Kuhanje za neznalice
-
- Posts: 3313
- Joined: 18 Sep 2011, 20:59
e što se tiče ovog jogurta u biskvitima:
nisam doduše nikad pravila kolač s biskvitom od jogurta, al muffine sam radila mnogo puta po svakakvim receptima dok nisam negdi od nekog dobila recpet za muffine u koje ide jogurt, a ne mliko!
premekano, ko spužva je, sočno...odlično
nisam doduše nikad pravila kolač s biskvitom od jogurta, al muffine sam radila mnogo puta po svakakvim receptima dok nisam negdi od nekog dobila recpet za muffine u koje ide jogurt, a ne mliko!
premekano, ko spužva je, sočno...odlično
meg ti je glupa!!! :xlux:
-
- Posts: 2861
- Joined: 18 Sep 2011, 15:31
Imadem pitanjce, a ne znam kamo s njim.
Pečem uštipke, i to old skul, kako je to moj stari radio (on je taj "recept" osmislio kad je kao najstariji klinac bio ostavljen s hrpom druge nejačadi dok su odrasli bili u polju ili gdje već), dakle samo voda, sol, brašno, malo mlijeka i eventualno sode bikarbone. Meni su ti njegovi najbolji ikad
E ali. Imam problem - kao da mi "popiju" previše ulja. I nekako mi ne budu dovoljno debeli i žilavi (a ja baš takve volim ), nego tanašni i hrskavi. Pokušala sam napraviti gušću smjesu, onda su malo deblji, ali svejedno nekako puni ulja. Što radim krivo?
Pečem uštipke, i to old skul, kako je to moj stari radio (on je taj "recept" osmislio kad je kao najstariji klinac bio ostavljen s hrpom druge nejačadi dok su odrasli bili u polju ili gdje već), dakle samo voda, sol, brašno, malo mlijeka i eventualno sode bikarbone. Meni su ti njegovi najbolji ikad
E ali. Imam problem - kao da mi "popiju" previše ulja. I nekako mi ne budu dovoljno debeli i žilavi (a ja baš takve volim ), nego tanašni i hrskavi. Pokušala sam napraviti gušću smjesu, onda su malo deblji, ali svejedno nekako puni ulja. Što radim krivo?
- A.P.
- Cactus
- Posts: 1937
- Joined: 17 Oct 2011, 18:34
Smjesa mora biti elastična, a za to treba povoljan omjer brašna i vode koji ćeš dobit unedoglednim miješanjem i dodavanjem
Isto tako, ne smiju plivati u ulju.
Isto tako, ne smiju plivati u ulju.
But don't wait up
Just leave the light on
'Cause all the roads that I might take will all one day lead back to you
Just leave the light on
'Cause all the roads that I might take will all one day lead back to you
- Nikolajevna
- Posts: 1034
- Joined: 28 Sep 2011, 22:51
Almost Rosey » wrote: Imam problem - kao da mi "popiju" previše ulja.
Rakije, rakije stavi.
Kao u fritule.
-
- Posts: 2861
- Joined: 18 Sep 2011, 15:31
Jel onako da se rasteže?A.P. » wrote:Smjesa mora biti elastična, a za to treba povoljan omjer brašna i vode koji ćeš dobit unedoglednim miješanjem i dodavanjem
Isto tako, ne smiju plivati u ulju.
Da, danas je bila više takva nego jučer i definitivno su bili jestiviji.
Idući put ću još manje ulja stavit.
Nikolajevna, ali onda neće bit ko ćaćine
Juh, e, nema mi ništ bolje nego kad mi se za zube lijepi ono debelo, tvrdo, žilavo tijesto, dušu bih sad prodala za jedan tatin uštipak. Morat ću ga nagovorit da mi ih ispeče kad dođem doma.
- A.P.
- Cactus
- Posts: 1937
- Joined: 17 Oct 2011, 18:34
Je, da se rasteže. Takve je moja pokojna baba Manda pravila
A i ne smiju se dugo peć! Samo da se zarumene.
A i ne smiju se dugo peć! Samo da se zarumene.
But don't wait up
Just leave the light on
'Cause all the roads that I might take will all one day lead back to you
Just leave the light on
'Cause all the roads that I might take will all one day lead back to you
-
- Posts: 2861
- Joined: 18 Sep 2011, 15:31
Juh, pa zaboravih da je moj ćaća iz tvog sela
Zapravo on je s Jelika al isti je to jarac.
Hvala na savjetima
Zapravo on je s Jelika al isti je to jarac.
Hvala na savjetima
- A.P.
- Cactus
- Posts: 1937
- Joined: 17 Oct 2011, 18:34
A daAlmost Rosey » wrote:Juh, pa zaboravih da je moj ćaća iz tvog sela
Zapravo on je s Jelika al isti je to jarac.
Hvala na savjetima
Ali moja baba je odrasla u Lici, a tamo se udala, tako da ne znam
But don't wait up
Just leave the light on
'Cause all the roads that I might take will all one day lead back to you
Just leave the light on
'Cause all the roads that I might take will all one day lead back to you
-
- Posts: 2430
- Joined: 17 Oct 2011, 20:13
Da li netko ima recept za jestivi dressing za salatu (od tune, piletine i sl.), a da u njega ne ide vrhnje ili majoneza?
