Što kuhate? (recepti i sličke poželjni)

Žlicu, žlicu nam dajte, jer utjehe nema u vodi
Post Reply
User avatar
karambol
Posts: 8020
Joined: 09 Jan 2012, 12:55

Re: Što kuhate? (recepti i sličke poželjni)

Post by karambol » 06 Dec 2012, 16:06

Chilimama » wrote:ja i dalje ne znam nit slikat nit keljit slike pa ću vam reć al na čisto vjerovanje
danas riblja juha i lešo riba, razna ( škarpine, list, oslić, orada)
lešo zelje kao prilog

sve zato jer smo se jučer nakrcali viške pogače, čičvarde u tahiniju, frigane lignje i pršut, parmezan i puno vina
na kraju bijahu kolači, svi onako masni, kremasti...
danas je čišćenje
Jedna od rijetkih stvari koje su važnije od redovitog seksa je redovita probava... :zubo:


Ja cijeli život sanjam kako odlazim uz rijeku starim parobrodom koji vozi sol
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...

User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6091
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

Post by judolino » 06 Dec 2012, 16:42

Chilimama » wrote:ja i dalje ne znam nit slikat nit keljit slike pa ću vam reć al na čisto vjerovanje
danas riblja juha i lešo riba, razna ( škarpine, list, oslić, orada)
lešo zelje kao prilog

sve zato jer smo se jučer nakrcali viške pogače, čičvarde u tahiniju, frigane lignje i pršut, parmezan i puno vina
na kraju bijahu kolači, svi onako masni, kremasti...
danas je čišćenje
A u pičku čišćenja uz masne, kremaste kolače... :rofl:

Pješčana, pelati bi bolje pasali u slatko zelje. U kiselo mogu staviti samo malo ukuhanog ili tubiziranog paradajza. Jedino ako su pelati skroz bljutavi, bez kiseline, a žao ti ih je baciti...



User avatar
Margarita
Posts: 4060
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

Post by Margarita » 06 Dec 2012, 18:07

karambol » wrote: Jedna od rijetkih stvari koje su važnije od redovitog seksa je redovita probava... :zubo:
Ti to mene citiraš?


"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.

User avatar
Pješčana
Posts: 8259
Joined: 17 Sep 2011, 22:52
Location: Hrvaška
Contact:

Post by Pješčana » 21 Dec 2012, 10:52

slanutak s mrkvom i češnjakom, jutros sam kuhalap rije posla. jučer sam ga natopila, pa se brže skuhao,. dodala sam riže i malo zdrepala, nije bilo vremena za blender. fino, nadam se :D


Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.

User avatar
karambol
Posts: 8020
Joined: 09 Jan 2012, 12:55

Post by karambol » 21 Dec 2012, 11:23

Margarita » wrote: Ti to mene citiraš?
Ofskroz...jesam treb'o pitati za copyright? :misli:


Ja cijeli život sanjam kako odlazim uz rijeku starim parobrodom koji vozi sol
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...

User avatar
Aristocat
Posts: 1088
Joined: 10 Nov 2011, 23:41

Post by Aristocat » 21 Dec 2012, 14:17

karambol » wrote:
Jedna od rijetkih stvari koje su važnije od redovitog seksa je redovita probava... :zubo:
Nice je rekao da za su za dobar zivot potrebne uredna probava i dobra klima. :)



User avatar
Pješčana
Posts: 8259
Joined: 17 Sep 2011, 22:52
Location: Hrvaška
Contact:

Post by Pješčana » 03 Jan 2013, 08:46

napravila sam namaz od slanutka. skuhala sam slanutak s mrkvom, i zatim, kad se ohladio, usitnila u blenderu, dodala malo tune u maslinovom ulju. mazivo j ei jako ukusno.


Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.

User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6091
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

Post by judolino » 03 Jan 2013, 09:42

Dobro zvuči, mora da je fino.



User avatar
karambol
Posts: 8020
Joined: 09 Jan 2012, 12:55

Post by karambol » 03 Jan 2013, 09:59

judolino » wrote:Dobro zvuči, mora da je fino.
Ne želim o hrani niti razmišljati ovih dana jer sam bio slatkorano prase za stolom i zatrpan sam masnoćom i šećerom i alkoholom k'o gradske ulice snijegom...od neki dan... :D


Ja cijeli život sanjam kako odlazim uz rijeku starim parobrodom koji vozi sol
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...

User avatar
Euklid
old school
Posts: 14810
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

Post by Euklid » 05 May 2013, 12:25

Jučer radio paralelnu kotlovinu.

