Francuska salata

Žlicu, žlicu nam dajte, jer utjehe nema u vodi
User avatar
Euklid
old school
Posts: 15047
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

22 Dec 2013, 19:44

Kad vidim ljude da uzimaju majonezu koja nije Zvijezda
samo se pomolim za sve francuske salate koje će biti uništene... :tuzni:


'if you fall, i'll be there' (floor)
User avatar
Bara huda
Posts: 3109
Joined: 03 Nov 2011, 21:49

22 Dec 2013, 21:38

Euklid » wrote:Kad vidim ljude da uzimaju majonezu koja nije Zvijezda
samo se pomolim za sve francuske salate koje će biti uništene... :tuzni:
Nije mi nikad prije palo na pamet da mislim o francuskoj drugih ljudi, pogotovo ako je ja ne moram jesti :D , ali kad ovo vidim, mogla bih isto reci za one francuske koje su napravljene s nekom majonezom a da nije Thommy.

MM radi sama doma majonezu, ne ispadne loso, ali ...:ne zna:..
Najveca prednost te francuske je sto je ne moram ja raditi. :zubo:

Inace, klasika....nesto krumpira, mrkva, grasak, jaja, jabuka, nekad vratine ako imam, krastavci, senf, limun, majoneza i to je uglavnom to. Moze i malo domaceg ajvara....cisto radi izgleda....da ne djeluje bljedunjavo.
User avatar
Beau
Posts: 7172
Joined: 28 Sep 2011, 10:43

23 Dec 2013, 11:51

Bara huda » wrote: Nije mi nikad prije palo na pamet da mislim o francuskoj drugih ljudi, pogotovo ako je ja ne moram jesti :D , ali kad ovo vidim, mogla bih isto reci za one francuske koje su napravljene s nekom majonezom a da nije Thommy.

MM radi sama doma majonezu, ne ispadne loso, ali ...:ne zna:..
Najveca prednost te francuske je sto je ne moram ja raditi. :zubo:

Inace, klasika....nesto krumpira, mrkva, grasak, jaja, jabuka, nekad vratine ako imam, krastavci, senf, limun, majoneza i to je uglavnom to. Moze i malo domaceg ajvara....cisto radi izgleda....da ne djeluje bljedunjavo.
a vrhnje?
meni vrancuske salate bez vrhnja ružno izgledaju. nekako rastopljeno :zubo:
a ni ajvar nekako ne čini dobro izgledu. vratina ne čini dobro okusu :rofl:
pardon :o

obavezno zvijezda majoneza tim :raspa:
ali nikako light. bolja je čak i thommy od light.
User avatar
Leteća
babin nakurnjak
Posts: 2552
Joined: 26 Sep 2011, 13:25
Location: Welt am Draht

25 Dec 2013, 21:58

U moju idu one standardne stvari (grašak, mrkva, krumpir, jaja), ali malo varam s majonezom. Kuhane žumanjke zgniječim s maslinovim uljem, dodam malo trešnjinog octa, senfa, jogurta i sasvim malo majoneze, pa onda tu smjesu koristim umjesto majoneze.

Inače sam tim zvijezda. Može i dijamant, thommy samo u nuždi.
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
User avatar
Margarita
Posts: 4076
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

25 Dec 2013, 22:12

Beau » wrote: obavezno zvijezda majoneza tim :raspa:
ali nikako light. bolja je čak i thommy od light.
Slažem se.
Najbolja mi je domaća, i pravila sam je i jela na tone. Samo se djeci ne usudim davati sirova jaja (od kuhanih mi nije tako fina) tako da kupujem.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
User avatar
blue
Asgard
Posts: 3913
Joined: 20 Sep 2011, 10:42

28 Jan 2014, 21:46

Za prošle praznike sam potpuno preskočila ovu klopu. Sad jedva čekam Uskrs. Imam psiholoških problema i bilo bi mi čudno napraviti francusku izvan prazničnih dana, iako ju volim :zubo:

Inače, Thomy majoneza tim :usama:
User avatar
Donna Sole
Posts: 3242
Joined: 30 Sep 2011, 23:18
Location: Virgin Valley
Been thanked: 1 time

28 Jan 2014, 22:04

Ja nemam svoju omiljenu majonezu :(
a francuska najjednostavnija: grašak, mrkva,jaja, kiseli krastavčići, jabuka

ništa vrhnje, ništa krumpir, pa ni šunka..
dec it
kurvanjski avatar, a
User avatar
Beau
Posts: 7172
Joined: 28 Sep 2011, 10:43

28 Jan 2014, 22:41

Meni jabuke strasno idu na nerve u francuskoj. Ono kad ju zagrizem pa hrskne, uf...ne pase mi.
User avatar
blue
Asgard
Posts: 3913
Joined: 20 Sep 2011, 10:42

28 Jan 2014, 23:00

Jabuke u francuskoj :klopa: To umjesto krastavaca.
User avatar
Euklid
old school
Posts: 15047
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

28 Jan 2014, 23:04

Smrt jabukama u francuskoj :usama:

Poše, kakvih li kulinarskih diletanata, te Thomy majoneza, te jabuke... šta je sljedeće šta ćete stavit?

