Page 2 of 2

Re: Francuska salata

Posted: 22 Dec 2013, 19:44
by Euklid
Kad vidim ljude da uzimaju majonezu koja nije Zvijezda
samo se pomolim za sve francuske salate koje će biti uništene... :tuzni:

Re: Francuska salata

Posted: 22 Dec 2013, 21:38
by Bara huda
Euklid » wrote:Kad vidim ljude da uzimaju majonezu koja nije Zvijezda
samo se pomolim za sve francuske salate koje će biti uništene... :tuzni:
Nije mi nikad prije palo na pamet da mislim o francuskoj drugih ljudi, pogotovo ako je ja ne moram jesti :D , ali kad ovo vidim, mogla bih isto reci za one francuske koje su napravljene s nekom majonezom a da nije Thommy.

MM radi sama doma majonezu, ne ispadne loso, ali ...:ne zna:..
Najveca prednost te francuske je sto je ne moram ja raditi. :zubo:

Inace, klasika....nesto krumpira, mrkva, grasak, jaja, jabuka, nekad vratine ako imam, krastavci, senf, limun, majoneza i to je uglavnom to. Moze i malo domaceg ajvara....cisto radi izgleda....da ne djeluje bljedunjavo.

Re: Francuska salata

Posted: 23 Dec 2013, 11:51
by Beau
Bara huda » wrote: Nije mi nikad prije palo na pamet da mislim o francuskoj drugih ljudi, pogotovo ako je ja ne moram jesti :D , ali kad ovo vidim, mogla bih isto reci za one francuske koje su napravljene s nekom majonezom a da nije Thommy.

MM radi sama doma majonezu, ne ispadne loso, ali ...:ne zna:..
Najveca prednost te francuske je sto je ne moram ja raditi. :zubo:

Inace, klasika....nesto krumpira, mrkva, grasak, jaja, jabuka, nekad vratine ako imam, krastavci, senf, limun, majoneza i to je uglavnom to. Moze i malo domaceg ajvara....cisto radi izgleda....da ne djeluje bljedunjavo.
a vrhnje?
meni vrancuske salate bez vrhnja ružno izgledaju. nekako rastopljeno :zubo:
a ni ajvar nekako ne čini dobro izgledu. vratina ne čini dobro okusu :rofl:
pardon :o

obavezno zvijezda majoneza tim :raspa:
ali nikako light. bolja je čak i thommy od light.

Re: Francuska salata

Posted: 25 Dec 2013, 21:58
by Leteća
U moju idu one standardne stvari (grašak, mrkva, krumpir, jaja), ali malo varam s majonezom. Kuhane žumanjke zgniječim s maslinovim uljem, dodam malo trešnjinog octa, senfa, jogurta i sasvim malo majoneze, pa onda tu smjesu koristim umjesto majoneze.

Inače sam tim zvijezda. Može i dijamant, thommy samo u nuždi.

Re: Francuska salata

Posted: 25 Dec 2013, 22:12
by Margarita
Beau » wrote: obavezno zvijezda majoneza tim :raspa:
ali nikako light. bolja je čak i thommy od light.
Slažem se.
Najbolja mi je domaća, i pravila sam je i jela na tone. Samo se djeci ne usudim davati sirova jaja (od kuhanih mi nije tako fina) tako da kupujem.

Re: Francuska salata

Posted: 28 Jan 2014, 21:46
by blue
Za prošle praznike sam potpuno preskočila ovu klopu. Sad jedva čekam Uskrs. Imam psiholoških problema i bilo bi mi čudno napraviti francusku izvan prazničnih dana, iako ju volim :zubo:

Inače, Thomy majoneza tim :usama:

Re: Francuska salata

Posted: 28 Jan 2014, 22:04
by Donna Sole
Ja nemam svoju omiljenu majonezu :(
a francuska najjednostavnija: grašak, mrkva,jaja, kiseli krastavčići, jabuka

ništa vrhnje, ništa krumpir, pa ni šunka..
dec it

Re: Francuska salata

Posted: 28 Jan 2014, 22:41
by Beau
Meni jabuke strasno idu na nerve u francuskoj. Ono kad ju zagrizem pa hrskne, uf...ne pase mi.

Re: Francuska salata

Posted: 28 Jan 2014, 23:00
by blue
Jabuke u francuskoj :klopa: To umjesto krastavaca.

Re: Francuska salata

Posted: 28 Jan 2014, 23:04
by Euklid
Smrt jabukama u francuskoj :usama:

Poše, kakvih li kulinarskih diletanata, te Thomy majoneza, te jabuke... šta je sljedeće šta ćete stavit?

