Kuhanje za neznalice

Žlicu, žlicu nam dajte, jer utjehe nema u vodi
User avatar
ombia
Posts: 4628
Joined: 25 Nov 2011, 23:31

13 Apr 2012, 21:02

Koliko to ispadne biskvita od tri zlice brasna?


Mulica
Posts: 3313
Joined: 18 Sep 2011, 20:59

13 Apr 2012, 21:06

e što se tiče ovog jogurta u biskvitima:

nisam doduše nikad pravila kolač s biskvitom od jogurta, al muffine sam radila mnogo puta po svakakvim receptima dok nisam negdi od nekog dobila recpet za muffine u koje ide jogurt, a ne mliko!

:S :S :S

premekano, ko spužva je, sočno...odlično :cerek:
meg ti je glupa!!! :xlux:
User avatar
Margarita
Posts: 4076
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

13 Apr 2012, 21:10

ombia » wrote:Koliko to ispadne biskvita od tri zlice brasna?
Za manji okrugli kalup. Za veliki stavljam duplo. Ima dosta jaja pa se digne.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Almost Rosey
Posts: 2861
Joined: 18 Sep 2011, 15:31

22 Apr 2012, 16:46

Imadem pitanjce, a ne znam kamo s njim.
Pečem uštipke, i to old skul, kako je to moj stari radio (on je taj "recept" osmislio kad je kao najstariji klinac bio ostavljen s hrpom druge nejačadi dok su odrasli bili u polju ili gdje već), dakle samo voda, sol, brašno, malo mlijeka i eventualno sode bikarbone. Meni su ti njegovi najbolji ikad :D
E ali. Imam problem - kao da mi "popiju" previše ulja. I nekako mi ne budu dovoljno debeli i žilavi (a ja baš takve volim :zubo: ), nego tanašni i hrskavi. Pokušala sam napraviti gušću smjesu, onda su malo deblji, ali svejedno nekako puni ulja. Što radim krivo?
User avatar
A.P.
Cactus
Posts: 1937
Joined: 17 Oct 2011, 18:34

22 Apr 2012, 16:54

Smjesa mora biti elastična, a za to treba povoljan omjer brašna i vode koji ćeš dobit unedoglednim miješanjem i dodavanjem :o
Isto tako, ne smiju plivati u ulju.
User avatar
Nikolajevna
Posts: 1034
Joined: 28 Sep 2011, 22:51

22 Apr 2012, 16:55

Almost Rosey » wrote: Imam problem - kao da mi "popiju" previše ulja.

Rakije, rakije stavi.

Kao u fritule. :D
Almost Rosey
Posts: 2861
Joined: 18 Sep 2011, 15:31

22 Apr 2012, 17:02

A.P. » wrote:Smjesa mora biti elastična, a za to treba povoljan omjer brašna i vode koji ćeš dobit unedoglednim miješanjem i dodavanjem :o
Isto tako, ne smiju plivati u ulju.
Jel onako da se rasteže?
Da, danas je bila više takva nego jučer i definitivno su bili jestiviji.
Idući put ću još manje ulja stavit.

Nikolajevna, ali onda neće bit ko ćaćine :tuzni:

Juh, e, nema mi ništ bolje nego kad mi se za zube lijepi ono debelo, tvrdo, žilavo tijesto, dušu bih sad prodala za jedan tatin uštipak. Morat ću ga nagovorit da mi ih ispeče kad dođem doma.
User avatar
A.P.
Cactus
Posts: 1937
Joined: 17 Oct 2011, 18:34

22 Apr 2012, 17:10

Je, da se rasteže. Takve je moja pokojna baba Manda pravila :Pop:
A i ne smiju se dugo peć! Samo da se zarumene.
Almost Rosey
Posts: 2861
Joined: 18 Sep 2011, 15:31

22 Apr 2012, 17:35

Juh, pa zaboravih da je moj ćaća iz tvog sela :facepalm: :rofl:
Zapravo on je s Jelika al isti je to jarac.


Hvala na savjetima :cerek:
User avatar
A.P.
Cactus
Posts: 1937
Joined: 17 Oct 2011, 18:34

22 Apr 2012, 17:39

Almost Rosey » wrote:Juh, pa zaboravih da je moj ćaća iz tvog sela :facepalm: :rofl:
Zapravo on je s Jelika al isti je to jarac.


Hvala na savjetima :cerek:
A da :rofl:

Ali moja baba je odrasla u Lici, a tamo se udala, tako da ne znam :zubo:
Éowyn
Posts: 2430
Joined: 17 Oct 2011, 20:13

01 May 2012, 21:19

Da li netko ima recept za jestivi dressing za salatu (od tune, piletine i sl.), a da u njega ne ide vrhnje ili majoneza?
Našla sam recept za neki od tahini paste i jogurta, ali ispalo mi je odvratno. Nekako je pregorko :ne zna:

Valjda sam na pravom mjestu :misli:
Desire makes slaves out of kings.
User avatar
ombia
Posts: 4628
Joined: 25 Nov 2011, 23:31

01 May 2012, 21:34

Ako necu klasican balsamico-maslinovo (a u vecini slucajeva hocu), onda mi je uvijek baza jogurt. Pa kako sta uz to. Nekad jogurt/senf/zacinsko bilje. Nekad samo vlasac + jogurt. Nekad neke mikseve :o za dresing (miks susenog zacinskog bilja). S tim da jogurt onda razrijedim obicnim octom da bude tekucije.

