Di je nestala dobra hrana?
- prove
- Posts: 162
- Joined: 28 Oct 2011, 09:44
meni je ta slastičarnica isto draga, ali sam s vremenom skužila šta mi se ne sviđa - onaj šlag im je, bar se meni tako čini, biljni. puno, puno više bi mi na one njihove torte pasalo pravo vrhnje.Lastan » wrote: Elli me vodila u Torte i to. E, tamo su kolači genijalni.
meni je otkriće slastičarnica amelie u vlaškoj. naračito makaroni su im
- prove
- Posts: 162
- Joined: 28 Oct 2011, 09:44
mi smo klincima znali za rođendane naručivat torte iz slastičarnice meli. jako su fine, fora izgledaju, a oni sitni kolačići, naročito mini princes krafne - uf.Pješčana » wrote:Hek, jesi možda probao slastičarnu Meli ili orijent? nisam osobno probala, ali ih ljudi jako hvale.
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
dakle, imaju torte za odrasle. prvo sam pomislila da takva torta ima puno masti i šećeraHekatonhir » wrote:Nisam. Daj adresu.
inače, interentsi vele za Meli
http://www.meli.com.hr/hr.lokacija.php
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- Stitch
- Head Honcho
- Posts: 16389
- Joined: 17 Sep 2011, 23:06
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 31 times
- Gender:
- Contact:
Hvala, probat ću.
Samo, mene je teško zadovoljiti. U Beču mi se jebalo za Prater i Schönbrunn iako sam posjetio oba mjesta. Pravo mi je nestrpljenje u glavi i želucu izazivala tek originalna sacherica.
Samo, mene je teško zadovoljiti. U Beču mi se jebalo za Prater i Schönbrunn iako sam posjetio oba mjesta. Pravo mi je nestrpljenje u glavi i želucu izazivala tek originalna sacherica.
Potpisi su za budale.
- Morticia
- Posts: 10250
- Joined: 17 Sep 2011, 21:36
Meni kupovni kolači NIGJE nisu izvrsni.
Najbolje čemu su se približili je dobro do vrlo dobro.
U Rijeci je to samo u Dolce Bolero.
Ali ni od tamo ih ne jedem s nekim posebnim guštom, osim kroštate.
Najbolje čemu su se približili je dobro do vrlo dobro.
U Rijeci je to samo u Dolce Bolero.
Ali ni od tamo ih ne jedem s nekim posebnim guštom, osim kroštate.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
- blue
- Asgard
- Posts: 3913
- Joined: 20 Sep 2011, 10:42
Je, je u Torte i to je biljni šlag, bljak U početku su mi imali izvrsne kolače, poslije mi je postala konfekcija, jako rijetko idem tamo i to kad netko baš inzistira.prove wrote:
meni je ta slastičarnica isto draga, ali sam s vremenom skužila šta mi se ne sviđa - onaj šlag im je, bar se meni tako čini, biljni. puno, puno više bi mi na one njihove torte pasalo pravo vrhnje.
meni je otkriće slastičarnica amelie u vlaškoj. naračito makaroni su im
Amelie
- baja
- Posts: 4084
- Joined: 19 Sep 2011, 11:09
takođerMorticia » wrote:Meni kupovni kolači NIGJE nisu izvrsni.
Najbolje čemu su se približili je dobro do vrlo dobro.
dočim se torata zna naći
di je nestala dobra hrana? di su nestali kestenovi ove godine?
još uvijek je kila 10-15 kn
- Morticia
- Posts: 10250
- Joined: 17 Sep 2011, 21:36
Kilo 10-15 kuna?!
Gdje to?!
Kod nas u Rijeci prošli tjedan bila 35 kuna!!!
Doduše, lovranskih maruna, al' svejedno.
Ne i ne.
Nigdje kupovni kolači ili torate ne valjaju.
U sve idu prašKi, margarin i/ili biljni šlag.
Fuj.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
- rose madder
- Posts: 57
- Joined: 25 Oct 2011, 18:05
jesi probala kolace u bepu? u matuljima, je'l.Morticia » wrote:Meni kupovni kolači NIGJE nisu izvrsni.
Najbolje čemu su se približili je dobro do vrlo dobro.
U Rijeci je to samo u Dolce Bolero.
Ali ni od tamo ih ne jedem s nekim posebnim guštom, osim kroštate.
meni su uvjerljivo najbolji, a takodjer volim te iz bolera.
Da strava u novinama nije oveća, život bi bio skroz zgodna pojava.
- Morticia
- Posts: 10250
- Joined: 17 Sep 2011, 21:36
Misliš u Betu?rose madder » wrote: jesi probala kolace u bepu? u matuljima, je'l.
meni su uvjerljivo najbolji, a takodjer volim te iz bolera.
Puno puta.
Primjer loših kolača na koje svi svršavaju.
Krcato praška. KRCATO.
Krema koja se radi od praška ala instant puding nije dobra.
Svi kolači im imaju isti okus, miris, boju i strukturu.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
- baja
- Posts: 4084
- Joined: 19 Sep 2011, 11:09
u zabregu
a maroni su nešta sasma drugo
također preskupi
- rose madder
- Posts: 57
- Joined: 25 Oct 2011, 18:05
da, betoMorticia » wrote:
Misliš u Betu?
Puno puta.
Primjer loših kolača na koje svi svršavaju.
Krcato praška. KRCATO.
Krema koja se radi od praška ala instant puding nije dobra.
Svi kolači im imaju isti okus, miris, boju i strukturu.
ja to nis' ne osjetim
meni su skroz fini, iako smo jednom naletili na nja - nja kolace.
kao da su imali brutalnu gzvu a malo radne snage, pa su ih stancali.
inace su mi ok.