Našla sam recept za neki od tahini paste i jogurta, ali ispalo mi je odvratno. Nekako je pregorko
Valjda sam na pravom mjestu
Našla sam recept za neki od tahini paste i jogurta, ali ispalo mi je odvratno. Nekako je pregorko
Valjda sam na pravom mjestu
Desire makes slaves out of kings.
- ombia
- Posts: 4628
- Joined: 25 Nov 2011, 23:31
Ako necu klasican balsamico-maslinovo (a u vecini slucajeva hocu), onda mi je uvijek baza jogurt. Pa kako sta uz to. Nekad jogurt/senf/zacinsko bilje. Nekad samo vlasac + jogurt. Nekad neke mikseve za dresing (miks susenog zacinskog bilja). S tim da jogurt onda razrijedim obicnim octom da bude tekucije.
Nekad napravim domaci onaj "tisucu otoka" americki. Ide majoneze al mozes staviti i milrama (dobro ovaj dio preskoci), onda ide krem jogurta, par zlica paradajz sosa, zlica mlijeka, sol, papar, tabasco ili senf, 2 zlice soka od limuna, sjeckani persin, sjeckano kuhano jaje (jedna verzija je sa sirovim zumanjkom), malo sjeckane crvene paprike. Ima x verzija tog dresinga.
Kupovni http://animalsneedkisses.files.wordpres ... island.jpg
Nekad napravim domaci onaj "tisucu otoka" americki. Ide majoneze al mozes staviti i milrama (dobro ovaj dio preskoci), onda ide krem jogurta, par zlica paradajz sosa, zlica mlijeka, sol, papar, tabasco ili senf, 2 zlice soka od limuna, sjeckani persin, sjeckano kuhano jaje (jedna verzija je sa sirovim zumanjkom), malo sjeckane crvene paprike. Ima x verzija tog dresinga.
Kupovni http://animalsneedkisses.files.wordpres ... island.jpg
- kuki
- Posts: 2907
- Joined: 25 Sep 2011, 00:41
Ja salatu s tunom radim tako da pomiješam tunu iz konzerve i jogurt i senf i začine u čaši pa izlijem po ostalome i promiješam.
ovaj psić je išao na tržnicu/ ovaj psić je ostao kući/ ovaj psić je pojeo kolač/ jer ga više nije mogao vući./ ovaj psić je pjevao vau vau vau vau/ cijelim putem kući!
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
Salata s tunom: tuna, kukuruz, krastavci, sol, papar, kurkuma, luk, svježi paradajzi
ili
zdinstam luk i ubacim tunu, na to kečaš ili pleati ili svježi paradajzi, na to kapare i krastavci i kukuruz, začini
onima koji jedu tijesto prelijem tjesteninu, ja to bez ičega
ili
zdinstam luk i ubacim tunu, na to kečaš ili pleati ili svježi paradajzi, na to kapare i krastavci i kukuruz, začini
onima koji jedu tijesto prelijem tjesteninu, ja to bez ičega
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- blaze
- Posts: 2370
- Joined: 20 Sep 2011, 23:00
kakve veze imaju iskusni gljivari sa šampinjonima i bukovačama?Potjeh » wrote:Pitanje za iskusne gljivare:
Koji je vaš najdraži način spremanja rižota od šampinjona (i malo bukovača)? Sve je iz Konzuma na žalost ali to je realnost dalmatinskog krša.
moja mama u životu nije spremila ništa bilo sa šampinjonima bilo s bukovačama
ja nisam gljivarica, pa ti evo savjet
izdinstaj ih na luku, rižu skuhaj na bijelo, i onda spoji
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Bogami, nisi ni kuharica.blaze » wrote: kakve veze imaju iskusni gljivari sa šampinjonima i bukovačama?
moja mama u životu nije spremila ništa bilo sa šampinjonima bilo s bukovačama
ja nisam gljivarica, pa ti evo savjet
izdinstaj ih na luku, rižu skuhaj na bijelo, i onda spoji
Kaj je to, recept?
Mačak, nemoj komplicirat s lukom, jednostavno ubaci gljive i ružu u lonac, prelij vodom i kuhaj dok se ne skuha.
Jako je važno da ne staviš sol...
- blaze
- Posts: 2370
- Joined: 20 Sep 2011, 23:00
pa nisam, ja sam kuharjudolino » wrote: Bogami, nisi ni kuharica.
ne doduše kao mulica, daleko od toga, ali daleko i od bacanja u lonac i polijevanja vodom
šampinjona, argh...
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
- judolino
- Swine Who Must Be Obeyed
- Posts: 6223
- Joined: 25 Sep 2011, 09:03
Eto, Blejz, uči se...Margarita » wrote:Ja savki rižoto s bilo čim pravim tako da rižu, luk i bilo što prepržim na maslinovom ulju a onda dolijevam vodu, temeljac, vino. Poslije još maslac, češnjak, peršin i parmezan za kraj.