Hoba sa kumpiriman
- Bara huda
- Posts: 3109
- Joined: 03 Nov 2011, 21:49
Eno mi se odmrzava za sutra za veceru.
Procitala na netu sta ima o tome i kuzim princip ali bi osobna iskustva bila dobrodosla.
Dakle....ima li ih?
Do sada znam da je trebam malo prokuhat u pretisu prije i onda pec sa krumpirima sat i po na 180.
rzumarin, cesnjak i maslinovo, bez soli jer da je hoba dosta slana da zasoli sve.
Ima li kakav trik da ne ispadne tvrda?
Imam i goste pa da se ne blamiram previse.
Procitala na netu sta ima o tome i kuzim princip ali bi osobna iskustva bila dobrodosla.
Dakle....ima li ih?
Do sada znam da je trebam malo prokuhat u pretisu prije i onda pec sa krumpirima sat i po na 180.
rzumarin, cesnjak i maslinovo, bez soli jer da je hoba dosta slana da zasoli sve.
Ima li kakav trik da ne ispadne tvrda?
Imam i goste pa da se ne blamiram previse.
- Euklid
- old school
- Posts: 15047
- Joined: 04 Jun 2012, 18:13
- Location: una ballata del mare salato
Ako je bila smrznuta nikakvo prokuhavanje nije potrebno.
Narežeš luka i krompjera, staviš malo maslinovog ulja i rozmarina, sve skupa poklopiš u vatrostalnoj i u pećnicu.
Soli ni slučajno.
Ako je hoba naša, jadranska bit će fina i mekana ako je kupovna u supermarketima unda ne garantiram...
Narežeš luka i krompjera, staviš malo maslinovog ulja i rozmarina, sve skupa poklopiš u vatrostalnoj i u pećnicu.
Soli ni slučajno.
Ako je hoba naša, jadranska bit će fina i mekana ako je kupovna u supermarketima unda ne garantiram...
'if you fall, i'll be there' (floor)
- Bara huda
- Posts: 3109
- Joined: 03 Nov 2011, 21:49
Smrznuta je jos uvijek, nadam se da ce se do sutra otopit.Euklid » wrote:Ako je bila smrznuta nikakvo prokuhavanje nije potrebno.
Narežeš luka i krompjera, staviš malo maslinovog ulja i rozmarina, sve skupa poklopiš u vatrostalnoj i u pećnicu.
Soli ni slučajno.
Ako je hoba naša, jadranska bit će fina i mekana ako je kupovna u supermarketima unda ne garantiram...
Ma to je neka masa od kile i 700 grama ali ne znam sta ima unutra jer nisam ja smrzavala. Tj, ne znam je li ociscena ili je sve skupa smrznuto.
To mi je od brata, on roni sa puskom po ljeti pa smrzne ali za ovo ne zna jel od njega ili je od koga dobio.
Jadranska sigurno je, toliko znam.
Ok, probat cu tako, samo nemam tako veliki vatrostalni sud pa cu pokrit sa folijom i neka se pece.
Jel treba stavit stagod vina na dno dok se pece?
Kapulu na kvarte narezat?
Cesnjak? Da? Ne?
Ura i po nije previse za pecenje?
- Bara huda
- Posts: 3109
- Joined: 03 Nov 2011, 21:49
Dobar siMightyMe » wrote:Kad se pravi hoba, gosti se ne zovu.
A kad sam ti ja stara skola pa mi je ono....gost u kucu...Bog u kucu.
Planiram dat prsut i sir za predjelo, incune sa sitno sjeckanom kapulom i limunom, masline, kapare i to bi bio od Dalmacije.
Sjevernohrvatski dio bi bio zastupljen pecenim struklima. To mi je mama napravila pa smrznula, ja samo trebam ispec.
+Pecene paprike na salatu.
Mislila sam ubacit rezance sa tartufima ka medjujelo ali mi se cini malo puno.
Onda hoba i jos moram smislit desert a to bi moga bit apfelstrudl umjesto rozade, cisto da se uravnotezi sa juznijim krajevima.
Iako me mami i cokoladni kolac sa tekucom sredinom ali kako sam ionako dobila puno previse kila ne valja vraga vuc za rep bez potrebe.
