Bok svi, ja sam nova ovdje, a nova sam i u kuhinji isto
Imam dva pitanja vezana uz kinesku kuhinju.
Prvo je - kakav je to cherry koji spominju? Hoću reć - jel postoji neki šeri baš za kuhanje ili kupim bilo koju flašu na kojoj piše šeri?
I drugo pitanje - kako da učinim da kod kineskog povrćeta luk bude onako staklast i hrskav? Neću da mi omlitavi, spljošti se i bude jadan U čemu je štos? Količina ulja, kolka je vatra ili što?!?!
Taj luk mi je najbolji dio svega kod kineza, kradem ga i drugima s tanjura
Kineska kuhinja - tips&tricks
- jevgenija
- Posts: 2606
- Joined: 17 Sep 2011, 22:02
- Location: Virtualni Vidovci
hvala dušo, ovo je odličan tip a i trick. puno si pomogoHekatonhir » wrote:Meni je najbolji pohani sladoled.
You can only be young once. But you can always be immature. (dejzino MD <3)
- Margarita
- Posts: 4076
- Joined: 20 Sep 2011, 21:52
Jako vruće i brzo je princip. Zato volim tu kuhinju.jevgenija » wrote:Bok svi, ja sam nova ovdje, a nova sam i u kuhinji isto
Imam dva pitanja vezana uz kinesku kuhinju.
Prvo je - kakav je to cherry koji spominju? Hoću reć - jel postoji neki šeri baš za kuhanje ili kupim bilo koju flašu na kojoj piše šeri?
I drugo pitanje - kako da učinim da kod kineskog povrćeta luk bude onako staklast i hrskav? Neću da mi omlitavi, spljošti se i bude jadan U čemu je štos? Količina ulja, kolka je vatra ili što?!?!
Taj luk mi je najbolji dio svega kod kineza, kradem ga i drugima s tanjura
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
- jevgenija
- Posts: 2606
- Joined: 17 Sep 2011, 22:02
- Location: Virtualni Vidovci
a kolko ulja? puno da se prži unutra ili ne?Margarita » wrote: Jako vruće i brzo je princip. Zato volim tu kuhinju.
You can only be young once. But you can always be immature. (dejzino MD <3)
- jevgenija
- Posts: 2606
- Joined: 17 Sep 2011, 22:02
- Location: Virtualni Vidovci
nije mi fin taj sladoled, to nek ti klonka praviHekatonhir » wrote:Kako nisam, pa valjda će netko zalijepiti recept i za to. Onda me možeš pozvati k sebi.
Cccc, baš si nesuptilna i neprofinjena.
You can only be young once. But you can always be immature. (dejzino MD <3)
- Margarita
- Posts: 4076
- Joined: 20 Sep 2011, 21:52
Ne baš kao za pohanje. I kako što ispržiš vadi van. Poslije sve opet pomiješaš.jevgenija » wrote: a kolko ulja? puno da se prži unutra ili ne?
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
- jevgenija
- Posts: 2606
- Joined: 17 Sep 2011, 22:02
- Location: Virtualni Vidovci
samo da upaliMargarita » wrote: Ne baš kao za pohanje. I kako što ispržiš vadi van. Poslije sve opet pomiješaš.
JAKO to volim jest, a glupo mi je ić u restoran zbog prženog luka
hvala ti!
i još jedno kratko pitanje - soja sos dodajem na kraju, kad je sve isprženo?
različiti su recepti, jedni viču ovako, a drugi onako
You can only be young once. But you can always be immature. (dejzino MD <3)
- Margarita
- Posts: 4076
- Joined: 20 Sep 2011, 21:52
Nekad mariniram meso u njemu prije pečenja (i u sezamovo ulje) a inače ga dodajem na kraju. I stavim ga na stol pa si ekipa dodaje direktno u tanjur koliko ko voli.jevgenija » wrote: samo da upali
JAKO to volim jest, a glupo mi je ić u restoran zbog prženog luka
hvala ti!
i još jedno kratko pitanje - soja sos dodajem na kraju, kad je sve isprženo?
različiti su recepti, jedni viču ovako, a drugi onako
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.