Kuhanje za neznalice

Žlicu, žlicu nam dajte, jer utjehe nema u vodi
User avatar
Aristocat
Posts: 1088
Joined: 10 Nov 2011, 23:41

17 Aug 2012, 18:47

Potjeh » wrote:To znam ali zašto?
Nisam sigurna. Moja predpostavka je da se upotrebljava krupna sol radi vlaznosti. Tj, sitna sol bi mogla brzo povuci svu vlagu, uciniti ribu mljecavom i ne dozvoliti joj da polako sazrije.

Ima li logike?


User avatar
Margarita
Posts: 4076
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

17 Aug 2012, 18:57

Aristocat » wrote:
Nisam sigurna. Moja predpostavka je da se upotrebljava krupna sol radi vlaznosti. Tj, sitna sol bi mogla brzo povuci svu vlagu, uciniti ribu mljecavom i ne dozvoliti joj da polako sazrije.

Ima li logike?
Rastopila bi se i dobila bi ribu u rasolu a ne u soli.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
User avatar
blaze
Posts: 2370
Joined: 20 Sep 2011, 23:00

17 Aug 2012, 20:19

judolino » wrote: Eto, Blejz, uči se...
nemoj zajebavat. kao prvo, ne bih ubacila gljive ni pod razno "u vodu", kao drugo, to ocito ne radi ni margarita, kao trece rizoto s plodovima mora (koji najcesce radim), ne radi se "sve u jedan", nego u tri odvojene tece, ostalo u dvije :D
a vi kuhajte i radite kako vam drago :durica:
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
User avatar
Margarita
Posts: 4076
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

17 Aug 2012, 20:39

blaze » wrote: nemoj zajebavat. kao prvo, ne bih ubacila gljive ni pod razno "u vodu", kao drugo, to ocito ne radi ni margarita, kao trece rizoto s plodovima mora (koji najcesce radim), ne radi se "sve u jedan", nego u tri odvojene tece, ostalo u dvije :D
a vi kuhajte i radite kako vam drago :durica:
Da ne bi ja prala tri teće.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6223
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

17 Aug 2012, 23:35

Margarita » wrote: Da ne bi ja prala tri teće.
Za rižoto? :misli:
A, tko zna...
Mogao bih probati skuhati fiš paprikaš u tri kotlića.
Možda bude triput bolji nego inače... :rofl:
User avatar
ombia
Posts: 4628
Joined: 25 Nov 2011, 23:31

20 Aug 2012, 11:36

blaze » wrote: nemoj zajebavat. kao prvo, ne bih ubacila gljive ni pod razno "u vodu", kao drugo, to ocito ne radi ni margarita, kao trece rizoto s plodovima mora (koji najcesce radim), ne radi se "sve u jedan", nego u tri odvojene tece, ostalo u dvije :D
a vi kuhajte i radite kako vam drago :durica:
Rizoto uvijek radim sve u jednoj dubljoj tavi. Doduse bez plodova mora ali s nekim drugim dodacima.
User avatar
blue
Asgard
Posts: 3913
Joined: 20 Sep 2011, 10:42

21 Aug 2012, 11:29

Imam patišon :D Što ću s njim? U prvoj rundi sam radila popečke, ali nekako mi je ispalo prazno :misli:
User avatar
baja
Posts: 4084
Joined: 19 Sep 2011, 11:09

21 Aug 2012, 11:58

blue » wrote:Imam patišon :D Što ću s njim?
možeš ih pohati, napraviti složenac s krumpirom, umak s nekim drugim povrćem/mesom... krem juhu..
svašta nešto :D

zašto su popečci bili prazni? kako ih radiš?
User avatar
blaze
Posts: 2370
Joined: 20 Sep 2011, 23:00

21 Aug 2012, 12:45

blue » wrote:Imam patišon :D Što ću s njim? U prvoj rundi sam radila popečke, ali nekako mi je ispalo prazno :misli:
meni je dobar jedino pohan, u svem drugom je prazan. koji dobar opis
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
User avatar
Euklid
old school
Posts: 15047
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

21 Aug 2012, 14:19

Ukiseli!
'if you fall, i'll be there' (floor)
User avatar
blue
Asgard
Posts: 3913
Joined: 20 Sep 2011, 10:42

22 Aug 2012, 09:23

baja » wrote: možeš ih pohati, napraviti složenac s krumpirom, umak s nekim drugim povrćem/mesom... krem juhu..
svašta nešto :D

zašto su popečci bili prazni? kako ih radiš?
Naribani patišon, brašno, jaja, začini - (furah se na jednostavnost :o ) i ispalo je skroz bezveze.
Isto to radim i s tikvicama i bude ok.
Euklid wrote:Ukiseli!
Bljak :zubo:
User avatar
Pješčana
Posts: 8262
Joined: 17 Sep 2011, 22:52
Location: Hrvaška
Contact:

