniliju, slobodno se raspištoljite.), preljev za sladoled, punjenje za praline, glazuru za torte, bazu za kreme, fino je i samo pomiješano s orasima...
Nije nužno, ali preporučam da, radi preglednosti teme, prijavljeno boldate.
Također, molim bez chata i predugih rasprava.
Dakle, u redu je (i poželjno) razgovarati o okusu, teksturi..., preporučiti nešto slično, reći gdje se može kupiti, dati kratku recepturu i slično, ali nemojmo da se tema vrti samo oko jedne stvari (ili, još gore, sasvim desete stvari, npr. kako treba bojkotirati Keruma, Todorića ili Lidl...).
Ja ću sada spomenuti spermu da vrlet ne mora poslije: sperma.
-----
Pa da počnemo (skromno, ali je početak):
- Samuel Smith organic best ale - nježno i ugodno. Naravno, ovo nije najbolje pivo koje sam probala (a i malo sam van forme jer pijem i isprobavam manje no ikad), ali mi se svidjelo.
- Dulce de leche. Kuvala sama. Jako fino (i prilično jeftino). Prije nisam bila ljubitelj karamele, ali u zadnje vrijeme sam poludjela za njom. Ovo možete koristiti kao premaz za kekse (Recept sam napisala na temi o božićnim slatkišima. Ako ćete stavljati bourbon vaniliju, slobodno se raspištoljite.), preljev za sladoled, punjenje za praline, glazuru za torte, bazu za kreme, fino je i samo pomiješano s orasima...
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
Slanutak
toliko mi se svidio da sam ga za Badnjak spremala kao prilog uz puricu- skuhala sam ga s mrkvom i onda pasirala.
A počela sam ga raditi i kao varivo.
toliko mi se svidio da sam ga za Badnjak spremala kao prilog uz puricu- skuhala sam ga s mrkvom i onda pasirala.
A počela sam ga raditi i kao varivo.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- Potjeh
- Posts: 1361
- Joined: 05 Oct 2011, 00:00
Kres salata ili grbica
Odlična i vrlo ukusna zamjena za sveprisutnu pšenicu u domovima tijekom Božića. Sije se gusto i vrlo brzo raste, pogodno je za stanove koji odnekle dobijaju malo sunca. Ima dosta intezivan okus pa se miješa sa običnom salatom. Jako, jako zanimljiva i meni nova biljka.
Odlična i vrlo ukusna zamjena za sveprisutnu pšenicu u domovima tijekom Božića. Sije se gusto i vrlo brzo raste, pogodno je za stanove koji odnekle dobijaju malo sunca. Ima dosta intezivan okus pa se miješa sa običnom salatom. Jako, jako zanimljiva i meni nova biljka.
- robot jura
- Posts: 178
- Joined: 10 Nov 2011, 17:28
Imaš toga u bio dućanima, a vidjela sam jednom i u Mercatoru, na odjelu povrća (hladnjak).blue » wrote:Potjeh, jel se ta biljka može nabaviti u dućanima ili samo iz kućnog vrta?
"Suzama sam ljepio tapete" nije destilat ljudske gluposti. Ako je iskren, onda je sasvim legitiman poetski izričaj. Osim što je kul.
- ombia
- Posts: 4628
- Joined: 25 Nov 2011, 23:31
Kupim u ducanu da.robot jura » wrote: Imaš toga u bio dućanima, a vidjela sam jednom i u Mercatoru, na odjelu povrća (hladnjak).
- ombia
- Posts: 4628
- Joined: 25 Nov 2011, 23:31
Probala sam Anita tradicijske kolace s Hvara, e sad nisu mi bili fini, al ima l koga da mu jesu? Naime nedavno nas je troje jelo i odusevljenje se citalo na licima.
Nisam nasla sliku na netu, medenjaci isarani secerom, u naprijed prozirnoj sa smeckastim rubom kutiji.
Nisam nasla sliku na netu, medenjaci isarani secerom, u naprijed prozirnoj sa smeckastim rubom kutiji.
