Kuskus mi je bila prva ideja. Na poslu jedem instant juhe. Samo u šalici prlijem vrućom vodom. Kad sam više gladna unutra ubacim par žlica pahuljica prosa. Oni surimi štapići se isto samo odmrznu u mikrovalnoj i mogu se narezati u salatu. Salata se kupi oprana i natrgana kao i dresing u vrećici. Šteta što kod nas Marks & Spencer ne prodaje hranu, kod njih sam kupovala zanimljiva gotova jela.dimnjak » wrote:recimo, prokuhas vodu u mikrovalnoj ili u onom aparatu za kuhat vodu, namocis kus kus i pomjesas ga s nekim od gotovih umaka.
nit kuhas nit peres
mislim da bi ti tako prosla i ona tjestenia od rize i soje.
Lijeni kuhar
- Margarita
- Posts: 4076
- Joined: 20 Sep 2011, 21:52
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
-
- Posts: 575
- Joined: 19 Sep 2011, 22:07
Gotovo, a da ne moraš ništa mrdnuti oko izvora topline se zove - sendvič ili odeš na pult u dućanu gdje kažeš - pola pečenog pileta i slično Vindija ima dućan gdje peče u Harmici, osim piletine ima i kobasa. Totalno brzo jelo je 'uzmi pile, zakipi vodu, smoči mlince, ocijedi, dobar tek'
Ili naručiš Ne znam gdje si, ali par lokacija mi se profiliralo kao super... nekad je Max Cantina imala dostavu
Veći dućani imaju taj topli pult, ovisno kakav imaš ukus i koliko je jaka glad - može ti biti ok
Lasagne u billi su ok, i pohane pileće stvari. Svinja me se nije dojmila, sarmu i slično nisam isprobavala. U dioni imaju pečene svinje i bila je fina
Ukazale su se razne stvarčice.
0. imaš pripremljenih (začinjenih) komada piletine, na odjelu svježeg mesa - traje dok se ispeče, ali je princip 'stavi, peci, vadi'.
1. Zaviri u škrinje u dućanima - vindija i slično imaju pileće medaljone/pohance, staviš u mikrovalnu (zgodno je da ih na pola vremena okreneš, ljepše se ponašaju), postoje vege burgeri, postoje razna peciva/slastice za običnu pećnicu, a za kuhanje štrukli, knedli (meni su s pekmezom od marelice super, i billine i čije god već postoje), ima i špinat s pireom, ali zaboraih čije je to, možda čak od nekog lanca hotela i nemam pojma gdje ima, pogledaj billa/konzum (nisam jela, samo jednom vdjela ambalažu kod osobe koja je guštala u klopi tog branda)
2. U odjelu s povrćem ima narezanih i gotovih salata, čak miješanih s mesom (pečena piletina i sl), uzmeš umak, i kruh
Kad zaključiš da ti se ne sviđa kako oni to narežu - složiš svoje, samo, to je puno posla pranja i sjeckanja, ali se ne kuha
3. Tjestenine u vrećici koje treba miješati do 10 minuta - brokula, špinat, gljive, paradajz od knorra su ok, talijanete od gljiva, mislim da kaufland ima isto nešto, ali ne zvoni mi da li sam probala
4. u intersparu je bio velik izbor raznih umaka/jela gdje eventualno treba skuhati tjesteninu/njoke, ali možeš jesti i uz kruh ako to više voliš (mislim da je podravka ili tako netko) - klasika goveđi gulaš, pa ala čobanac, piletina s gljivama, pa bolognese, pa samo ragu, pa mahune, pa fileki za one koji to vole. U kauflandu ima od nekih drugih marki, ali to nisam probala, barem se ne sjećam. U drugim dućanima završe na 'fileki' i 'goveđi gulaš', interspar mi je bio simpa jer je baš bilo toga dosta.
To gotovo, polugotovo je 'daj mi da jedem' kategorija. Nekad zbilja nemam volje ni želje napraviti ikakav veći napor od - otvori vrećicu, ubaci unutra, sjeti se promiješati. Sendviči i naresci su skroz fina stvar
A nekad volim pojesti i 'junk'.
I dosta ovoga je odlično kad ideš nekamo, na more, vikendicu pa imaš jedan lonac, 1 šalicu i dva tanjura na raspolaganju
Ili naručiš Ne znam gdje si, ali par lokacija mi se profiliralo kao super... nekad je Max Cantina imala dostavu
Veći dućani imaju taj topli pult, ovisno kakav imaš ukus i koliko je jaka glad - može ti biti ok
Lasagne u billi su ok, i pohane pileće stvari. Svinja me se nije dojmila, sarmu i slično nisam isprobavala. U dioni imaju pečene svinje i bila je fina
Ukazale su se razne stvarčice.