Kak se radi paralelna kotlovina?

Tak da radiš 2 kotlovine istovremeno :gaah:

Image



Uz prigodnu pjesmicu: Krizma i kotlovina


'if you fall, i'll be there' (floor)

User avatar
Pješčana
Posts: 8259
Joined: 17 Sep 2011, 22:52
Location: Hrvaška
Contact:

Post by Pješčana » 09 Jul 2013, 23:30

prije nekog vremena probala sam raditi ruske palačinke od heljdina brašna (blini) i ispali su super.
večeras sam pomiješala heljdino brašno s jajetom i ribanim tikvicama i dobila bezglutenske prefine popečke, i sad izvrnuta ležim na kauču jer sam ih pojela sve, i ono što sam planirala za večeru i ono što sam planirala sutra za ručak.
blini
miješala sam heljdino i rižino brašno, u omjeru 1:1 150 g
2 dl rižina mlijeka
2 jaja
2 žlice ulja
sol, papar, suhi digo kvasac
odvojila sam vbjelanjak, i sve ostalo pomiješala i pustila oko pol sata da se digne, te istuka bjelanjak i dodala u tijesto.
žlicu tijesta stavi se na vruću tavu, i za par minuta blini su gotovi.
u originalu, blini se jedu s kavijarom i lososom, ili u slatkoj varijanti s voćem, pekmezima i slatkim. ako je slatka varijanta, može se dodati šećer u tijesto.


Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.

User avatar
Donna Sole
Posts: 2834
Joined: 30 Sep 2011, 23:18
Location: Virgin Valley

Post by Donna Sole » 10 Jul 2013, 11:34

judolino » wrote: A u pičku čišćenja uz masne, kremaste kolače... :rofl:
..
:facepalm:
nisi čitao
jučer su bili kolači, a danas je bilo čišćenje
al, dobro, sve je to bilo u predbožićne dane pa je prošlost
od tada sam se bome dobro rasteretila od kužinavanja

Danas sam ispekla kruh od kukuruznog brašna sa sjemenkama i maslinovim uljem, napravila sok od đumbira i mente s limunom, kolač od bresaka, višanja i jabuka, al ja to neću :raspa:


Gonim zmajeve. Ne dolazim na poziv.

User avatar
Margarita
Posts: 4060
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

Post by Margarita » 10 Jul 2013, 11:55

Kako praviš sok od đumbira i mente s limunom. Pije mi se to.


"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.

User avatar
Donna Sole
Posts: 2834
Joined: 30 Sep 2011, 23:18
Location: Virgin Valley

Post by Donna Sole » 10 Jul 2013, 12:05

Margarita » wrote:Kako praviš sok od đumbira i mente s limunom. Pije mi se to.

Prvi sam put ovo radila, a nemam recept pa ću sljedeći put malo drugačije.

jedan srednji korijen đumbira, nekoliko grančica sveže mente, jedan cijeli neprskani limun ( ako nemaš može obični dobro opran) staviš u blender i dobro smelješ sve to. Uliješ vode i malo šećera ( ili više , ako ti paše) i dalje tako melješ. Kad je dobro sve usitnjeno, doliješ vode i procijediš. To je to. Nije dugotrajan, ali mislim da se oko 2l soka može popit u jedan dan. Ne znam koji mu je vijek trajanja, sumnjam da će količina dočekati sutra ali vjerojatno da može izdržat dva tri dana u frižideru.


Gonim zmajeve. Ne dolazim na poziv.

User avatar
Margarita
Posts: 4060
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

Post by Margarita » 10 Jul 2013, 12:08

Budem probala. Navodno se prskani limun može istrljati sodom bikarbonom pa je skoro jestiv.


"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.

User avatar
Donna Sole
Posts: 2834
Joined: 30 Sep 2011, 23:18
Location: Virgin Valley

Post by Donna Sole » 10 Jul 2013, 12:22

Margarita » wrote:Budem probala. Navodno se prskani limun može istrljati sodom bikarbonom pa je skoro jestiv.

a ne znam, ja se ne opterećujem inače s tim

U kafiću redovno dobijem pri nekim narudžbama limunić u piću ili čaju i koga kod znam svi ga uredno pojedu bez provjeravanja jel ili nije neprskan ili jel opran sodom.

Nekako sumnjam da bi se učinila velika šteta organizmu s tim eventualnim kemikalijama pored opće zatrovanja svega i svačesa. Radi savjesti ga samo properem kroz vodu.

