Nisam sigurna. Moja predpostavka je da se upotrebljava krupna sol radi vlaznosti. Tj, sitna sol bi mogla brzo povuci svu vlagu, uciniti ribu mljecavom i ne dozvoliti joj da polako sazrije.Potjeh » wrote:To znam ali zašto?
Ima li logike?
Rastopila bi se i dobila bi ribu u rasolu a ne u soli.Aristocat » wrote:
Nisam sigurna. Moja predpostavka je da se upotrebljava krupna sol radi vlaznosti. Tj, sitna sol bi mogla brzo povuci svu vlagu, uciniti ribu mljecavom i ne dozvoliti joj da polako sazrije.
Ima li logike?
nemoj zajebavat. kao prvo, ne bih ubacila gljive ni pod razno "u vodu", kao drugo, to ocito ne radi ni margarita, kao trece rizoto s plodovima mora (koji najcesce radim), ne radi se "sve u jedan", nego u tri odvojene tece, ostalo u dvijejudolino » wrote: Eto, Blejz, uči se...
Da ne bi ja prala tri teće.blaze » wrote: nemoj zajebavat. kao prvo, ne bih ubacila gljive ni pod razno "u vodu", kao drugo, to ocito ne radi ni margarita, kao trece rizoto s plodovima mora (koji najcesce radim), ne radi se "sve u jedan", nego u tri odvojene tece, ostalo u dvije
a vi kuhajte i radite kako vam drago
Za rižoto?Margarita » wrote: Da ne bi ja prala tri teće.
Rizoto uvijek radim sve u jednoj dubljoj tavi. Doduse bez plodova mora ali s nekim drugim dodacima.blaze » wrote: nemoj zajebavat. kao prvo, ne bih ubacila gljive ni pod razno "u vodu", kao drugo, to ocito ne radi ni margarita, kao trece rizoto s plodovima mora (koji najcesce radim), ne radi se "sve u jedan", nego u tri odvojene tece, ostalo u dvije
a vi kuhajte i radite kako vam drago
Naribani patišon, brašno, jaja, začini - (furah se na jednostavnost ) i ispalo je skroz bezveze.baja » wrote: možeš ih pohati, napraviti složenac s krumpirom, umak s nekim drugim povrćem/mesom... krem juhu..
svašta nešto
zašto su popečci bili prazni? kako ih radiš?
BljakEuklid wrote:Ukiseli!
ja ih radim sa zobenim pahuljicama; ujutro prije posla naribam tikvicu, posolim, i pomiješam s pahuljicamaBios » wrote: U polpete dodaj češnjak i đumbir u prahu, vlasac, ako imaš.
I još nema na sebi plijesan nit se ukisao? Onda si ga dobro ukuhala. Ja bih ga bacila.Zekoslawa » wrote:Čujte, imam toć od pomidora koji stoji u frižideru 10 dana. Jel to okej? Unutra je ono, poma, paprika, mrkvica, selen i tako to.
A onda ga još jednom prepeci i jedi.Zekoslawa » wrote:Jok, fino miriše.
Ma i ja bih u nekim drugim okolnostima, al malo sam gladna, jebiga.