najsigurnije ti ih je samljeti pa s tim napraviti neke zalogajcice koje po zelji mozes umakati u cokoladu. ili napraviti kolac od smokava. mokre, tek izvadjene iz alkohola, najradije ne bih umakala. iako te nista ne kosta probati s par komada.ElliQuinn » wrote: U biti me zanima što napraviti sa smokvama koje bih bila iskoristila za liker. No one definitivno nisu iskoristive za umakanje u čokoladu.
Pošićni slatkiši!!!
- *jezebel*
- Posts: 1424
- Joined: 20 Oct 2011, 13:56
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
-
- Posts: 3313
- Joined: 18 Sep 2011, 20:59
jezebel, odlično izgleda! ne volim suhe smokve, al se baš mislim da bi ih ovakve i mogla pojest!
na to pitanje se već zna odgovor: JA!
isuse
ne!JPK wrote:Jel ovo topic na kojem se pičke natječu koja je bolja partija za udaju?
na to pitanje se već zna odgovor: JA!
meg ti je glupa!!! :xlux:
-
- Posts: 3313
- Joined: 18 Sep 2011, 20:59
no dakle, da vam kažem što je meni trenutno sve u glavi za radit za pošić!
uglavnom ću radit kekse, volim kekse, mogu dugo stat, ne zauzimaju mjesto u frižideru (ko kolači) i lako mi ih je vozat okolo ako idem u goste nekome!
chocolate chip cookies: http://kuhari.com/recepti/lisas-chocola ... dni-keksi/
dobila ovaj linka 'tamo', ovomi se pare najbolji kukisi do sad!
double chocolate cookies: http://www.damijenestoslatko.bloger.hr/ ... 69007.aspx
pužići s cimetom: http://www.coolinarika.com/recept/puzici-s-cimetom/
slatki kruh s cimetom: http://www.coolinarika.com/recept/slatk ... s-cimetom/
white chocolate mocha cookies: http://buddingbaketress.blogspot.com/20 ... okies.html
napravit ću jednu tortu - čizkejk: http://valivolitorte.blog.hr/2010/03/16 ... ecake.html
medenjaci i raspuknuti koje sam već linkala! i praline za koje ne postoji neki posebni recept, al bit će ih brdo i svakakvih okusa!
i liker, naravno!
kolače mama nek peče, meni se ne da to!
i da, naravno da neću sve ovo peć, ovo mi je za sad u izboru, a ako napravim pola toga,bit će dobro!
uglavnom ću radit kekse, volim kekse, mogu dugo stat, ne zauzimaju mjesto u frižideru (ko kolači) i lako mi ih je vozat okolo ako idem u goste nekome!
chocolate chip cookies: http://kuhari.com/recepti/lisas-chocola ... dni-keksi/
dobila ovaj linka 'tamo', ovomi se pare najbolji kukisi do sad!
double chocolate cookies: http://www.damijenestoslatko.bloger.hr/ ... 69007.aspx
pužići s cimetom: http://www.coolinarika.com/recept/puzici-s-cimetom/
slatki kruh s cimetom: http://www.coolinarika.com/recept/slatk ... s-cimetom/
white chocolate mocha cookies: http://buddingbaketress.blogspot.com/20 ... okies.html
napravit ću jednu tortu - čizkejk: http://valivolitorte.blog.hr/2010/03/16 ... ecake.html
medenjaci i raspuknuti koje sam već linkala! i praline za koje ne postoji neki posebni recept, al bit će ih brdo i svakakvih okusa!
i liker, naravno!
kolače mama nek peče, meni se ne da to!
i da, naravno da neću sve ovo peć, ovo mi je za sad u izboru, a ako napravim pola toga,bit će dobro!
meg ti je glupa!!! :xlux:
- Bios
- slučajna nakupina stanica
- Posts: 1755
- Joined: 18 Sep 2011, 09:08
- Location: U pokretu...
Ove godine sam i ja odlučila raditi medenjake, ali nikako da nađem savršeni recept.
Napravit ću uglavnom suhe kolače koji mogu stajati.
Evo neki spisak ušporko.
Keksi s druge teme:
Vanilin kiflice:
Pužići s orasima:
Princes krafne:
Zasad to, ali bit će njih više.
Hm, popravila sam se u slikanju kolača.
Napravit ću uglavnom suhe kolače koji mogu stajati.
Evo neki spisak ušporko.
Keksi s druge teme:
Vanilin kiflice:
Pužići s orasima:
Princes krafne:
Zasad to, ali bit će njih više.
Hm, popravila sam se u slikanju kolača.
