Što kuhate? (recepti i sličke poželjni)

Žlicu, žlicu nam dajte, jer utjehe nema u vodi
User avatar
Bios
slučajna nakupina stanica
Posts: 1755
Joined: 18 Sep 2011, 09:08
Location: U pokretu...

19 Sep 2011, 20:00

Meni je stvarno muka svaki dan smišljati što kuhati, a vjerujem i ostalim ŽMiKicama s greškom.

Pišite što kuhate, dinstate, pržite, mutite...

I ne zaboravite pisati recepte i keljiti sličke (da mogu slinit onih par dana godišnje kad sam na dijeti)!

Eto! :lux:

Dajte mi odmah ideju što da sutra skuham za ručak. :D


Maštam ... :lux:
Jebeš čovika koji nije reka i poreka.
User avatar
dimnjak
Posts: 2430
Joined: 17 Sep 2011, 23:24

19 Sep 2011, 20:09

mi smo danas haburgere.
naime dijete je trazilo hamburger (a njoj je to mcdonalds) pa sam ju malo zeznula :D
iako sam po onom pljusku isla po mljeveno meso i ostale sastojke, al kaj sad...

eto nesvakodnevne ideje :zubo:
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
User avatar
Silajn
Posts: 1518
Joined: 19 Sep 2011, 10:25

19 Sep 2011, 20:13

Kuhane mahune i jajca, zalivene maslinovim uljem. Nisam na dijeti :D
User avatar
klonka
Posts: 2801
Joined: 17 Sep 2011, 22:00

19 Sep 2011, 20:13

Pileća prsa i poriluk zapečeni u pećnici (blažene vrećice za pečenje) + pire krumpir.
gonj špadi
User avatar
Vodena
Posts: 2100
Joined: 17 Sep 2011, 23:58

19 Sep 2011, 20:15

Mi smo danas jeli ostatke roštilja od jučer i one salate s tijestom i kuruzom. :durica:
User avatar
Lastan
Posts: 2702
Joined: 17 Sep 2011, 22:32
Location: Out of the blue
Contact:

19 Sep 2011, 20:16

Ja sam se maločas naždro slatko-kisele piletine. Ali sa špagetima umjesto s rižom.
Pisao bih recept, ali se svodi na “izmariniraj meso, nareži povrće, pukni u wok, dodaj umak, na kraju ubaci tjesteninu”.
User avatar
dimnjak
Posts: 2430
Joined: 17 Sep 2011, 23:24

19 Sep 2011, 20:18

pih lastane, gotov umak. a ja se ponadala nekom homejdu :(
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
User avatar
jevgenija
Posts: 2606
Joined: 17 Sep 2011, 22:02
Location: Virtualni Vidovci

19 Sep 2011, 20:19

fiš&čips. nemam fotku. Poku fala na malim milostima. Nije mi jasno kako sam to uspjela tak upropastit :nezna:
You can only be young once. But you can always be immature. (dejzino MD <3)
User avatar
Bios
slučajna nakupina stanica
Posts: 1755
Joined: 18 Sep 2011, 09:08
Location: U pokretu...

19 Sep 2011, 20:20

Sve ideje zapisane u tekicu.

Ubuduće ne dajte ukućanima spizu na stol dok ne pofotkate. :zubo:

Hm, wok mi je na vrhu ormara. Valjda. Može to i u tavu. :D
Maštam ... :lux:
Jebeš čovika koji nije reka i poreka.
User avatar
Morticia
Posts: 10250
Joined: 17 Sep 2011, 21:36

19 Sep 2011, 20:22

Obzirom da se u zadnja dva dana zbog trkeljanja nemamo vremena ni jebat ni jest :o danas smo izvadili punjene paprike iz leda i to požderali u tri minute, a onda se bacili na ono što hrani dušu- vorum. :facepalm:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
User avatar
Lastan
Posts: 2702
Joined: 17 Sep 2011, 22:32
Location: Out of the blue
Contact:

19 Sep 2011, 20:22

Ajvi wrote:Sve ideje zapisane u tekicu.

