Page 7 of 10
Re: Kuhanje za neznalice
Posted: 13 Apr 2012, 21:02
by ombia
Koliko to ispadne biskvita od tri zlice brasna?
Re: Kuhanje za neznalice
Posted: 13 Apr 2012, 21:06
by Mulica
e što se tiče ovog jogurta u biskvitima:
nisam doduše nikad pravila kolač s biskvitom od jogurta, al muffine sam radila mnogo puta po svakakvim receptima dok nisam negdi od nekog dobila recpet za muffine u koje ide jogurt, a ne mliko!
premekano, ko spužva je, sočno...odlično
Re: Kuhanje za neznalice
Posted: 13 Apr 2012, 21:10
by Margarita
ombia » wrote:Koliko to ispadne biskvita od tri zlice brasna?
Za manji okrugli kalup. Za veliki stavljam duplo. Ima dosta jaja pa se digne.
Re: Kuhanje za neznalice
Posted: 22 Apr 2012, 16:46
by Almost Rosey
Imadem pitanjce, a ne znam kamo s njim.
Pečem uštipke, i to old skul, kako je to moj stari radio (on je taj "recept" osmislio kad je kao najstariji klinac bio ostavljen s hrpom druge nejačadi dok su odrasli bili u polju ili gdje već), dakle samo voda, sol, brašno, malo mlijeka i eventualno sode bikarbone. Meni su ti njegovi najbolji ikad
E ali. Imam problem - kao da mi "popiju" previše ulja. I nekako mi ne budu dovoljno debeli i žilavi (a ja baš takve volim
), nego tanašni i hrskavi. Pokušala sam napraviti gušću smjesu, onda su malo deblji, ali svejedno nekako puni ulja. Što radim krivo?
Re: Kuhanje za neznalice
Posted: 22 Apr 2012, 16:54
by A.P.
Smjesa mora biti elastična, a za to treba povoljan omjer brašna i vode koji ćeš dobit unedoglednim miješanjem i dodavanjem
Isto tako, ne smiju plivati u ulju.
Re: Kuhanje za neznalice
Posted: 22 Apr 2012, 16:55
by Nikolajevna
Rakije, rakije stavi.
Kao u fritule.
Re: Kuhanje za neznalice
Posted: 22 Apr 2012, 17:02
by Almost Rosey
A.P. » wrote:Smjesa mora biti elastična, a za to treba povoljan omjer brašna i vode koji ćeš dobit unedoglednim miješanjem i dodavanjem
Isto tako, ne smiju plivati u ulju.
Jel onako da se rasteže?
Da, danas je bila više takva nego jučer i definitivno su bili jestiviji.
Idući put ću još manje ulja stavit.
Nikolajevna, ali onda neće bit ko ćaćine
Juh, e, nema mi ništ bolje nego kad mi se za zube lijepi ono debelo, tvrdo, žilavo tijesto, dušu bih sad prodala za jedan tatin uštipak. Morat ću ga nagovorit da mi ih ispeče kad dođem doma.
Re: Kuhanje za neznalice
Posted: 22 Apr 2012, 17:10
by A.P.
Je, da se rasteže. Takve je moja pokojna baba Manda pravila
A i ne smiju se dugo peć! Samo da se zarumene.
Re: Kuhanje za neznalice
Posted: 22 Apr 2012, 17:35
by Almost Rosey
Re: Kuhanje za neznalice
Posted: 22 Apr 2012, 17:39
by A.P.
A da
Ali moja baba je odrasla u Lici, a tamo se udala, tako da ne znam
Re: Kuhanje za neznalice
Posted: 01 May 2012, 21:19
by Éowyn
Da li netko ima recept za jestivi dressing za salatu (od tune, piletine i sl.), a da u njega ne ide vrhnje ili majoneza?
Našla sam recept za neki od tahini paste i jogurta, ali ispalo mi je odvratno. Nekako je pregorko
Valjda sam na pravom mjestu
Re: Kuhanje za neznalice
Posted: 01 May 2012, 21:34
by ombia
Ako necu klasican balsamico-maslinovo (a u vecini slucajeva hocu), onda mi je uvijek baza jogurt. Pa kako sta uz to. Nekad jogurt/senf/zacinsko bilje. Nekad samo vlasac + jogurt. Nekad neke mikseve
za dresing (miks susenog zacinskog bilja). S tim da jogurt onda razrijedim obicnim octom da bude tekucije.
Nekad napravim domaci onaj "tisucu otoka" americki. Ide majoneze
al mozes staviti i milrama
(dobro ovaj dio preskoci), onda ide krem jogurta, par zlica paradajz sosa, zlica mlijeka, sol, papar, tabasco ili senf, 2 zlice soka od limuna, sjeckani persin, sjeckano kuhano jaje (jedna verzija je sa sirovim zumanjkom), malo sjeckane crvene paprike. Ima x verzija tog dresinga.