0. imaš pripremljenih (začinjenih) komada piletine, na odjelu svježeg mesa - traje dok se ispeče, ali je princip 'stavi, peci, vadi'.
1. Zaviri u škrinje u dućanima - vindija i slično imaju pileće medaljone/pohance, staviš u mikrovalnu (zgodno je da ih na pola vremena okreneš, ljepše se ponašaju), postoje vege burgeri, postoje razna peciva/slastice za običnu pećnicu, a za kuhanje štrukli, knedli (meni su s pekmezom od marelice super, i billine i čije god već postoje), ima i špinat s pireom, ali zaboraih čije je to, možda čak od nekog lanca hotela i nemam pojma gdje ima, pogledaj billa/konzum (nisam jela, samo jednom vdjela ambalažu kod osobe koja je guštala u klopi tog branda)
2. U odjelu s povrćem ima narezanih i gotovih salata, čak miješanih s mesom (pečena piletina i sl), uzmeš umak, i kruh
Kad zaključiš da ti se ne sviđa kako oni to narežu - složiš svoje, samo, to je puno posla pranja i sjeckanja, ali se ne kuha
3. Tjestenine u vrećici koje treba miješati do 10 minuta - brokula, špinat, gljive, paradajz od knorra su ok, talijanete od gljiva, mislim da kaufland ima isto nešto, ali ne zvoni mi da li sam probala
4. u intersparu je bio velik izbor raznih umaka/jela gdje eventualno treba skuhati tjesteninu/njoke, ali možeš jesti i uz kruh ako to više voliš (mislim da je podravka ili tako netko) - klasika goveđi gulaš, pa ala čobanac, piletina s gljivama, pa bolognese, pa samo ragu, pa mahune, pa fileki za one koji to vole. U kauflandu ima od nekih drugih marki, ali to nisam probala, barem se ne sjećam. U drugim dućanima završe na 'fileki' i 'goveđi gulaš', interspar mi je bio simpa jer je baš bilo toga dosta.
To gotovo, polugotovo je 'daj mi da jedem' kategorija. Nekad zbilja nemam volje ni želje napraviti ikakav veći napor od - otvori vrećicu, ubaci unutra, sjeti se promiješati. Sendviči i naresci su skroz fina stvar
A nekad volim pojesti i 'junk'.
I dosta ovoga je odlično kad ideš nekamo, na more, vikendicu pa imaš jedan lonac, 1 šalicu i dva tanjura na raspolaganju
- harpy
- Posts: 284
- Joined: 19 Sep 2011, 09:24
Što god sam probala od tih gotovih i polugotovih divota, bilo mi je odvratno, pa se nisam ni trudila previše proučavat.
Jestiva mi je bila neka Ledova smrznuta tjestenina s komadićima piletine i graškom, čini mi se.
Ali to se topi na tavi par minuta.
Odrasla sam na domaćoj dalmoškoj kuhinji, ne mogu ja to iz kutije.
Jestiva mi je bila neka Ledova smrznuta tjestenina s komadićima piletine i graškom, čini mi se.
Ali to se topi na tavi par minuta.
Odrasla sam na domaćoj dalmoškoj kuhinji, ne mogu ja to iz kutije.
-
- Posts: 2430
- Joined: 17 Oct 2011, 20:13
Meni nije odvratno, ali ne bih to baš često jela. Radije si sama nešto jednostavno skuham.
Ima u svakom većem dućanu (tipa Konzum, Billa) gastro odjel s gotovom hranom. Dosta mojih kolega s posla u konzumu kupi ručak/večeru kad im se ne da kuhati. I imaju stvarno dosta velik izbor.
Ima u svakom većem dućanu (tipa Konzum, Billa) gastro odjel s gotovom hranom. Dosta mojih kolega s posla u konzumu kupi ručak/večeru kad im se ne da kuhati. I imaju stvarno dosta velik izbor.
Desire makes slaves out of kings.
