Kako naslov kaže, ovdje ćemo pisati o lošim gastro iskustvima enivej..
pišite koja su vas jela razočarala, koje ponude, nemaštovitost u jelima..
Pa eto, ja ću sa svojim iskustvom u portugalskoj kuhinji.
Razočarala me nemaštovitost i neukus kuhinje od koje sam očekivala dosta. OK, moj grijeh, sama sam si kriva što sam se nadala nečem .U Portugale nema što nema, od ribe, povrća, voća ali NE ZNAJU kuhat..I da se zna, nije samo moje mišljenje nego i drugi su mi isto tako rekli a ja nisam vjerovala nadajući se obilju raznih jela od bakalara i ostale ribe koje su najveći potrošači u Europi ili jedni od najvećih. Iako ja baš i nisam željna ribe jer se kod mene doma riba jede svakodnevno, svejedno sam se radovala novim načinima kuhanja i ostala začuđena neukusu i lošim kombinacijama predjela, jela, priloga..Zaključili smo da je kuhar zanat naučio negdje u zatvorskoj kuhinji i to ne negdje u hrvatskoj jer i ovdje zatvorenici bolje jedu.
Kako mi rekoše gastro znanci, lošiji su samo Skandinavci .
pa eto...sad možete vi...
Loša gastro iskustva
- Donna Sole
- Posts: 3242
- Joined: 30 Sep 2011, 23:18
- Location: Virgin Valley
- Been thanked: 1 time
kurvanjski avatar, a
- Donna Sole
- Posts: 3242
- Joined: 30 Sep 2011, 23:18
- Location: Virgin Valley
- Been thanked: 1 time
Nemam kabelsku, tv ne gledam, a ne znam što mi želiš reći...
kurvanjski avatar, a
- karambol
- Posts: 8110
- Joined: 09 Jan 2012, 12:55
Skandinavija kažeš...khm...računa li se Island u to područje?
Na tom je otoku jedno "krasno" blagdansko jelo. Badnjačko, zapravo...Na Badnju večer se, danas u zemlji blagostanja (barem je tako bilo dok im nisu banke otišle u qrac ), a nekada u siromašnoj zemlji ribara koji ribare u ledenim morima to je bila juha puna proteina u dugim noćima...
Kako na Islandu nije uspijevalo baš mnogo toga, osim vulkana i pare, jelovnici nisu nikada bili šareni niti maštoviti poput mediteranskih, npr...
Zaboravio sam kako se točno zove ta juha, ali nije ni važno. Juha izgleda poput mnogih bistrih juha na planeti u kojoj plivaju komadi bijelog mesa. Ribe neke, čovjek bi pomislio i bio sasvim u pravu. Riba jest, naravno, ali...
Stari su Islandski ribari ulovivši neku ražu ili morskog pasa u ta davna vremena te riblje primjerke u koži konzervirali tako da su svi pišali po njoj. Amonijak, kažu, ima ta svojstva da očuva....to nešto...
Dolaskom na kopno taj se ulov stavljao u trap i čuvao u tim prirodnim uvjetima do pred Božić kada se spravljala ta juha puna proteina od baš te ribe koja je "obogaćena" procesom čuvanja istoj toj juhici dala jedan krasan, nepodnošljiv smrad po pišalini...i truleži...
Bogtemazo kako to smrdi, ali ne na daleko već kad dođe blizu nosa...a tek kad je staviš u usta...
Radili su to da se podsjete kako su nekada siromašni bili i na Badnjak im bijaše najpriličnije zahvaliti se dragom Bogeku što takve stvari više ne moraju jesti više od jednom godišnje...
Na tom je otoku jedno "krasno" blagdansko jelo. Badnjačko, zapravo...Na Badnju večer se, danas u zemlji blagostanja (barem je tako bilo dok im nisu banke otišle u qrac ), a nekada u siromašnoj zemlji ribara koji ribare u ledenim morima to je bila juha puna proteina u dugim noćima...
Kako na Islandu nije uspijevalo baš mnogo toga, osim vulkana i pare, jelovnici nisu nikada bili šareni niti maštoviti poput mediteranskih, npr...
Zaboravio sam kako se točno zove ta juha, ali nije ni važno. Juha izgleda poput mnogih bistrih juha na planeti u kojoj plivaju komadi bijelog mesa. Ribe neke, čovjek bi pomislio i bio sasvim u pravu. Riba jest, naravno, ali...
