Ko hajduci.Zekoslawa » wrote:Ja sam se već obukla i čekam da javiš.
Oćemo joj šta donit, il da upadnemo ko seljaci, šta i jesmo?
Hoba sa kumpiriman
- Bara huda
- Posts: 3109
- Joined: 03 Nov 2011, 21:49
Svrsili smo!
Gosti su otisli doma a ja sam svrsila sa vecerom. Pa mozemo rec da smo svi namireni.
Kako je bilo....ovo je prije pecenja.
http://frupic.frubar.net/32373
Ogulila kozu i narezala krake na dva ili tri dijela, krumpir na ploske, pomijesala salote (lucice), koromac na komade, koji cesan cesnjaka u ljuski, ruzmarin, brasko maslinovo, podlila malo vinom i pod folijom stavila na 180 C.
Nakon uru vrimena mi je provjera pokazala da je sve to skupa sporo i nedovoljno za pecenje pa sam povisila temp. Na 210 C i usput ubacila file lososa koji se marinirao popodne u ulju, limunovom soku, petrisumulu, kopru.
Losos je bio u posebnoj posudi, nepoklopljen.
Sve se jos peklo 20-30 min, to sad ne znam tocno jer smo poceli sa sirom i prsutom i vinom. A vino je to koje mi muti vremenske pojmove.
Moram rec da su gosti popizdili za slanim filetima incuna, ja to inace ne jedem ali kupim kad mi dolazu ovako neki gosti.
Napravim ih sa sitno sjeckanom kapulom, malo maslinova ulja presanog na strti nacin i limov sok
Ja ne kuzim sta ima tu za popizdit ali ok.....ipak se nisu potukli oko zadnjeg filea nego su to kulturno odradili.
Nazalost slike pecenog nemam jer su navalili kao da se nisu nazdrali prsuta i sira prije.
Gosti su otisli doma a ja sam svrsila sa vecerom. Pa mozemo rec da smo svi namireni.
Kako je bilo....ovo je prije pecenja.
http://frupic.frubar.net/32373
Ogulila kozu i narezala krake na dva ili tri dijela, krumpir na ploske, pomijesala salote (lucice), koromac na komade, koji cesan cesnjaka u ljuski, ruzmarin, brasko maslinovo, podlila malo vinom i pod folijom stavila na 180 C.
Nakon uru vrimena mi je provjera pokazala da je sve to skupa sporo i nedovoljno za pecenje pa sam povisila temp. Na 210 C i usput ubacila file lososa koji se marinirao popodne u ulju, limunovom soku, petrisumulu, kopru.
Losos je bio u posebnoj posudi, nepoklopljen.
Sve se jos peklo 20-30 min, to sad ne znam tocno jer smo poceli sa sirom i prsutom i vinom. A vino je to koje mi muti vremenske pojmove.
Moram rec da su gosti popizdili za slanim filetima incuna, ja to inace ne jedem ali kupim kad mi dolazu ovako neki gosti.
Napravim ih sa sitno sjeckanom kapulom, malo maslinova ulja presanog na strti nacin i limov sok
Ja ne kuzim sta ima tu za popizdit ali ok.....ipak se nisu potukli oko zadnjeg filea nego su to kulturno odradili.
Nazalost slike pecenog nemam jer su navalili kao da se nisu nazdrali prsuta i sira prije.
- Bara huda
- Posts: 3109
- Joined: 03 Nov 2011, 21:49
E da, ovo su strukli peceni i pola pojedeni od mojih sokola, a pola sam uspila spasit za goste tako da sam dici zabila vilicu u gramzive ruke kad su mislili krasti jer ih ka ne gledam.
http://frupic.frubar.net/32374
Prsut, sir, paprike, salatu i ostalo nisam stigla snimit jer meni treba vise vremena za ukljucit kameru na ipadu nego sta njima treba za narusit sliku koju bi trebala slikat.
Samo jos ocu pofalit sir sa tartufima. Nije djaba a nije ni jeftin, ali vrijedi.
A sad me skuzajte, hvala vam svima na ovacijama, volim i ja vas svih a sad idem spavati dok masina pere prvu turu sudja.
Jebate, sta ti mogu popit, to je cudo jedno.
A sve pare ka pristojan i bezalkoholicarski svit.
http://frupic.frubar.net/32374
Prsut, sir, paprike, salatu i ostalo nisam stigla snimit jer meni treba vise vremena za ukljucit kameru na ipadu nego sta njima treba za narusit sliku koju bi trebala slikat.
Samo jos ocu pofalit sir sa tartufima. Nije djaba a nije ni jeftin, ali vrijedi.
A sad me skuzajte, hvala vam svima na ovacijama, volim i ja vas svih a sad idem spavati dok masina pere prvu turu sudja.
Jebate, sta ti mogu popit, to je cudo jedno.
A sve pare ka pristojan i bezalkoholicarski svit.
- karambol
- Posts: 8110
- Joined: 09 Jan 2012, 12:55
Baro, ne buš više huda
Kad spremaš tak'a čuda...
Još da možeš gladne zvati
Zeca, Čiču i Mikija što pati
Ime bi ti novo moglo dati
Postala bi naša Bara Mati...
Pardon. Pio sam suviše mlijeka.
Kad spremaš tak'a čuda...
Još da možeš gladne zvati
Zeca, Čiču i Mikija što pati
Ime bi ti novo moglo dati
Postala bi naša Bara Mati...
Pardon. Pio sam suviše mlijeka.
Ja cijeli život sanjam kako odlazim uz rijeku starim parobrodom koji vozi sol
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
- Bara huda
- Posts: 3109
- Joined: 03 Nov 2011, 21:49
Nista, nista sefe, dopalo mi se.karambol wrote:Baro, ne buš više huda
Kad spremaš tak'a čuda...
Još da možeš gladne zvati
Zeca, Čiču i Mikija što pati
Ime bi ti novo moglo dati
Postala bi naša Bara Mati...
Pardon. Pio sam suviše mlijeka.
Ne mogu se potuzit, ispalo dobro i po mojim mjerilima a gosti su ionako uvijek pristojni pa hvale sve zivo.
Svidilo im se ili ne.
Mah, sto se mene tice, glavno da je proslo.
Ocu rec....volim ja spremit i pocastit, ali sam uvik nervozna kako ce to ispast na kraju. Pa kad dobro prodje onda sam i zadovoljna i zadovoljena postignutim.
Evo sad citam sta sam sinoc pisala i vidim da nisu gosti jedini sta mogu dobro popit, bar ako sudim po mojim upisimaBara huda wrote:Jebate, sta ti mogu popit, to je cudo jedno.
A sve pare ka pristojan i bezalkoholicarski svit.
Otisli u ponoc i po, tu negdi, ja inace ne volim tako duga druzenja sa formalnim prijateljima ili poznanicima, ali je ovaj put bilo bas cool i brzo mi proslo.
Hvala vam jos jednom na prijavama koje cu shvatit ka pohvale i samo cu dodat da ima gusta i u davanju a ne samo primanju.
- Bara huda
- Posts: 3109
- Joined: 03 Nov 2011, 21:49
Hihihih....ja sam ti sad u fazi kad bi moje kuhane delicije bile radije konzumirane nego moje fizicke.Euklid » wrote:tako je... drugi put daj i nama malo otih delicija... mi ti uopće nismo sramežljivi...
ALi da ne davim tu ovo 10 redovnih trkeljasa pa da moraju citat gastronomiju.....bilo je super. Izili, najili se, daleko im kuca i ne došli m tako skoro na veceru.