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
ja si znam uzeti pečeno pile, ili pečenu pastrvu ili ona kliješta raka. ok jeÉowyn » wrote: Ima u svakom većem dućanu (tipa Konzum, Billa) gastro odjel s gotovom hranom. Dosta mojih kolega s posla u konzumu kupi ručak/večeru kad im se ne da kuhati. I imaju stvarno dosta velik izbor.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
jel imaš škrinju/ledenicu?JPK » wrote:Ontopic - ja sam isto lijen i zanima me hrana koja je gotova za maksimalno dvadeset minuta, ali ujedno volim jesti fino i ne volim previše gotovu hranu.
Prijedlozi?
ako imaš, imam par ideja
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
-
- Posts: 2096
- Joined: 18 Sep 2011, 00:46
Naravno!Pješčana » wrote: jel imaš škrinju/ledenicu?
ako imaš, imam par ideja
BTW, ontopic, bas sam bio u Ikei. Jesti. Rucak.
Biti i mniti svemiropolisno
- dimnjak
- Posts: 2430
- Joined: 17 Sep 2011, 23:24
za 20 minuta ti je skuhano i tijesto i riza, a njoke i dva putaJPK » wrote:Ontopic - ja sam isto lijen i zanima me hrana koja je gotova za maksimalno dvadeset minuta, ali ujedno volim jesti fino i ne volim previše gotovu hranu.
Prijedlozi?
to najduze traje.
cak i meso i povrce skuhas za manje od 20 minuta.
ako imas ekspres lonac, za 20 minuta mozes napraviti i gulase.
trebaju ti konkretni recepti ili samo ideje?
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
-
- Posts: 2096
- Joined: 18 Sep 2011, 00:46
Upoznat sam vec s dosta takvih stvari - tijesto s umacima i sirom, salate s tunom, jajima, tijestom, sirom, riza sa smrznutim povrcem i mesom, smrznuto povrce na tavi, etc.dimnjak » wrote: za 20 minuta ti je skuhano i tijesto i riza, a njoke i dva puta
to najduze traje.
cak i meso i povrce skuhas za manje od 20 minuta.
ako imas ekspres lonac, za 20 minuta mozes napraviti i gulase.
trebaju ti konkretni recepti ili samo ideje?
Zanimaju me stvari kojih se jos nisam sjetio.
Biti i mniti svemiropolisno
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
ok, ovo je prijedlog.
kad ti bude jako dosadno, zdinstaj brdo luka i mrkve i podijeli u male zdjelice ili vreećice i baci u škrinju.
onda, kad si jako gladan, uzmi to jedno pakiranje i baci na tavu, tako si uštediš 10 minuta, i gore komad mesa, za umak sam negdje čitala da znaš raditi.
nije neki slijed 5 jela, ali brže ide kad si gladan a ne da ti se jest smeće.
isto tako sve te šalše možeš spakirati u barem par zdjelica da imaš za klopu.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- dimnjak
- Posts: 2430
- Joined: 17 Sep 2011, 23:24
pa recimo...frisko povrce koje nije smrznuto?JPK » wrote: Upoznat sam vec s dosta takvih stvari - tijesto s umacima i sirom, salate s tunom, jajima, tijestom, sirom, riza sa smrznutim povrcem i mesom, smrznuto povrce na tavi, etc.
Zanimaju me stvari kojih se jos nisam sjetio.
zapravo, teze mi je naci rucak koji se radi duze od 20 minuta nego krace.
bit ce jer inace radim takve objede. ne volim kad je nesto prekuhano/prepeceno...ubijeno.
no za 20 minuta bez beda mozes apraviti i variva: kelj, buca, poriluk...prilog bilo koje meso. pa cak i fasiranci.
punjene lignje su gotove za 20 minuta.
zapravo, bilo koja riba.
na tavi ili u pecnici.
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
-
- Posts: 2096
- Joined: 18 Sep 2011, 00:46
Ovo vec radim.Pješčana » wrote: ok, ovo je prijedlog.
kad ti bude jako dosadno, zdinstaj brdo luka i mrkve i podijeli u male zdjelice ili vreećice i baci u škrinju.
onda, kad si jako gladan, uzmi to jedno pakiranje i baci na tavu, tako si uštediš 10 minuta, i gore komad mesa, za umak sam negdje čitala da znaš raditi.
nije neki slijed 5 jela, ali brže ide kad si gladan a ne da ti se jest smeće.
isto tako sve te šalše možeš spakirati u barem par zdjelica da imaš za klopu.
Osim toga, znam sve raditi, kad imam vremena radim lazanje, boeuf bourguignon i slicne stvari koje traju 3 sata.
