Page 2 of 2
Re: Francuska salata
Posted: 22 Dec 2013, 19:44
by Euklid
Kad vidim ljude da uzimaju majonezu koja nije Zvijezda
samo se pomolim za sve francuske salate koje će biti uništene...
Re: Francuska salata
Posted: 22 Dec 2013, 21:38
by Bara huda
Euklid » wrote:Kad vidim ljude da uzimaju majonezu koja nije Zvijezda
samo se pomolim za sve francuske salate koje će biti uništene...
Nije mi nikad prije palo na pamet da mislim o francuskoj drugih ljudi, pogotovo ako je ja ne moram jesti
, ali kad ovo vidim, mogla bih isto reci za one francuske koje su napravljene s nekom majonezom a da nije Thommy.
MM radi sama doma majonezu, ne ispadne loso, ali ...
..
Najveca prednost te francuske je sto je ne moram ja raditi.
Inace, klasika....nesto krumpira, mrkva, grasak, jaja, jabuka, nekad vratine ako imam, krastavci, senf, limun, majoneza i to je uglavnom to. Moze i malo domaceg ajvara....cisto radi izgleda....da ne djeluje bljedunjavo.
Re: Francuska salata
Posted: 23 Dec 2013, 11:51
by Beau
Bara huda » wrote:
Nije mi nikad prije palo na pamet da mislim o francuskoj drugih ljudi, pogotovo ako je ja ne moram jesti
, ali kad ovo vidim, mogla bih isto reci za one francuske koje su napravljene s nekom majonezom a da nije Thommy.
MM radi sama doma majonezu, ne ispadne loso, ali ...
..
Najveca prednost te francuske je sto je ne moram ja raditi.
Inace, klasika....nesto krumpira, mrkva, grasak, jaja, jabuka, nekad vratine ako imam, krastavci, senf, limun, majoneza i to je uglavnom to. Moze i malo domaceg ajvara....cisto radi izgleda....da ne djeluje bljedunjavo.
a vrhnje?
meni vrancuske salate bez vrhnja ružno izgledaju. nekako rastopljeno
a ni ajvar nekako ne čini dobro izgledu. vratina ne čini dobro okusu
pardon
obavezno zvijezda majoneza tim
ali nikako light. bolja je čak i thommy od light.
Re: Francuska salata
Posted: 25 Dec 2013, 21:58
by Leteća
U moju idu one standardne stvari (grašak, mrkva, krumpir, jaja), ali malo varam s majonezom. Kuhane žumanjke zgniječim s maslinovim uljem, dodam malo trešnjinog octa, senfa, jogurta i sasvim malo majoneze, pa onda tu smjesu koristim umjesto majoneze.
Inače sam tim zvijezda. Može i dijamant, thommy samo u nuždi.
Re: Francuska salata
Posted: 25 Dec 2013, 22:12
by Margarita
Beau » wrote:
obavezno zvijezda majoneza tim
ali nikako light. bolja je čak i thommy od light.
Slažem se.
Najbolja mi je domaća, i pravila sam je i jela na tone. Samo se djeci ne usudim davati sirova jaja (od kuhanih mi nije tako fina) tako da kupujem.
Re: Francuska salata
Posted: 28 Jan 2014, 21:46
by blue
Za prošle praznike sam potpuno preskočila ovu klopu. Sad jedva čekam Uskrs. Imam psiholoških problema i bilo bi mi čudno napraviti francusku izvan prazničnih dana, iako ju volim
Inače, Thomy majoneza tim
Re: Francuska salata
Posted: 28 Jan 2014, 22:04
by Donna Sole
Ja nemam svoju omiljenu majonezu
a francuska najjednostavnija: grašak, mrkva,jaja, kiseli krastavčići, jabuka
ništa vrhnje, ništa krumpir, pa ni šunka..
dec it
Re: Francuska salata
Posted: 28 Jan 2014, 22:41
by Beau
Meni jabuke strasno idu na nerve u francuskoj. Ono kad ju zagrizem pa hrskne, uf...ne pase mi.
Re: Francuska salata
Posted: 28 Jan 2014, 23:00
by blue
Jabuke u francuskoj
To umjesto krastavaca.
Re: Francuska salata
Posted: 28 Jan 2014, 23:04
by Euklid
Smrt jabukama u francuskoj
Poše, kakvih li kulinarskih diletanata, te Thomy majoneza, te jabuke... šta je sljedeće šta ćete stavit?
Ciklu? Ribani celer? Crveni grah?