Ubuduće ne dajte ukućanima spizu na stol dok ne pofotkate. :zubo:

Hm, wok mi je na vrhu ormara. Valjda. Može to i u tavu. :D
Ako radiš za dvije ili više osoba… pa, obično tave nisu dovoljno velike. :D

Meni je umro digitalni fotić; nabavim li ikad novi, možda i počnem uslikavati pizdarije koje ponekad radim. Dotle…
User avatar
aisling
Posts: 3899
Joined: 18 Sep 2011, 00:37

19 Sep 2011, 20:26

Idem si namazat kukuruzni kruh sa sirnim namazom. Da fotkam? :zubo:
Happy Easter!
User avatar
harpy
Posts: 284
Joined: 19 Sep 2011, 09:24

19 Sep 2011, 20:29

Ne kuham.
Dijete hrane oni koji znaju kuhat, ja volim povremeno prčkat po kuhinji.
Zadnje kaj sam napravila, a meni je super, ide ovak:
Paprikama odrežeš gornji dio, povadiš sjemenke i ona sranja, pa unutra naguraš mješavinu kravljeg sira, onog suhog na kockice, s jajem, začinskim biljem, sol, papar, malo maslinovog ulja, poklopiš paprike i to pukneš u pećnicu, može i na podlogu od krumpira.
User avatar
Bios
slučajna nakupina stanica
Posts: 1755
Joined: 18 Sep 2011, 09:08
Location: U pokretu...

19 Sep 2011, 20:34

Djuroslava wrote:Idem si namazat kukuruzni kruh sa sirnim namazom. Da fotkam? :zubo:
Aj! :zubo:


Vidiš, sviđaju mi se te paprike!

Ajme, wok. Mislim, ogroman je i težak, a treba ga i oprati.
Maštam ... :lux:
Jebeš čovika koji nije reka i poreka.
JPK
Posts: 2096
Joined: 18 Sep 2011, 00:46

19 Sep 2011, 20:40

Ja večeras žderem pire od krumpira, špinat, jaja na oko i zalijevam plavim Chimayem. :raspa:
Biti i mniti svemiropolisno
User avatar
Morticia
Posts: 10250
Joined: 17 Sep 2011, 21:36

19 Sep 2011, 20:42

Joj, ja obožavam kombinaciju špinata i jaja na oko. :klopa:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
User avatar
Pješčana
Posts: 8262
Joined: 17 Sep 2011, 22:52
Location: Hrvaška
Contact:

19 Sep 2011, 20:46

s obzirom da sam provela jutro trčeći po gradu, a popodne radim, dopustila sam si ručak iz Konzuma. ne želite ni znati
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
User avatar
Lastan
Posts: 2702
Joined: 17 Sep 2011, 22:32
Location: Out of the blue
Contact:

19 Sep 2011, 20:48

Upravo me zovu na palačinke. I Housea. :klopa:
Gazda
Posts: 792
Joined: 17 Sep 2011, 23:14

19 Sep 2011, 21:06

Kad stignem kuhati doma, dakle kad nisam na poslovnom ručku, u menzi, kad mi tajnica ne nosi sendvič i sl, onda volim da to bude kak spada. Sad se bavim francuskom kuhinjom. Recimo, tzv. quenelles, riblji žličnjaci. Prvo treba skuhati štuku. Onda ju temeljito očistiti i onda izmiksati u pastu s mrvicama. Kad je to gotovo, kuha se u vodi i onda zapeče u pasiranom paradajz saftu, posuto ribanim tvrdim sirom. Osobito je bitno temeljito očistiti ribu od koski prije miksanja.
User avatar
harpy
Posts: 284
Joined: 19 Sep 2011, 09:24