Biti i mniti svemiropolisno
-
- Posts: 2096
- Joined: 18 Sep 2011, 00:46
Smrznuto povrce je vec narezano i ocisceno, tu dobivam bar 5 minuta. Na tome sto ne moram po njega svako malo u ducan, nego stoji dugo, dobivam jos vise. Da ne spominjem veselje kad nadjem potpuno zelenu grudu necega u frizideru pa pogadjam sto sam zaboravio pojesti.dimnjak » wrote: pa recimo...frisko povrce koje nije smrznuto?
zapravo, teze mi je naci rucak koji se radi duze od 20 minuta nego krace.
bit ce jer inace radim takve objede. ne volim kad je nesto prekuhano/prepeceno...ubijeno.
no za 20 minuta bez beda mozes apraviti i variva: kelj, buca, poriluk...prilog bilo koje meso. pa cak i fasiranci.
punjene lignje su gotove za 20 minuta.
zapravo, bilo koja riba.
na tavi ili u pecnici.
Varivo kod kojeg priprema i kuhanje traje 20 min? Nisam raw food entuzijast.
Biti i mniti svemiropolisno
-
- Posts: 2096
- Joined: 18 Sep 2011, 00:46
Ma krivo si shvatila, ja volim kuhati, i KUHAM, slozenija jela no sto vecina zenaka ovdje zna.Morticia » wrote:Preporučam Đepiki da si nađe žensko čeljade koje kuha.
Jer mi se nekako čini da od ovih vaših prijedloga neće bit' neke vajde.
Ali radi se o situacijama kad dodjem u ponoc s posla, kao zadnjih par tjedana, i hocu nesto brzo.
Biti i mniti svemiropolisno
- Pješčana
- Posts: 8262
- Joined: 17 Sep 2011, 22:52
- Location: Hrvaška
- Contact:
Morticia trola
s obzirom da ima novih, samo da znte: žene se na ovom forumu ne smatraju mesom!
s obzirom da je tema lijeni kuhar, nekako mi je bedasto ovdje davati ideje za kompliciranija jela, ali ima onaj, neznam kako ga vi zovete, kod mene je francuski krumpir. skuhani krumpir izrezati na ploške, i slagati u vatroslatnu red krumpira, red kuhanig jaja u ploškama, red špeka i šunke, i na kraju preliti vrhnjem. ako napraviš veću posudu, imaš za tri dana
enchilade su relativno brze. na naglo ispečeškomade pilete, ubaciš iz konzerve grah, kukuruz i smrznuto povrće(grašak, mrkvu), začine, ubaciš u tortilju i palačinku, oko 30 minuta traje
s obzirom da ima novih, samo da znte: žene se na ovom forumu ne smatraju mesom!
s obzirom da je tema lijeni kuhar, nekako mi je bedasto ovdje davati ideje za kompliciranija jela, ali ima onaj, neznam kako ga vi zovete, kod mene je francuski krumpir. skuhani krumpir izrezati na ploške, i slagati u vatroslatnu red krumpira, red kuhanig jaja u ploškama, red špeka i šunke, i na kraju preliti vrhnjem. ako napraviš veću posudu, imaš za tri dana
enchilade su relativno brze. na naglo ispečeškomade pilete, ubaciš iz konzerve grah, kukuruz i smrznuto povrće(grašak, mrkvu), začine, ubaciš u tortilju i palačinku, oko 30 minuta traje
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
-
- Posts: 2096
- Joined: 18 Sep 2011, 00:46
Meso treba pripremati, a žena se sama pripremi i servira. Dakle, meso je par stepenica iznad žene.Pješčana » wrote:Morticia trola
s obzirom da ima novih, samo da znte: žene se na ovom forumu ne smatraju mesom!
Ovo prvo je dobra ideja, osim što bih stavio dimljenog lososa umjesto špeka.s obzirom da je tema lijeni kuhar, nekako mi je bedasto ovdje davati ideje za kompliciranija jela, ali ima onaj, neznam kako ga vi zovete, kod mene je francuski krumpir. skuhani krumpir izrezati na ploške, i slagati u vatroslatnu red krumpira, red kuhanig jaja u ploškama, red špeka i šunke, i na kraju preliti vrhnjem. ako napraviš veću posudu, imaš za tri dana
enchilade su relativno brze. na naglo ispečeškomade pilete, ubaciš iz konzerve grah, kukuruz i smrznuto povrće(grašak, mrkvu), začine, ubaciš u tortilju i palačinku, oko 30 minuta traje
Ovo drugo već radim.
Biti i mniti svemiropolisno