Da i to je bilo u paketu iz domaje. Molim ideje kako ga iskoristiti, imam dvije litre domaceg.
Grah salata?
Krumpir salata?
Bučino ulje
- Margarita
- Posts: 4076
- Joined: 20 Sep 2011, 21:52
Šmek i želim. Bučnicu pravim s maslinovim, najjačim. Mogla bih pogaču s maslinama praviti s bučinim. Volim i maslo i pačju mast jer su aromatični. Masno i mirišljavo. Mrzim, zbilja mrzim samo teoretizirati pa sam u međuvremenu spekla kokice na bučinom. I učinit ću to opet.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
- ombia
- Posts: 4628
- Joined: 25 Nov 2011, 23:31
Dobro al bucnica je slano jelo. Ne znam jel mi bucino ide u slatko.Margarita » wrote:Šmek i želim. Bučnicu pravim s maslinovim, najjačim. Mogla bih pogaču s maslinama praviti s bučinim. Volim i maslo i pačju mast jer su aromatični. Masno i mirišljavo. Mrzim, zbilja mrzim samo teoretizirati pa sam u međuvremenu spekla kokice na bučinom. I učinit ću to opet.
Ovo sve gore mi zvuci super, osim kokica, rijetka stvar koju ne jedem.
- Margarita
- Posts: 4076
- Joined: 20 Sep 2011, 21:52
Sad kad sam ga razlijevala baš je vuklo na nešto slatko, onako gusto i mirišljavo, sirupasto i pekmezasto. Imam još ideja ali bi zaflekalo plahte.ombia » wrote:
Dobro al bucnica je slano jelo. Ne znam jel mi bucino ide u slatko.
Ovo sve gore mi zvuci super, osim kokica, rijetka stvar koju ne jedem.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
ja samo znam da bučino ne ide u jela koja će se termički obrađivati.
sad čekam puste informacije ovdje da i ja svašta naučim.
sad sam gladna
sad čekam puste informacije ovdje da i ja svašta naučim.
sad sam gladna
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- *jezebel*
- Posts: 1424
- Joined: 20 Oct 2011, 13:56
moze se koristiti i kod serviranja juhe. 'nako malo prosarate po tanjuru. jos ako je juha od buce... plus malo bucinih ili nekih drugih sjemenki posutih odozgo.
sama imam ''problem'' s bucinim uljem. naime, nisam nikada probala cisto bucino ulje pa zapravo ne znam kakav tocno ima okus, ali sam jednom kupila sir u bucinom ulju, to je imalo prilicno neugodan miris, a nije mi bilo ni pretjerano ukusno. sto je najgore, trknula sam otvorenu staklenku i to ulje je natopilo zavjese, zid i tepih. jedva sam to oprala, jos se neko vrijeme osjetilo. tak' da sad zazirem od bucinog ulja iako je mozda divno i krasno. nikako da ga probam u cistom obliku.
cije ulje preporucate?
sama imam ''problem'' s bucinim uljem. naime, nisam nikada probala cisto bucino ulje pa zapravo ne znam kakav tocno ima okus, ali sam jednom kupila sir u bucinom ulju, to je imalo prilicno neugodan miris, a nije mi bilo ni pretjerano ukusno. sto je najgore, trknula sam otvorenu staklenku i to ulje je natopilo zavjese, zid i tepih. jedva sam to oprala, jos se neko vrijeme osjetilo. tak' da sad zazirem od bucinog ulja iako je mozda divno i krasno. nikako da ga probam u cistom obliku.
cije ulje preporucate?
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
- ombia
- Posts: 4628
- Joined: 25 Nov 2011, 23:31
Samo ti reci, masina ce da pere.Margarita » wrote: Sad kad sam ga razlijevala baš je vuklo na nešto slatko, onako gusto i mirišljavo, sirupasto i pekmezasto. Imam još ideja ali bi zaflekalo plahte.
Sad sam se sjetila da sam po krem juhi od buce jela bucinog gore.
Meni to ulje isto ne mirisi bash...a tvoj animozitet spram istoga je razumljiv jezebel.
A cije da ti preporucim? Domace. Gazile ga djevice.
-
- Posts: 494
- Joined: 29 Nov 2011, 01:35
Ono iz dm-a, neko hrvatsko, možda Hlapić, je fino. I ne smrdi.
Osim graha i krumpira, navodno je fina kajgana na bučinom, to nikako da probam.
Meni je mljac marinirati sojine komadiće s bučinim i tamarijem, a onda s njima radim štagod- lazanje, šatro bolonjez, punim povrće neko.
Osim graha i krumpira, navodno je fina kajgana na bučinom, to nikako da probam.
Meni je mljac marinirati sojine komadiće s bučinim i tamarijem, a onda s njima radim štagod- lazanje, šatro bolonjez, punim povrće neko.