Kupovni
http://animalsneedkisses.files.wordpres ... island.jpg
Re: Kuhanje za neznalice
Posted: 01 May 2012, 22:10
by blue
Eowyn, jogurt + senf + naribana korica linuna + začini?
Ali ispadne kiselkasto, ne znem jel za piletinu
Re: Kuhanje za neznalice
Posted: 02 May 2012, 03:37
by kuki
Ja salatu s tunom radim tako da pomiješam tunu iz konzerve i jogurt i senf i začine u čaši pa izlijem po ostalome i promiješam.
Re: Kuhanje za neznalice
Posted: 02 May 2012, 20:34
by Pješčana
Salata s tunom: tuna, kukuruz, krastavci, sol, papar, kurkuma, luk, svježi paradajzi
ili
zdinstam luk i ubacim tunu, na to kečaš ili pleati ili svježi paradajzi, na to kapare i krastavci i kukuruz, začini
onima koji jedu tijesto prelijem tjesteninu, ja to bez ičega
Re: Kuhanje za neznalice
Posted: 03 Aug 2012, 15:46
by Potjeh
Pitanje za iskusne gljivare:
Koji je vaš najdraži način spremanja rižota od šampinjona (i malo bukovača)? Sve je iz Konzuma na žalost ali to je realnost dalmatinskog krša.
Re: Kuhanje za neznalice
Posted: 16 Aug 2012, 21:15
by Potjeh
Vidim, pokidali ste se sa receptima....
Nego, da probam sa drugačijim pitanjem: U kojim situacijama je krupna sol korisnija i bolja od sitne soli?
Re: Kuhanje za neznalice
Posted: 16 Aug 2012, 21:56
by Aristocat
Kad se spremaju srdele za zimnicu obavezna je krupna sol.
Re: Kuhanje za neznalice
Posted: 17 Aug 2012, 09:28
by Potjeh
To znam ali zašto? Što nedostaje sitnoj soli?
Re: Kuhanje za neznalice
Posted: 17 Aug 2012, 11:21
by judolino
Potjeh » wrote:To znam ali zašto? Što nedostaje sitnoj soli?
A zašto je Deni de Vito glumac, a ne košarkaš?
Re: Kuhanje za neznalice
Posted: 17 Aug 2012, 12:45
by blaze
Potjeh » wrote:Pitanje za iskusne gljivare:
Koji je vaš najdraži način spremanja rižota od šampinjona (i malo bukovača)? Sve je iz Konzuma na žalost ali to je realnost dalmatinskog krša.
kakve veze imaju iskusni gljivari sa šampinjonima i bukovačama?
moja mama u životu nije spremila ništa bilo sa šampinjonima bilo s bukovačama
ja nisam gljivarica, pa ti evo savjet
izdinstaj ih na luku, rižu skuhaj na bijelo, i onda spoji
Re: Kuhanje za neznalice
Posted: 17 Aug 2012, 14:10
by judolino
blaze » wrote:
kakve veze imaju iskusni gljivari sa šampinjonima i bukovačama?
moja mama u životu nije spremila ništa bilo sa šampinjonima bilo s bukovačama
ja nisam gljivarica, pa ti evo savjet
izdinstaj ih na luku, rižu skuhaj na bijelo, i onda spoji
Bogami, nisi ni kuharica.
Kaj je to, recept?
Mačak, nemoj komplicirat s lukom, jednostavno ubaci gljive i ružu u lonac, prelij vodom i kuhaj dok se ne skuha.
Jako je važno da ne staviš sol...
Re: Kuhanje za neznalice
Posted: 17 Aug 2012, 14:18
by blaze
pa nisam, ja sam kuhar
ne doduše kao mulica, daleko od toga, ali daleko i od bacanja u lonac i polijevanja vodom
šampinjona, argh...
Re: Kuhanje za neznalice
Posted: 17 Aug 2012, 14:54
by Margarita
Ja savki rižoto s bilo čim pravim tako da rižu, luk i bilo što prepržim na maslinovom ulju a onda dolijevam vodu, temeljac, vino. Poslije još maslac, češnjak, peršin i parmezan za kraj.
Re: Kuhanje za neznalice
Posted: 17 Aug 2012, 16:58
by judolino
Margarita » wrote:Ja savki rižoto s bilo čim pravim tako da rižu, luk i bilo što prepržim na maslinovom ulju a onda dolijevam vodu, temeljac, vino. Poslije još maslac, češnjak, peršin i parmezan za kraj.
Eto, Blejz, uči se...