- Potjeh
- Posts: 1361
- Joined: 05 Oct 2011, 00:00
Jari grah ili sikirca. Moj otac se našao inspiriran emisijom Veljka Barbieria o davno zaboravljenoj domaćoj grahorici pa se bacio u potragu. Bilo je teže nego je mislio ali je na kraju pronašao nekoga iz Hercegovine tko još uzgaja ovu bilju.
Slična je leći, blage je specifične arome i sve u svemu je dosta zasitna. Nadam se da će se domoći još sikirice pa da i ja probam nešto napraviti s njom.
Evo link ako niste nikada čuli za nju:
Sikirica
Slična je leći, blage je specifične arome i sve u svemu je dosta zasitna. Nadam se da će se domoći još sikirice pa da i ja probam nešto napraviti s njom.
Evo link ako niste nikada čuli za nju:
Sikirica
- Aristocat
- Posts: 1088
- Joined: 10 Nov 2011, 23:41
Ahh, od kad nisam ovo ni vidjela ni jela. Jela sam jari grah nekad u djetinjstvu. Zvala sam ga 'mali kamencici'.
Sto se tice sto sam zadnje fino probala... hmmm bilo sto da nije iz kutije. Ni sami ne znamo koliko se dobro hranimo, ma sto da jedemo, a da nije preradjeno. Sto bi mogla izdvojiti kao nesto fino?
Mozda buritos. I javorov sirup.
- *jezebel*
- Posts: 1424
- Joined: 20 Oct 2011, 13:56
nedavno sam prvi put pravila pommes frites od batata. iako nisam neki ljubitelj przene hrane, ovako pripremljen batat mi je najukusniji.
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
- ombia
- Posts: 4628
- Joined: 25 Nov 2011, 23:31
Jel to chickpeas?Potjeh » wrote:Jari grah ili sikirca. Moj otac se našao inspiriran emisijom Veljka Barbieria o davno zaboravljenoj domaćoj grahorici pa se bacio u potragu. Bilo je teže nego je mislio ali je na kraju pronašao nekoga iz Hercegovine tko još uzgaja ovu bilju.
Slična je leći, blage je specifične arome i sve u svemu je dosta zasitna. Nadam se da će se domoći još sikirice pa da i ja probam nešto napraviti s njom.
Evo link ako niste nikada čuli za nju:
Sikirica
http://lesauce.typepad.com/.a/6a00e5506 ... 970c-600wi
- *jezebel*
- Posts: 1424
- Joined: 20 Oct 2011, 13:56
pa...meni je dostavljeno.Potjeh » wrote:Ovo je sasvim sigurno jako daleko od mene. Imaju li dostavu?
ono sto ti je blizu su crnogorski mesni proizvodi. sad sam nacela neku njihovu pancetu, slaninu ili sta je vec (dosta je tamna prsutasta) i o-d-l-i-c-n-a je (a inace nisam fan nikakve slanine). jedino ne znam tko proizvodi, nema etikete (zlatna podloga, drugo ne znam nist'). imam i prsut u istom pakiranju, ako me odusevi, napisem ovdje. mislim da je ovo prvi put da jedem nesto crnogorsko.
''dostavljac'' kajmaka i gore spomenutih svinjarija ujedno ima i vlastiti vinski podrum pa mislim da bi ovo mogao biti pocetak jednog divnog prijateljstva.
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
- *jezebel*
- Posts: 1424
- Joined: 20 Oct 2011, 13:56
dallmayr praline. ima svakakvih, ali posebno su me razveselile one (ne znam kako se to zove) koje glazuru imaju lagano pospricanu s aromom pa osjetis kad je stavis na jezik. bas zivahan dodatak.
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
- ombia
- Posts: 4628
- Joined: 25 Nov 2011, 23:31
Kakvom tocno aromom pospricane? Da znam potraziti.*jezebel* » wrote:dallmayr praline. ima svakakvih, ali posebno su me razveselile one (ne znam kako se to zove) koje glazuru imaju lagano pospricanu s aromom pa osjetis kad je stavis na jezik. bas zivahan dodatak.