Nekad napravim domaci onaj "tisucu otoka" americki. Ide majoneze :zubo: al mozes staviti i milrama :zubo: (dobro ovaj dio preskoci), onda ide krem jogurta, par zlica paradajz sosa, zlica mlijeka, sol, papar, tabasco ili senf, 2 zlice soka od limuna, sjeckani persin, sjeckano kuhano jaje (jedna verzija je sa sirovim zumanjkom), malo sjeckane crvene paprike. Ima x verzija tog dresinga.

Kupovni http://animalsneedkisses.files.wordpres ... island.jpg
User avatar
blue
Asgard
Posts: 3913
Joined: 20 Sep 2011, 10:42

01 May 2012, 22:10

Eowyn, jogurt + senf + naribana korica linuna + začini? :misli:
Ali ispadne kiselkasto, ne znem jel za piletinu :ne zna:
User avatar
kuki
Posts: 2907
Joined: 25 Sep 2011, 00:41

02 May 2012, 03:37

Ja salatu s tunom radim tako da pomiješam tunu iz konzerve i jogurt i senf i začine u čaši pa izlijem po ostalome i promiješam.
ovaj psić je išao na tržnicu/ ovaj psić je ostao kući/ ovaj psić je pojeo kolač/ jer ga više nije mogao vući./ ovaj psić je pjevao vau vau vau vau/ cijelim putem kući!
User avatar
Pješčana
Posts: 8262
Joined: 17 Sep 2011, 22:52
Location: Hrvaška
Contact:

02 May 2012, 20:34

Salata s tunom: tuna, kukuruz, krastavci, sol, papar, kurkuma, luk, svježi paradajzi
ili
zdinstam luk i ubacim tunu, na to kečaš ili pleati ili svježi paradajzi, na to kapare i krastavci i kukuruz, začini
onima koji jedu tijesto prelijem tjesteninu, ja to bez ičega :cerek:
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
User avatar
Potjeh
Posts: 1361
Joined: 05 Oct 2011, 00:00

03 Aug 2012, 15:46

Pitanje za iskusne gljivare:

Koji je vaš najdraži način spremanja rižota od šampinjona (i malo bukovača)? Sve je iz Konzuma na žalost ali to je realnost dalmatinskog krša.
User avatar
Potjeh
Posts: 1361
Joined: 05 Oct 2011, 00:00

16 Aug 2012, 21:15

Vidim, pokidali ste se sa receptima.... :lol:

Nego, da probam sa drugačijim pitanjem: U kojim situacijama je krupna sol korisnija i bolja od sitne soli?
User avatar
Aristocat
Posts: 1088
Joined: 10 Nov 2011, 23:41

16 Aug 2012, 21:56

Kad se spremaju srdele za zimnicu obavezna je krupna sol. :)
User avatar
Potjeh
Posts: 1361
Joined: 05 Oct 2011, 00:00

17 Aug 2012, 09:28

To znam ali zašto? Što nedostaje sitnoj soli?
User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6223
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

17 Aug 2012, 11:21

Potjeh » wrote:To znam ali zašto? Što nedostaje sitnoj soli?
A zašto je Deni de Vito glumac, a ne košarkaš? :misli:
User avatar
blaze
Posts: 2370
Joined: 20 Sep 2011, 23:00

17 Aug 2012, 12:45

Potjeh » wrote:Pitanje za iskusne gljivare:

Koji je vaš najdraži način spremanja rižota od šampinjona (i malo bukovača)? Sve je iz Konzuma na žalost ali to je realnost dalmatinskog krša.
kakve veze imaju iskusni gljivari sa šampinjonima i bukovačama? :misli:
moja mama u životu nije spremila ništa bilo sa šampinjonima bilo s bukovačama

ja nisam gljivarica, pa ti evo savjet :cerek:
izdinstaj ih na luku, rižu skuhaj na bijelo, i onda spoji
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6223
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

17 Aug 2012, 14:10

blaze » wrote: kakve veze imaju iskusni gljivari sa šampinjonima i bukovačama? :misli:
moja mama u životu nije spremila ništa bilo sa šampinjonima bilo s bukovačama

ja nisam gljivarica, pa ti evo savjet :cerek:
izdinstaj ih na luku, rižu skuhaj na bijelo, i onda spoji
Bogami, nisi ni kuharica.
Kaj je to, recept?
Mačak, nemoj komplicirat s lukom, jednostavno ubaci gljive i ružu u lonac, prelij vodom i kuhaj dok se ne skuha.
Jako je važno da ne staviš sol... :E
User avatar
blaze
Posts: 2370
Joined: 20 Sep 2011, 23:00

17 Aug 2012, 14:18

judolino » wrote: Bogami, nisi ni kuharica.
pa nisam, ja sam kuhar :D
ne doduše kao mulica, daleko od toga, ali daleko i od bacanja u lonac i polijevanja vodom :cerek:
šampinjona, argh...
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
User avatar
Margarita
Posts: 4076
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

17 Aug 2012, 14:54

Ja savki rižoto s bilo čim pravim tako da rižu, luk i bilo što prepržim na maslinovom ulju a onda dolijevam vodu, temeljac, vino. Poslije još maslac, češnjak, peršin i parmezan za kraj.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6223
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

17 Aug 2012, 16:58

Margarita » wrote:Ja savki rižoto s bilo čim pravim tako da rižu, luk i bilo što prepržim na maslinovom ulju a onda dolijevam vodu, temeljac, vino. Poslije još maslac, češnjak, peršin i parmezan za kraj.
Eto, Blejz, uči se...
Post Reply