Hoba sa kumpiriman

Žlicu, žlicu nam dajte, jer utjehe nema u vodi
User avatar
Bara huda
Posts: 3109
Joined: 03 Nov 2011, 21:49

06 Nov 2014, 18:03

Eno mi se odmrzava za sutra za veceru.
Procitala na netu sta ima o tome i kuzim princip ali bi osobna iskustva bila dobrodosla.

Dakle....ima li ih? :ne zna:

Do sada znam da je trebam malo prokuhat u pretisu prije i onda pec sa krumpirima sat i po na 180.
rzumarin, cesnjak i maslinovo, bez soli jer da je hoba dosta slana da zasoli sve.

Ima li kakav trik da ne ispadne tvrda?

Imam i goste pa da se ne blamiram previse.


User avatar
Euklid
old school
Posts: 15047
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

06 Nov 2014, 18:07

Ako je bila smrznuta nikakvo prokuhavanje nije potrebno.

Narežeš luka i krompjera, staviš malo maslinovog ulja i rozmarina, sve skupa poklopiš u vatrostalnoj i u pećnicu. :klopa:

Soli ni slučajno.

Ako je hoba naša, jadranska bit će fina i mekana ako je kupovna u supermarketima unda ne garantiram...
'if you fall, i'll be there' (floor)
MightyMe
Posts: 5232
Joined: 07 Oct 2011, 15:32

06 Nov 2014, 18:24

Kad se pravi hoba, gosti se ne zovu. :zubo:
User avatar
Bara huda
Posts: 3109
Joined: 03 Nov 2011, 21:49

06 Nov 2014, 18:32

Euklid » wrote:Ako je bila smrznuta nikakvo prokuhavanje nije potrebno.

Narežeš luka i krompjera, staviš malo maslinovog ulja i rozmarina, sve skupa poklopiš u vatrostalnoj i u pećnicu. :klopa:

Soli ni slučajno.

Ako je hoba naša, jadranska bit će fina i mekana ako je kupovna u supermarketima unda ne garantiram...
Smrznuta je jos uvijek, nadam se da ce se do sutra otopit. :D

Ma to je neka masa od kile i 700 grama ali ne znam sta ima unutra jer nisam ja smrzavala. Tj, ne znam je li ociscena ili je sve skupa smrznuto.
To mi je od brata, on roni sa puskom po ljeti pa smrzne ali za ovo ne zna jel od njega ili je od koga dobio.
Jadranska sigurno je, toliko znam.

Ok, probat cu tako, samo nemam tako veliki vatrostalni sud pa cu pokrit sa folijom i neka se pece.

Jel treba stavit stagod vina na dno dok se pece?
Kapulu na kvarte narezat?
Cesnjak? Da? Ne? :misli:

Ura i po nije previse za pecenje? :ne zna:
MightyMe
Posts: 5232
Joined: 07 Oct 2011, 15:32

06 Nov 2014, 18:43

Ma vjerojatno je očišćena, to je cilih 15 sekudi posla, a bude korisno jer te više ne može zajebavat dok roniš ako je mrtva. Detalja se ne sićan, ali mislin da ti nije previše uru ipo, pogotovo ako je tako veća malo.
User avatar
Bara huda
Posts: 3109
Joined: 03 Nov 2011, 21:49

06 Nov 2014, 18:45

MightyMe » wrote:Kad se pravi hoba, gosti se ne zovu. :zubo:
Dobar si :rofl:

A kad sam ti ja stara skola pa mi je ono....gost u kucu...Bog u kucu.

Planiram dat prsut i sir za predjelo, incune sa sitno sjeckanom kapulom i limunom, masline, kapare i to bi bio od Dalmacije.
Sjevernohrvatski dio bi bio zastupljen pecenim struklima. To mi je mama napravila pa smrznula, ja samo trebam ispec.
+Pecene paprike na salatu.

Mislila sam ubacit rezance sa tartufima ka medjujelo ali mi se cini malo puno.

Onda hoba i jos moram smislit desert a to bi moga bit apfelstrudl umjesto rozade, cisto da se uravnotezi sa juznijim krajevima.
Iako me mami i cokoladni kolac sa tekucom sredinom ali kako sam ionako dobila puno previse kila ne valja vraga vuc za rep bez potrebe. :D
MightyMe
Posts: 5232
Joined: 07 Oct 2011, 15:32

06 Nov 2014, 18:48

:gaah:
Ogladnija san.

:gaah:

:zubo:
User avatar
Bara huda
Posts: 3109
Joined: 03 Nov 2011, 21:49

06 Nov 2014, 19:11

MightyMe » wrote::gaah:
Ogladnija san.

:gaah:

:zubo:
E neka. :E
Ti bar mozes jest a ja se moram patit za skidat kile. :gaah:
User avatar
Stitch
Head Honcho
Posts: 16389
Joined: 17 Sep 2011, 23:06
Has thanked: 42 times
Been thanked: 31 times
Gender:
Contact:

06 Nov 2014, 19:27

Hobotnica na vlaški

Sastojci:

- 1 janje (do 10 kila)
- dva kila kapule
- 1 hobotnica (kil i po - dva)
- kumpir, sol

Priprema: dok se janje vrti na ražnju, hobotnicu stavit u lonac i kuvat s kumpirima u slanoj vodi. Nakon tri ure janje se skine s vatre i stavi sa strane da se ocidi. Lonac maknut s vatre, prolit vodu, hobotnicu bacit mačketinama (đavlu i meso kojem nemoš oglođat košćurine). Nasić janjetinu, stavit na stol i narizat kapulu. Zavrnut rukave.