Ciklu? Ribani celer? Crveni grah? :mad: :mad:
'if you fall, i'll be there' (floor)
User avatar
Margarita
Posts: 4076
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

29 Jan 2014, 11:46

Jabuke ne dolaze u obzir. A izbacila bih i mrkvu.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6223
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

29 Jan 2014, 14:08

Jebo jabuke, al mrkvu ne dam. Premda, bilo bi zgodno mrkvu zamijeniti finim pastrnjakom. A za crvenu boju ubaciti nešto cikle.
Ideja, a?

Samo nemojte metati unutra sir ko moja punica, jer ćete spavati tri dana nakon objeda...
User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6223
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

29 Jan 2014, 14:09

Euklid » wrote:Smrt jabukama u francuskoj :usama:

Poše, kakvih li kulinarskih diletanata, te Thomy majoneza, te jabuke... šta je sljedeće šta ćete stavit?

Ciklu? Ribani celer? Crveni grah? :mad: :mad:
Ma pazi ti Karagliše, čuvenog majstora kulinarstva... :rofl:
User avatar
Margarita
Posts: 4076
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

29 Jan 2014, 14:53

judolino » wrote:Jebo jabuke, al mrkvu ne dam. Premda, bilo bi zgodno mrkvu zamijeniti finim pastrnjakom. A za crvenu boju ubaciti nešto cikle.
Ideja, a?

Samo nemojte metati unutra sir ko moja punica, jer ćete spavati tri dana nakon objeda...
Kiselila sam krastavce zajedno s crvenim zeljem. Prirodnim vrenjem, bez kojekakvih ocata. I sad izgledaju kao duguljasta cikla. Ili ljubičasti krastavci, kako god. Kad se nasjeckaju bilo u što, daju divnu boju. A nemaju slatkoću cikle (ni mrkve) koje zato ne jedem.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6223
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

29 Jan 2014, 15:17

Margarita » wrote: Kiselila sam krastavce zajedno s crvenim zeljem. Prirodnim vrenjem, bez kojekakvih ocata. I sad izgledaju kao duguljasta cikla. Ili ljubičasti krastavci, kako god. Kad se nasjeckaju bilo u što, daju divnu boju. A nemaju slatkoću cikle (ni mrkve) koje zato ne jedem.
Ženijalno!
Međutim, kaj će ti dati zelenu boju? Okej, grašak.
A ako ubaciš te krastavce, a izbaciš mrkvu, možda bi legle stabljike celera.
Premda one idu baš uz mrkvu ili nešto slično, slatko.

Jebote, kombinacija mali miljon... A teško da može poći po zlu ikome tko se imalo kuži u kombiniranje sastojaka. :klopa:
User avatar
Margarita
Posts: 4076
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

29 Jan 2014, 15:28

Uz to bi mi išao korijen celera. Ima aromu ali ne i žestinu stabljike. Mogao bi mi zamijeniti mrkvu.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
User avatar
Euklid
old school
Posts: 15047
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

29 Jan 2014, 15:49

bljak :puke:

heretik do heretika...
'if you fall, i'll be there' (floor)
User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6223
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

29 Jan 2014, 16:13

Margarita » wrote:Uz to bi mi išao korijen celera. Ima aromu ali ne i žestinu stabljike. Mogao bi mi zamijeniti mrkvu.
Može ako je blag. Ali svejedno mislim da bi pastrnjak bolje legao.

@Gliša: idi bre šetaj kožuricu, analfabeto...
User avatar
blue
Asgard
Posts: 3913
Joined: 20 Sep 2011, 10:42

29 Jan 2014, 16:59

Cikla bi poružičastila kombinaciju - bljak :crying: Roza boja mi je rezervirana za slastice. Volim, doduše, ciklu, crveni kupus i radič, ali posebno, u zdjelici i na salatu.
Pastrnjak, ajd može :top:
User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6223
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

29 Jan 2014, 18:20

blue » wrote:Cikla bi poružičastila kombinaciju - bljak :crying: Roza boja mi je rezervirana za slastice. Volim, doduše, ciklu, crveni kupus i radič, ali posebno, u zdjelici i na salatu.
Pastrnjak, ajd može :top:
E, jesi prceza na zrnu graška... Nećeš ciklu...
Al dobro, kad si već pristala na pastrnjak, podijelit ću s tobom veliku tajnu.
[spoiler]Ako već treba biti nešto crveno, šta ćeš bolje od crvene rog paprike? :klopa:[/spoiler]

Jest da to više nema veze s originalnim receptom, ali i radnička klasa danas konzumira alkohol iz dućana, a ne iz plemićkih noćnih posuda...
Post Reply