19 Sep 2011, 21:52

Gazda wrote:Kad stignem kuhati doma, dakle kad nisam na poslovnom ručku, u menzi, kad mi tajnica ne nosi sendvič i sl, onda volim da to bude kak spada. Sad se bavim francuskom kuhinjom. Recimo, tzv. quenelles, riblji žličnjaci. Prvo treba skuhati štuku. Onda ju temeljito očistiti i onda izmiksati u pastu s mrvicama. Kad je to gotovo, kuha se u vodi i onda zapeče u pasiranom paradajz saftu, posuto ribanim tvrdim sirom. Osobito je bitno temeljito očistiti ribu od koski prije miksanja.
Ti si bolestan u mozak, majke mi mile.
Melje štuku u žličnjake.
Ribolovci bi ti pimpek zmiksali da ovo pročitaju, sreća tvoja da ne čitaju.
User avatar
dimnjak
Posts: 2430
Joined: 17 Sep 2011, 23:24

19 Sep 2011, 22:28

ma to melje jer ju nemre pripremid da se ne raspadne.
pa se vadi na frenč kičn.
jea, rajt :raspa: :D
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
Gazda
Posts: 792
Joined: 17 Sep 2011, 23:14

19 Sep 2011, 22:57

harpy wrote: Ti si bolestan u mozak, majke mi mile.
Melje štuku u žličnjake.
Ribolovci bi ti pimpek zmiksali da ovo pročitaju, sreća tvoja da ne čitaju.
A kako ti znaš da ja tu štuku nisam sam ulovio? Vaka je bila.
User avatar
Pješčana
Posts: 8262
Joined: 17 Sep 2011, 22:52
Location: Hrvaška
Contact:

20 Sep 2011, 11:44

ove jeseni, višnjevac
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
User avatar
dimnjak
Posts: 2430
Joined: 17 Sep 2011, 23:24

20 Sep 2011, 14:05

Pješčana wrote:ove jeseni, višnjevac
:cerek:

na zalost, ove jeseni samo ajvar. sve je kupljeno, ceka na balkonu. vjerojatno sljedeci vikend.

danas ce za rucak povlaka vecera biti lazanje. ostalo je mljevenog mesa jucer od hamburgera.
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
Mulica
Posts: 3313
Joined: 18 Sep 2011, 20:59

21 Sep 2011, 13:48

vako, danas nemam puno vrimena za kuvanje jer kad dođem doma s posla, imam uru vrimena za tuširanje, prisvuć se, pojest nešto i šibat vani! pa sam jučer skuhala smeđu rižu, a danas ću samo turnit konzervu tunjevine u to, malo pasate i zgrijat! i začine po želji! :zubo:

jučer sam jela leću! jako volem leću i spremam je na neko kao varivo, koje je jako jako fino!
leća se prokuha 5min u vodi, voda se baci, leća procijedi!
e onda, u drugoj tećici, dinsta se kapula sitno nasjeckana! na nju se odma stavi kim! bez kima ne ide, u ovo jednostavno mora ić kim! kupite kim, super dođe i kad radite neke kiflice ili peciva! e onda, kad kapula omekša, doda se leća, podlije hladnom vodom i pusti da se kuha 10ak minuta!
kad je leća malo omekšala, ubaci se na sitno ribana mrkva, ja samo za sebe stavim pola veće mrkve! ubace se ostali začini, peršin, crvena paprika, konšerva (da bude crljenije), sitno sjeckani češnjak, sol i vegeta! :cerek:
ukoliko volite, ubacite i paštu odma! najbolje one malene makarone, zavijene, pojma nemam kako se zovu! al možete i makarone! dakle, ubacite i njih onda! i podlijevajte vodom, da ne bi presušilo jer će pašta popit vodu!

eto, jede se na žlicu, a ja volim gore parmezana posut! :zubo: super je! :s


jučer: mahune sa krumpirom lešo, pa zaliveno maslinjakom! uz to polpete od purećeg mljevenog meseka (meso, kapula, luk, peršin, začini, jaja, brašno, mrvice...sve izmišat i peć ko male hambiće na tavi)!

prekjučer: ubij me, al ne znam! :misli:
meg ti je glupa!!! :xlux:
Post Reply