Re: Francuska salata
Posted: 29 Jan 2014, 11:46
by Margarita
Jabuke ne dolaze u obzir. A izbacila bih i mrkvu.
Re: Francuska salata
Posted: 29 Jan 2014, 14:08
by judolino
Jebo jabuke, al mrkvu ne dam. Premda, bilo bi zgodno mrkvu zamijeniti finim pastrnjakom. A za crvenu boju ubaciti nešto cikle.
Ideja, a?
Samo nemojte metati unutra sir ko moja punica, jer ćete spavati tri dana nakon objeda...
Re: Francuska salata
Posted: 29 Jan 2014, 14:09
by judolino
Euklid » wrote:Smrt jabukama u francuskoj
Poše, kakvih li kulinarskih diletanata, te Thomy majoneza, te jabuke... šta je sljedeće šta ćete stavit?
Ciklu? Ribani celer? Crveni grah?
Ma pazi ti Karagliše, čuvenog majstora kulinarstva...
Re: Francuska salata
Posted: 29 Jan 2014, 14:53
by Margarita
judolino » wrote:Jebo jabuke, al mrkvu ne dam. Premda, bilo bi zgodno mrkvu zamijeniti finim pastrnjakom. A za crvenu boju ubaciti nešto cikle.
Ideja, a?
Samo nemojte metati unutra sir ko moja punica, jer ćete spavati tri dana nakon objeda...
Kiselila sam krastavce zajedno s crvenim zeljem. Prirodnim vrenjem, bez kojekakvih ocata. I sad izgledaju kao duguljasta cikla. Ili ljubičasti krastavci, kako god. Kad se nasjeckaju bilo u što, daju divnu boju. A nemaju slatkoću cikle (ni mrkve) koje zato ne jedem.
Re: Francuska salata
Posted: 29 Jan 2014, 15:17
by judolino
Margarita » wrote:
Kiselila sam krastavce zajedno s crvenim zeljem. Prirodnim vrenjem, bez kojekakvih ocata. I sad izgledaju kao duguljasta cikla. Ili ljubičasti krastavci, kako god. Kad se nasjeckaju bilo u što, daju divnu boju. A nemaju slatkoću cikle (ni mrkve) koje zato ne jedem.
Ženijalno!
Međutim, kaj će ti dati zelenu boju? Okej, grašak.
A ako ubaciš te krastavce, a izbaciš mrkvu, možda bi legle stabljike celera.
Premda one idu baš uz mrkvu ili nešto slično, slatko.
Jebote, kombinacija mali miljon... A teško da može poći po zlu ikome tko se imalo kuži u kombiniranje sastojaka.
Re: Francuska salata
Posted: 29 Jan 2014, 15:28
by Margarita
Uz to bi mi išao korijen celera. Ima aromu ali ne i žestinu stabljike. Mogao bi mi zamijeniti mrkvu.
Re: Francuska salata
Posted: 29 Jan 2014, 15:49
by Euklid
bljak
heretik do heretika...
Re: Francuska salata
Posted: 29 Jan 2014, 16:13
by judolino
Margarita » wrote:Uz to bi mi išao korijen celera. Ima aromu ali ne i žestinu stabljike. Mogao bi mi zamijeniti mrkvu.
Može ako je blag. Ali svejedno mislim da bi pastrnjak bolje legao.
@Gliša: idi bre šetaj kožuricu, analfabeto...
Re: Francuska salata
Posted: 29 Jan 2014, 16:59
by blue
Cikla bi poružičastila kombinaciju - bljak
Roza boja mi je rezervirana za slastice. Volim, doduše, ciklu, crveni kupus i radič, ali posebno, u zdjelici i na salatu.
Pastrnjak, ajd može
Re: Francuska salata
Posted: 29 Jan 2014, 18:20
by judolino
blue » wrote:Cikla bi poružičastila kombinaciju - bljak
Roza boja mi je rezervirana za slastice. Volim, doduše, ciklu, crveni kupus i radič, ali posebno, u zdjelici i na salatu.
Pastrnjak, ajd može
E, jesi prceza na zrnu graška... Nećeš ciklu...
Al dobro, kad si već pristala na pastrnjak, podijelit ću s tobom veliku tajnu.
[spoiler]Ako već treba biti nešto crveno, šta ćeš bolje od crvene rog paprike?
[/spoiler]
Jest da to više nema veze s originalnim receptom, ali i radnička klasa danas konzumira alkohol iz dućana, a ne iz plemićkih noćnih posuda...