22 Aug 2012, 09:55

patišon je...? :misli:
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
User avatar
blue
Asgard
Posts: 3913
Joined: 20 Sep 2011, 10:42

22 Aug 2012, 11:38

Vrsta tikvice :) zajebana za gulit :flop:

Image
User avatar
Bios
slučajna nakupina stanica
Posts: 1755
Joined: 18 Sep 2011, 09:08
Location: U pokretu...

22 Aug 2012, 21:45

Mladi patišoni se ne gule.

U polpete dodaj češnjak i đumbir u prahu, vlasac, ako imaš.
Maštam ... :lux:
Jebeš čovika koji nije reka i poreka.
User avatar
Pješčana
Posts: 8262
Joined: 17 Sep 2011, 22:52
Location: Hrvaška
Contact:

23 Aug 2012, 09:15

hvala!
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
User avatar
blue
Asgard
Posts: 3913
Joined: 20 Sep 2011, 10:42

23 Aug 2012, 09:35

Bios » wrote:Mladi patišoni se ne gule.

U polpete dodaj češnjak i đumbir u prahu, vlasac, ako imaš.
Super ideja :lux: Imat ću :top:
User avatar
baja
Posts: 4084
Joined: 19 Sep 2011, 11:09

28 Aug 2012, 09:47

Bios » wrote: U polpete dodaj češnjak i đumbir u prahu, vlasac, ako imaš.
ja ih radim sa zobenim pahuljicama; ujutro prije posla naribam tikvicu, posolim, i pomiješam s pahuljicama
dok se vrnem s posla, tikvice su pustile sok koji su popile pahuljice
onda u smjesu svašta dodam; obavezno kapulu, češnjak, biber, jaje, a sa začinskim travama kako ih imam majčina dušica/vlasac/peršin... i mrvicu ribanog sira, bilo kojeg
User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6223
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

28 Aug 2012, 10:39

Svaka čast, Bajo!
Meni je uvijek mrsko cijediti i bacati sok iz povrća, ovo s pahuljicama je super ideja!
User avatar
baja
Posts: 4084
Joined: 19 Sep 2011, 11:09

28 Aug 2012, 11:36

judolino » wrote:Svaka čast, Bajo!
skromna, kakva jesam, moram se pohvaliti da sam to sama smislila :o :zubo:
User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6223
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

28 Aug 2012, 12:17

baja » wrote: skromna, kakva jesam, moram se pohvaliti da sam to sama smislila :o :zubo:
I da znaš da ću probati te tvoje sisteme čim mi naraste koja tikvica (jučer sam zaklao zadnju, ali završila je u borščanskom loncu).
User avatar
Bios
slučajna nakupina stanica
Posts: 1755
Joined: 18 Sep 2011, 09:08
Location: U pokretu...

28 Aug 2012, 15:07

Bajo, ovo sa zobenim pahuljama je skroz dobra ideja. Probat ću.
Maštam ... :lux:
Jebeš čovika koji nije reka i poreka.
User avatar
Zekoslawa
Posts: 15792
Joined: 18 Sep 2011, 20:01

06 Jun 2013, 16:52

Čujte, imam toć od pomidora koji stoji u frižideru 10 dana. Jel to okej? Unutra je ono, poma, paprika, mrkvica, selen i tako to.
User avatar
Margarita
Posts: 4076
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

06 Jun 2013, 17:25

Zekoslawa » wrote:Čujte, imam toć od pomidora koji stoji u frižideru 10 dana. Jel to okej? Unutra je ono, poma, paprika, mrkvica, selen i tako to.
I još nema na sebi plijesan nit se ukisao? Onda si ga dobro ukuhala. Ja bih ga bacila.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
User avatar
Zekoslawa
Posts: 15792
Joined: 18 Sep 2011, 20:01

06 Jun 2013, 17:31

Jok, fino miriše. :zubo:

Ma i ja bih u nekim drugim okolnostima, al malo sam gladna, jebiga. :zubo:
User avatar
Margarita
Posts: 4076
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

06 Jun 2013, 17:32

Zekoslawa » wrote:Jok, fino miriše. :zubo:

Ma i ja bih u nekim drugim okolnostima, al malo sam gladna, jebiga. :zubo:
A onda ga još jednom prepeci i jedi.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Post Reply