Sok upravo pijem i godi mi ukus. Kolač mi je isto ispao odličan s obzirom da sam i nega radila odokativno i bez recepta.
samo sam u 4 naribane jabuke dodala dva jaja cijela, malo mlijeka, kukuruznog brašna, šećer, cimet, malo ulja i sve to skupa zamiješala i prolila u tepsiju, zapekla na 250 oko pola sata. Ista je stvar s kolačem od višanja ili bresaka.


Gonim zmajeve. Ne dolazim na poziv.

Marionella
Posts: 3
Joined: 10 Jul 2013, 20:30

Post by Marionella » 10 Jul 2013, 20:37

Margarita wrote:Ja volim poriluk.
Chilimama » wrote:

a ne znam, ja se ne opterećujem inače s tim

U kafiću redovno dobijem pri nekim narudžbama limunić u piću ili čaju i koga kod znam svi ga uredno pojedu bez provjeravanja jel ili nije neprskan ili jel opran sodom.

Nekako sumnjam da bi se učinila velika šteta organizmu s tim eventualnim kemikalijama pored opće zatrovanja svega i svačesa. Radi savjesti ga samo properem kroz vodu.

Sok upravo pijem i godi mi ukus. Kolač mi je isto ispao odličan s obzirom da sam i nega radila odokativno i bez recepta.
samo sam u 4 naribane jabuke dodala dva jaja cijela, malo mlijeka, kukuruznog brašna, šećer, cimet, malo ulja i sve to skupa zamiješala i prolila u tepsiju, zapekla na 250 oko pola sata. Ista je stvar s kolačem od višanja ili bresaka.



User avatar
Margarita
Posts: 4060
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

Post by Margarita » 11 Jul 2013, 00:03

U pravu si. Napravit ću poriluk u umaku od naribane korice limuna. I malo sira i kopra.


"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.

User avatar
judolino
Swine Who Must Be Obeyed
Posts: 6091
Joined: 25 Sep 2011, 09:03

Post by judolino » 11 Jul 2013, 01:06

Margarita » wrote: U pravu si. Napravit ću poriluk u umaku od naribane korice limuna. I malo sira i kopra.
Baš sam se pitao koja je poanta klona, pardon, posta.



User avatar
Leteća
babin nakurnjak
Posts: 2531
Joined: 26 Sep 2011, 13:25
Location: Welt am Draht

Post by Leteća » 11 Jul 2013, 20:18

Prije par dana sam bacila višnje u šećer i votku. Sad bi to trebalo stajati koji tjedan da bude višnjevac. Ali već sad je dobar. :cerek:


Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!

User avatar
Euklid
old school
Posts: 14810
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

Post by Euklid » 17 Jul 2013, 14:40

6. dan na moru a tek 1. rostilj radim... :misli:

Fjaka ove godine udara jebacki :fjaka:


'if you fall, i'll be there' (floor)

User avatar
Euklid
old school
Posts: 14810
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

Post by Euklid » 17 Jul 2013, 15:38

Ajme ovo nije normalno kako sam se nakrcao.
Rostilj spravljen na malo sitnih drva i gomilom sisarki.
Prilog: tikvice i pecena paprika s rostilja.
Uz to otocki krumpir. Vec sam zaboravio kako krumpir moze biti uzitak za nepce. Ovo sto jedemo u zg nema veze s krumpirom.

Salata: otocki pomidor s istinskim okusom paradajza. Ne znam sta cu kad mi umru ovih par bakica koje cuvaju staro sjeme :ne zna:

Desert: nema jebenog deserta jer bi inace svi pocrkali.

I onda nek mi neko veli da postoji veca koma od rostilj kome...


'if you fall, i'll be there' (floor)

User avatar
Euklid
old school
Posts: 14810
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

Post by Euklid » 19 Jul 2013, 14:45

Dagnje na burazu...

Em sam zamirisao cijelo susjedstvo,
em smo svi zaronili do laktova u lonac... :klopa:

Vino: Malvazija.


'if you fall, i'll be there' (floor)

User avatar
Emericzy
Posts: 3980
Joined: 20 Sep 2011, 19:00

Post by Emericzy » 19 Jul 2013, 19:17

Euklid » wrote:Dagnje na burazu...
Kako ti je buraz to podnio?



User avatar
Euklid
old school
Posts: 14810
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

Post by Euklid » 19 Jul 2013, 19:54

Ne bas najbolje.

Od rucka mu se gubi svaki trag... :misli:


'if you fall, i'll be there' (floor)

Post Reply