Page 4 of 4
Re: GASTRO - Lijeni kuhar
Posted: 02 Dec 2011, 15:27
by Emericzy
Ja se rijetko gdje usudim jesti krvavice. Zadnji put kod Gabreka. Usrdno molim kvalitetne preporuke.
Re: GASTRO - Lijeni kuhar
Posted: 02 Dec 2011, 15:34
by Margarita
Emericzy » wrote:
Ja se rijetko gdje usudim jesti krvavice. Zadnji put kod Gabreka. Usrdno molim kvalitetne preporuke.
Zašto se ne usudiš? Što god da je u njima dok se skuhaju, pa osuše pa ispeku, ne mogu ti ozbiljnije naškoditi. A ako ti nisu fine samo ih ostaviš, bar nisu skupe.
Re: GASTRO - Lijeni kuhar
Posted: 02 Dec 2011, 17:12
by Emericzy
Margarita » wrote:
Zašto se ne usudiš? Što god da je u njima dok se skuhaju, pa osuše pa ispeku, ne mogu ti ozbiljnije naškoditi. A ako ti nisu fine samo ih ostaviš, bar nisu skupe.
Nije me pravi strah
nego sam obično razočaran. Bacim lovu, ostanem gladan i najgore, ne jedem fine krvavice na koje sam se nameračio.
Re: GASTRO - Lijeni kuhar
Posted: 05 Dec 2011, 21:19
by Chiro
Današnji ručak: random odabrana pašta (dobro, slučajno je ova danas bila Barillina, ali marka meni ne predstavlja apsolutno ništa
:ždero: ) skuhana al dente, miješano konzervirano povrće (u današnjem slučaju je to bila neka meksička mješavina; kukuruz, grašak, paprika) i tunjevina u ulju. Isuspok, kako je to dobro.
15 minuta posla.
Re: GASTRO - Lijeni kuhar
Posted: 10 Dec 2011, 13:23
by Moment
Današnji ručak: juha, rižoto sa škampima.
Nezakoniti kuhao. Predobro skuhao.
0 minuta posla.
Re: GASTRO - Lijeni kuhar
Posted: 10 Dec 2011, 14:48
by sabaa
Pohani camembert s umakom od brusnica iz Lidla.
15 minuta u rolu na 200 stupnjeva, odličan i brz ručak.
Re: GASTRO - Lijeni kuhar
Posted: 10 Dec 2011, 18:02
by Emericzy
sabaa » wrote:Pohani camembert s umakom od brusnica iz Lidla.
15 minuta u rolu na 200 stupnjeva, odličan i brz ručak.
Probao neki dan i začudio se kako je dobro bilo. Čak camembert stvarno ima izvorni okus; nije naka podvala samo zato što je pohano, pa se ne vidi. I džem od brusnica je fin.
Re: GASTRO - Lijeni kuhar
Posted: 29 Dec 2011, 19:24
by judolino
Muke mu ježeve, vi bi govno izili!
Pire iz vrećice, vrhnje za kuhanje, tjestenina iz vrećice...
Idem se zbljuvat!
Re: GASTRO - Lijeni kuhar
Posted: 29 Dec 2011, 20:31
by ombia
Sta fali vrhnju za kuhanje? Bolje nego onaj brasnati besamel.
Re: GASTRO - Lijeni kuhar
Posted: 29 Dec 2011, 21:28
by judolino
ombia » wrote:Sta fali vrhnju za kuhanje? Bolje nego onaj brasnati besamel.
Ne fali ništa, naprotiv, ima i viška. Usrana kemija.
Nema boljeg vrhnja od domaćeg vrhnja. A vrhnje za kuhanje je za... kako bih to najblaže rekao? Ah, da: potrošače.
A kakve ja veze imam s banalnim bšamelom?
To kaj ga znam napravit, ne znači da se baš furam na njega...
Re: GASTRO - Lijeni kuhar
Posted: 29 Dec 2011, 21:34
by ombia
Pa besamel mi je bila neka alternativa za ono kad se ne koristi vrhnje za kuhanje.
Domace vrhnje bih i ja, na njemu sam odrasla.
Re: GASTRO - Lijeni kuhar
Posted: 29 Dec 2011, 21:41
by judolino
ombia » wrote:Pa besamel mi je bila neka alternativa za ono kad se ne koristi vrhnje za kuhanje.
Domace vrhnje bih i ja, na njemu sam odrasla.
Pa kaj onda čekaš?
Na noge lagane i trk na plac!
Bez jebe, ovo vrhnje za kuhanje je marketinški trik za naivce. Ja radije dobro razmutim vrhnje, a prema potrebi ga razrijedim mlijekom ili vodom. Osim toga, u vrhnju za kuhanje bude konzervansa i nekakvih E pizdarija... Ništa strašno, osim što poslije svijetliš u mraku...
A bešamel kao zamjena za vrhnje
Fala, ja ga ne bih u kavu stavio, pa makar bio tučen...
Re: GASTRO - Lijeni kuhar
Posted: 29 Dec 2011, 22:14
by ombia
Nema kod mene bas placa, jebo zapad. Al ak se odvezem pol sata van grada, naslo se bude i vrhnja.
Re: GASTRO - Lijeni kuhar
Posted: 29 Dec 2011, 22:56
by judolino
ombia » wrote:Nema kod mene bas placa, jebo zapad. Al ak se odvezem pol sata van grada, naslo se bude i vrhnja.
A kenjali su nam da na zapadu ima svega...