- Bara huda
- Posts: 3109
- Joined: 03 Nov 2011, 21:49
- Stitch
- Head Honcho
- Posts: 16389
- Joined: 17 Sep 2011, 23:06
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 31 times
- Gender:
- Contact:
Hobotnica na vlaški
Sastojci:
- 1 janje (do 10 kila)
- dva kila kapule
- 1 hobotnica (kil i po - dva)
- kumpir, sol
Priprema: dok se janje vrti na ražnju, hobotnicu stavit u lonac i kuvat s kumpirima u slanoj vodi. Nakon tri ure janje se skine s vatre i stavi sa strane da se ocidi. Lonac maknut s vatre, prolit vodu, hobotnicu bacit mačketinama (đavlu i meso kojem nemoš oglođat košćurine). Nasić janjetinu, stavit na stol i narizat kapulu. Zavrnut rukave.
U slast!
Sastojci:
- 1 janje (do 10 kila)
- dva kila kapule
- 1 hobotnica (kil i po - dva)
- kumpir, sol
Priprema: dok se janje vrti na ražnju, hobotnicu stavit u lonac i kuvat s kumpirima u slanoj vodi. Nakon tri ure janje se skine s vatre i stavi sa strane da se ocidi. Lonac maknut s vatre, prolit vodu, hobotnicu bacit mačketinama (đavlu i meso kojem nemoš oglođat košćurine). Nasić janjetinu, stavit na stol i narizat kapulu. Zavrnut rukave.
U slast!
Potpisi su za budale.
Moja punica priprema najbolju hobu na planeti, i ona je s leda otapa kuhajuci. A ne znan koliko je pece s krumpirima. Nego, ima li koja stolica viska
- Euklid
- old school
- Posts: 15047
- Joined: 04 Jun 2012, 18:13
- Location: una ballata del mare salato
- možeš stavit malo vina, neće škodit...Bara huda » wrote:Smrznuta je jos uvijek, nadam se da ce se do sutra otopit.
Ma to je neka masa od kile i 700 grama ali ne znam sta ima unutra jer nisam ja smrzavala. Tj, ne znam je li ociscena ili je sve skupa smrznuto.
To mi je od brata, on roni sa puskom po ljeti pa smrzne ali za ovo ne zna jel od njega ili je od koga dobio.
Jadranska sigurno je, toliko znam.
Ok, probat cu tako, samo nemam tako veliki vatrostalni sud pa cu pokrit sa folijom i neka se pece.
Jel treba stavit stagod vina na dno dok se pece?
Kapulu na kvarte narezat?
Cesnjak? Da? Ne?
Ura i po nije previse za pecenje?
- kapulu na rezance
- češnjaka može
- ura i po bi moglo biti taman, nisam imao čast tako velike primjerke fatat
- ako nemaš vatrostalnu probaj nać nešto drugo, hoba se treba dinstat u svojim sokovima
a ja već 2 godine nisam jeo hobu jer ih je nestalo nešto kod mene...
'if you fall, i'll be there' (floor)
- Beau
- Posts: 7172
- Joined: 28 Sep 2011, 10:43
Od cile te spize najlipsi je zarumenjeni peceni kunpir i toc
- Bara huda
- Posts: 3109
- Joined: 03 Nov 2011, 21:49
http://frupic.frubar.net/32368
Moram jos vjezbat za stavit slike ali za pocetak tek da se vidi sa cim imam posla.
Ovo otopljeno pari kraken a ne hoba
A nista, idem u boj pa ko prezivi....prezivit ce.
Moram jos vjezbat za stavit slike ali za pocetak tek da se vidi sa cim imam posla.
Ovo otopljeno pari kraken a ne hoba
A nista, idem u boj pa ko prezivi....prezivit ce.
- Bara huda
- Posts: 3109
- Joined: 03 Nov 2011, 21:49
Da sam ja to vidlila u moru, ne bi mene vise trekeljanje vidilo nikako.Euklid » wrote:Ufff, ovo pari neka neman iz dubina...
Je. I meni se puno svidja Stichov recept ali sad vise nema uzmaka.Mozda da uzmes Stichov recept ipak...
Borba se nastavlja.
Malo sam je u pretisu poparila i sad izgleda ovako.
Dvije su, manja i veca sta se vidi i po dvije glave.
http://frupic.frubar.net/32371
E sad....treba li skidat ovu crvenu kozu prije pecenja, ta skoro da sama otpada.
I dosta je meka vec i sad, bar kad je bodem onim velikim perunom, nadam se da ce za uru i po pecenja bit ka maslac.
Ja cu nju sad ostavit ohladit pa je stavit pec oko 6 da bude do vecere taman. Je to ok?
Patati trebaju bit na ploske ili cijeli?