Lijeni kuhar

Žlicu, žlicu nam dajte, jer utjehe nema u vodi
JPK
Posts: 2096
Joined: 18 Sep 2011, 00:46

Re: GASTRO - Lijeni kuhar

Post by JPK » 11 Nov 2011, 18:00

Ajvi » wrote:Kiseli kupus na maslinovom, peršin, papar. Gotovo za 5 minuta. Uz to neke kobase. 15-20 minuta sve skupa. :D
To isto radim, dobro je s pireom iz vrećice. :D
Ali, nažalost, u mojoj državi nema kiselog zelja koliko sam uočio.


Biti i mniti svemiropolisno

User avatar
Bios
slučajna nakupina stanica
Posts: 1755
Joined: 18 Sep 2011, 09:08
Location: U pokretu...

Post by Bios » 11 Nov 2011, 18:29

Smrznuto povrće lešo i šnicle na naglo, repovi kozica s tjesteninom ili rižom, carbonara...

Električni grill je odlična sprava. Meso, povrće i gljive budu brzo gotovi. Uz to neke grahorice na salatu.

Sad ćeš ti reći da si sve to već kuhao. :D

U dubokom imam razno već nasjeckano ili blanširano povrće. To isto skrati vrijeme kuhanja.


Maštam ... :lux:
Jebeš čovika koji nije reka i poreka.

JPK
Posts: 2096
Joined: 18 Sep 2011, 00:46

Post by JPK » 11 Nov 2011, 18:48

Pa smrznuto povrće i šnicle jesam, to je standard, kao i carbonara. Kozice nisam nikad probao.

Nego, danas za večeru pečem kruh, koji sam mijesio sam u nedostatku sisa, sa isto tako pečenim kolutom camemberta sa začinima. Uz to, jedan Bordeaux iz Cru Bourgeois klase. :raspa:


Biti i mniti svemiropolisno

User avatar
Bios
slučajna nakupina stanica
Posts: 1755
Joined: 18 Sep 2011, 09:08
Location: U pokretu...

Post by Bios » 11 Nov 2011, 19:01

Hvališ se na pogrešnoj temi. :D


Maštam ... :lux:
Jebeš čovika koji nije reka i poreka.

JPK
Posts: 2096
Joined: 18 Sep 2011, 00:46

Post by JPK » 11 Nov 2011, 19:06

Ajvi » wrote:Hvališ se na pogrešnoj temi. :D
Sutra radim gulaš od junetine. :raspa:


Biti i mniti svemiropolisno

User avatar
dimnjak
Posts: 2430
Joined: 17 Sep 2011, 23:24

Post by dimnjak » 12 Nov 2011, 02:14

ti bar imas prilike za rachlet.
eto ti nesto brzo i fino.
jos i fensi :D


mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti

User avatar
Emericzy
Posts: 3980
Joined: 20 Sep 2011, 19:00

Post by Emericzy » 12 Nov 2011, 14:21

Pridružio bih se pohvalama i pokudama na temu Bofrost. Puno im je stvari upravo začudno dobro. Imaju krasna sirova peciva za pečenje u pećnici. Izvrsne croissante. Sladoledi jedan bolji od drugoga. Fini gotovi rižot s povrćem. Itd. itd. Iznad svih očekivanja.

Ali su nevjerojatno, ubitačno dosadni. Moje im je žena na kraju složila takve vitriolne reakcije da su ipak malo smanjili pritisak. Valjda sad izvlače slamke tko će ju nazvati.



User avatar
kuki
Posts: 2907
Joined: 25 Sep 2011, 00:41

Post by kuki » 16 Nov 2011, 00:30

Pašta sa goudom rastopljenom u vrhnju za kuhanje je dovoljno brza? Malo senfa, pelata/koncentrata pomidora iz tube, ajvara, bosiljka.

Cornflakes. :o


ovaj psić je išao na tržnicu/ ovaj psić je ostao kući/ ovaj psić je pojeo kolač/ jer ga više nije mogao vući./ ovaj psić je pjevao vau vau vau vau/ cijelim putem kući!