U slast!
Potpisi su za budale.
User avatar
miky0
ST Leader
Posts: 10897
Joined: 29 Sep 2012, 09:38
Been thanked: 4 times

06 Nov 2014, 20:52

Moja punica priprema najbolju hobu na planeti, i ona je s leda otapa kuhajuci. A ne znan koliko je pece s krumpirima. Nego, ima li koja stolica viska :klopa:
User avatar
Euklid
old school
Posts: 15047
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

06 Nov 2014, 21:11

Bara huda » wrote:Smrznuta je jos uvijek, nadam se da ce se do sutra otopit. :D

Ma to je neka masa od kile i 700 grama ali ne znam sta ima unutra jer nisam ja smrzavala. Tj, ne znam je li ociscena ili je sve skupa smrznuto.
To mi je od brata, on roni sa puskom po ljeti pa smrzne ali za ovo ne zna jel od njega ili je od koga dobio.
Jadranska sigurno je, toliko znam.

Ok, probat cu tako, samo nemam tako veliki vatrostalni sud pa cu pokrit sa folijom i neka se pece.

Jel treba stavit stagod vina na dno dok se pece?
Kapulu na kvarte narezat?
Cesnjak? Da? Ne? :misli:

Ura i po nije previse za pecenje? :ne zna:
- možeš stavit malo vina, neće škodit...
- kapulu na rezance
- češnjaka može
- ura i po bi moglo biti taman, nisam imao čast tako velike primjerke fatat
- ako nemaš vatrostalnu probaj nać nešto drugo, hoba se treba dinstat u svojim sokovima

a ja već 2 godine nisam jeo hobu jer ih je nestalo nešto kod mene... :ne zna:
'if you fall, i'll be there' (floor)
MightyMe
Posts: 5232
Joined: 07 Oct 2011, 15:32

06 Nov 2014, 21:32

Ja je već 2 miseca nisan okusija i već mi fali. :tuzni:
User avatar
Beau
Posts: 7172
Joined: 28 Sep 2011, 10:43

06 Nov 2014, 21:37

Od cile te spize najlipsi je zarumenjeni peceni kunpir i toc :njam:

:klopa:
User avatar
Bara huda
Posts: 3109
Joined: 03 Nov 2011, 21:49

07 Nov 2014, 09:32

http://frupic.frubar.net/32368

Moram jos vjezbat za stavit slike ali za pocetak tek da se vidi sa cim imam posla.
Ovo otopljeno pari kraken a ne hoba :eek:
A nista, idem u boj pa ko prezivi....prezivit ce. :D
User avatar
Euklid
old school
Posts: 15047
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

07 Nov 2014, 09:42

Ufff, ovo pari neka neman iz dubina...

Mozda da uzmes Stichov recept ipak... :ne zna:
'if you fall, i'll be there' (floor)
User avatar
Bara huda
Posts: 3109
Joined: 03 Nov 2011, 21:49

07 Nov 2014, 14:18

Euklid » wrote:Ufff, ovo pari neka neman iz dubina...
Da sam ja to vidlila u moru, ne bi mene vise trekeljanje vidilo nikako. :D
Mozda da uzmes Stichov recept ipak... :ne zna:
Je. I meni se puno svidja Stichov recept ali sad vise nema uzmaka.
Borba se nastavlja.

Malo sam je u pretisu poparila i sad izgleda ovako.
Dvije su, manja i veca sta se vidi i po dvije glave. :D

http://frupic.frubar.net/32371

E sad....treba li skidat ovu crvenu kozu prije pecenja, ta skoro da sama otpada.
I dosta je meka vec i sad, bar kad je bodem onim velikim perunom, nadam se da ce za uru i po pecenja bit ka maslac. :D
Ja cu nju sad ostavit ohladit pa je stavit pec oko 6 da bude do vecere taman. Je to ok?

Patati trebaju bit na ploske ili cijeli? :ne zna:
MightyMe
Posts: 5232
Joined: 07 Oct 2011, 15:32

07 Nov 2014, 17:43

Vjerojatno je kasno sad, al ja prefernran ogulit tu kožu... Ništa pametno nema u tome
User avatar
Euklid
old school
Posts: 15047
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

07 Nov 2014, 18:19

I ja je gulim. Ide to s vilicom u par poteza.

Krompjer kako god ti pase.

:klopa:
'if you fall, i'll be there' (floor)
User avatar
Zekoslawa
Posts: 15792
Joined: 18 Sep 2011, 20:01

07 Nov 2014, 18:26

Jel tko saznao di je Bara, da joj se uvalimo na večeru? :klopa:
MightyMe
Posts: 5232
Joined: 07 Oct 2011, 15:32

07 Nov 2014, 19:18

Radin na tome. :gaah:
User avatar
Euklid
old school
Posts: 15047
Joined: 04 Jun 2012, 18:13
Location: una ballata del mare salato

07 Nov 2014, 19:51

daj brže malo... kruli mi u želucu...
'if you fall, i'll be there' (floor)
User avatar
miky0
ST Leader
Posts: 10897
Joined: 29 Sep 2012, 09:38
Been thanked: 4 times

07 Nov 2014, 19:58

Gladan sam i nestrpljiv :klopa: :klopa: :klopa:
User avatar
Zekoslawa
Posts: 15792
Joined: 18 Sep 2011, 20:01

07 Nov 2014, 20:20

Ja sam se već obukla i čekam da javiš. :klopa:
Oćemo joj šta donit, il da upadnemo ko seljaci, šta i jesmo? :D
MightyMe
Posts: 5232
Joined: 07 Oct 2011, 15:32

07 Nov 2014, 20:21

Za sad jedino državu znan. :zubo:
Post Reply