Kineska kuhinja - tips&tricks

Žlicu, žlicu nam dajte, jer utjehe nema u vodi
User avatar
jevgenija
Posts: 2606
Joined: 17 Sep 2011, 22:02
Location: Virtualni Vidovci

20 Nov 2011, 13:49

Bok svi, ja sam nova ovdje, a nova sam i u kuhinji isto :xzubo:

Imam dva pitanja vezana uz kinesku kuhinju.
Prvo je - kakav je to cherry koji spominju? Hoću reć - jel postoji neki šeri baš za kuhanje ili kupim bilo koju flašu na kojoj piše šeri?
I drugo pitanje - kako da učinim da kod kineskog povrćeta luk bude onako staklast i hrskav? Neću da mi omlitavi, spljošti se i bude jadan :xne zna: U čemu je štos? Količina ulja, kolka je vatra ili što?!?!

Taj luk mi je najbolji dio svega kod kineza, kradem ga i drugima s tanjura :cerek:


You can only be young once. But you can always be immature. (dejzino MD <3)
User avatar
Stitch
Head Honcho
Posts: 16389
Joined: 17 Sep 2011, 23:06
Has thanked: 42 times
Been thanked: 31 times
Gender:
Contact:

20 Nov 2011, 14:02

Meni je najbolji pohani sladoled. :zubo:
Potpisi su za budale.
User avatar
jevgenija
Posts: 2606
Joined: 17 Sep 2011, 22:02
Location: Virtualni Vidovci

20 Nov 2011, 14:09

Hekatonhir » wrote:Meni je najbolji pohani sladoled. :zubo:
hvala dušo, ovo je odličan tip a i trick. puno si pomogo :xzubo:
You can only be young once. But you can always be immature. (dejzino MD <3)
User avatar
Stitch
Head Honcho
Posts: 16389
Joined: 17 Sep 2011, 23:06
Has thanked: 42 times
Been thanked: 31 times
Gender:
Contact:

20 Nov 2011, 14:12

Kako nisam, pa valjda će netko zalijepiti recept i za to. Onda me možeš pozvati k sebi. ;)

Cccc, baš si nesuptilna i neprofinjena. :zubo:
Potpisi su za budale.
User avatar
Margarita
Posts: 4076
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

20 Nov 2011, 14:14

jevgenija » wrote:Bok svi, ja sam nova ovdje, a nova sam i u kuhinji isto :xzubo:

Imam dva pitanja vezana uz kinesku kuhinju.
Prvo je - kakav je to cherry koji spominju? Hoću reć - jel postoji neki šeri baš za kuhanje ili kupim bilo koju flašu na kojoj piše šeri?
I drugo pitanje - kako da učinim da kod kineskog povrćeta luk bude onako staklast i hrskav? Neću da mi omlitavi, spljošti se i bude jadan :xne zna: U čemu je štos? Količina ulja, kolka je vatra ili što?!?!

Taj luk mi je najbolji dio svega kod kineza, kradem ga i drugima s tanjura :cerek:
Jako vruće i brzo je princip. Zato volim tu kuhinju.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
User avatar
jevgenija
Posts: 2606
Joined: 17 Sep 2011, 22:02
Location: Virtualni Vidovci

20 Nov 2011, 14:17

Margarita » wrote: Jako vruće i brzo je princip. Zato volim tu kuhinju.
a kolko ulja? puno da se prži unutra ili ne?
You can only be young once. But you can always be immature. (dejzino MD <3)
User avatar
jevgenija
Posts: 2606
Joined: 17 Sep 2011, 22:02
Location: Virtualni Vidovci

20 Nov 2011, 14:18

Hekatonhir » wrote:Kako nisam, pa valjda će netko zalijepiti recept i za to. Onda me možeš pozvati k sebi. ;)

Cccc, baš si nesuptilna i neprofinjena. :zubo:
nije mi fin taj sladoled, to nek ti klonka pravi :xraspa:
You can only be young once. But you can always be immature. (dejzino MD <3)
User avatar
Margarita
Posts: 4076
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

20 Nov 2011, 14:26

jevgenija » wrote: a kolko ulja? puno da se prži unutra ili ne?
Ne baš kao za pohanje. I kako što ispržiš vadi van. Poslije sve opet pomiješaš.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
User avatar
jevgenija
Posts: 2606
Joined: 17 Sep 2011, 22:02
Location: Virtualni Vidovci

20 Nov 2011, 14:30

Margarita » wrote: Ne baš kao za pohanje. I kako što ispržiš vadi van. Poslije sve opet pomiješaš.
samo da upali :moli:

JAKO to volim jest, a glupo mi je ić u restoran zbog prženog luka :xne zna:

hvala ti! :bliss:
i još jedno kratko pitanje - soja sos dodajem na kraju, kad je sve isprženo?
različiti su recepti, jedni viču ovako, a drugi onako :confused:
You can only be young once. But you can always be immature. (dejzino MD <3)
User avatar
Margarita
Posts: 4076
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

20 Nov 2011, 14:46

jevgenija » wrote: samo da upali :moli:

JAKO to volim jest, a glupo mi je ić u restoran zbog prženog luka :xne zna:

hvala ti! :bliss:
i još jedno kratko pitanje - soja sos dodajem na kraju, kad je sve isprženo?
različiti su recepti, jedni viču ovako, a drugi onako :confused:
Nekad mariniram meso u njemu prije pečenja (i u sezamovo ulje) a inače ga dodajem na kraju. I stavim ga na stol pa si ekipa dodaje direktno u tanjur koliko ko voli.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Post Reply