User avatar
Lord Byron
Posts: 2972
Joined: 18 Sep 2011, 09:37

Post by Lord Byron » 16 Nov 2011, 07:54

kuki » wrote:Pašta sa goudom rastopljenom u vrhnju za kuhanje je dovoljno brza?
Aaaaaaa!!! Rekla je The Riječ!!! Nečunečuneču The Riječ!!!! Aaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! :horor:



User avatar
dimnjak
Posts: 2430
Joined: 17 Sep 2011, 23:24

Post by dimnjak » 16 Nov 2011, 11:21

vrhnje za kuhanje ja ne kuham :p


mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti

User avatar
kuki
Posts: 2907
Joined: 25 Sep 2011, 00:41

Post by kuki » 16 Nov 2011, 12:21

Šššššššš ne kuha se, samo ga podgriješ i rastopiš sir u njemu.


ovaj psić je išao na tržnicu/ ovaj psić je ostao kući/ ovaj psić je pojeo kolač/ jer ga više nije mogao vući./ ovaj psić je pjevao vau vau vau vau/ cijelim putem kući!

User avatar
kuki
Posts: 2907
Joined: 25 Sep 2011, 00:41

Post by kuki » 19 Nov 2011, 17:05

Malo manje lijeni kuhar:

Na maslinovom kuhačom proganjati narezane šampinjone dok se ne smanje, zaliti vrhnjem za kuhanjem, sol, papar, promiješati par puta, izliti po riži. (Upotrijebiti rižu u vrećici - ja koristim Clever rižu - za smanjenje zajebavanja s rižom.) Par minuta posla, fino.


ovaj psić je išao na tržnicu/ ovaj psić je ostao kući/ ovaj psić je pojeo kolač/ jer ga više nije mogao vući./ ovaj psić je pjevao vau vau vau vau/ cijelim putem kući!

User avatar
ombia
Posts: 4628
Joined: 25 Nov 2011, 23:31

Post by ombia » 28 Nov 2011, 23:51

JPK » wrote: Ne bih rekao. To peče samo s gornje strane, jela od mesa do pizze su mi bolja iz pećnice. Mikrovalna je dobra za kuhanje.
Čak i smrznute lazanje koje su za mikrovalnu su bolje u pećnici.
Pece mikrovalna i odozdola, ima resetka koja se stavi i tek na to jelo i ukljuci se grill i izadje van fina hrskava pizza.
Pire iz vrevice je jedna od ogavnijih stvari koje sam probala. Ako hocu brzu hranu onda cu si napraviti salatu i baciti pileci odrezak na tavu, gotovo za manje od 10 minuta.



User avatar
kuki
Posts: 2907
Joined: 25 Sep 2011, 00:41

Post by kuki » 02 Dec 2011, 02:24

Pašta, barilla umak razrijeđen vrhnjem za kuhanje. :D


ovaj psić je išao na tržnicu/ ovaj psić je ostao kući/ ovaj psić je pojeo kolač/ jer ga više nije mogao vući./ ovaj psić je pjevao vau vau vau vau/ cijelim putem kući!

JPK
Posts: 2096
Joined: 18 Sep 2011, 00:46

Post by JPK » 02 Dec 2011, 09:44

ombia » wrote:
Pece mikrovalna i odozdola, ima resetka koja se stavi i tek na to jelo i ukljuci se grill i izadje van fina hrskava pizza.
Pire iz vrevice je jedna od ogavnijih stvari koje sam probala. Ako hocu brzu hranu onda cu si napraviti salatu i baciti pileci odrezak na tavu, gotovo za manje od 10 minuta.
Nisam čuo za rešetku. Nego, jel se pećnica prije stavljanja pizze ugrije (pomoću grilla) ili ne? Ako ne, onda vrlo sumnjam u kvalitetu pečenja.

Meni je pire u prahu relativno dobar, ima okus kao čokolino ali bez kakaa.


Biti i mniti svemiropolisno

User avatar
ombia
Posts: 4628
Joined: 25 Nov 2011, 23:31

Post by ombia » 02 Dec 2011, 10:57

JPK » wrote: Nisam čuo za rešetku. Nego, jel se pećnica prije stavljanja pizze ugrije (pomoću grilla) ili ne? Ako ne, onda vrlo sumnjam u kvalitetu pečenja.