- MadnessInMethod
- Posts: 422
- Joined: 04 Oct 2011, 20:47
- Location: through the looking glass
netko je pitao za paprenjake?
ja radim po ovom receptu:
90 dag oštrog brašna
35 dag domaće masti/margarina/maslaca (ja već godinama mast ne koristim ni za što, margarin funkcionira skroz fajn)
30 dag šećera
30 dag mljevenih oraha (ni njih ne koristim u kolačima. umjesto toga dodam 20-tak dag brašna više. umjesto oraha mogu poslužiti i lješnjaci, bademi)
2 jaja
6 žumanjaka
4 žlice meda
cimet, klinčić, papar crni i bijeli, muškatni oraščić "na vrh noža" (imala sam razrađene i omjere začina prošle godine, i izgubila papir, naravno. radim ih da budu stvarno žestoki)
Brašno i margarin izmrviti među dlanovima. Pomiješati šećer, orahe i začine. Dodati mješavinu brašnu i margarinu. Dodati žumanjke i jaja. Umijesiti i ostaviti da stoji dva sata. (još bolje, preko noći u frižideru) Razvaljati na debljinu oko 1 cm i pomoćukalupa oblikovati paprenjake. Ispeći na namašćenom limu na temperaturi 220 stupnjeva oko 25 minuta.
ja radim po ovom receptu:
90 dag oštrog brašna
35 dag domaće masti/margarina/maslaca (ja već godinama mast ne koristim ni za što, margarin funkcionira skroz fajn)
30 dag šećera
30 dag mljevenih oraha (ni njih ne koristim u kolačima. umjesto toga dodam 20-tak dag brašna više. umjesto oraha mogu poslužiti i lješnjaci, bademi)
2 jaja
6 žumanjaka
4 žlice meda
cimet, klinčić, papar crni i bijeli, muškatni oraščić "na vrh noža" (imala sam razrađene i omjere začina prošle godine, i izgubila papir, naravno. radim ih da budu stvarno žestoki)
Brašno i margarin izmrviti među dlanovima. Pomiješati šećer, orahe i začine. Dodati mješavinu brašnu i margarinu. Dodati žumanjke i jaja. Umijesiti i ostaviti da stoji dva sata. (još bolje, preko noći u frižideru) Razvaljati na debljinu oko 1 cm i pomoćukalupa oblikovati paprenjake. Ispeći na namašćenom limu na temperaturi 220 stupnjeva oko 25 minuta.
"Madness in method, that's genius." F. Herbert
-
- Posts: 3313
- Joined: 18 Sep 2011, 20:59
i ovo mi se sviđa sad: http://bite-my-cake.blogspot.com/2011/0 ... cents.html
krešenti!
možda i njih napravim! prefora su! bademi + čokolada!
ajvi , stavila sam ja gore recept za medenjake, pri početku! ja ću po onome radit...izbjegavam jednostavne recepte za medenjake! keksi jesu jednostavni za napravit ih, al nisu jednostavni za napravit ih dobrima, mekanima! a onaj amonijak mi ulijeva pouzdanje!
krešenti!
možda i njih napravim! prefora su! bademi + čokolada!
ajvi , stavila sam ja gore recept za medenjake, pri početku! ja ću po onome radit...izbjegavam jednostavne recepte za medenjake! keksi jesu jednostavni za napravit ih, al nisu jednostavni za napravit ih dobrima, mekanima! a onaj amonijak mi ulijeva pouzdanje!
meg ti je glupa!!! :xlux:
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
gingerbread cookies. moje prve!
pomoz Bog,odmah sam, dok sam mijesila tijesto, zakuhala sebi malo vina
sad čekam tri sata dok se tijesto ne smisli, pa idem na drugi korak
imam najLijepšije modlice na svijetu, one velke čovječuljke!
pomoz Bog,odmah sam, dok sam mijesila tijesto, zakuhala sebi malo vina
sad čekam tri sata dok se tijesto ne smisli, pa idem na drugi korak
imam najLijepšije modlice na svijetu, one velke čovječuljke!
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- *jezebel*
- Posts: 1424
- Joined: 20 Oct 2011, 13:56
upravo su gotovi mekani keksici (integralno pirovo brasno, mljeveni ljesnjaci, kava, kakao, muscovado...), gorkasto-slankasto-slatki. odozgo dulce de leche i polovice oraha.
i pece se torta od tamne cokolade i maslinovog ulja (bez brasna), gore cu je ukrasiti s malo tamne cokoladne glazure i krupne morske soli. pitajboga kak' ce ispast', mijenjala sam kolicine i vrijeme pecenja, a nisam super ni kad treba umijesati bjelanjke. prekrasno, upravo osjetim miris izgorenog... :ide izvadit iz rerne: :vraca se za laptop:
ovaj vikend ce jos biti lemon bars i torta od svjezeg sira i vrhnja s limunom, bourbon vanilijom i lavandom.
htjela sam raditi i tart od narance, ali mi se jos ne da raditi orange curd, a nisam smislila nikakav drugi nadjev iznad kojeg bi mogla ici filetirana naranca, pa cu to vjerojatno ostaviti za iduci tjedan ili onaj iza.
i pece se torta od tamne cokolade i maslinovog ulja (bez brasna), gore cu je ukrasiti s malo tamne cokoladne glazure i krupne morske soli. pitajboga kak' ce ispast', mijenjala sam kolicine i vrijeme pecenja, a nisam super ni kad treba umijesati bjelanjke. prekrasno, upravo osjetim miris izgorenog... :ide izvadit iz rerne: :vraca se za laptop:
ovaj vikend ce jos biti lemon bars i torta od svjezeg sira i vrhnja s limunom, bourbon vanilijom i lavandom.
htjela sam raditi i tart od narance, ali mi se jos ne da raditi orange curd, a nisam smislila nikakav drugi nadjev iznad kojeg bi mogla ici filetirana naranca, pa cu to vjerojatno ostaviti za iduci tjedan ili onaj iza.
