Bučino ulje

Žlicu, žlicu nam dajte, jer utjehe nema u vodi
User avatar
ombia
Posts: 4628
Joined: 25 Nov 2011, 23:31

01 Jan 2012, 19:25

Da i to je bilo u paketu iz domaje. Molim ideje kako ga iskoristiti, imam dvije litre domaceg.
Grah salata?
Krumpir salata?
:xne zna:


User avatar
blue
Asgard
Posts: 3913
Joined: 20 Sep 2011, 10:42

01 Jan 2012, 20:10

Ide mi i uz zelenu salatu, još ako je nasjeckano onaj zeleni dio mladog luka :klopa:
User avatar
Margarita
Posts: 4076
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

01 Jan 2012, 20:14

Prelijem ga preko svježeg sira. Može i preko pečenog sira, domaćeg malo bačenog na roštilj. U restoranima ga serviraju preko sladoleda i dodaju i nasjeckane bučine koštice, fino.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
User avatar
ombia
Posts: 4628
Joined: 25 Nov 2011, 23:31

01 Jan 2012, 20:31

Dodajem zelenu salatu sa zelenim od luka i peceni sir, uz to mi zvuci super. Mozda dogodine budem na stupnju za sladoled i bucino ulje, vjerojatno je fino, al nisam se jos toliko razvila. :bicedobro:
User avatar
Margarita
Posts: 4076
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

01 Jan 2012, 20:41

Ja bih ga dodavala i u peciva i kolače u koje ide ulje. U sirnicu, proju. Fino mi je, volim ga. Sad si me napalila, moram ga imati. Odmah.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
User avatar
ombia
Posts: 4628
Joined: 25 Nov 2011, 23:31

01 Jan 2012, 20:46

Al ipak ima neki smek, jaci nego obicno biljno ulje. :xne zna:
Da imam jedan recept za biskvit vulgaris sa uljem i jogurtom, usprkos ovoj kombinaciji ispadne mekan ko putar i svi misle kako je bezopasan kalorijski. :xzubo:
I sad u taj biskvit staviti bucino :xne zna:
User avatar
Margarita
Posts: 4076
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

01 Jan 2012, 21:04

Šmek i želim. Bučnicu pravim s maslinovim, najjačim. Mogla bih pogaču s maslinama praviti s bučinim. Volim i maslo i pačju mast jer su aromatični. Masno i mirišljavo. Mrzim, zbilja mrzim samo teoretizirati pa sam u međuvremenu spekla kokice na bučinom. I učinit ću to opet.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
User avatar
ombia
Posts: 4628
Joined: 25 Nov 2011, 23:31

01 Jan 2012, 21:34

Margarita » wrote:Šmek i želim. Bučnicu pravim s maslinovim, najjačim. Mogla bih pogaču s maslinama praviti s bučinim. Volim i maslo i pačju mast jer su aromatični. Masno i mirišljavo. Mrzim, zbilja mrzim samo teoretizirati pa sam u međuvremenu spekla kokice na bučinom. I učinit ću to opet.
Dobro al bucnica je slano jelo. Ne znam jel mi bucino ide u slatko. :xne zna:
Ovo sve gore mi zvuci super, osim kokica, rijetka stvar koju ne jedem.
User avatar
Margarita
Posts: 4076
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

01 Jan 2012, 21:43

ombia » wrote:
Dobro al bucnica je slano jelo. Ne znam jel mi bucino ide u slatko. :xne zna:
Ovo sve gore mi zvuci super, osim kokica, rijetka stvar koju ne jedem.
Sad kad sam ga razlijevala baš je vuklo na nešto slatko, onako gusto i mirišljavo, sirupasto i pekmezasto. Imam još ideja ali bi zaflekalo plahte.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
User avatar
Pješčana
Posts: 8262
Joined: 17 Sep 2011, 22:52
Location: Hrvaška
Contact:

01 Jan 2012, 22:54

ja samo znam da bučino ne ide u jela koja će se termički obrađivati.
sad čekam puste informacije ovdje da i ja svašta naučim.
sad sam gladna
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
User avatar
*jezebel*
Posts: 1424
Joined: 20 Oct 2011, 13:56

01 Jan 2012, 23:08

moze se koristiti i kod serviranja juhe. 'nako malo prosarate po tanjuru. jos ako je juha od buce... plus malo bucinih ili nekih drugih sjemenki posutih odozgo. :D

sama imam ''problem'' s bucinim uljem. naime, nisam nikada probala cisto bucino ulje pa zapravo ne znam kakav tocno ima okus, ali sam jednom kupila sir u bucinom ulju, to je imalo prilicno neugodan miris, a nije mi bilo ni pretjerano ukusno. sto je najgore, trknula sam otvorenu staklenku i to ulje je natopilo zavjese, zid i tepih. jedva sam to oprala, jos se neko vrijeme osjetilo. tak' da sad zazirem od bucinog ulja iako je mozda divno i krasno. nikako da ga probam u cistom obliku.

cije ulje preporucate? :D
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
User avatar
ombia
Posts: 4628
Joined: 25 Nov 2011, 23:31

02 Jan 2012, 00:09

Margarita » wrote: Sad kad sam ga razlijevala baš je vuklo na nešto slatko, onako gusto i mirišljavo, sirupasto i pekmezasto. Imam još ideja ali bi zaflekalo plahte.
Samo ti reci, masina ce da pere.
Sad sam se sjetila da sam po krem juhi od buce jela bucinog gore.
Meni to ulje isto ne mirisi bash...a tvoj animozitet spram istoga je razumljiv jezebel. :xzubo:

A cije da ti preporucim? Domace. Gazile ga djevice. :xzubo:
zeleni zub
Posts: 494
Joined: 29 Nov 2011, 01:35

10 Jan 2012, 23:26

Ono iz dm-a, neko hrvatsko, možda Hlapić, je fino. I ne smrdi.

Osim graha i krumpira, navodno je fina kajgana na bučinom, to nikako da probam.

Meni je mljac marinirati sojine komadiće s bučinim i tamarijem, a onda s njima radim štagod- lazanje, šatro bolonjez, punim povrće neko.
User avatar
ombia
Posts: 4628
Joined: 25 Nov 2011, 23:31

13 Jan 2012, 13:21

Hvala za ideju. Vidis soju a mogla bih i tofu u to marinirati.
Post Reply