Stari su Islandski ribari ulovivši neku ražu ili morskog pasa u ta davna vremena te riblje primjerke u koži konzervirali tako da su svi pišali po njoj. Amonijak, kažu, ima ta svojstva da očuva....to nešto...
Dolaskom na kopno taj se ulov stavljao u trap i čuvao u tim prirodnim uvjetima do pred Božić kada se spravljala ta juha puna proteina od baš te ribe koja je "obogaćena" procesom čuvanja istoj toj juhici dala jedan krasan, nepodnošljiv smrad po pišalini...i truleži...
Bogtemazo kako to smrdi, ali ne na daleko već kad dođe blizu nosa...a tek kad je staviš u usta...
Radili su to da se podsjete kako su nekada siromašni bili i na Badnjak im bijaše najpriličnije zahvaliti se dragom Bogeku što takve stvari više ne moraju jesti više od jednom godišnje...
Ja cijeli život sanjam kako odlazim uz rijeku starim parobrodom koji vozi sol
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
- Pero
- Posts: 2161
- Joined: 24 Feb 2012, 09:12
Eto , nismo ravnopravni, nisi informirana. Meni je to omiljen kanal. 24 sata na dan imaju emisije o kuhanju. I kuhari govore svojim materinjim jezikom. Pa tako slušaš flamanski, bugarski, srpski... Naši naravno uredno titluju sve jezike. Pa mi je zabavno slušati srpski i čitati hrvatski. A inače znaju imati urnebesne kombinacije jela koje su ti fuj dok priča od čega ih priprema. I nešto je uvijek u trendu, npr. korijandar. Samo što ga ne stavljaju u kolače. A Papa Quilometros je emisija o portugalskoj kuhinji u kojoj je glavni kuhar Srbin. I tako on lijepo šeće po Portugalu, kuha urnebesne navodno autohtone portugalske recepte, priča srpski i titlovan je hrvatski.Chilimama » wrote:Nemam kabelsku, tv ne gledam, a ne znam što mi želiš reći...
- Beau
- Posts: 7172
- Joined: 28 Sep 2011, 10:43
Karambole, ti si se bome najeo i govana i pišaline
Postoji li išta šta ti ne bi probao?
Postoji li išta šta ti ne bi probao?
- Euklid
- old school
- Posts: 15047
- Joined: 04 Jun 2012, 18:13
- Location: una ballata del mare salato
Samo jednom sam u restaču baš ono loše jeo.
U nekom mjestašcu na Pelješcu nedaleko Orebića naručili dagnje na buzaru.
Mislim da su ih samo skuhali bez imalo češnjaka i nedajbože vina.
Mogao sam komotno kuharu održati kratki tečaj pripremanja dagnji na razne načine.
U nekom mjestašcu na Pelješcu nedaleko Orebića naručili dagnje na buzaru.
Mislim da su ih samo skuhali bez imalo češnjaka i nedajbože vina.
Mogao sam komotno kuharu održati kratki tečaj pripremanja dagnji na razne načine.
'if you fall, i'll be there' (floor)
- karambol
- Posts: 8110
- Joined: 09 Jan 2012, 12:55
Beau » wrote:Karambole, ti si se bome najeo i govana i pišaline
Postoji li išta šta ti ne bi probao?
Tuđu ženu.
Ja cijeli život sanjam kako odlazim uz rijeku starim parobrodom koji vozi sol
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
I da nosim jednu davnu nikad prežaljenu ljubav tanku, dugačku cigaru i par mamuza od zlata...
- Beau
- Posts: 7172
- Joined: 28 Sep 2011, 10:43
- blue
- Asgard
- Posts: 3913
- Joined: 20 Sep 2011, 10:42
Austrijska nacionalna klopa - doduše, ne znam ni što sam ja mislila, trebala sam pretpostavit. A mislila sam da sigurno imaju neki prehrambeni eldorado za koji još nitko nikad nije čuo, a mi ćemo ga okusit u tom, preporučenom, lokalnom, cijenjenom restoranu.
Pa... kartofel, kiseli kupus i kobasice me nisu raspametile
Pa... kartofel, kiseli kupus i kobasice me nisu raspametile