(morat cu ponovno do bolera, nisam dugo bila, da usporedim )
Da strava u novinama nije oveća, život bi bio skroz zgodna pojava.
-
- Posts: 528
- Joined: 19 Oct 2011, 08:52
Si posjetio Tichy?Hekatonhir » wrote:Hvala, probat ću.
Samo, mene je teško zadovoljiti. U Beču mi se jebalo za Prater i Schönbrunn iako sam posjetio oba mjesta. Pravo mi je nestrpljenje u glavi i želucu izazivala tek originalna sacherica.
- *jezebel*
- Posts: 1424
- Joined: 20 Oct 2011, 13:56
nisi bila u orijentu???!!! kog vraga postas ovdje, idi sto prije!!! samo steta sto si malo zakasnila jer su upravo ukinuli sladoled i nece ga biti do proljeca. sladoled im je vrhunski i ''pravi'', nikakvi prasci i kemija. kolaci takodjer vrhunski, kvalitetni sastojci i super kombinacije okusa (i, sto je najbolje, zaista imaju okusa). ja po skupim restoranima i esplanadama nikad nisam hodala tako da ne znam tko ima najbolje kolace u gradu, ali orijent mi je najbolji od svega sto sam probala.Pješčana » wrote:Hek, jesi možda probao slastičarnu Meli ili orijent? nisam osobno probala, ali ih ljudi jako hvale.
zapravo nisam znala da se torte i to jos uvijek spominje. ocito niste probali orijent. t&t su fini, ali su naspram orijenta obicno americko sranjce, dok su orijentovci pravi umjetnici. nisu jeftini, ali nije strasno povremeno si priustiti taj uzitak. jedino im je ambijent koma, tamo sjednes i pojedes, nije prostor za ugodno caskanje. zapravo je najbolje uzeti kolace za van.
nisam dugo bila tako da ne znam imaju li ih jos uvijek, ali odusevili su me torte black velvet i jos jedna dacquoise od cokolade i kave, ne sjecam se kako se zvala, peti element, sesta dimenzija ili nesto sedmo , ali evo slika:
ova od limuna i pistacija mi je isto bila odlicna:
srecom pa ne stanujem blizu orijenta. umrla bih da sam tamo.
ako nekoga zanimaju jesenski okusi, nedavno su uveli cizkejk od buce i legendu o jeseni (kesten, sljive, mak, bademi...).
volim pojesti ponesto i u cukeraju (ledeni vjetar od cokolade i medena pita), kolaci su jednostavni, nista revolucionarno, ali ok. slatko vrhnje i maslac, a ne neki prasak i margarin.
Last edited by *jezebel* on 04 Nov 2011, 14:29, edited 1 time in total.
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
-
- Posts: 528
- Joined: 19 Oct 2011, 08:52
- blaze
- Posts: 2370
- Joined: 20 Sep 2011, 23:00
meli nije klasična slastičarna. tamo samo možeš kupiti i odnijetiPješčana » wrote:Hek, jesi možda probao slastičarnu Meli ili orijent? nisam osobno probala, ali ih ljudi jako hvale.
orijent je bajan
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
- blaze
- Posts: 2370
- Joined: 20 Sep 2011, 23:00
odlične urumašice i tulumbe imaju u restoranu sofra (kraj džamije, prave džamije )Hekatonhir » wrote:Pizzu jedem u Karijoli, ćevape i (osobito) ražnjiće u Sportu u Utrini, a kolače nigdje. U Dubravi su izvrsne palačinke (odmah kraj okretišta, iza Renaultova autosalona), no ono što volim - npr. Sacher-tortu, urmašice ili tulumbe - ne mogu naći nigdje u gradu. Jer je ono što se nudi nedostojno imena.
to je i jedino mjesto u gradu gdje jedem pljeskavicu
karijola ima najbolje pizze u gradu. trešik. jedina pizzerija u kojoj će vam reći da ne možete dobiti miješanu pizzu ako nemaju svježih gljiva. i tak lijepo bacaju rikolu po pizzi. i jedini imaju ono gotovo beskvasno tijesto kakvo zapravo treba biti. mana je ta što imaju relativno skupa vina, pa kad naručiš čašu crnog dobiješ onu veliku napuhnutu čašu kao da si u elitnom restoranu i ak ne popiješ odmah, postoji opasnost da će ti ta količinica ispariti prije nego pojedeš pizzu
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
- Stitch
- Head Honcho
- Posts: 16389
- Joined: 17 Sep 2011, 23:06
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 31 times
- Gender:
- Contact:
Danke, već mi je netko spominjao Sofru. Ili sam vidio fotke na Fejsu.
A u Karijoli moji su favoriti pizza s inćunima te s pršutom i rikolom. No probao sam sve. Katkad uz to naručim vino, katkad mi paše Tomislav. Ali crna su dobra, i domaća i strana, mislim da sam zadnji put pio neko australsko.
Jest da je ondje malo skuplje, jest da im kvaliteta varira jer ovisi o tome tko radi - no sve u svemu, to je daleko najbolja pizza u gradu.
A u Karijoli moji su favoriti pizza s inćunima te s pršutom i rikolom. No probao sam sve. Katkad uz to naručim vino, katkad mi paše Tomislav. Ali crna su dobra, i domaća i strana, mislim da sam zadnji put pio neko australsko.
Jest da je ondje malo skuplje, jest da im kvaliteta varira jer ovisi o tome tko radi - no sve u svemu, to je daleko najbolja pizza u gradu.
Potpisi su za budale.