Meni je pire u prahu relativno dobar, ima okus kao čokolino ali bez kakaa.
Ima i visa i niza resetka, zavisi jel peces pizzu, nabujak itd. Da ugrije se pecnica prije.
Pire u prahu mi je nesto od ogavnijih stvari koje sam probala, usporediti ga sa cokolinom je :facepalm:

Cokolino obozavam :cerek: :cerek:



User avatar
ali
Posts: 4904
Joined: 22 Sep 2011, 10:31

Post by ali » 02 Dec 2011, 11:44

JPK » wrote: To isto radim, dobro je s pireom iz vrećice. :D
Ali, nažalost, u mojoj državi nema kiselog zelja koliko sam uočio.
http://www.thurnen-sauerkraut.ch/thurne ... 09&lang=de
Nema jedino glavica za sarmu, rezanog probaj nać u Coopu ili u jugo dućanima.



User avatar
*jezebel*
Posts: 1424
Joined: 20 Oct 2011, 13:56

Post by *jezebel* » 02 Dec 2011, 12:01

za one u zagrebu i okolici, evo preporuka za nesto malo bolje od hrenovki i pirea iz vrecice: brzosmrznuta pastrva iz uzgajalista biserna mladica. pastrva je u marinadi od samoniklog bilja (sol, divlji luk, majcina dusica, ostalo zacinsko bilje je ''tajno'' pa morate pogadjati. bez aditiva.). u zg-u se moze kupiti u dioni (to je zapravo jedina stvar zbog koje udjem u dionu). odledite, posusite, malo pouljite, bacite na tavu/pleh/rostilj et voila! jedino im marinada zna varirati pa ponekad bude preslano, dodje mi da im posaljem mail. :xd: al' dobra je ribica, nemojte soliti priloge i bit ce u redu. i povoljna je: ova nedimljena je 63 kn/kg, krecu se uglavnom izmedju 11 i 17 kn komad, ponekad malo vise. bez kosti je, ima samo glavu i repnu peraju. buduci da je brzosmrznuta i u vakuumu, jako se lijepo ispece, nije *ovno od ribe kao vecina smrznutih. ja svako malo kupim vise da mi stoji u rezervi.


how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.

JPK
Posts: 2096
Joined: 18 Sep 2011, 00:46

Post by JPK » 02 Dec 2011, 12:22

m.za » wrote: http://www.thurnen-sauerkraut.ch/thurne ... 09&lang=de
Nema jedino glavica za sarmu, rezanog probaj nać u Coopu ili u jugo dućanima.
Nisam to vidio u Coopu, a nisam ni vidio jugodućane nigdje.
No pogledat ću još večeras. :D


Biti i mniti svemiropolisno

User avatar
A.P.
Cactus
Posts: 1937
Joined: 17 Oct 2011, 18:34

Post by A.P. » 02 Dec 2011, 14:41

Dođeš doma.
Odeš u kuhinju.
Uzmeš tanjur.
Natrpaš kiselim kupusom i pečenim krompirom.
Jer je mama bila nelijeni kuhar :xlux:



User avatar
Emericzy
Posts: 3980
Joined: 20 Sep 2011, 19:00

Post by Emericzy » 02 Dec 2011, 14:50

A.P. » wrote:Dođeš doma.
Odeš u kuhinju.
Uzmeš tanjur.
Natrpaš kiselim kupusom i pečenim krompirom.
Možda još koji čvarak...



User avatar
Margarita
Posts: 4060
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

Post by Margarita » 02 Dec 2011, 14:54

Ja bih sad krvavice.


"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.

User avatar
A.P.
Cactus
Posts: 1937
Joined: 17 Oct 2011, 18:34

Post by A.P. » 02 Dec 2011, 14:54

Da, pojeli su sve čvarke. Ali neki susjedi imaju danas i sutra svinjokolje pa će bit :xlux:



User avatar
Emericzy
Posts: 3980
Joined: 20 Sep 2011, 19:00

Post by Emericzy » 02 Dec 2011, 14:58

Margarita » wrote:Ja bih sad krvavice.
I ja. Al' zadovoljit ću se jetricama i sirnicom



User avatar
Margarita
Posts: 4060
Joined: 20 Sep 2011, 21:52

Post by Margarita » 02 Dec 2011, 15:04

Emericzy » wrote: I ja. Al' zadovoljit ću se jetricama i sirnicom
Sad sam gledala imaju li u Tomislavu krvavice pa da trknem.
Nemaju.


"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.