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
- Margarita
- Posts: 4076
- Joined: 20 Sep 2011, 21:52
Konkretan recept je drugačiji, ja stavim ono što imam.
85 g bijelog brašna, 85 g integralnog, pola žličice sode bikarbone, 2 žličice mljevenog đumbira, pola žličice cimeta, 50 g maslaca, 4 žlice slada. Može se dodati još i naribana korica jedne naranče, sok od naranče, krupno naribana jedna jabuka, 50 g grožđica.
85 g bijelog brašna, 85 g integralnog, pola žličice sode bikarbone, 2 žličice mljevenog đumbira, pola žličice cimeta, 50 g maslaca, 4 žlice slada. Može se dodati još i naribana korica jedne naranče, sok od naranče, krupno naribana jedna jabuka, 50 g grožđica.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
- Margarita
- Posts: 4076
- Joined: 20 Sep 2011, 21:52
Valjda ječmeni, ne znam, ja sam stavila med. I umjesto integralnog brašna sam stavila zobene pahuljice. Grožđice ne volim pa ih nisam stavila. Peku se na 190, 12 minuta. Moji kolačići su bili dosta gnjecavi pa sam ih nakon što sam isključila pećnicu ostavila još unutra. Sviđa mi se što su ljutkasti.Ajvi » wrote:Hvala.
Nekako mi je malo svega, povećat ću količine. Koji slad? Može li med umjesto toga i na koliko stupnjeva se peku i koliko dugo?
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
hladi mi se svatovski kolač aka supermeka čokoladna torta i torta sa sirom i šumskim voćem.
kasnije idem raditi Jezine i Elline pošićne recepte koje sam si isprintala.
mali je problem što je jez vrlo pjesnički napisala recept bez mjernih jedinica, pa ću se pouzdat u Djeda Mraza da sve njeno što sam odabrala ispadne ok.
kasnije idem raditi Jezine i Elline pošićne recepte koje sam si isprintala.
mali je problem što je jez vrlo pjesnički napisala recept bez mjernih jedinica, pa ću se pouzdat u Djeda Mraza da sve njeno što sam odabrala ispadne ok.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- Bios
- slučajna nakupina stanica
- Posts: 1755
- Joined: 18 Sep 2011, 09:08
- Location: U pokretu...
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
ovak, Elli, napravila sam tvoje i mrak su
jez, napravila sam tvoje ne bih baš rekla da sam dobila debele diskove, više izgledaju ko čokoladna kravlja mini balega posipana grožđicama, cimetom, muškatnim oraščićem i kokosom
ali su jako fini.
kuglice sa svime su zakon.
hvala objema na receptima, odlični su i imam ih brdo!
jez, napravila sam tvoje ne bih baš rekla da sam dobila debele diskove, više izgledaju ko čokoladna kravlja mini balega posipana grožđicama, cimetom, muškatnim oraščićem i kokosom
ali su jako fini.
kuglice sa svime su zakon.
hvala objema na receptima, odlični su i imam ih brdo!
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
- Posts: 5424
- Joined: 18 Sep 2011, 11:56
- Location: Na raskršću, upravo krećem u svim smjerovima.
Mene ubije ribanje čokolade za kuhanje, pa sam ovaj put uzela čokoladu u prahu. Ispalo mi je malo preslatko i fali mi malo komadićaka koji se nisu savršeno izribali - finije je kad unutra još možeš malo gricnuti bilo čokoladu, bilo orahe. Ukućani su, pak oduševljeni.
Možda bih, da imam kakav fini konjak stavila konjak, za promjenu ili bi i rum koji nije za kuhanje bio zanimljiva promjena.
Možda bih, da imam kakav fini konjak stavila konjak, za promjenu ili bi i rum koji nije za kuhanje bio zanimljiva promjena.
-
- Posts: 494
- Joined: 29 Nov 2011, 01:35
Ajme, daj molim te recept!*jezebel* » wrote:upravo su gotovi mekani keksici (integralno pirovo brasno, mljeveni ljesnjaci, kava, kakao, muscovado...), gorkasto-slankasto-slatki. odozgo dulce de leche i polovice oraha.
Nisam nikad koristila muscovado, čini li on konkretnu razliku?