Ciklu? Ribani celer? Crveni grah? :mad: :mad:

Re: Francuska salata

Posted: 29 Jan 2014, 11:46
by Margarita
Jabuke ne dolaze u obzir. A izbacila bih i mrkvu.

Re: Francuska salata

Posted: 29 Jan 2014, 14:08
by judolino
Jebo jabuke, al mrkvu ne dam. Premda, bilo bi zgodno mrkvu zamijeniti finim pastrnjakom. A za crvenu boju ubaciti nešto cikle.
Ideja, a?

Samo nemojte metati unutra sir ko moja punica, jer ćete spavati tri dana nakon objeda...

Re: Francuska salata

Posted: 29 Jan 2014, 14:09
by judolino
Euklid » wrote:Smrt jabukama u francuskoj :usama:

Poše, kakvih li kulinarskih diletanata, te Thomy majoneza, te jabuke... šta je sljedeće šta ćete stavit?

Ciklu? Ribani celer? Crveni grah? :mad: :mad:
Ma pazi ti Karagliše, čuvenog majstora kulinarstva... :rofl:

Re: Francuska salata

Posted: 29 Jan 2014, 14:53
by Margarita
judolino » wrote:Jebo jabuke, al mrkvu ne dam. Premda, bilo bi zgodno mrkvu zamijeniti finim pastrnjakom. A za crvenu boju ubaciti nešto cikle.
Ideja, a?

Samo nemojte metati unutra sir ko moja punica, jer ćete spavati tri dana nakon objeda...
Kiselila sam krastavce zajedno s crvenim zeljem. Prirodnim vrenjem, bez kojekakvih ocata. I sad izgledaju kao duguljasta cikla. Ili ljubičasti krastavci, kako god. Kad se nasjeckaju bilo u što, daju divnu boju. A nemaju slatkoću cikle (ni mrkve) koje zato ne jedem.

Re: Francuska salata

Posted: 29 Jan 2014, 15:17
by judolino
Margarita » wrote: Kiselila sam krastavce zajedno s crvenim zeljem. Prirodnim vrenjem, bez kojekakvih ocata. I sad izgledaju kao duguljasta cikla. Ili ljubičasti krastavci, kako god. Kad se nasjeckaju bilo u što, daju divnu boju. A nemaju slatkoću cikle (ni mrkve) koje zato ne jedem.
Ženijalno!
Međutim, kaj će ti dati zelenu boju? Okej, grašak.
A ako ubaciš te krastavce, a izbaciš mrkvu, možda bi legle stabljike celera.
Premda one idu baš uz mrkvu ili nešto slično, slatko.

Jebote, kombinacija mali miljon... A teško da može poći po zlu ikome tko se imalo kuži u kombiniranje sastojaka. :klopa:

Re: Francuska salata

Posted: 29 Jan 2014, 15:28
by Margarita
Uz to bi mi išao korijen celera. Ima aromu ali ne i žestinu stabljike. Mogao bi mi zamijeniti mrkvu.

Re: Francuska salata

Posted: 29 Jan 2014, 15:49
by Euklid
bljak :puke:

heretik do heretika...

Re: Francuska salata

Posted: 29 Jan 2014, 16:13
by judolino
Margarita » wrote:Uz to bi mi išao korijen celera. Ima aromu ali ne i žestinu stabljike. Mogao bi mi zamijeniti mrkvu.
Može ako je blag. Ali svejedno mislim da bi pastrnjak bolje legao.

@Gliša: idi bre šetaj kožuricu, analfabeto...

Re: Francuska salata

Posted: 29 Jan 2014, 16:59
by blue
Cikla bi poružičastila kombinaciju - bljak :crying: Roza boja mi je rezervirana za slastice. Volim, doduše, ciklu, crveni kupus i radič, ali posebno, u zdjelici i na salatu.
Pastrnjak, ajd može :top:

Re: Francuska salata

Posted: 29 Jan 2014, 18:20
by judolino
blue » wrote:Cikla bi poružičastila kombinaciju - bljak :crying: Roza boja mi je rezervirana za slastice. Volim, doduše, ciklu, crveni kupus i radič, ali posebno, u zdjelici i na salatu.
Pastrnjak, ajd može :top:
E, jesi prceza na zrnu graška... Nećeš ciklu...
Al dobro, kad si već pristala na pastrnjak, podijelit ću s tobom veliku tajnu.
[spoiler]Ako već treba biti nešto crveno, šta ćeš bolje od crvene rog paprike? :klopa:[/spoiler]

Jest da to više nema veze s originalnim receptom, ali i radnička klasa danas konzumira alkohol iz dućana, a ne iz plemićkih noćnih posuda...